Palveluohjeita Nysse-kuljettajille

Kuljetuspalvelu

Bussin turha joutokäynti pääteasemalla on kiellettyä. Jos käynnissä pitäminen on edellytys turvallisuudelle (esim. lasien huurtumisen estäminen, jarrupaineiden nostaminen), on joutokäynti sallittu.

Ajonopeus sovitetaan rajoituksiin sekä keli- ja liikenneolosuhteisiin sopivaksi, liikenneturvallisuus huomioiden. Nykivää ajoa, rajuja lähtöjä ja äkillisiä jarrutuksia sekä vauhdikasta kaarteissa ajamista on syytä välttää.

Vilkkaille pysäkeille ensimmäisenä saapuessa huomioidaan myös muut bussit ajamalla pysäkin etuosaan. Pysäkkejä ei ohiteta varmistamatta, onko kyytiin tulossa matkustajia. Jos liikkeelle lähdöstä on annettu jo merkki muulle liikenteelle eli vilkku vasemmalle, matkustajia ei enää oteta kyytiin, vaikka  pysähtyminen pysäkkialueella tai sen tuntumassa olisi vielä mahdollista.

Seisomapaikkojen alkaessa täyttyä kehotetaan matkustajia siirtymään käytävällä taaksepäin, jotta mahdollisimman moni mahtuisi kyytiin. Ajotyyli on syytä säilyttää rauhallisena, jotta seisomapaikoillakin olevien matkustus sujuisi mahdollisimman turvallisesti.

Jos auto on täynnä, käytetään TÄYNNÄ -kilpeä ja ilmoitetaan asiasta vuoron päätyttyä työnjohdolle. Työnjohto ilmoittaa asiasta edelleen liikenteen tilaajalle, jotta tilanteeseen voidaan reagoida mahdollisimman pian tai seuraavalla liikennöintikaudella.

Matkapuhelimen ja muiden älylaitteiden käyttö ajon aikana on ehdottomasti kielletty. Työnjohdon soittamiin puheluihin saa vastata ainoastaan Hands free -laitteilla. Ajoneuvoon työn avuksi asennettuja älylaitteita saa käyttää vain silloin, kun ei olla liikkeellä. Pääteasemilla matkapuhelimen käyttö on sallittua (työnantajan ohjeiden puitteissa), jos se ei häiritse matkustajapalvelua.

Tupakointi auton välittömässä läheisyydessä ja pysäkkialueilla on kielletty.