Nysse Mobiili

Nysse Mobiili on sovellus, josta voit ostaa lipun suoraan älypuhelimeesi - vaikka juuri ennen kyytiin nousemista. Lippu maksetaan Visa/Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla. Lataa sovellus Google Playsta tai App Storesta.


Millainen lippu on?

 • Kertalippu on voimassa 1,5 h ostohetkestä alkaen ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän matkoja voimassaolovyöhykkeillä. Kello 00-04.40 lipun hintaan lisätään automaattisesti yölisä. Pelkkää yölisää ei voi maksaa mobiililipulla.
 • Vuorokausilippu on voimassa 24 tunnin ajan ostohetkestä alkaen ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän matkoja voimassaolovyöhykkeillä. Vuorokausilipulla matkustavalta ei peritä yölisää.

Voimassaolon päätyttyä aloitetun matkan voi tehdä loppuun, mutta vaihtoa ei enää sallita. Lippu käytetään bussilaitteella jokaisella matkalla.

Hinnasto ›


Käytön aloitus

Hyväksy Nysse Mobiilin palvelun käyttöehdot ja tutustu tietosuojaselosteisiin.

1 Kirjaudu
Nysse Mobiilin käyttäjätunnukset voi luoda sovelluksessa ja niitä voi hallinnoida osoitteessa http://mobiilinysse.fi

› En halua rekisteröityä
Voit käyttää palvelua myös rekisteröitymättä. Ostohistoriasi tallentuu sovellukseen, mutta sitä ei voi tarkastella toisella/uudella laitteella eikä verkkopalvelussa. Rekisteröitymisestä voi päättää myöhemminkin.

2 Lisää maksukortti
Lisää Visa/Visa Electron tai Mastercard (debit/credit), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus.
› Tiedot › Omat asetukset › Maksukortit › +Lisää maksukortti.
Maksukortin voi lisätä ennen ostamista tai ensimmäisen oston yhteydessä (Maksutapa +Lisää maksukortti).

3 Osta lippu
› Valitse vyöhykkeet Lipulle on valittava vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä. Tampere kuuluu suurimmaksi osaksi A-B vyöhykkeille.

› Valitse asiakasryhmä

  • aikuinen 25 vuotta täyttänyt
  • nuori 17-24 vuotiaat tai
  • lapsi 7-16 vuotiaat

   Alle 7-vuotiaat maksutta toisen matkustajan mukana. Jos lapsi on vaunuissa tai rattaissa, myös aikuinen saa matkustaa maksutta. Yksin matkustaessaan lapsella oltava lastenlippu. Päiväkotiryhmissä yhtä maksavaa aikuista kohden saa matkustaa maksutta enintään kuusi alle 7-vuotiasta lasta.

› Valitse maksutapa Oletuksena on lisäämäsi maksukortti. Voit lisätä kortin myös vasta tässä vaiheessa.

› Jatka valinnat tehtyäsi. Voit vielä muuttaa valintoja tai perua oston painamalla TAKAISIN. Tarkistettuasi oston tiedot, paina MAKSA.

› Osta lisää lippuja Voit ostaa lippuja myös matkakumppaneillesi. Matkat tulee tällöin tehdä kokonaisuudessaan yhdessä. Yhdellä lipulla voi matkustaa yksi matkustaja. Alle 7-vuotiaat lapset saavat matkustaa mobiililipulla maksavan matkustajan mukana maksutta.

› Lippu avautuu näytölle automaattisesti heti maksun jälkeen.

4 Nouse bussiin
Aseta lippu bussin QR-koodin lukijaan, kortinlukijalaitteen alapuolelle. Kohdista QR-koodi laitteen osoittamaan vihreään valoon. Sopiva lukuetäisyys on noin 10 cm laitteen alla. Monessa bussissa on kohdistamiselle aputaso. Jos bussissa ei ole QR-koodin lukijaa, näytä lippu kuljettajalle.


Muut sovelluksen toiminnot

Koti
Kotisivulta löytyy Nyssen tiedotteita. Voit siirtyä myös suoraan lipun ostoon.

Liput
Näet voimassa olevat sekä vanhentuneet lippusi, ostohistorian ja kuitit. Lipun tiedot saat näkyviin klikkaamalla lippua.

Ostohistoria ja kuitit
Jos tarvitset lipustasi kuitin, voit lähettää sen sähköpostiisi valitsemalla lipun ja klikkaamalla Lähetä kuitti. Huomioithan, että ostohistoria ei siirry laitteen tai käyttäjän vaihdon yhteydessä. Rekisteröityneenä voit tarkastella ostohistoriaasi myös verkkopalvelussa.

Reittiopas
Sovelluksessa on käytössä Tampereen seudun joukkoliikenteen Repa Reittiopas.

Tiedot
Omissa asetuksissa voit tarkastella käyttäjävalintoja, muuttaa kielivalintoja, lisätä maksukortteja ja tarkastella tekemiäsi ostoksia. Huomioithan, että ostotietosi eivät siirry laitteen tai käyttäjän vaihdon yhteydessä.