VR:n ensimmäiset matkaketjut aloittivat - Tampere ja Turku mukana kokeilussa

09.06.2017

VR alkoi viime syksynä rakentaa Suomeen maan kattavia matkaketjuja, joiden avulla matkustamisesta tulee entistä sujuvampaa ja huolettomampaa. Ensimmäiset pilotit aloittivat toimintansa nyt kesäkuussa. 8.6.2017 alkaen voit Tampereella hypätä Nyssen ja Turussa Fölin kyytiin ja saada joukkoliikenteen lippusi junalipun yhteydessä.

Nyssen mukaan pääsee ilmaiseksi, kun kirjautuu Veturi-kanta-asiakastunnuksilla VR:n verkkokauppaan ja ottaa lipun Kesälinjalle junalipun ostamisen yhteydessä, Kesälinjalla 100 pääsee Särkänniemeen ja Tampere-talolle kätevästi suoraan Tampereen rautatieasemalta. Nyssen Kesälinjan lippu on voimassa junalipun voimassaolopäivänä (saapumispäivä) ja sitä seuraavana päivänä.

Lipun ostaminen Föliin onnistuu, kun ostaa junalipun yhteydessä kertalipun VR:n verkkokaupasta ja asettaa lähtöpaikaksi tai määränpääksi Turun, Kupittaan tai Turun sataman.Molemmat palvelut ovat mahdollisia vain VR:n verkkokaupassa ja lippu toimitetaan sähköisessä muodossa asiakkaalle.

Matkaketjujen kehittämistä jatketaan edelleen, esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä yhteistyössä HSL:n kanssa, Matkahuollon kanssa Juna-Bussi-lippujen kanssa sekä hiljattain markkinoille tulleen halpataksiyhtiön, Kyyti-palvelun kanssa.

Liikkeelle lähdetään nyt eri joukkoliikennemuotojen yhdistämisestä yhdeksi matkaksi. Seuraavassa vaiheessa mukaan tulevat taksit, autonvuokraus, pysäköintipalvelut ja myöhemmin erityyppiset matkapalveluja tarjoavat isot ja pienemmät yritykset Liikkuminen palveluna (MaaS) on kokonaisuus, jossa VR voi toimia maan kattavana runko-operaattorina. Visiona on, että tulevaisuudessa ovelta ovelle pääsee yhdellä lipulla, jonka voi ostaa VR:n palvelusta.

Lisätietoja VR:n matkaketjuista
Lisätietoja Nyssen Kesälinjasta
Lisätietoja Fölin aikatauluista ja reiteistä