Rassaako ruuhkat? Aja liityntäparkkiin!

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa Nyssellä. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja sen käyttö on autoilijoille ilmaista.

Maanantaina 17.9.2018 avataan Tampereen neljäs liityntäpysäköintialue Ikean parkkipaikalle.

Näin käytät liityntäpysäköintiä

Liityntäpysäköinti on autoilijoille ilmaista työpäivän ajan - katso video ja tutustu alueesi liityntäpysäköintimahdollisuuksiin:

Niihaman pysäköintialue

Niihaman liityntäpysäköintialue sijaitsee Niihamankadun ja Lahdentien risteyksessä. Parkkialueelle mahtuu 70 henkilöautoa.

Viereisellä pysäkillä Niihamankatu P (5119) pysähtyvät Keskustorin kautta liikennöivät linjat 8, 28, 42, 90 ja 95 sekä Koskipuiston kautta Pirkkalaan suuntaava linja 1. Kaikki pysäkin kautta liikennöivät bussit ajavat Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) ohi. Ruuhka-aikana pysäkiltä liikennöidään muutaman minuutin välein.

Niihaman liityntäpysäköinti, opaste

Turtolan pysäköintialue

Turtolan liityntäpysäköintialue sijaitsee K-Citymarketin pysäköintialueella, alueen itälaidalla, Martinpojankadun puolella. Parkkialueelle mahtuu 36 autoa.

Liityntäpysäköintipaikan läheisyydessä on useita bussipysäkkejä, joilta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustan suuntaan. Linjat 3, 4, 20 ja 24 liikennöivät pysäkiltä 3951 (Laulunmaa) linja 21 pysäkiltä 3563 (Turtola) ja linjat 19 ja 21 pysäkiltä 3117 (Pullerikinahde). Keskussairaalalle liikennöi linja 5 pysäkiltä 3951 Laulunmaa.

Turtolan liityntäpysäköinti, opaste

Koivistonkylän liityntäpysäköintialue

Prisma Koivistonkylän liityntäpysäköintialue otetaan käyttöön perjantaina 1.6.2018. Liityntäpysäköintiä varten on varattu Prisman pysäköintialueelta 34 pysäköintiruutua, jotka ovat arkipäivisin klo 5–18 liityntäpysäköintiä tarvitsevien käytössä.

Liityntäpysäköintipaikalta on lyhyt kävelymatka Ekankulman bussipysäkille (3007), josta liikennöivät keskustan suuntaan linjat 5, 35, 50, 52 ja 53.

Koivistonkylän liityntäpysäköinti, opaste

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialue

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialue otetaan käyttöön maanantaina 17.9.2018. Alueelta on varattu liityntäpysäköinnin käyttöön 70 paikkaa.

Liityntäpysäköintipaikan vierestä lähtee linja 33 Keskustorille (pysäkki 3167). Lisäksi alueelta on lyhyt kävelymatka Postitorvenkadun bussipysäkeille. Pysäkiltä numero 3169 liikennöivät keskustan suuntaan linjat 5 ja 11B. Keskustasta tultaessa linjat pysähtyvät pysäkillä numero 3168.

Ikean liityntäpysäköinti, opaste

Liityntäpysäköintialueet löytyvät myös Repasta

Liityntäpysäköintialueet löytyvät helposti Repa Reittioppaasta, kun lähtö- tai määränpääksi kirjoittaa liityntäpysäköinti.

repa.tampere.fi

Pyöräparkit

Liityntäpysäköintipaikkoja löytyy myös polkupyörille. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien lähellä.

Pyöräparkit löydät kartalta:

tampereenliikenne.fi

(Ohje: paina vasemmasta reunasta löytyvää kolmio-linkkiä ja valitse pyöräpysäköinti. Karttapalvelun tuottaa Infotripla.)

tai

Tampereen kaupungin Kadut ja liikenne -osiosta.