Matkakortin käyttöohjeet

Matkakortille voi hankkia lippuja Nella Nettilatauspalvelussa tai latauspisteillä. Kortti käytetään bussin kortinlukijassa aina autoon noustessa, myös vaihtomatkoilla. Aseta kortti näyttöruudun alla olevaan ympyrään. Näet laitteelta

› matkasi sen hetkisen vyöhykkeen
› kellonajan
› matkan hinnan ja lipputiedot
› nettilipun latauksen

Käytä kortti laitteella niin monta kertaa, kuinka monesta maksat. Kavereidesi on oltava kanssasi samaa tai alempaa ikäryhmää. Ensimmäinen maksu on omasi (sisältäen mahdolliset alennukset) ja seuraavat veloitetaan arvolipulta matkakortin ikäryhmän mukaisesti. Kortti jätettävä viimeisenä autoon jäävän kaverin haltuun mahdollista tarkastusta varten.

uuden kortinlukijan näyttö


Yölisän maksaminen

Yölisä peritään klo 00.00–04.40 lähtevillä vuoroilla normaalimaksun lisäksi kaikilla vyöhykkeillä, kaikilta ikäryhmiltä. Lisä veloitetaan automaattisesti  arvolipulta tai sen voi maksaa käteisellä. Yölisä peritään myös klo 00.00 jälkeen tehdystä vaihtomatkasta. Yölisä on edullisempi arvolipulla kuin käteisellä maksettuna. Pelkkää yölisää ei voi maksaa arvolipulla esim. kaverisi puolesta.


Vaihtomatkat

Matkoihin sisältyy 1-2 tunnin vaihto-oikeus bussista toiseen lipun voimassaolovyöhykkeillä. Matkakortti käytetään kortinlukijassa myös vaihtomatkoilla.

Matkakortilla voi maksaa enintään 9 henkilön vaihdollisen matkan. Vaihdottoman matkan voi maksaa suuremmastakin ryhmästä.