Kun etätyö ei ole vaihtoehto – Nysse palvelee kaikkia, joiden pitää matkustaa

01.09.2020

Kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä etätyötä. Me Nyssellä haluamme varmistaa, että ne ihmiset, joiden pitää liikkua arjessa ja päästä paikasta A paikkaan B tai jopa C, voivat tehdä sen turvallisesti kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina. Nyssen liike ei pysähdy – tämä on meille kunnia-asia.

Nysse-alueen junaliikenteellä sujuvuutta ja ajansäästöä työmatkoihin

Nysse kuljettaa sinut perille silloin, kun sinun täytyy sinne päästä ja juuri sillä kulkuvälineellä, joka sinulle parhaiten sopii. Nyssen bussit ovat tuttu näky Tampereen seudulla, mutta olethan jo huomannut alkuvuodesta käynnistyneen lähijunakokeilumme, joka on lisännyt merkittävästi vuoroja raideliikenteeseen?

Lähijunakokeilun aikana voit matkustaa Nysse-alueen junaliikenteessä eli kaikissa VR:n lähi- ja kaukoliikenteen junissa Tampereen seudun asemien välillä kätevästi omalla Nyssen 30 tai 360 vuorokauden kausilipullasi. Junavuoroja on lisätty seuraaville yhteysväleille: Nokia–Tampere (vyöhykkeet A-C), Lempäälä–Tampere (vyöhykkeet A-C) ja Orivesi–Tampere (vyöhykkeet A-E).

Kuvateksti: Nysse-alueen junaliikenteessä matkustus sujuu kätevästi kausilipulla

Nysse-alueen junaliikenteessä matkustus sujuu kätevästi kausilipulla

Koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta pirkanmaalaiset ovat ottaneet kokeilun tarjoamat lisävuorot omakseen, ja matkustajilta on jo saatu hyvää palautetta mm. työpaikkojen saavutettavuuden parantumisesta sekä matkustusmukavuuden ja ajansäästön lisääntymisestä.

Nyt jos koskaan onkin hyvä hetki äänestää omilla jaloilla ja tukea lähialueen raidematkailua. Tampereelta Nokialle matkustaa junalla vain 15 minuutissa ja Lempäälään peräti 12 minuutissa, mikä mahdollistaa niin työmatkalaisten, koululaisten kuin opiskelijoiden entistä sujuvamman arkiliikkumisen.

Tampereen seudun tulevaisuuden joukkoliikenteen kehityssuunnat määräytyvät junapilotista kerättyjen tulosten perusteella, joten jokainen tehty matka vaikuttaa. Lue lisää lähijunakokeilusta täällä.

Turvallisen matkustamisen ABC

Kysyimme keväällä matkustajiltamme, mikä joukkoliikenteen käytössä mietityttää. Tärkeimmäksi turvallisuuteen vaikuttavaksi tekijäksi kyselyssä nousi muiden matkustajien käyttäytyminen ja vuorovaikutus heidän kanssaan matkan aikana. Jotkut saattavat kokea korona-ajan turvallisuusviestinnän jo ylimitoitetuksi, mutta yhteisen matkanteon näkökulmasta sitä ei voi tarpeeksi korostaa.

Teemme parhaamme tarjotaksemme turvallisen matkan kaikille joukkoliikenteen käyttäjille. Bussien siivousta on tehostettu. Tartuntojen ehkäisemiseksi bussien kaikki kosketuspinnat käsitellään toistaiseksi päivittäin desinfioivalla puhdistusaineella.

Suosittelemme matkustajia välttämään käteisellä maksamista, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja matkustamaan Nyssen kyydissä vain terveenä. Näillä toimilla suojataan paitsi muita matkustajia, myös Nyssen kuljettajia tärkeässä työssään. Yhteisistä turvallisuustoimenpiteistä ja niiden noudattamisesta muistutamme aktiivisesti sosiaalisen median kanavillamme, nettisivuillamme ja bussien infonäytöillä.

Käytä kasvomaskia, jos se on mahdollista

Olemme ottaneet elokuussa käyttöön THL:n suositukset kasvomaskien käytöstä julkisessa liikenteessä, jossa riittävän fyysisen etäisyyden säilyttäminen ei ole aina mahdollista. Kaikissa Tampereen seudun joukkoliikennevälineissä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia. Oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän koronaviruksen mahdollista leviämistä ympäristöön. Suositus koskee yli 15-vuotiaita matkustajia.

Olemme saaneet jonkin verran kyselyitä siitä, miksi kasvomaskisuositus ei koske Nyssen kuljettajia. Kuljettajien työturvallisuudesta vastaavat työnantajat eli liikennöitsijät, joilla on myös paras asiantuntemus työn erityispiirteistä työturvallisuuden suhteen. Kuljettaja työskentelee omassa rajatussa tilassaan, jossa on pääsääntöisesti mahdollista noudattaa turvaetäisyyksiä. Lisäksi matkustajan asioimisaika kuljettajan kanssa on lyhyt.

Hyvä Nysse-matka on aina myös turvallinen, ja siihen me voimme kaikki yhdessä vaikuttaa omalla toiminnallamme. Lue lisää turvallisesta matkustamisesta täällä.