Uusi liityntäpysäköintialue avataan Turtolassa

23.04.2018

Turtolaan avataan torstaina 26.4.2018 kello 7 uusi liityntäpysäköintialue K-Citymarketin pysäköintialueelle. Auton voi jättää maksuttomaan parkkiin ja jatkaa matkaa bussilla. Liityntäpysäköintialueella on tilaa 36 autolle.

Liityntäpysäköintiin osoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueen itälaidalla, Martinpojankadun puolella, ja ne on merkitty liityntäpysäköinnistä kertovin opastusmerkein.

Liityntäpysäköintipaikan läheisyydessä on useita bussipysäkkejä, joilta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustan suuntaan (linjat 3, 4, 20, 24 pysäkiltä 3951 Laulunmaa; linja 21 pysäkiltä 3563 Turtola ja linjat 10 ja 21 pysäkiltä 3117 Pullerikinahde). Keskussairaalalle liikennöi linja 5 pysäkiltä 3951 Laulunmaa.

Liityntäpysäköinti mahdollistaa joukkoliikenteen käytön asukkaille, jotka tarvitsevat osaan matkastansa autoa. Hyvin järjestetty liityntäpysäköinti edistää kestävää liikkumista. Sillä voidaan helpottaa keskustan ruuhkia ja sujuvoittaa liikennettä ruuhka-aikoina.

Turtolan liityntäpysäköintialueen ovat toteuttaneet yhteistyössä Tampereen kaupunki ja Turtolan K-Citymarket. Avajaispäivänä pysäköiville on luvassa pieniä yllätyksiä. Turtolan liityntäparkki on vuoden mittainen kokeilu, jatkosta päätetään kokemusten perusteella.

Viime syksynä Tampereelle avattiin ensimmäinen liityntäpysäköintialue Niihamaan. Liityntäpysäköintialueita ollaan lähiaikoina avaamassa lisää, ja osa toteutetaan yhteistyössä kauppakeskusten kanssa.