Naapurit tutuksi, Nysse omaksi jutuksi

Näillä sivuilla esittäytyvät Tampereen seudun joukkoliikenteen liikennöintialueen kunnat.

Sivujen teemana on tarjota tietoa Tampereen lähikunnista ja niiden joukkoliikenteestä, linjoista sekä sellaisista kohteista kunnan alueella, jotka ovat tavoitettavissa Nysse-linjoilla. Kannustamme myös tamperelaisia kokeilemaan oman tutun vyöhykkeen lisäksi monipuolisia linjoja Tampereen seudun kuntiin. Kenties lähikunnissa löytyyy yllätyksiä myös nähtävyyksissä.

Muistathan, että vuoden alusta vaihtoaika on arvolipulla kaksi tuntia kolmen vyöhykkeen matkoilla, esim. Keskustori - Nokian asema (A-C).

Kangasala

Harjujen, näkötornien ja useiden järvien kaupunki panostaa joukkoliikenteeseen lisäämällä yhteysvälejä.

Lempäälä

Nysse liikennöi Lempäälään useita reittejä. Lempäälästä löytyvät Ideapark Titi-Nallen koteineen sekä Lempäälän perinteinen kirkonkylä.

Nokia

Nokialla riittää näettävää ja koettavaa. Muista myös Nokian kesäteatterit ja Tapsan tahdit. Nähtävyydet ovat saavutettavissa myös Nyssellä.

Orivesi

Orivesi on Tampereen koillisen liikenteen solmukohta. Alue houkuttelee kauniilla luonnollaan ja on kuuluisa mökkipaikkakunta.

Pirkkala

Pirkkalaan sinua kuljettaa Nyssen tiheä bussiverkosto. Birckala oli alueen keskus jo keskiajalla, ja kaupunki järjestääkin heinäkuussa Muinaismarkkinat. Tapahtumaan on kunnan alueelta ilmainen bussikuljetus.

Vesilahti

Kesä tuo Vesilahteen Laukon kartanon tapahtumineen. Kuntalaisia palvelee myös uusi kirjasto, jota pääsee katsomaan Nyssellä.

Ylöjärvi

Eppu Normaalin kotikaupunkiin Ylöjärveen voi tutustua käymällä esim. raveissa, kulttuuritapahtumissa tai Nyssen matkakortilla uimahallissa.