Hintoihin ja vaihtoaikaan muutoksia helmikuun alusta

23.01.2018

Helmikuun alusta joihinkin lipunhintoihin on tulossa pieniä muutoksia. Ennallaan pysyvät kertalippujen, vuorokausilippujen ja Nysse+VR-lippujen hinnat. Pienet hintakorotukset tulevat kahden vyöhykkeen arvo- ja 30 vuorokauden lippuihin sekä 360 vuorokauden kaikkien vyöhykkeiden lippuihin sekä Nella Nettilatauspalvelun kautta myytävään 90 vuorokauden kausilippuun.

Lisäksi polkupyörän kuljettamisesta aletaan periä pyörän kuljettajan ikäryhmää vastaava kerta- tai arvolippumaksu. Jos pyörän kanssa esimerkiksi matkustaa aikuinen 3 vyöhykkeen alueella, hän maksaa oman matkansa lisäksi joko kertamaksun 5 euroa tai arvolipulta veloitetaan 3,15 €. Tähän asti pyörän kuljettaminen on ollut ilmaista, mutta esimerkiksi Turussa pyörän kuljettamisesta peritään kuuden euron rahtimaksu.

Vaihtoaika pitenee kahteen tuntiin kolmen vyöhykkeen matkojen osalta. Jatkossa vaihtoaika on 1-2 vyöhykkeen matkojen osalta yksi tunti ja 3-6 vyöhykkeen matkojen osalta kaksi tuntia. Näin pyritään turvaamaan C-vyöhykkeiden liityntäliikenteiden vaihtoajan riittävyys.

Muutokset astuvat voimaan helmikuun alusta, 1.2.2018.

> Hinnasto alkaen 1.2.2018