Usein kysyttyä


Saako polkupyörää kuljettaa bussissa?

Kyllä saa, jos bussissa on sille tilaa. Pyörä nostetaan kyytiin keskiovesta ja sijoitetaan keskisyvennykseen. Ruuhka-aikoina (esim. työ- ja koulumatkaliikenteessä) polkupyörän kuljettaminen ei ole suositeltavaa.

Polkupyörästä on maksettava oman maksun lisäksi oman ikäryhmän mukainen maksu arvolipulla tai käteisellä. Taittopyörästä ei peritä maksua, jos se tuodaan bussiin taitettuna kädessä kantaen. Klo 00-04.40 veloitetaan lisäksi yömaksu sekä matkustajasta, että polkupyörästä.

Esimerkki 1 » Opiskelija matkustaa 2 vyöyhykkeen matkan polkupyörän kera. Hän maksaa matkansa arvolipulla käyttämällä Nysse-kortin kahteen kertaan kortinlukijassa. Ensimmäinen veloitus on opiskelijahinta 1,36 €. Toinen veloitus on aikuisten hinta 1,88 €, sillä polkupyörä ei ole oikeutettu opiskelija-alennukseen.

Esimerkki 2 » Isä nousee bussiin kahden lapsensa kanssa, joista 2-vuotias istuu rattaissa ja 4-vuotias liikkeella potkupyörällä. Kaikki voivat nousta bussiin keskiovesta maksutta, sillä lasta rattaissa kuljettava sekä mukana olevat alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta.

Esimerkki 3 » Matkustaja matkustaa 3 vyöhykkeen matkan mukanaan polkupyörä. Hän maksaa matkansa kausilipulla. Arvolipulla ei ole saldoa, joten hän maksaa polkupyörästä ikäryhmänsä mukaisen maksun käteisellä.

Takaisin