Osa talviliikenteestä palautettiin valmisteluun

11.02.2016

Joukkoliikennelautakunta ei päättänyt kaikista talvikauden (8.8.2016 - 4.6.2017) muutoksista eilisessä kokouksessaan 10.2.2016.

Linjat 6, 12, 14, 20, 34 ja 37K palautettiin uudelleenvalmisteluun. Tarkoituksena on selvittää koillisen alueen koulukuljetukset tarkemmin (linja 37K), odottaa Nokian ja Pirkkalan linjauksia (linjat 14, 29 ja 34) sekä selvittää vielä Länsi-Tampereen ja Hervannan yhteyksiä (linjat 6, 12 ja 20). Nämä linjat tulevat päätettäviksi seuraavassa jolilan kokouksessa 16.3.2016.

Päätetyt muutokset linjoittain:

Linja 4Y Hervannasta keskustan suuntaan liikennöitäessä reitti muuttuu Hervannassa kulkemaan suoraan Insinöörinkatua.
Linja 8 Linjan reittiä muutetaan niin, että linjan itäpäässä kaikki vuorot ajetaan Atalan Nikinväylän päätepysäkille asti. Linja ei käy enää Rissossa. (Rissoon alkaa liikennöidä uusi linja 37.)
Linja 9 Kaipasen päätepysäkiltä / -lle liikennöitäviä vuoroja lisätään niin, että jatkossa noin puolet vuoroista liikennöi Maustekadulle ja puolet Kaipaseen.
Linja 21 Vuorotarjontaa lisätään arkisin ja lauantaisin 20 minuuttiin nykyisen 30 minuutin sijaan.
Linja 27 Linjan liikenne päättyy ja liikenne korvataan linjoilla 37 (Ryydynpohja- Finlayson väli) ja 80 (Irjala- Keskustori väli).
Linja 28 Linjan reittiä muutetaan Keskustorin ja Lielahden välillä kulkemaan Paasikiventien kautta. Linjalle muodostetaan kaksi päätettä linjan itäpäässä. Linja ajaa puolet vuoroista Sorilaan ja puolet vuoroista Ruutanan. Muutamia työmatkaliikenteen kannalta tärkeitä vuoroja ajetaan Suinulaan / Suinulasta. Ruutanassa linja korvaa lakkautettavan linjan 47.
Linja 35 Uusi reitti Multisilta - Keskustori - Reuharinniemi. Reittiosa Multisilta - Keskustori liikennöidään linjan 36 aiempaa reittiä ja reittiosa Keskustori - Reuharinniemi linjan 35 aiempaa reittiä. Korvaa Multisilta - Keskustori reittiosalla linjan 36.
Linja 36 Linjan liikenne päättyy ja liikenne korvataan linjoilla 35 (Multisilta - Keskustori) ja 71 (Myllypuro - Keskustori).
Linja 37 Uusi linja aloittaa liikennöinnin Rissosta Sammonkadun ja Satakunnankadun kautta Ryydynpohjaan. Linja 37 korvaa poistuvan linjan 27 tarjonnan Ryydynpohjassa. (Huom. Erillisten koululaisvuorojen reitistä koillis-Tampereella linjanumerolla 37K päätetään seuraavassa kokouksessa.)
Linja 38 Linjan reittiä muutetaan. Uusi päätepysäkki Hervannassa on Hervannan valtaväylällä TTY:n kohdalla Hermian sijaan.
Linja 41 Linjan liikenne siirtyy kokonaisuudessaan Tampereen joukkoliikenteen tilaamaksi liikenteeksi. Ei merkittäviä muutoksia vuorotarjonnassa.
Linja 47 Linjan liikenne päättyy ja liikenne korvataan linjalla 28B.
Linja 71 Linjan reitti muuttuu Nokian asemalta itään kulkemaan Kalkuntien sijaan Rounionkatua pitkin ja Myllypurosta edelleen Tampereen Keskustorille asti.
Linja 79 Linja siirtyy Tampereen joukkoliikenteen tilaamaksi liikenteeksi. Vuorotarjonta säilytetään ennallaan, mutta pieniä aikataulumuutoksia voi tulla. Linja ei jatka Linnavuoresta tai Siurosta edelleen Mouhijärven tai Kyröskosken suuntaan. Linnavuoressa ei liikennöidä Murhasaaren kautta.
Linja 86 Uusi linja aloittaa 8.8. alkaen. Linja liikennöi Ylöjärven Siivikkalasta Soppeenharjun kautta Soppeenmäkeen.
Linjat 80
(Irjalasta Keskustorin kautta Ylöjärven Soppeenmäkeen ja edelleen Haavistolle), 81 (Keskustorilta Vuorentaustan kautta Asuntilaan), 83 (Ylöjärven Soppeenmäen ja Metsäkylän välillä), 84 (Ylöjärven Soppeenmäestä Lakialaan/Viljakkalaan) ja 85 (Ylöjärven Soppeenmäestä Mutalaan/Kuruun, yksittäisiä vuoroja Virroille) aloittavat liikennöinnin jo kesäkauden alusta 6.6.2016.