Linjasto2021

Linjastoluonnos: Tampere seutu

21.05.2018

Nyt voit tutustua luonnokseen koko Tampereen seudun joukkoliikenteestä vuonna 2021. Luonnoksessa on sekä aikaisemmin esiteltyjä linjastoratkaisuja että osin näistä poikkeavia vaihtoehtoja. Toivomme saavamme kaikenlaisia kehitysideoita varsinaista suunnitelmaa varten.

Aiemmat palautteet on luettu, vaikkei kaikkia toivomuksia ja ideoita ole tässä luonnoksessa huomioitu. Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, nyt näytettävät vuorovälit ja pysäkkipaikat ovat vielä viitteellisiä.

» Tutustu suunnitelmaan: Linjasto2021 - Tampereen seutu

Tutustu suunnitelmaan: Linjasto2021 - Tampereen seutu

Julkiset kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen tämän uutisen yhteydessä. Suoraan suunnitelmaan annetut kommentit menevät vain suunnittelijoiden nähtäväksi. » Kommentointiohjeet

Suunnitelmat tehdään luonnosten pohjalta ja niissä huomioidaan vaikutukset, joita syntyy raitiotien korvatessa bussilinjastoa. » Suunnittelun periaatteet

» Takaisin

Kommentointi

Pidäthän keskustelun asiallisena. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kritiikki on sallittua, mutta emme julkaise vihamielisiä tai alatyylisiä kommentteja, emmekä suoraan henkilöön kohdistuvaa arvostelua. Suunnittelijat seuraavat keskustelua päivittäin ja kommentoivat viestiketjuun tarvittaessa.

Kommentti:
Nimi:
 

Tuleehan linjaan 9 jatkossakin myös A:n lisäksi B:n päätepysäkki? meitä Kaipasesta on useita kulkijoita, ja alueelle valmistuu lisää taloja koko ajan.

9B päätepysäkkiläinen - ti 19. kesäkuuta 2018 01.47.54

Linjan 29 vuoroväliä pitäisi ehdottomasti tihentää ainakin ruuhka-aikoina tuosta aiotusta 30 minuutista. Varsinkin aamuisin tulee moni Rissosta ja Linnainmaalta sitä käyttämään alkumatkasta Koilliskeskukselle, koska Hervantaan ei enää pääse yhdellä bussilla (nykyinen reitti 38). Jos vielä tuo uusi 38 menee myös puolen tunnin välein, niin aikataulut olisi hyvä katsoa niin, ettei aamulla joudu odottamaan 25 minuuttia Taysilta tulevaa jatkobussia. Tälläkin hetkellä tuo kouluaamujen 38 on ollut hyvin tiiviisti täynnä jo Koilliskeskuksella, ja kun Kaukajärveltäkin sitä moni käyttää Hervannan suuntaan Treduun, yliopistoon, Hermiaan yms. ja kyytiin pitäisi mahtua vielä sieltäkin. Tiheä vuoroväli aamuisin olisi siis ehdoton, päivällä sitten koululaiset ja työläiset tuleekin takaisin päin jo vähän eri tahtiin. Mitään järkeä ei ole ensin kierrellä tuota 29 reittiä ja vaihtaa ratikkaan Kalevassa, kun nykyisin 38:lla menee Atala-TTY väliin 25 minuuttia. Kukaan ei aamulla halua käyttää aikaansa bussilla kiertoajeluun tai puolen tunnin odotteluun pysäkillä.

koulutie mutkattomaksi - ti 19. kesäkuuta 2018 00.27.09

Bussiinja Petsamosta pitäisi mielestäni kulkea aina keskustorille, koska sieltä on lyhyn matka tärkempiin kultuuripaikoihin, ravintoloihin sekä ostoksille, mikä on tärkeä seikaa vanhenneville asukkaille. Nykyinen Linja 15 on sen vuoksi todella huonosti suunniteltu. Entinen Linja 14 kulki Tammelan Torin ja Keskustorin kautta myös Ratinan aluelle, mikä on nyt yksi Tampereen keskustan pääalueesta, ja sitä eteenpäin Hatanpään alueelle, missä on eniten vanhempien Tampereen asukkaiden terveyspalveluja. Entisen Linja 14 ja sen edeltäjän Linja 3 reitit olivat mielestämme kaikein toimivimmat!!!

