Kesäliikenteestä päätettiin joukkoliikennelautakunnassa

21.12.2017

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti kesäkauden 2018 (4.6. - 8.8.2018) linjareiteistä ja palvelutarjonnasta kokouksessaan keskiviikkona 20.12.2017.

Tampereen keskustassa ja Hervannassa raitiotien rakentaminen aiheuttaa työnaikaisia reittimuutoksia useille linjoille jo keväällä 2018. Kesäaikataulukauden ajan linjat liikennöivät keväällä käyttöön otettavia poikkeusreittejä. Muita merkittäviä reittimuutoksia tai palvelutarjontamuutoksia on tulossa Nysse-linjoille 5, 6, 8, 11, 14, 15, 28Y, 32, 40 ja 50:

Linjan 5 vuoromäärää lisätään, jolloin arkisin ruuhka-aikaan liikennöidään 15 minuutin välein. Linjalla ajetaan myös muutamia varhaisaamun vuoroja ja yövuoroja aiempaa enemmän. TAYS:lla päätepysäkki siirtyy uudelle Arvo Ylpön kadulle.

Linjan 6 päätepysäkki siirtyy Pyynikintorilta Nalkalantorille. Linja parantaa yhteyksiä Eteläpuistosta, Nalkalasta ja Kaakinmaalta korvaten alueella nykyisin liikennöivän linjan 15.

Linjalla 8 ajetaan jatkossa yövuoroja myös Keskustorilta Atalaan.

Linjalla 11 liikennöidään arkisin ruuhka-aikaan 15 min välein myös osuudella Rahola - Keskustori.

Linjan 14 reittiä lyhennetään. Linja päättyy Pereeltä tultaessa jatkossa Keskustorille.
Petsamoon liikennöi reitiltään muutettava linja 15.

Linjan 15 reitti muuttuu. Linja liikennöi jatkossa Järvensivulta rautatieaseman kautta Petsamoon. Reittiosalla Pispalanharju - Keskustori liikennöinti lopetetaan vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Korvaava palvelu Pispalassa ja Pyynikillä on linja 25, jonka vuoromäärää on lisätty. Eteläpuiston, Kaakinmaan ja Nalkalan alueille linjan 6 päätepysäkin siirto Nalkalantorille tarjoaa huomattavasti linjaa 15 enemmän vuoroja.

Linjan 28Y yövuorot Keskustorilta Sorilaan korvataan linjan 8 yövuoroilla Keskustorin ja Atalan välillä.

Linjan 32 vuoromäärää lisätään siten, että myös keskipäivällä liikennöidään 30 min välein. Linjan päätepysäkki TAYS:in alueella siirretään Arvo Ylpön kadulle.

Linjojen 40 ja 50 vuoromäärää lisätään sitten, että arkipäivinä liikennöidään 20 min välein.

Linjan 79 vuorot ajetaan Nokialla Murhasaaren ja Purson kautta.