Ehdota uusia liityntäpysäköintipaikkoja

19.09.2017

Tampereen kaupunki kehittää yhdessä kaupunkiseudun kuntien ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa autojen ja polkupyörien liityntäpysäköintiä. Uusi autojen liityntäpysäköintialue avautuu Niihamassa perjantaina. Tavoitteena on avata muitakin liityntäpysäköintialueita. Lisäksi toteutetaan tarpeen mukaan pyörätelineitä myös muihin kohteisiin.

Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan joukkoliikennepysäkin läheisyyteen järjestettyä pysäköintipaikkaa, johon auton tai pyörän voi jättää päiväksi ja jatkaa matkaa bussilla tai junalla. Liityntäpysäköinti mahdollistaa joukkoliikenteen käytön asukkaille, jotka tarvitsevat osaan matkastansa autoa esimerkiksi kodin läheltä puuttuvien joukkoliikenneyhteyksien takia. Hyvin järjestetty liityntäpysäköinti on osa kestävän liikkumisen edistämistä.

Asukkailta toivotaan nyt ehdotuksia autojen ja pyörien liityntäpysäköintipaikoiksi. Kyselyssä voi kertoa myös näkemyksiä liityntäpysäköintialueille toivottavista palveluista. Kysely on auki 5.10.2017 asti. Liityntäpysäköintikyselyyn voi vastata seuraavan linkin kautta: Kysely liityntäpysäköinnistä ja pyöräpysäköinnistä .

Vastaamalla kyselyyn ja jättämällä yhteystietosi voit osallistua arvontaan. Vastaajien kesken arvotaan 5 kappaletta 50 euron arvoisia latauksia Tampereen seudun joukkoliikenteen Nysse-kortille.

Samaan aikaan on käynnissä kysely tamperelaisille kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista ja niiden kehittymisestä. Kyselyssä voi vastata sekä kävelyä että pyöräilyä koskeviin kysymyksiin tai ainoastaan toiseen näistä. Kävelyn kyselyssä selvitetään myös liikuntarajoitteisten kokemuksia liikkumisesta omalla asuinalueellaan.

Tamperelaiset voivat antaa palautetta oman asuinalueensa olosuhteista jo kuudetta kertaa. Vuosittain toistettavassa kyselyssä ajankohtainen teema on tänä vuonna pyörämatkailu.

Kyselyn tuloksia käytetään kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä. Tampereella on tavoitteena lisätä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta. Asukastyytyväisyys kävelyn ja pyöräilyn olosuhteisiin on yksi kaupunkistrategian vuosittain seurattavista mittareista.

Kyselyyn voi vastata 5.10. asti osoitteessa www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut tai suoraan seuraavan linkin kautta: Kävelyn ja pyöräilyn tyytyväisyyskysely 2017 .