Repa

ReittiopasLinjalla 2 kokeillaan keskiovella tapahtuvaa rahastusta

09.01.2019

Linjalla 2 kokeillaan myös keskiovella tapahtuvaa rahastusta. Kokeilu käynnistyy maanantaina 14.1. aluksi linjalla 2. Kokeilulla halutaan selvittää, nopeuttaako useampien ovien käyttäminen pysäkki- ja kokonaismatka-aikoja ja pysyvätkö bussit näin paremmin aikataulussaan. Myös kasvava matkustajamäärä ja raideliikenteen aloitus edellyttävät uudenlaisia käytäntöjä.

Linjalla käytetään sähköbusseja, ja linjalle varattu erikoiskalusto mahdollistaa rajatun kokeilun. Kokeiluun osallistuvat linja-autot tunnistaa keskiovella olevasta tarrasta, jossa on vihreä nuoli sekä teksti: Sisään etu- tai keskiovesta.

Jos linjalla 2 on esimerkiksi kalustorikon vuoksi autoja, joissa ei ole kortinlukijaa keskiovella eikä vihreitä nuolitarroja tämän merkiksi, kyytiin noustaan normaalisti etuovesta.

Toimi näin:

Matkakortti käytetään aina autoon noustessa lähimmällä lukijalaitteella - jos kyytiin noustaan etuovesta, matkakortti käytetään etuoven lukijalaitteella kuten ennenkin.

Jos matka maksetaan rahalla (kertalippu, kertalipulla vaihtaminen) tai matkustaja tarvitsee neuvoja esimerkiksi oikean pysäkin löytämiseksi, käytetään etuovea ja asioidaan kuljettajan kanssa.

Lastenvaunujen kanssa toimitaan samoin kuin aiemmin. Kyytiin noustaan keskiovesta, ja lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettava henkilö saa matkustaa maksutta kaikilla vyöhykkeillä. Jos lapsi ei matkusta vaunuissa tai rattaissa, matkasta maksetaan normaali maksu. Mukana olevat alle 7-vuotiaat saavat matkustaa ilmaiseksi.

Sisään ja ulos kulkeminen tapahtuu keskiovilla sujuvasti, kun päästetään ensin poistuvat matkustajat ulos, ja uudet matkustajat nousevat kyytiin vasta tämän jälkeen.