Työsuhdelippu

Työsuhdelippu on työnantajan osittain tai kokonaan maksama joukkoliikenteen lippu.  Kun työnantajasi on tehnyt kanssamme sopimuksen, voit hankkia lipun Nella Nettilatauspalvelusta tai asiakaspalvelusta.

» Mekin käytämme työsuhdelippua
» Työntekijälle
» Työnantajalle
» Usein kysyttyä

  • Lippu ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Maksat itse matkakorttimaksun, joten kortti on sinun nimissäsi ja omaisuuttasi. Työnantajalle ei luovuteta matkustamiseesi liittyvää tietoa.
  • Työsuhdelippu on ensisijaisesti tarkoitettu työmatkoille, mutta voit käyttää sitä myös vapaa-ajalla.
  • Työsuhdelippu on henkilökohtainen, sitä ei saa lainata edes perheenjäsenille.
  • Työnantajasi ilmoittaa käyttämäsi etuudet verottajalle.
  • Työnantajasi päättää tarjoamistaan lipuista ja tukiosuuksista ja ylläpitää rekisteriä lippuunoikeutetuista työntekijöistään. Jos tiedät olevasi oikeutettu lippuun, mutta lataaminen ei onnistu, ota yhteyttä ensisijaisesti työnantajaasi.


Yritykseltä laskutettava osuus on joko euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa lippua ostaessaan vain oman osuutensa (esim. 75 %). Tukiosuus laskutetaan työntantajalta. Jos se ei ylitä 300 €/vuosi/hlö, etuus on veroton. Lisätietoja verottajalta.

Enemmän askelia työmatkaasi

Työmatkaliikunta on helppoa arkiliikuntaa - joukkoliikenteen käyttäjä ottaa keskimäärin 2000 askelta enemmän kuin yksityisautoilija. Työmatkojen hiilijalanjälki on kestävällä tasolla, jos työmatkojen päästöt ovat alle 4,2 kg. Kestävän liikkumisen keinoilla voidaan vähentää työmatkaliikkumisen päästöjä 10 – 30 %.

Parkkitila pullonkaulana

Parkkipaikkojen etsimiseen keskustasta voi kulua paljon aikaa. Työsuhdelippu voi korvata myös työsuhdeparkkipaikan!

Yhdistä liityntäpysäköintiin

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää keskustan liikenneruuhkat. Jätä auton ilmaiseen liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa Nyssellä. Huomaa, että myös junissa voi käyttää Nyssen kausilippua yhteysväleillä Tre-Lempäälä, Tre-Nokia ja Tre-Orivesi.

  • Työsuhdelippu on rekrytointivaltti: Joukkoliikenne tukee kestäviä arvoja, se on turvallista ja vähentää ruuhkia.
  • Työsuhdelippu on joustava: valitse sopivat liput valikoimastamme ja määritä tukiosuus prosentteina tai euroina. Voit itse ylläpitää rekisteriä työsuhdelippuun oikeutetuista NellaPro -etuussovelluksella.
  • Verollinen keskimääräinen päiväkustannus työsuhdelipusta on 0,68 € ja vuosikustannus 248 €. (Keskiarvo on laskettu kaikilta työnantajilta, kaikista lipputyypeistä, kaikilla tukivaihtoehdoilla. Laskenta-ajanjakso 1/2015 - 9/2016)
  • Työsuhdelippu on käytössä kymmenillä seutumme yrityksillä!

Työsuhdelippuna voi tarjota
Arvolippu 20, 40 tai 60 €
Kausilippu 30, 90 tai 360 vrk (myös junissa yhteysväleillä Tre-Nokia, Tre-Lempäälä, Tre-Orivesi)

Lipun hinta koostuu tarjoamastasi tukiosuudesta ja työntekijän maksamasta osuudesta. Etuus on työntekijälle verotonta tuloa, jos työntekijäkohtaisen tukiosuuden kalenterivuosittainen yhteissumma on enintään 300 €.

Työnantajana sinä päätät, kuinka suuri osa yritykseltäsi laskutetaan. Tukiosuus voi olla euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa oman osuutensa lippua ostaessaan, tukiosuus laskutetaan yritykseltä kuukausittain. 

