Repa reaaliaikaan – Streetlife-palvelun jatkokartoitus

06.02.2015

Tampereen kaupunki, CGI ja Aalto yliopisto kehittävät Tampereen julkisen liikenteen reittioppaasta uutta versiota, joka huomioi annetuissa reittiehdotuksissa liikenteessä olevien bussien poikkeamat aikatauluista. Uusi reittiopas tarjoaa modernin, mobiililaitteisiin sovitetun käyttöliittymän, joka mukautuu käyttäjän tarpeisiin. Sen avulla reittihaku onnistuu hetkessä, olitpa sitten kiiruhtamassa pysäkille tai kotisohvalla suunnittelemassa seuraavan päivän matkaa. Sovellus osaa myös hakea reittejä liityntäpysäköinnillä, jolloin autolle ehdotetaan sopiva parkkipaikka ja matka jatkuu bussilla.

Streetlife-pilottipalvelu on ollut testattavissa osoitteessa http://streetlife.tampere.fi marraskuusta 2014 alkaen. Palautteiden avulla palvelua on voitu kehittää käyttäjien toiveiden mukaiseksi. Sovelluksen käyttöliittymä sekä reittiehdotusten laatu ovatkin parantuneet viime kuukausina melko tavalla. Kehitystyö jatkuu, joten palautteet ovat edelleen tervetulleita! Käyttökokemuksia voi lähettää suoraan kehitystiimille Streetlife-aloitussivun vasemman yläkulman ponnahdusvalikon kautta.

EU-rahoitteisella Streetlife-hankkeella on myös tutkimuksellisia tavoitteita, joten joukkoliikenteen käyttökokemuksien kehittymistä pyritään kartoittamaan pilotin kuluessa. Palvelua käyttäneiden toivotaankin vastaavan jatkokyselyyn osoitteessa http://streetlife.navici.com/post/public viimeistään 21.2.2015 mennessä.
Pilot on osa STREETLIFE EU-hanketta, joka saa tutkimusrahoitusta Euroopan unionin seitsemännestä puiteohjelmasta (FP7/2007-2013).