Oppilaitokset


Joukkoliikenteen opiskelijatodistus

Opiskelijan etuudet saadakseen opiskelija voi tarvita oppilaitoksen täyttämän Tampereen joukkoliikenteen opiskelijatodistuksen.

Opiskelijat saavat alennuksen arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta sekä 30 vuorokauden kausilipun hinnasta. Nämä henkilökohtaiset alennukset ovat voimassa kaikilla vyöhykkeillä (A-F) ja ladattavissa vain henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Olet oikeutettu opiskelijaetuuksiin, jos

  • olet täyttänyt 25 vuotta eli kuulut aikuisten ikäryhmään. Jos olet täyttänyt 30 vuotta, sinulle on myönnetty Kelan opintotuki.
  • kotikuntasi on Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti tai Ylöjärvi. Toissijainen osoite ei oikeuta alennukseen.
  • opiskelet päätoimisesti lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, yliopistossa tai korkeakoulussa ja opiskelusi johtaa ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuotesi pituus on vähintään 8 kuukautta.


Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu työvoimapoliittisessa tai oppisopimuskoulutuksessa olevat, kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat ja ulkomailla opiskelevat.

Alennukset tulee päivittää matkakortille lukuvuosittain asiakaspalvelussa. Mukanasi tulee olla voimassa oleva

  • henkilöllisyystodistus
  • opiskelijajärjestön opiskelijakortti tai oppilaitoksen täyttämä Tampereen joukkoliikenteen opiskelijatodistus sekä
  • myönteinen Kelan opintotukipäätös, jos olet täyttänyt 30 vuotta.

Alennukset ovat voimassa lukuvuoden pituudesta riippuen syys- tai joulukuun loppuun (tai kunnes täytät 30 vuotta). Voimassaolon päätyttyä matkakortti muuttuu automaattisesti normaaliksi aikuisen matkakortiksi.


Ulkomaalaiset opiskelijat

Ulkomaalaiselle opiskelijalle voidaan myöntää opiskelijan etuudet vain, jos edellä mainitut ehdot täyttyvät ja hänellä on suomalainen henkilötunnus. Etuudet voidaan myöntää vain henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Kuntalaisuuden tai rekisteröidyn osoitteen tarkistus tapahtuu henkilötunnuksen avulla.


Nuoret opiskelijat

Alle 25-vuotiaat opiskelijat käyttävät nuorten lippuja, jotka ovat yhtä edullisia kuin opiskelijoiden liput. Kela korvaa ammatillisessa oppilaitoksessa ja lukiossa opiskeleville päivittäisten koulumatkojen kustannukset, kun matkan pituus ja kustannukset ylittävät laissa säädetyt rajat.


Kela-koulumatkatukilippu

Lue lisää Kelan tukemasta koulumatkalipusta täältä.