Kela-koulumatkatukilippu


Oppilaan ohje

Lipun hakeminen

Koulumatkatukea haetaan lomakkeella, jonka saat oppilaitoksestasi sekä Kelan toimistoista tai internetsivuilta. Jätä tukihakemus täytettynä oppilaitokseesi. Oppilaitos tarkistaa tietosi ja ilmoittaa ne Tampereen seudun joukkoliikenteelle, jos olet oikeutettu lippuun.

Lipun hankkiminen

Saat ilmoituksen oppilaitokseltasi, jos olet oikeutettu koulumatkatukilippuun. Lipun ensimmäinen latauskerta ei vaadi käyntiä asiakaspalvelussa. Voit hankkia sen Nella Nettilatauspalvelusta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta henkilökohtaiselle Nysse-kortille. Koulumatkatukilippua ei saa matkakortin latauspisteistä.

Lipun hinta määräytyy ikäryhmäsi mukaan: 21 €/lapset, 26 €nuoret ja 42 €/aikuiset. Kelan maksama tukiosuus on jo huomioitu lipun hinnassa.

Kela-koulumatkatukilippu on henkilökohtainen, joten et voi antaa matkakorttiasi toisen henkilön käyttöön lipun voimassaoloaikana. Voit ostaa lipun niin monta kertaa lukuvuoden aikana, kuin se on sinulle myönnetty. Tiedustele lippujesi lukumäärä oppilaitokseltasi. Liput on ostettava sen lukuvuoden aikana, jolle ne on myönnetty.

Huomioitavaa

  • Jos tukeen vaikuttavissa olosuhteissasi tapahtuu muutos (esim. osoitteesi muuttuu), velvollisuutenasi on täyttää uusi koulumatkatukihakemus tuen tarkistamiseksi.
  • Vyöhykkeiden A-F ulkopuolella matkustamiseen voi tiedustella Matkahuollon lippuja.
  • Osin tai kokonaan käyttämätöntä Kela-koulumatkatukilippua ei voi palauttaa.
  • Kadonnut kortti voidaan sulkea ja sisältö siirtää uudelle kortille kortti- ja käsittelymaksua vastaan.