Koululaiset

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 ilmaista matkaa jokaiselle lukuvuoden koulupäivälle. Lukuvuoden koulupäiviksi merkitään kaikkien lippujärjestelmään kuuluvien kuntien kaikki koulupäivät.  Esim. Orivedellä vietetään kevätjuhlaa lauantaina, joten koululippu on voimassa kaikilla seudun koululaisilla kyseisenä lauantaina.

Matkat voi käyttää koulupäivinä klo 6.30–17 ja ne sisältävät kahden tunnin vaihto-oikeuden. Lippu on henkilökohtainen ja voimassa vyöhykkeillä ABCDEF.

Tutustu esitteeseen koululipusta

Miten lippu anotaan?

Oppilaan huoltaja voi anoa koululippua asuinkunnan perusopetukselta tai yksityiseltä koululta.

Miten lipun saa käyttöön?

Oppilaalla tulee olla henkilökohtainen Tampereen matkakortti. Kortin voi ostaa Nella Nettilatauspalvelusta (huoltaja voi käyttää Suomi.fi-valtuuksia alaikäisen huollettavan puolesta asiointia varten) tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Asiakas vastaa itse kortin kustannuksista (5 €).

Lipun myöntäjä (perusopetus tai yksityinen koulu) tiedottaa asiakkaalle, milloin lippu on ladattavissa. Asiakas voi hankkia lipun itse Nella Nettilatauspalvelussa tai halutessaan asioida asiakaspalvelussa (suosittelemme Nellan käyttöä, sillä asiakaspalvelu on koulujen alkaessa hyvin ruuhkainen). Nellassa lapsi tunnistetaan henkilötunnuksen perusteella, asiakaspalvelussa mukana tulee olla esim. lapsen Kela-kortti. Nellasta hankittu lippu aktivoituu bussissa ostosta seuraavalla matkalla.

Jos matkakortti katoaa...

Kadonneen matkakortin tilalle voi asiakaspalvelussa hankkia uuden vastaavan kortin, jolle myös koululippu siirretään. Uudesta kortista veloitetaan korttimaksu (5 €) ja lippujen siirtämisestä käsittelymaksu (7 €). Myös korvaavaa korttia tehdessä tarvitaan esimerkiksi lapsen Kela-kortti henkilöllisyyden todentamiseksi.

Jos oikeus lippuun päättyy...

Jos oppilas ei ole enää oikeutettu koululippuun esim. muuton vuoksi, hänen tulee välittömästi käydä poistattamassa koululippu matkakortilta asiakaspalvelussa. Lipun myöntäjä (peruskoulu tai yksityinen koulu) vastaa lippuun oikeutettujen tietojen ajantasaisuudesta NellaPro-etuussovelluksessa sekä tiedottaa asiakkaalle lippuoikeuden päättymisestä. Tampereen seudun joukkoliikenne ei ole velvollinen tarkistamaan oppilaiden lipputietoja eikä luovuta tietoja oppilaitokselle.