Nokia tutuksi, Nysse omaksi jutuksi

Bussilinjat Nokialle

65 Nokia as. - Pirkkala Suupantori - Pere - Härmälä - Hervanta
70 Tampere Keskustori - Nokia Nokian as.
71 Tampere Keskustori - Tesoma - Myllypuro - Nokia Kankaantaka/Ilkan alue - Nokian as. - Koskenmäki - Keho
72 Nokia Tervasuo - Keho - Vihola- Tampere Keskustori
73 Nokia Keho - Vihola - Nokia as. - Harjuniitty
74 Nokia Nokia as. - Myllyhaka - Tampere Keskustori
77 Nokia Nokia as. - Sorva - Tottijärvi
78 Nokia Nokia as. - Sarkola
79 Tampere Keskustori - Nokia Nokia as. - Siuro - Linnavuori

Joukkoliikenteellä Suomen tunnetuimpaan kaupunkiin

33 000 asukkaan Nokialla yhdistyvät kaupunkiseudun monipuoliset palvelut sekä pienen kaupungin ihmisläheinen tunnelma. Nokia on nimensä ansiosta ehkä Suomen tunnetuin kaupunki maailmalla ja Nokia tunnetaan vahvana teollisuuden kaupunkina, jonka maaperässä ovat Nokia-konsernin juuret. Nokialta löytyy muun muassa kylpylähotelli, golfkenttä, jäähalli ja seudun parhaat hiihtoreitit.

Nokia on hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä Tampereelta. Nokia sijaitsee valtateiden 3, 11 ja 12 solmukohdassa ja kaupungista on hyvät joukkoliikennemahdollisuudet kaikkiin suuntiin. Tampereen keskusta on vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja junat pysähtyvät Nokian rautatieasemalla usean kerran päivässä. Tampereelle pääsee vaivattomasti käyttäen linjaa 70, joka liikennöi useamman kerran tunnissa. Tervetuloa tutustumaan Nokialle Nyssen kyydillä!

Nokialla riittää nähtävää

Lisää Nokian nähtävyyksiä visitnokia.fi

Tapsan Tahdit

Pirkkalaistori, 37100 Nokia (bussi 70, kävelyä 600 m)

Kotimaisen kevyen musiikin tähtiesiintyjät Nokialla elokuussa. 32. Tapsan Tahdit vietetään Nokian sydämessä Pirkkalaistorilla 2.-4.8.

Tehdassaari

Nokian keskustassa, Nokianvirran partaalla, Souranderintien ja Emäkoskentien risteyksessä (bussit 70, 71, kävelyä 500 m)

Tehdassaaren miljöö rakennuksineen kertoo Nokian kaupungin teollisen historian alkuvuosista. Nokia-yhtiön juuret löytyvät Nokianvirran rannoilta, minne K. F. Idestam perusti puuhiomon lähes 150 vuotta sitten: se on Nokiayhtiön syntypaikka. Komean keltainen kellotornitalo valmistui pääkonttoriksi 1908. Alueella on opastaulut, joiden tietojen pohjalta ympäristöön ja arkkitehtuuriin voi tutustua omatoimisesti. Tehdassaaressa, entisessä korjauspajassa toimii myös luovan toiminnan keskus, Tehdas108.

Nokia River Golf

Alastalontie 33, 37120 Nokia (Bussi 70, kävelyä 400 m)

Nokia River Golf on yksi Pirkanmaan suurimmista golfkentistä. Se sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Nokian keskustasta. Golfkeskuksen yhteydessä toimii myös klubiravintola. Golfkausi Riverissä alkaa yleensä huhtikuussa ja pelit jatkuvat aina marraskuulle saakka.

Nokian Kesäteatteri

Nokianvaltatien ja Maatialankadun risteys (bussi 70, kävelyä 400 m)

Nokian Kesäteatteri esittää kesällä 2018 näytelmää Täällä Pohjantähden alla. Näytelmän ensi-ilta on perjantaina 29.6.2018, näytökset välillä 27.6.2018-11.8.2018.

Siuron Koskiteatteri

Kuljuntie 1, (Bussit 70 + vaihto 79, kävelyä 800 m)

Viihtyisää, sympaattista ja hauskaa kesäteatteria Siuron kauniissa maisemassa. Kesän 2018 näytelmänä esitetään Ulvova Mylläri. Näytökset ovat 5.7. - 28.8. välisenä aikana, tarkista tarkempi ohjelma.

Kylpylähotelli Scandic Eden Nokia

Paratiisikatu 2 (Bussi 73, kävelyä 300 m)

Kylpylähotelli sijaitsee idyllisessä ympäristössä järven rannalla Nokialla.