Vain harva hyödyntää nettiasioinnin mahdollisuuden, valtaosa joukkoliikenteen asiakkaista valitsee yhä jonottamisen

02.08.2016

Tampereen seudun joukkoliikenteen lipuista suurimman osan voi hankkia myös netistä. Lipulle valitaan netissä tarvittavat vyöhykkeet (vähintään kaksi vierekkäistä) ennen maksamista verkkopankkitunnuksilla ja matkakortille valittu lippu latautuu myöhemmin matkustuksen yhteydessä Nysse-bussissa. Alle 30 prosenttia lippuostoksista tehdään Nella Nettilatauspalvelussa, eli valtaosa hankkii lippunsa yhä perinteisistä latauspisteistä.

Myös matkakortin voi tilata netistä itselleen postitse kotiin tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vain reilut kymmenen prosenttia kuitenkin ostaa Nysse-korttinsa netistä. Palvelun tarjoamia sähköpostimuistutuksia lipun loppumisesta hyödyntää vain harva, samoin sähköistä lahjakorttia.

Nella Nettilatauspalvelun kautta on mahdollista hankkia esimerkiksi kunnan myöntämä koululippu, kun koululaisella on Nysse-kortti jo entuudestaan olemassa. Tästä huolimatta vain kymmenisen prosenttia koululipun hankkijoista asioi netissä paikan päällä asioinnin sijaan. Koululippuja on käytössä Tampereen, Pirkkalan, Kangasalan, Nokian, Lempäälän, Ylöjärven, Vesilahden ja Oriveden Nysse-busseja käyttävillä peruskoululaisilla.

Myös Kelan tukeman koulumatkalipun voivat lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat hankkia Nellasta. 30 vuorokauden henkilökohtainen kausilippu sisältää rajattoman määrän matkoja vyöhykkeillä A-F. Lippu on erittäin edullinen vaihtoehto alueen koulumatkatuen saajille: lapset 20 €, nuoret 25 € ja aikuiset 40 €.

Kelan koulumatkatukea voi hakea oppilaitoksesta tai Kelalta saatavalla lomakkeella. Tuen saadakseen opiskelijan kodin ja oppilaitoksen välisen matkan pituus on oltava vähintään 10 km, josta Tampereen seudun joukkoliikenteen bussilla matkustetun matkan pituus tulee olla vähintään 5 km. Hakemuksen käsittelee opiskelijan oma oppilaitos, joka ilmoittaa lipputuen saajan tiedot Tampereen seudun joukkoliikenteelle. Opiskelija voi tämän jälkeen ostaa lipun Nella Nettilatauspalvelusta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Lisätietoa lipun ostamisesta Nella Nettilatauspalvelussa
Lisätietoja Kelan koulumatkatuesta