Opiskelijat

Opiskelijat saavat alennuksen arvolipulla maksetun matkan hinnasta sekä 30 vuorokauden kausilipun hinnasta. Nämä henkilökohtaiset alennukset ovat voimassa kaikilla vyöhykkeillä ja ladattavissa vain henkilökohtaiselle matkakortille. Olet oikeutettu opiskelijaetuuksiin, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

  • olet täyttänyt 25 vuotta eli kuulut aikuisten ikäryhmään. Jos olet täyttänyt 30 vuotta, sinulle on myönnetty Kelan opintotuki. Alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat nuorten lipuilla.
  • kotikuntasi on Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti tai Ylöjärvi.
  • opiskelet päätoimisesti lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, yliopistossa tai korkeakoulussa ja opiskelusi johtaa ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuotesi pituus on vähintään 8 kuukautta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Alennukset tulee päivittää matkakortille lukuvuosittain asiakaspalvelussa. Mukanasi tulee olla voimassa oleva

  • henkilöllisyystodistus ja
  • opiskelijajärjestön opiskelijakortti (myös mobiili) tai oppilaitoksen täyttämä Tampereen seudun joukkoliikenteen opiskelijatodistus sekä
  • myönteinen Kelan toimittama paperinen tuloste opintotukipäätöksestä, jos olet täyttänyt 30 vuotta (muista myös opiskelijakortti/-todistus ja henkilöllisyystodistus)

Alennukset ovat voimassa lukuvuoden pituudesta riippuen syys- tai joulukuun loppuun (tai kunnes täytät 30 vuotta). Voimassaolon päätyttyä matkakortti muuttuu automaattisesti normaaliksi aikuisen matkakortiksi.