Työsuhdelipun tarjoaminen

Hienoa, olet tehnyt hyvä päätöksen! Tutustu nyt  sopimusehtoihin sekä rekisteriselosteisiin ja tee sopimus NellaPro-etuussovelluksen käytöstä. Pyydä myös suostumus työntekijöiltäsi henkilötietojen luovuttamiseen.

Sopimuksen tehtyäsi voit ylläpitää lippuunoikeutettujen sekä heille tarjottavien lippujen tietoja ja tukiosuuksia NellaPro-etuussovelluksessa. Sovellus toimiii yleisimmillä selaimella 24/7. Kun henkilöstössäsi tapahtuu muutoksia, tai henkilöstösi matkustustarpeet muuttuvat, muista päivittää tiedot NellaPro -etuussovellukseen. Muutokset astuvat voimaan heti.

Lisätietoja saat asiakaspalvelusta tai sähköpostilla - etuuslippu@tampere.fi

Muista vastuusi

Muistathan myös vastuusi - velvollisuutenasi on ilmoittaa verottajalle vuosi-ilmoituksella työntekijälle maksetut, palkaksi katsotut etuudet sekä matkalipun arvosta perityt osat. Palkaksi katsottu osa matkalipun arvosta sekä työntekijän itse maksama osa ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.

Yrityksesi on vastuussa henkilötietojen luovuttamisesta Tampereen kaupungille. Lue ohjeet ja rekisteriselosteet huolellisesti ennen sopimuksen täyttämistä.  Informoi henkilöstöäsi tarjoamastasi etuudesta - se on varmasti iloinen yllätys!

Asun Lempäälässä ja käytän liityntäpysäköintiä. Voiko Nyssen työsuhdelipulla kulkea myös IC-junissa?

Sekä lähi- että kaukoliikenteen junissa voi Lempäälä-Tampere -välillä maksaa matkansa Nyssen kausilipulla, johon on ostettu matkustusoikeutta vyöhykkeille ABC.

Hinnastossa ei ole mainittu työsuhdelipun hintaa?

Työsuhdelipun hinta riippuu työnantajan maksuosuudesta, siksi hintaa ei voi yksiselitteisesti ilmoittaa. Lippujen normaalihinnat löytyvät hinnastostamme.

Jos työnantaja antaa tukea 300 € vuodessa, mihin lippuihin sen voi käyttää?

Työnantajasi tekee päätöksen, mitä lipputuotteita työntekijöilleen tarjoaa ja millä tukiosuudella. Valittavissa ovat kausiliput 30 vrk, 90 vrk (kaksi vyöhykettä, vain Nellasta) ja 360 vrk, arvolippu 20, 40 ja 60 euroa.

Kerkesin ladata lipun normaalihinnalla, kun tajusin että olen oikeutettu työsuhdelippuun. Voidaanko alennus huomioida ensi kerralla?

Etuutta ei voi hyödyntää takautuvasti.

Minua yrittäjänä kiinnostaisi tämä tuote. Mitkä ovat hinnat ja rajoitukset?

Työsuhdelippu on työntekijälle verovapaata tuloa 300 € asti vuodessa. Veroetuuden saa lisäksi 750 € ylittävältä osalta 3400 € asti. Veroetu koskee vain työnantajan tarjoamia lippuja, joiden valikoimassa voi hyödyntää jo olemassa olevia matkakortti - ja lippujärjestelmiä. Edellytyksenä on sopimus työnantajan ja lipunmyyntiorganisaation välillä.

Työnantajan velvollisuutena on ilmoittaa verottajalle vuosi-ilmoituksella työntekijälle maksetut, palkaksi katsotut etuudet sekä matkalipun arvosta perityt osat. Palkaksi katsottu osa matkalipun arvosta sekä työntekijän itse maksama osa ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.

Onko työsuhdelippu mahdollinen myös toiminimellä työskentelevälle yksityisyrittäjälle?

Laskutussopimus työsuhdelipusta Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa edellyttää sopimuskumppanilta y-tunnusta. Lisätietoja voi tiedustella Verohallinnosta.