Eija ja Michael Rorarius - ma 18. kesäkuuta 2018 23.35.18

Nyt jo nähdään kesäaikatauluilla se että jos Linja 29 menee jatkossa 30minuuttin välei bussit ovat jo liian täynnä.

Huolestunut pappilalainen - ma 18. kesäkuuta 2018 16.26.34

Linja 15, Järvensivu. Mielestäni tuleva ja nykyinen linja palevelee todella huonosti liikuntarajoitteisia järvensivulaisia. Linja 15 ei kulje keskustorille ja muille linjoille kulkeminen on todella hankalaa ja pitkän matkan päässä. Esimerkiksi Iidesrannassa kulkeva linja 6 on hankalasti saavutettavissa todella huonossa kunnossa olevian alikulkusiltojen vuoksi. Ratikkapysäkkiäkään ei tässä lähistöllä ole. Lisäksi nykyisellä uudella reitillä Kanslerinrinteen jälkeen seuraava pysäkki on Rautatieasema. Pysäkkien välillä on melkein 900m! Vanhusten lisäksi tämä on pienten lasten ja kärryjen kanssa kulkeville todella huono reittimuutos. Entinen Järvensivu-Pispala -reitti palveli paljon paremmin.

Pienten lasten äiti Järvensivuntieltä - ma 18. kesäkuuta 2018 11.04.08

Petsamolaiset tuntuvat olevan huolissaan liiasta läpiliikenteestä (joka ehkä lisääntyisi tulevaisuudessa) ja Järvensivulta bussipalvelut tuhottiin viemällä linja 15 nyt vain rautatieasemalta Petsamoon!! Vanha malli Petsamossa ja Järvensivulla oli todella paljon parempi. Miksei Pispalan ja Järvensivun asukkaita kuunnella lainkaan vaan pilattiin linja 15 täysin?? Olen tosi surullinen..

Kuunnelkaa asukkaita - ma 18. kesäkuuta 2018 09.23.30

Linja 15 tulisi olla entisenlainen ja kulkea reittiä Järvensivu-Pispalanharju. Joka päiväiseen kulkemiseen tullut nyt iso viivästys ja haitta linjan lakkautuksen vuoksi!

Linjan 15 vanhan reitin puolesta - ma 18. kesäkuuta 2018 09.15.25

Miksi mikään bussi ei mene länsipuolelta Tampellaan vieläkään, vaikka asia on ollut tiedossa jo pitkään. Linja 33 ajaa tunnelia pitkin, joten pysäkkiä ei ole ennen kuin Tayssilla. Voisiko linja 10 ajaa Lentävänniemeen asti Lielahdenkatua (ohi Prisman ja Niemenrannan)?

Ms Saa - pe 15. kesäkuuta 2018 12.43.56

71 kulkemaan Lielahdesta Tesoman kautta Rounionkatua suoraan Siuroon. Enemmän vuoroja tällä välille, nyt Siuroon menee vain muutama vuoro päivässä (Nokiantien kautta). Nokiantien varrella asutus on vähentynyt, linjan voisi siirtää kulkemaan Tesoman kautta.

huonot yhteydet Siuroon ja Harjuniittyyn - to 14. kesäkuuta 2018 21.46.38

Kuhmoinen-Tampere ja Teisko-Tays päättyvät samaan paikkaan eli taysille. Miksi erilailla ? näitä on muitakin

Jari - to 14. kesäkuuta 2018 12.14.33

Linja Pispalanharjulle on säilytettävä. Nykyinen "kesätauko on jo aivan pöyristyttävää. On myös harhauttavaa olla mainitsematta sen poisjättämisestä suunnitelmasta selitetekstissä. Asia selviää vasta, kun hoksaa mennä karttasovellukseen ja klikkailla siellä. Risuja!

