Joukkoliikenteen suunnitelupäällikkö palkittiin vuoden tiedottajana

30.03.2015

Pirkanmaan Journalistit ry (PJY) on kymmenettä kertaa valinnut vuoden parhaan tiedottajan. Vuoden 2014 toiminnasta palkinnon saa Tampereen joukkoliikenneyksikön suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen. Hän on julkisuudessa selittänyt ja perustellut ansiokkaasti Tampereen ja ympäristökuntien joukkoliikenteeseen kesällä 2014 tehtyjä isoja muutoksia.

– Juha-Pekka Häyrynen on harvinaisen kärsivällinen ja perusteellinen vastatessaan kysymyksiin. Hän jaksaa selittää niin, että maallikkokin ymmärtää insinöörin aivoitukset. Hän on joustava ja kommentoi tarvittaessa vaikka työaika olisi päättynyt. Hän on ystävällinen ja suhtautuu kriittisiin kysymyksiin rakentavasti, perustelee yhdistys palkitsemista.

Juha-Pekka Häyrynen on työskennellyt vuodesta 2008 Tampereen kaupungin joukkoliikenneyksikössä joukkoliikenneinsinöörinä erilaisissa suunnittelutehtävissä ja vuodesta 2012 nykyisessä tehtävässään suunnnittelupäällikkönä.

– Viime vuoden aikana tuli yhteydenottoja aika paljon. Julkisessa tehtävässä on tarkoitus toimia mahdollisimman avoimesti. Monimutkaiset asiat on selvitettävä kerralla kunnolla, sanoo Häyrynen.

Palkinnon tarkoitus on nostaa esiin toimittajien työn kannalta arvokasta, mutta usein näkymätöntä työtä tekeviä. Palkinnon voi saada yritys, yhteisö tai henkilö.

Häyryselle luovutettiin kiertopalkintona taidegrafiikkaa.