Länsilinjat voitti Nokian linjojen kilpailutuksen

13.09.2019

Kilpailutuksen linjojen 71 (Keskustori - Harjuniitty), 72 (Tampere - Vihola - Tervasuo), 77 (Nokian asema - Tottijärvi, vain kesäkaudella) ja 78 (Nokian asema - Sarkola, vain kesäkaudella) liikennöinnistä on voittanut avoimessa tarjousmenettelyssä Länsilinjat Oy. Linjojen liikennöinti on tarkoitus aloittaa 1.6.2020, ja varsinainen sopimuskausi kestää 5 vuotta. Kohteen sopimusta on mahdollista jatkaa kolmella yhden vuoden (1+1+1) optiokaudella, joista päätetään erikseen.

Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät Länsilinjat Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy ja Väinö Paunu Oy. Kaikki tarjoukset vastasivat tarjouspyynnön vaatimuksia. Hankinnan arvonlisäveroton arvo varsinaisen sopimuskauden aikana on noin 7 miljoonaa euroa.

Joukkoliikennetoimisto sitoutui hankinnassa tutkimaan, miten elinkaaritason ekologinen kestävyys ja muu kestävyysnäkökulma saataisiin järkevästi mukaan kilpailutuksen kriteeristöön. Tehtyjen selvitysten perusteella päädyttiin siihen, että hinnat tuli tarjota koskien sekä fossiilisen polttoaineen että uusiutuvan polttoaineen (biokaasu/uusiutuva diesel) käyttöä. Tilaaja pyrkii tekemään päätöksen käytettävästä polttoaineesta mahdollisimman pian hankintapäätöksen saatua lainvoiman.

Asia päätettiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 12.9.2019.