Kela-koulumatkatukilippu

Kela-koulumatkatukilippu on Kelan tukema 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja vyöhykkeillä ABCDEF.

Muista hakea koulumatkatukea erikseen joka lukuvuodeksi!

*Tutustu tarkempiin hakuehtoihin ja -ohjeisiin alla.

Lippua voi hakea oppilaitoksesta tai Kelalta saatavalla lomakkeella. Tuen saadakseen opiskelijan kodin ja oppilaitoksen välisen matkan pituus on oltava vähintään 10 km, josta Nysse-liikenteellä (bussi tai juna) matkustetun matkan pituus tulee olla vähintään 5 km.

Hakemuksen käsittelee opiskelijan oma oppilaitos, joka ilmoittaa lipputuen saajan tiedot Tampereen seudun joukkoliikenteelle. Opiskelija voi tämän jälkeen ostaa lipun alennettuun hintaan Nella Nettilatauspalvelusta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Esite ›   Kelan ohjeet ›   Ohje oppilaitokselle ›   Ohje oppilaalle›


Usein kysyttyä

1. Milloin koulumatkatukilippua voi hakea?

Oppilaitosten lukukausien pituudet vaihtelevat. Saat lisätietoa oppilaitokseltasi.

2. Kuka voi saada koulumatkatukilipun?

Koulumatkatukilipun voi saada, jos Kelan ehdot täyttyvät. Etäisyys oppilaitoksen ja kodin välillä on oltava vähintään 10 km, josta Nysse-matkan osuus on vähintään 5 kilometriä.

3. Mitä tarkoittaa, että lippu on henkilökohtainen?

Lippua voi käyttää vain omiin matkoihin. Kaverin matkan voi maksaa esim. arvolipulla (käytä kortti toistamiseen kortinlukijassa).

4. Tuleeko minun asioida Nyssen asiakaspalvelussa ostaakseni koulumatkatukilipun?

Matkakortin ja Kela-koulumatkatukilipun voi ostaa Nella Nettilatauspalvelusta (valitse etuusliput) tai asiakaspalvelusta. Täysikäinen tunnistetaan Nellassa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, alaikäiset henkilötunnuksella. Asiakaspalvelussa tulee mukana olla henkilöllisyystodistus, alaikäisillä hyväksytään myös Kela-kortti.

5. Voiko käyttämättömästä kaudesta hakea korvausta?

Osin tai kokonaan käyttämätöntä Kela-koulumatkatukilippua ei voi palauttaa.

6. Mitä henkilötietoja minusta tallennetaan?

Tampereen seudun joukkoliikenteen ehdot- ja rekisteriselosteet löytyvät täältä.

7. Opiskeluni kestää 3 vuotta. Saanko etuuden heti kolmeksi vuodeksi?

Oppilaitos tarkastaa oikeuden koulumatkatukilippuun aina lukuvuosittain. Jos muutat tai keskeytät opiskelun, ilmoita siitä oppilaitokseesi, sillä muutos voi vaikuttaa lippuetuuteesi.