Katja Wallenius - to 14. kesäkuuta 2018 09.23.44

Linjan 10 reitti Nekalassa saisi pysyä nykyisellään. Ehdotettu koukkaus Uotilantien ja Muotialantien kautta ei paranna linjan palvelutasoa ja heikentään viihtyisyyttä ja turvallisuutta varsinkin Uotilantiellä. Myös päätepysäkki keskustan päässä olisi syytä säilyttää Keskustorilla tai siirtää vaikka Pyynikintorille.
Mikäli luin ehdotettua aikataulua oikein, kulkee 10 tulevaisuudessa vielä klo 23 jälkeenkin. Tämä olisi mahtavaa.

Linja 65:n uusi reitti Muotialantien kautta on erittäin hyvä ehdotus. Suora linja Nekalan ja Hervannan välillä on tervetullut.

Linjaa 4Y ei ollut tässä suunnitelmassa mukana, mutta toivottavasti se jatkaa toimintaansa reitillä Keskusta-Nekala-Hervanta.

Linjan 6 ehdotettua aikataulua kannattaisi päivittää sen verran, että bussi kulkee välillä 20:00 - 23:00 20 minuutin välein, kuten nykyyänkin.

Keskustan ja Hervannan välille on ratikan tulosta huolimatta tärkeää jättää jokin muukin linja, kuin vain 6.

Matkaaja - ke 13. kesäkuuta 2018 22.36.56

Milloinkohan tästä linjastoluonnoksesta julkaistaan uusi versio/milloin nykyistä päivitetään?

- ke 13. kesäkuuta 2018 20.19.13

29 Bussilinja Linnainmaan päästä Keskustorille on juuri nyt paras ja ainoa oikea vaihtoehto reitin alkupäässä asuville. Bussi on "sopivasti täynnä" kunhan vuorot pysyvät entisellääm ja lähtöpaikka on Linnainmaa.29 kääntyminen ilmarinkadulle on aika turhaa kun koululaisin kulkee esim sampolaan ja Kalevan lukioon.

Työmatkalainen - ke 13. kesäkuuta 2018 17.40.01

Linja 10 ajoaika tällä hetkellä aikataulun mukaan on 22 minuuttia. Uudessa suunnitelmassa ajoaika 28 minuuttia, vaikka linjasta tulee paljon pidempi kaikkien koukkausten takia ja päätepysäkin muuttuessa. Itseäni ei ainakaan erityisesti palvele se, että pysäkki siirtyisi n. 100 metriä kotia lähemmäksi Muotialantielle, mutta ajoaika keskustaan hidastuisi tämän takia. Myös Uotilantietä ajaminen vaikuttaa vaaralliselta ja toimimattomalta.

ajoajat todenmukaisiksi - ke 13. kesäkuuta 2018 13.07.11

Linja 71 kulkemaan Tesomalta Rounionkatua suoraan Harjuniittyyn, koska sinne ei pääse kuin vaihtamalla ja vaihtoyhteydet Nokialla ovat tosi huonot. Harjuniityssä asutus on lisääntynyt merkittävästi ja sieltä pitäisi päästä Lielahteen ja Tampereen keskustaan suoraan.

suoraa yhteyttä kaipaava - ke 13. kesäkuuta 2018 12.43.18

Linja 10 Kaukajärveltä pitäisi ajaa keskustorille tai ainakin sen kautta. Ja Haiharankadulla on nyt 2 pysäkkiä ja pitäisi olla jatkossakin.

Päivikki Kauksulta - ke 13. kesäkuuta 2018 08.12.42

Petsamo-keskusta bussilinja on säilytettävä ja ihmisten päästävä tulevaisuudessakin keskustaan asioimaan. Vanha linjan 3 ja 14 reitti Petsamosta Kalevan puistotietä pitkin Itsenäisyydenkadulle ja siitä Hämeenkatua pitkin keskustorille oli toimiva. Nykyinen 15:sta reitti ei niinkään.

Etupetsamolainen - ke 13. kesäkuuta 2018 07.57.24

Uskomatonta, että Hämeenkadun itäpäässä ajaa vain kaksi linjaa, 1 ja 8. 8 on samalla ainut linja, joka ajaa koko Hämeenkadun läpi. On hyvä, että muitakin alueita palvellaan. mutta ei kaupungin pääkadun toista osaa saisi näin vähälle liikennöinnille jättää (koska ei ratikka voi ainut vaihtoehto olla). Myöskin saisi olla enemmän linjoja, jotka kulkevat koko Hämeenkadun. Luonnoksessa Satakunnankadullakin kulkee päästä päähän enemmän busseja kuin Hämeenkadulla.

