Työnantajat

Haluaisitko tarjota työntekijöillesi edulliset työmatkat?

Työsuhdelippu on työnantajan osittain tai kokonaan työntekijälleen maksama joukkoliikenteen lippu. Tarjoa työntekijällesi konkreettinen henkilöstöetu, josta on iloa vuoden jokaisena päivänä! Työsuhdelippu on käytössä jo monella yrityksellä.

Lue uusi esitteemme työsuhdelipusta työnantajalle ja työntekijälle.

Työsuhdelipun edut

  • Työnantajan kannalta joustava: voit valita tarjolla olevista lipputuotteista haluamasi sekä määrittää itse tukiosuuden suuruuden.
  • Viestii henkilökunnalle asenteesta kestävän liikkumisen puolesta.
  • Bussimatkustaminen on ekologista, turvallista ja vähentää ruuhkia.
  • Toimii niin työntekijöiden rekrytoinnin kuin sitouttamisen apuvälineenä.
  • Työsuhdelipun mainittiin olevan erinomainen ele työnantajalta ja lippuetuutta arvostettiin. Tärkeäksi koettiin, että työnantaja osallistuu työmatkakuluihin. (Sinisalo & Kalenoja: Tampereen kaupungin työsuhdelipun seurantatutkimus. TTY 2007.)
  • Halvempaa kuin päivän lehti - 0,68 € / päivä! Verollinen keskimääräinen päiväkustannus työsuhdelipusta on 0,68 € ja vuosikustannus 248 €. (Keskiarvo on laskettu kaikilta työnantajilta, kaikista lipputyypeistä, kaikilla tukivaihtoehdoilla. Laskenta-ajanjakso 1/2015 - 9/2016)
  • Työsuhdelippua käyttää tällä hetkellä reilu 110 yritystä.


Lippuvalikoima

Arvolippu 20, 40 tai 60 €

Kausilippu 30 vrk tai 360 vrk

Nysse+VR -lippu A-C

Nysse+VR -lippu A-E


Työnantajan tukiosuus

Työsuhdelipun hinta koostuu työnantajan tukiosuudesta ja työntekijän maksamasta osuudesta. Työnantajana sinä päätät, kuinka suuren osan lipusta yritys maksaa. Muista, että työntekijäkohtaisen tukiosuuden kalenterivuosittainen yhteissumma voi olla enintään 300 €, jos etuuden halutaan olevan työntekijälle verotonta tuloa.

Yritykseltä laskutettava tukiosuus voi olla euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa oman osuutensa lippua ostaessaan, tukiosuus laskutetaan yritykseltä kuukausittain.


 Veroetu

Työsuhdelippu on työntekijälle verovapaata tuloa 300 € asti vuodessa. Veroetuuden saa lisäksi 750 € ylittävältä osalta 3400 € asti. Veroetu koskee vain työnantajan tarjoamia lippuja, joiden valikoimassa voi hyödyntää jo olemassa olevia matkakortti - ja lippujärjestelmiä. Edellytyksenä on sopimus työnantajan ja lipunmyyntiorganisaation välillä.

Muista vastuusi - työnantajan velvollisuutena on ilmoittaa verottajalle vuosi-ilmoituksella työntekijälle maksetut, palkaksi katsotut etuudet sekä matkalipun arvosta perityt osat. Palkaksi katsottu osa matkalipun arvosta sekä työntekijän itse maksama osa ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.


Tee sopimus!

Tampereen joukkoliikenteen asiakasyritykset voivat hallinnoida työntekijöilleen tarjoamiaan etuja kätevästi verkossa. Maksuttomassa NellaPro -etuussovelluksessa voit päivittää henkilöstölistoja, tarjoamasi lippuvalikoiman sekä lippukohtaiset tukiosuudet viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta. Työsuhdeliput ovat aina työntekijöidesi saatavilla Nella Nettilatauspalvelussa sekä arkisin asiakaspalvelussa. Työntekijällä tulee olla henkilökohtainen Tampereen matkakortti.

Tee sopimus


Pidä tiedot ajantasalla

Yrityksesi on vastuussa henkilötietojen luovuttamisesta Tampereen kaupungille. Lue ohjeet ja rekisteriselosteet huolellisesti ennen sopimuksen täyttämistä.

Kun henkilöstössäsi tapahtuu muutoksia, tai henkilöstösi matkustustarpeet muuttuvat, muista päivittää tiedot NellaPro -etuussovellukseen. Muutokset astuvat voimaan heti.


Kerro etuudesta henkilöstöllesi!

Informoi henkilöstöäsi tarjoamastasi etuudesta - se on varmasti iloinen yllätys. Täytä, tulosta ja ripusta vaikkapa kahvihuoneen seinälle!