Kangasala tutuksi, Nysse omaksi jutuksi

Kangasalan linjat

1 Kangasala Vatiala - Tampere TAYS - Koskipuisto
28B/28C Kangasala Ruutana/Perälä th - Laureeninkallio - Tampere TAYS - Keskustori
40 Kangasala Pikonlinna/Mobilia - Keskusaukio - Tampere Messukylä - Yliopisto - Koskipuisto
41 Kangasala - Ponsa - Orivesi
42 Kuhmoinen - Pohja - Sahalahti - Kangasala - Keskusaukio - Tampere TAYS - Pyynikintori
44 Kangasala - Valkeakoski
45 Kangasala - Metsäkulma - Kangasalan asema th - Vatiala
46 Pikkola - Ruutana - Perälä

Bussikohteita Kangasalla

Mobilian Autokylä (40B)
Kangasalan pääkirjasto (kaikki linjat)
Uimahalli Kuohu (kaikki linjat)
Kangasala-talo (kaikki linjat)
Kangasalan Lepokoti (40A)
Vehoniemen automuseo (40B)
Pohtiolampi (42)

Tervetuloa viihtymään Kangasalle

Kangasalan kaupunki on helposti saavutettavissa Nyssellä vauvasta vaariin. Vaellusreittejä ja upeita luontopolkuja on tarjolla eritasoisia kaiken ikäisille. Välillä voi hengähtää ja ihailla kauniita maisemia näkötornien huipulta. Uimahalli Kuohu ja monet uimarannat houkuttelevat polskimaan. Kalastamaan pääsee lukuisten järvien vesille.

Perheen pienimmille ja vähän isommillakin on hauskaa ratsastuksen ja kartingin parissa sekä Mobilian autokylässä ja Vehoniemen automuseossa. Kulttuurin janoisten kannattaa poiketa Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö taidemuseossa. Lähiruoan ystävät saavat paikallisia herkkuja toreilta, tilamyymälöistä tai maatilojen suoramyynnistä. Yöpyä voi maatilalla, lepokodissa, hotellissa tai mummonmökissä.

Kaupunginjohtajan tervehdys

Joukkoliikenteen kehittäminen on tärkeä strateginen tavoite Kangasalan kaupungissa. Panostamme merkittävästi lisää joukkoliikenteeseen syksystä 2018 alkaen. Tavoitteena on lisätä joukkoliikenteen kulkutapaosuutta Kangasalan keskustan ja Tampereen keskusta-alueen välillä nopeana yhteytenä ja tiheällä vuorovälillä.

Talvikaudesta 2018 alkaen linjalla 42 kulkee 3 vuoroa tunnissa ja vuonna 2021 raitiotien valmistumisen jälkeen Kangasalan keskustasta pääsee Nyssellä Tampereelle 7,5 min. välein.

Kangasalan kaupunki kehittää myös liityntäpysäköintiä. Uusia polkupyörien ja henkilöautojen liityntäpysäköintipaikkoja otetaan käyttöön jo tulevana syksynä.
Lisäpanostuksella saavutetaan erinomainen joukkoliikenneyhteys Kangasalan nauhataajaman ja Tampereen välillä, joka lisää Kangasalan kaupungin vetovoimaa, houkuttelevuutta ja parantaa arjen sujuvuutta.

Oskari Auvinen
Kaupunginjohtaja