Repa

ReittiopasNysse Lähettiläät ja viisaat amikset osana Euroopan liikkujan viikkoa

13.09.2019

Liikkujan viikkoa vietetään ensi viikolla 16.–22.9. Viikon tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Nysse on osallistunut aktiivisesti viime vuosina liikkujan viikkoon erilaisin tapahtumin mm. järjestäen ohjelmaa liityntäpysäköintipaikoilla. Tänä vuonna pääteemana on kävely, ja Nysse haastaakin ihmisiä pohtimaan omia kulkutapavalintojaan.

Nysse Lähettiläät -kampanjassa olemme haastaneet kolme tamperelaista jakamaan kokemuksensa Nyssestä ja kannustamaan ihmisiä käyttämään rohkeasti Nysseä. Mukana ovat bussinkuljettaja, pormestari ja some-vaikuttaja, ja heidän viikkoaan Nysse Lähettiläinä voitte seurata liikkujan viikon ajan sosiaalisen median kanavistamme.

Haastamme myös muut jakamaan omat Nysse-hetkensä Liikkujan viikon aikana somessa hashtageilla #nysseliikkuu #liikkujanviikko

Nysse on mukana myös Nuorten Akatemian Viisaasti amiksissa -hankkeessa, joka tuo ammatillisiin oppilaitoksiin toiminnallisia työpajoja. Ryhmissä pohditaan kulkutapoihin liittyviä valintoja: millaisia valintoja teen liikkuessani; tukevatko nykyiset tapani liikkua toiveitani ja arvojani vai kannattaisiko toimia toisin? Työpajoissa aihetta käsitellään vuorovaikutteisin menetelmin tarjoten nuorille mahdollisuuden miettiä näkemyksiään ja toiveitaan paikallisen joukkoliikenteen järjestämisestä.

Hankkeessa ovat mukana Nyssen lisäksi paikallisen joukkoliikenteen järjestäjät Jyväskylän seudun Linkki, Turun seudun Föli sekä Joensuun seudun Jojo. Toiminnalliset työpajat toteutetaan syyslukukauden aikana toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa, ja ne ovat nyt varattavissa Nuorten Akatemian nettisivuilta:

https://www.nuortenakatemia.fi/kouluvierailu/viisaasti-amiksissa-tyopajat/

Nysse Lähettiläät