Talven 2018-2019 suunnitelmat päätettäviksi 22.2.

19.02.2018

Tampereen seudun joukkoliikenteen talvikauden 2018-2019 muutokset viedään joukkoliikennelautakuntaan torstaina 22.2.2018. Suunnitelmia sai kommentoida nettilomakkeella 9.-19.2.2018 (kommentointi päättyi klo 12). Kiitämme arvokkaista mielipiteistä ja näkemyksistä! Palveluistamme voi antaa palautetta milloin tahansa nettilomakkeella.

Härmälä - Pirkkala

Linja 11 jaetaan variaatioiksi A, B ja C. Reitti kulkee kuten ennenkin Raholasta ja Keskustorilta Partolaan, josta 11A jatkaa Sarankulman kautta Lahdesjärvelle ja 11B Linnakallion kautta Suupantorille. Linjan 11C päätepysäkki on Partola. Linjasta 34 luovutaan linjan 11B myötä. Suunnitelma hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa 22.2.2018.

» Muutoksilla Partolan palvelut ovat helpommin tavoitettavissa ja Linnakallion sekä Kurikan alueiden vuoroväli paranee. Nuolialantien palvelutarjonta kasvaa muutosten myötä, mikä on tarpeen Härmälänrannan asuinalueen kasvaessa.

Kuva avautuu suurempana uuteen välilehteen klikkaamalla

Klikkaa kuva isommaksi! Talven 2018-2019 suunnitelma: Härmälä-Pirkkala

Linja 71

Linjan reittiä muutetaan raitiotien rakentamisesta johtuen. Suunnitelmassa on kaksi eri vaihtoehtoa, joiden niin hyvistä kuin huonoistakin puolista toivomme saavamme näkemyksiä.

» Vaihtoehto A tarjoaisi uuden vaihdottoman yhteyden Lielahden palveluihin sekä Nokialta että Tampereelta. Päätepysäkki Keskustorilla säilyttäisi nykyiset vaihtoyhteydet. Suunnitelma hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa 22.2.2018.

» Vaihtoehto B säilyisi muutoin entisellään, mutta Tampereen keskustassa reitti kulkisi Pyynikintorilta Satakunnankadulle ja Tampellaan. Reitti tarjoaisi uusia yhteyksiä Länsi-Tampereelta Finlaysonin ja Tampellan alueille sekä päinvastoin. Vaihtoyhteydet olisivat tarjolla Pyynikintorilla.

Kuva avautuu suurempana uuteen välilehteen klikkaamalla

Klikkaa kuva isommaksi! Talven 2018-2019 suunnitelma: linja 71

Sääksjärvi - Hervanta

Sääksjärven ja Hervannan välille on toivottu suoraa Nysse-yhteyttä. Mahdollisen bussilinjan käyttäjäpotentiaalia on arvioitua matkapuhelinten paikannustietojen avulla. Arvion mukaan käyttäjämäärät linjalla jäävät 10 % joukkoliikenteen kulkutapaosuudella sen verran alhaisiksi, ettei liikennettä voida järjestää kuin arkipäivisin ruuhka-aikaan. Toivomme saavamme tarkempia tietoja, mihin kellonaikaan liikennettä tarvittaisiin.

Linja 55

Linjan 55 reitti suunnitellaan muutettavaksi Vesilahdella Rautialantien heikon talvikunnossapidon vuoksi. Reittimuutos koskee väliä Vesilahden terveyskeskus - Narva. Jatkossa linja palaisi terveyskeskukselta takaisin Vesilahdentielle, jota pitkin ajetaan Narvaan. Narvaan menevien vuorojen määrään ja aikatauluihin reittimuutos ei vaikuttaisi. Joukkoliikennelautakunta palautti suunnitelman valmisteluun 22.2.2018.

Muutokset Tampereen keskustassa

Raitiotien rakentaminen Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla jatkuu. Länteen ajetaan Puutarhakadun ja Hämeenpuiston kautta (linja 3 Satakunnankadun ja Hämeenpuiston kautta). Myös muut reittimuutokset johtuvat pitkälti rakennustyömaista.

Linja 2

Kääntyminen Tammelan puistokadun ja rautatietunnelin välillä ei ole mahdollinen. Reitti muutetaan kulkemaan yliopiston kautta. Suunnitelma hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa 22.2.2018.

» Pyynikintori - Hämeenkatu - Hatanpään valtatie - Vuolteenkatu - Kalevantie - Yliopistonkatu - Tammelan puistokatu jne. nykyistä reittiä Rauhaniemeen

Linja 6

Hämeenkadun itäpään liikennettä supistettava. Eteläpuistoon on toivottu palvelutarjontaa. Päätepysäkki siirtyy Nalkalantorille ja reitti Kalevantielle Sorinaukion kautta. Reittimuutos korvaa osin linjan 15 lakkautettavan reittiosuuden. Suunnitelma hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa 22.2.2018, mutta reitti voi muuttua vielä linjan 15 päätösten myötä.

» Nalkala - Hämeenpuisto - Hämeenkatu - Hatanpään valtatie - Vuolteenkatu - Kalevantie jne. nykyistä reittiä Hermiaan

Linja 14

Reittiosuus Petsamoon siirtyy linjalle 15. Muutoksella turvataan Pereen reitin aikataulujen parempi toteutuminen. Joukkoliikennelautakunta palautti suunnitelman valmisteluun 22.2.2018.

» Nykyinen reitti Keskustorilta Pereelle. Tutkitaan myös mahdollisuutta yhdistää linjalle linjan 35 reittiosuus Keskustori - Reuharinniemi.

Linja 15

Reittiosuus Pispalanharju - Keskustori lakkautetaan kannattamattomana. Linjalle 25 lisätään vuoroja korvaamaan päättyvää reittiä. Linjan 14 reitti Petsamoon siirtyy linjalle 15. Reitti ajetaan Erkkilänsillan ja Rautatienkadun kautta, sillä Hämeenkadun itäpään liikennettä on supistettava ja kääntyminen Tammelan puistokadun ja rautatietunnelin välillä ei ole mahdollinen. Joukkoliikennelautakunta palautti suunnitelman valmisteluun 22.2.2018.

» Raporttimatkustajamääristä vko 3, 15.-21.1.2018 (talven huippunousut), pdf

» Raporttimatkustajamääristä vko 3, 15.-21.1.2018 (talven huippunousut), xls

» Petsamo - Tammela - Juhannuskylä - Rautatieasema - Yliopisto - Järvensivu

Kuva avautuu suurempana uuteen välilehteen klikkaamalla

Klikkaa kuva isommaksi! Talven 2018-2019 suunnitelma: Tampereen keskusta