Korona-viruksen vaikutukset Nysse-liikenteeseen

03.06.2020

Nyssen liikenne kulkee edelleen, mutta palveluun on tehty muutoksia. Seuraamme tilanteen etenemistä ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistuksia.

Bussien siivousta on tehostettu. Erityistä huomiota kiinnitetään pintoihin, jotka ovat alttiita kosketuksille: esimerkiksi erilaisiin kaiteisiin ja tankoihin.

› Palvelumuutokset

› Matkustajaohjeita

› Liput ja hyvitykset


Palvelumuutoksia

Yksittäisiä bussivuoroja voi peruuntua liikennehenkilökunnan poissaolojen vuoksi. Tarkista matkasi tiedot ennakkoon reittioppaasta. Tiedossa olevat perutut vuorot näkyvät aikaisintaan 2 vrk ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Kesäkausi alkoi 11.5.

  • Perjantaisin ei ajeta yövuoroja ja lauantait liikennöidään sunnuntain palvelutasolla. Palvelua voidaan tehostaa, jos epidemian vuoksi tehtyjä rajoituksia puretaan.
  • Linjat 24, 35, 46, 56-58, 63, 86 ja 137 eivät liikennöi.
  • Nokialla on tehty linjastomuutoksia: linja 73 on lopetettu ja korvattu linjojen 70 ja 71 uusilla reiteillä. Linja 72 ajaa Tampereelle Santalahden ja Särkänniemen kautta, ei Pispalan valtatietä.
  • Juhannusaattona on sunnuntain aikataulut kaikilla linjoilla klo 14 asti. Linjat 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, ja 17 jatkavat loppupäivän sunnuntain aikatauluilla. Linjat 4Y, 40, 50, 70Y ja 80Y jatkavat poikkeusaikatauluin. Aikataulut löytyvät reittioppaasta ›
  • Juhannuspäivänä on sunnuntain aikataulut linjoilla 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9 ja 17. Poikkeusaikataulut linjoilla 4Y, 40, 50, 70Y ja 80Y. Muut linjat eivät liikennöi. Aikataulut löytyvät reittioppaasta ›
  • Kausi päättyy perusopetuksen syyslukukauden alkaessa.

Linjojen 51 ja 53 tilanteen voi tarkistaa Valkeakosken Liikenne Oy:n verkkosivuilta. Lisätiedot ›

Junavuorot näkyvät jälleen reittioppaassa. Junien kulkemisen voi tarkistaa myös VR:n palveluista osoitteesta vr.fi/liikennetilanne

Palvelupiste on avoinna ma-pe 09.00 - 16.00.

aikataulut.tampere.fi on poistettu käytöstä, koska palvelua ei voida päivittää virusepidemiasta johtuneiden muutosten osalta. Aikataulut ovat saatavilla reittioppaasta sekä verkkosivuiltamme (pdf). Aikatauluja ei paineta jakeluun eikä pysäkeille, sillä palvelumuutoksia voidaan tehdä nopeasti virusepidemian aikana. Jo muutaman minuutin muutos vaikuttaa monen pysäkin aikatauluun.


Matkustajaohjeita

Pyydämme matkustajia noudattamaan THL:n ohjeistusta, miten omalla toiminnallaan voi vähentää koronatartuntojen leviämistä.

 • Matkusta vain terveenä.
 • Jos mahdollista, kävele tai pyöräile lyhyemmät matkat. Näin bussissa on enemmän tilaa välttämättömien matkojen tekoon.
 • Vältä ruuhkabusseja aina kun aikataulusi sen sallivat. Valitse mahdollisuuksien mukaan hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan ulkopuolelta. Ruuhkaisinta on kello 7-9 ja kello 15-18.
 • Suosi istumapaikkoja: käytävällä ja oven vieressä seisominen vaikeuttavat etäisyyden pitämistä toisiin matkustajiin.
 • Varaa matkallesi aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, odota mahdollisuuksiesi ja aikataulusi mukaan seuraavaa vuoroa.
 • Vältä istumista ensimmäisessä penkkirivissä. Näin huolehdimme yhdessä kuljettajien työterveydestä.
 • Bussien siivousta on tehostettu ja pintoja desinfioidaan. Vältä silti koskemasta paljain käsin usein koskettaviin pintoihin: kaiteisiin, tankoihin jne.
 • Huomioi toiset matkustajat, aivasta ja yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, älä käsiin.
 • Vältä käteistä. Matkakortilla tai Nysse Mobiilisovelluksella maksaminen onnistuu ilman lähikontaktia. Vältäthän käteisen käyttämistä myös asiakaspalvelu- sekä latauspisteillä.

Liput ja hyvitykset

Lippujen palautuskäytännön periaatteet löytyvät matkakorttiehdoista (s. 12). Palautuksesta peritään aina käsittelymaksu. Etuuslippuja ei voi palauttaa, koska hinta koostuu asiakkaan ja tuen tarjoajan kokonaan tai osittain antamasta osuudesta.

Päivitämme tiedotetta tilanteen mukaan. Kiitos yhteistyöstäsi!

Viimeisin päivitys 3.6. klo 15:00
Tiedote julkaistu 15.3. klo 09:16

Lisätietoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos - Ajankohtaista koronaviruksesta ›