Ehdota meille nimeä, voita vuoden matkat!

07.01.2016

Turussa se on Föli, Jyväskylässä Linkki, Joensuussa JOJO, Helsingissä HSL. Tampereen joukkoliikenne etsii uutta iskevää nimeä, joka kuvaisi koko kaupunkiseudun joukkoliikennettä. Se kun nimestään huolimatta vastaa joukkoliikenteen järjestämisestä paitsi Tampereella, myös Pirkkalassa, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Ylöjärvellä, Vesilahdessa ja Orivedellä.

Nysse ja TKL eivät nyt kelpaa. Nysse viittaa busseihin, ja meillä saattaa olla muitakin joukkoliikennevälineitä tulevaisuudessa. TKL puolestaan on jo käytössä oleva bussiyrityksen nimi.

Hyvä nimiehdotus on lyhyt, iskevä, kuvaava, ehkä myös paikallinen jollakin tapaa. Sen sanominen tuntuu hyvältä. Se on kaunis sana, kenties paikallista murretta. Erityisen mukavaa on, jos ehdotuksesi on myös yllättävä ja onnistuu kuvaamaan myös ensi kesänä voimaan tulevaa kuuden vyöhykkeen maksujärjestelmää. Kuuden vyöhykkeen maksujärjestelmä kattaa koko kaupunkiseudun, ja se astuu voimaan kesäliikenteen käynnistyessä 6.6.2016 - kuten toivottavasti uusi nimikin.

Järjestämme nimikilpailun yhdessä Moro-lehden kanssa. Vastausaikaa on sunnuntaihin 24. tammikuuta kello 24:ään saakka. Joukkoliikenteen ja Moron nimiraati kokoontuu tiistaina 26. tammikuuta.

Palkintona arvotaan kolme 100 euron matkalahjakorttia Tampereen matkakortille sekä viisi Moro-pipaa. Mikäli joku ehdotus tulee valituksi käyttöön, ehdottaja saa vuoden kausilipun Tampereen matkakortille.

>> Lue lisää nimikilpailusta Moron jutusta

Pääset jättämään oman ehdotuksesi jutun lopussa olevan linkin kautta