Tampereen kaupunki ja CGI kehittivät pelin joukkoliikenteen käyttäjille

14.03.2016

IT-palveluyhtiö CGI ja Tampereen kaupunki ovat kehittäneet pelin, joka kannustaa joukkoliikenteen monipuolisempaan käyttöön. Pelissä Tampereen joukkoliikenteen käyttäjät voivat kerätä pisteitä bussimatkoistaan. CGI:n kehittämään reaaliaikaiseen reittioppaaseen perustuva peli käynnistyy maaliskuun 14. päivä.

”Haluamme pelin avulla kannustaa tamperelaisia hyödyntämään joukkoliikennettä aiempaa monipuolisemmin. Reaaliaikaiseksi kehittämämme reittiopas tekee työmatkojen lisäksi myös harrastus- ja muusta liikkumisesta helppoa. Myös liikennepäästöjen vähentäminen on yksi tavoitteistamme”, kertoo Tampereen liikenneinsinööri Mika Kulmala.

Pelissä pisteitä kertyy postinumeroalueista, joilla matkustaja liikkuu maalis-huhtikuun (14.3.–30.4.) aikana joukkoliikenteellä. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä palkitaan Tampereen matkakortille ladattavalla 30 vuorokauden kausilipulla. Lisäksi kaikkien peliin osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 30 vuorokauden kausilippua sekä CGI:n lahjoittama taittopyörä.

”Olemme vuosien ajan kehittäneet Tampereen liikennettä sujuvammaksi. Nyt haluamme yhdessä testata peliä palkiten aktiivisia joukkoliikenteen hyödyntäjiä sekä houkutella autoa suosivia tamperelaisia päivittämään kokemuksiaan siitä, miten hyvin bussit Tampereella palvelevat”, sanoo CGI:n älyliikenneratkaisujen johtaja Mika Vuorio.

Osallistuminen on helppoa eikä vaadi applikaatioiden asentamista. Joukkoliikennepeliin voi osallistua millä tahansa älypuhelimella tai tabletilla, jossa on gps-paikannus ja nettiyhteys.

”Riittää, kun osallistuja menee selaimellaan osoitteeseen streetlife.tampere.fi, hakee reittioppaasta haluamansa reitin ja käynnistää selaimen yläkulmassa näkyvästä valikosta pelin matkansa ajaksi”, opastaa Vuorio.

Aina, kun matkustaja siirtyy uudelle postinumeroalueelle, käynnissä oleva peli kirjaa puhelimen muistiin uuden saavutuksen. Erityisiä saavutuksia voi ansaita myös sillä, että käyttää joukkoliikennettä tiettynä aikana tietyssä paikassa, esimerkiksi matkustaa pääsiäisenä pitkäperjantaina.

Palkinnot jaetaan ja arvotaan pelaajille, jotka ovat lähettäneet keräämänsä saavutukset viimeistään sunnuntaina 30.4. pelistä löytyvällä lähetyslomakkeella. Pelin voittajat arvotaan huhtikuun aikana. Pelin säännöt ja ohjeet löytyvät osoitteesta http://streetlife.tampere.fi/info.

Pelin kehittäminen liittyy EU:n Streetlife-pilottihankkeeseen, jonka puitteissa CGI on kehittänyt myös tamperelaisia palvelevan reaaliaikaisen reittioppaan. CGI:llä hanke kytkeytyy kansainväliseen Future Cities -palveluratkaisujen kehittämiseen.

“Hanke on hyvä esimerkki siitä, miten autamme kaupunkeja hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia kansalaislähtöisessä palvelujen kehittämisessä”, sanoo Vuorio.

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin seitsemäs puiteohjelma (FP7/2007-2013, rahoitussopimuksen numero 608991).

Streetlife-reittiopas