- ti 12. kesäkuuta 2018 20.34.55

Teiskontiellä moni bussilinja ajaa rinnan raitiotien kanssa ja lisää entisestään kadun ruuhkaisuutta. Ainakin linja 29 voisi kulkea kokonaan Ilmarinkadun kautta, kääntymättä Kaupinkadulle. Bussien pitää muutenkin tuottaa vaihtoyhteyksiä raitiovaunuihn eikä ajaa niiden rinnalla. Tarvitaan myös poikittaisia bussilinjoja kaupunginosien välillä, ilman pakollista kiertoa keskustan kautta.

Tuomo Pekkala - ma 11. kesäkuuta 2018 21.21.48

Nykyisen linjan 26 korvaavan 35:n aikataulussa on ongelmallista se, ettei reitillä ole lainkaan palvelua lauantaisin ja sunnuntaisin. Ranta-Kaarila jää käytännössä yksityisautoilun varaan - niiden osalta, joilla on siihen mahdollisuus. Pispan palvelukeskuksen vanhukset, omaiset ja palvelukeskuksen työntekijät jäävät pitkän matkan päähän lähimmästä pysäkistä. Palvelutaso heikkenee merkittävästi. Simolan pelloille on on kaavoitettu asuntoja ja nekin toteutuessaan jäävät joukkoliikenteen osalta joukkoliikenteen arkiliikennöinnin varaan, mikä ei mahdollista autotonta asumista.

Simo - ma 11. kesäkuuta 2018 08.19.29

Ratikan rakentamisen yksi peruste oli se, että sillä pääsee sujuvasti Taysiin. Miksi ihmeessä nyt sitten suunnitellaan Koljontien itäpään avaamista autoliikenteelle Taysille ajoa varten? Aivan selväähän on se, ettei liikenne rajoitu vain busseihin - vai onko liikenneleitos aikeissa laittaa ajovahdit seisomaan Koljontien päähän? Nykyiselläänkin 30 km ajorajoitus Koljontiellä on pelkkä vitsi. Miksi suojellulle pientaloalueelle halutaan lisää liikennettä ja läpiajoa?

Virpi - pe 8. kesäkuuta 2018 09.38.00

Linja 15 ei saa johtaa siihen, että Koljontieltä avataan tie busseille ja/tai autoille. Se tulisi merkittävästi lisäämään jo nyt vilkkaan (ja kapean) Koljontien liikenteelle.
Metsäkaistale tulee säilyttää sellaisenaan. Jos se avataan busseille, siitä on enää lyhyt matka autoille avaamiseen ja silloin liikenne siirtyy kulkemaan Sport centerille ja urheilukentälle sitä kautta.

Koljontieltä, Petsamosta terveisiä. - pe 8. kesäkuuta 2018 08.38.29

Hei! Poikittainen linja Sampolalta Viinikkaan Ahlmanin tietä pitkin. Siellä Sorin Sirkus, Paunun ja TKL:n varikot sekä paljon työpaikkoja! Kaikki bussit kiertää vaan ympärillä, pitäisi päästä läpi Ahlmanintien.

Marjo Harju - to 7. kesäkuuta 2018 19.40.42

Koljontien aukaiseminen Tayssiin päin avaa mahdollisuudet myös henkilöautoille ellei kaupungilla ole esitettävissä pomminvarmaa keinoa estää autoilu. Miten esitettyyn kohtaan mahtuu talvikunnossapidettävä bussiväylä sekä kevyen liikenteen yhteys? Miten estetään liikenteen meteli siirtolapuutarhassa? Rakentakaa mieluummin kunnon pyöräparkit ratikan varteen.

