Linjastosuunnitelmat

Anna palautetta Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken linjastosuunnitelmista

09.03.2020

Nysse kilpailuttaa Lempäälän ja Vesilahden bussien kesäkuussa 2021 alkavat liikennöintisopimukset. Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki kilpailuttavat samaan aikaan Valkeakosken ja Tampereen sekä Lempäälän välistä bussiliikennettä. Linjasto suunnitellaan yhteistyössä, jotta se palvelisi käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Haluammekin nyt kuulla asiakkaiden ajatuksia suunnitelmista. Suunnitelman palvelutaso vastaa talvikauden (kouluvuoden) tarjontaa, kesällä vuoroja voi olla vähemmän.

Reitteihin voi tutustua tavallisimmilla selaimilla toimivassa karttapalvelussa, jossa myös palautteen voi antaa. Viestit päätyvät suoraan suunnittelijoille ja ne eivät näy muille palvelun käyttäjille. 22.3.2020 mennessä saapuneet palautteet huomioidaan jatkovalmistelussa, mutta niihin ei vastata.

Palautteet annetaan tiedoksi Lempäälän, Vesilahden ja Valkeakosken kunnille ennen kuin ne antavat lausunnon suunnitelmasta. Lempäälän ja Vesilahden linjastosta ja kilpailutuksesta päättää Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Valkeakoskella suunnitelmista ja kilpailuttamisesta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Valkeakosken kaupunki. Linjat liitetään Nyssen lippujärjestelmään myös Valkeakosken alueella. Valkeakosken sisäinen liikenne kilpailutetaan samassa yhteydessä, johon liittyviä muutosehdotuksia voi antaa suoraan Valkeakosken kaupungille. Sisäinen liikenne ei ole mukana tässä linjastosuunnitelmassa.

Tutustu suunnitelmaan ›

Vesilahti ja Lempäälä

Suunnitelman pohjana ovat nykyiset bussilinjat 50 Lempäälä - Tampere ja 55 Vesilahti - Lempäälä - Tampere sekä palautteiden myötä esiin tulleet muutostarpeet. Kauppakeskus Ideaparkin kautta ajavia vuoroja lisätään ja siitä tulee keskeinen vaihtopiste.

Lempäälän keskustassa ajetaan reittiä Valkeakoskentie - Puistokatu - Lemponkatu, kun uudet pysäkit Puistokadulle ja Lemponkadulle valmistuvat. Tähän asti on ajettu suoraan Tampereentietä.

50 Haurala - Lempäälä - Ideapark - Tampere, Keskustori

Reitti vastaa nykyistä linjan 50A-reittiä, mutta Moision ja Kuljun välillä reitti kulkee Ideaparkin kautta. Liikennöintiaika

 • maanantaista torstaihin klo 05–00, perjantaisin klo 05-03. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin ja myöhäisiltaisin 1 tunti.
 • lauantaisin klo 04.30–03. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin ja myöhäisiltaisin 1 tunti.
 • sunnuntaisin klo 04.30–23. Vuoroväli 30 minuuttia, varhaisaamuisin 2 tuntia ja myöhäisiltaisin 1 tunti.

52A Laasonportti - Lempäälä - Vanattara - Sääksjärven liittymä - Valtatie 3 - Tampere, Keskustori
52B Laasonportti - Lempäälä - Ruskea-ahde - Sääksjärven liittymä - Valtatie 3 - Tampere, Keskustori

Linjat korvaavat nykyiset linjat 50B ja 50C. Reitit kulkevat moottoritietä Sääksjärven ja Tampereen keskustan välillä. Joka toinen vuoro ajetaan A-reittiä ja joka toinen B-reittiä. Liikennöintiaika

 • maanantaista perjantaihin klo 06–18. Vuoroväli 30 minuuttia.
 • lauantaisin klo 08–18. Vuoroväli 1 tunti.
 • sunnuntaisin klo 10–18. Vuoroväli 1 tunti.

55 Vesilahti - Lempäälä - Ideapark - Tampere, Linja-autoasema
55A Narva - Vesilahti - Lempäälä - Ideapark - Tampere, Linja-autoasema

Reitit vastaavat nykyistä linjan 55 reittiä. Reitillä A ajetaan vain arkisin. Liikennöintiaika

 • maanantaista perjantaihin klo 07–19. Vuoroväli 1 tunti, ruuhka-aikoina 30 minuuttia. Narvan vuoroja ajetaan 3 päivässä.
 • lauantaisin klo 08–18. Vuoroväli 1 tunti. Ei Narvan vuoroja.
 • sunnuntaisin klo 11–18. Vuoroväli 1 tunti. Ei Narvan vuoroja.

58 Ideapark - Sääksjärvi - Hervanta
Työ- ja koulumatkaliikenteeseen suunnitellun linjan nykyinen reitti jatketaan Ideaparkille. Liikennöintiaika maanantaista perjantaihin klo 7–11 ja 14–18, vuoroväli 1 tunti.

Valkeakoski

Suunnitelman pohjana ovat nykyiset linjat 51 Valkeakoski - Tampere ja 53 Valkeakoski - Lempäälä.

51 Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Valkeakosken kampusalue - Ideapark - moottoritie - Tampere, Linja-autoasema

Reitti vastaa nykyistä linjan 51 reittiä. Liikennöintiaika

 • maanantaista perjantaihin klo 05.30–22. Vuoroväli 1 tunti, ruuhka-aikoina 30 minuuttia.
 • lauantaisin klo 08–22. Vuoroväli 1 tunti.
 • sunnuntaisin klo 10–20. Vuoroväli 1 tunti.

53 Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Valkeakosken kampusalue - Lempääläntie/Valkeakoskentie - Lempäälä
53A Valkeakoski, Linja-autoasema - Kauppatori - Sairaala - Niementie - Teollisuustie - Lempääläntie/Valkeakoskentie - Lempäälä

Työ- ja koulumatkaliikenteeseen suunnitellulla linjalla liikennöidään maanantaista perjantaihin ja vain talvikaudella.

 • Aamuisin kello 07-10 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Lempäälä - Valkeakoski ja 3 vuoroa linjalla 53A suunnassa Valkeakoski - Lempäälä.
 • Iltapäivisin kello 14-17 ajetaan kolme vuoroa linjalla 53 suunnassa Valkeakoski - Lempäälä ja 3 vuoroa linjalla 53A Lempäälä - Valkeakoski.

Lisätiedot

Asiakaspalvelu ›