Joukkoliikenteen yhteistyö VR:n kanssa jatkuu

12.05.2016

Tampereen joukkoliikenne on neuvotellut VR:n kanssa seutu+VR -lipputuotteen korvaamisesta uudessa vyöhykemaksujärjestelmässä 6.6.2016 alkaen. Kyseessä on ollut pilotti, jossa kaupunkiseudun seutulippuun sisällytettiin myös junamatkat väleillä Lempäälä-Tampere ja Nokia-Tampere. Lippu on ollut kesäkuusta 2013 alkaen myynnissä Lempäälän ja Nokian kuntalaisille hintaan 79 euroa/30 päivää.

Nykyisen seutu+VR -lipun korvaa 6.6.2016 alkaen henkilökohtainen yhdistelmälippu Nysse+VR, joka sisältää Nysse-bussien matkat vyöhykkeillä A-C sekä junalipun joko Tampere-Lempäälä -välillä tai Tampere-Nokia -välillä. Lippu on voimassa 30 päivää. Nysse-lippu ladataan Tampereen matkakortille ja junamatkojen osalta lippuna toimii paperinen VR:n kausilippu kuten nykyisinkin. Lipun asiakashinta on 79 euroa.

Toinen Nysse+VR -lippu sisältää bussimatkat vyöhykkeillä A-E sekä junalipun välillä Orivesi-Tampere. Myös tämä lippu on voimassa 30 päivää, ja lipun asiakashinta on 119 euroa.

Liput tulevat aluksi myyntiin joukkoliikenteen asiakaspalveluun (Frenckellinaukio 2 B), jossa niitä myydään nokialaisille, lempääläläisille ja Oriveden kaupungin asukkaille. VR:n mukaan lipunmyynti pyritään aloittamaan mahdollisuuksien mukaan lähiaikoina myös Tampereen asemalla, jolloin lippua myydään kotikunnasta riippumatta.

Nykyistä seutu+VR -lippua myydään 3.6. asti ja uudet liput tulevat myyntiin 6.6. alkaen. Asiasta päätti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokouksessaan 11.5.2016.