Petsun rouva - to 7. kesäkuuta 2018 18.02.45

Linja 15. Nykyinen linjaluonnos ei kulje Petsamosta minkään koulupolun mukaisen koulun ohi. Petsamosta koulupolku vie lapset jo eskarivaiheessa Tammelan koululle. Pienelle eskarilaiselle tämäkin matka on välillä pitkä kävellä ja kaikissa perheissä ei ole autoa. Tammelan alakoulusta koulupolku vie taas Juhannuskylän yläkouluun jonne sinnekään ei tämän linjaluonnoksen mukaan pääse bussilla. Toivoisin että linjaa tarkastellaan kokonaisuudessaan uudelleen. En myöskään ymmärrä miten edes kehdataan esittää läpiajon puhkaisemista Keilahallilta päin, jo nyt Petsamon liikenne on hengenvaarallista jalankulkijoille. Kenen ehdoilla tässä nyt oikein mennään, tämä on kuitenkin ensisijaisesti ASUINalue.

Eskarilaisen äiti Petsusta - to 7. kesäkuuta 2018 17.35.06

29 voisi koukata takahuhdin koululta sammonvaltatielle näin saataisiin jankassa asuville toinen bussilinja 29 päätepysäkki Linnainmaan Prismalla ja bussivuorot nykyisellään ei 30minsa välein Linjan varrella asuu koululaisia,työmatkalaisia sekä vanhuksia

Aune Pappilasta - to 7. kesäkuuta 2018 12.54.16

Miksi käyttökelvotonta mutta huonoa suunnitelmaa 280:n ja 900:n vaihdollisuudesta ei ole muutettu, kun tätä ei ilmeisestikään kukaan suunnittelijoita lukuun ottamatta kannata. Onko aikataulutuksessa otettu huomioon mitenkään esim. aamun työmatkajunille kulkevia?

- to 7. kesäkuuta 2018 09.19.26

280:n ja 900:n ratikkavaihdot ovat lähinnä kiusanteolta vaikuttava riesa. Huonon suunnitelman voisi tältä osin päivittää.

- ke 6. kesäkuuta 2018 17.18.27

Ylöjärvelle olisi fiksuinta syöttöliikenne, jossa keskitetysti Matkatielle tulisi linjat eri puolelta Ylöjärveä ja siitä reitti suoraan Vaasantietä keskustaan. Nykyinen 81 ei tule palvelemaan tuolla ehdotetulla linjalla ketään, sillä matka-aika venyy luvattoman pitkäksi. Tuolla ei ainakaan houkutella työmatka-autoilijoita joukkoliikenteen pariin. Ainakin itse haluaisin siirtyä kulkemaan työmatkat julkisella, mutta nykyinen 81 on kelvoton sen matka-ajan vuoksi, vielä vähemmän tulen sitä harkitsemaan v.2021 mallilla.

Sampo - ke 6. kesäkuuta 2018 10.42.05

Olen aiemminkin toivonut jotain linjaa kulkemaan Sampolan ohi yliopiston ja Kalevanharjun välistä alas Viinikkaan päin. Ei tarvitsisi keskustan kautta aina mennä.

Sampolalle - ti 5. kesäkuuta 2018 19.08.38

Linjan 10 koukkaus Muotialantien ja Uotilantien kautta ei vaikuta palvelevan kovin suurta porukkaa ja muutenkin matka pysäkille lyhenisi vain n. 100 metriä nykyiseen Nekalantielle kävelyyn verrattuna. Ei voi olla vaivan väärti siirtää linja kapeille teille hidastamaan matkaa. Matka aika olisi n. 28 minuuttia, ei muuten tule onnistumaan ja pelkään pahoin, että bussit joutuvat kuromaan matka-aikaa kiinni jossain kohdassa reittiä liian suurilla nopeuksilla.

Not gonna work - ti 5. kesäkuuta 2018 19.06.35

Linja 15 Petsamossa tarvitaan linjasto-suunnitelman esityksen mukaisesti myös jatkossa, koska Petsamosta on esim. Kaupinkadun ja Koljontien risteyksestä suorinta tietä n. 900m ratikkapysäkille. Ja läpiajoliikenteestä: Eihän tuossa suunnitelmassa esitetä bussien määrän sellaista lisäämistä, että tämä oleellisesti vaikuttaisi Koljontiellä. Muita autoja kuin busseja on kuitenkin enemmän, ja näiden osalta suunnitelma ei tietenkään aiheuta muutosta (paitsi siten että toimivat joukkoliikenneyhteydet vähän vähentävät oman auton käyttöä). Itseäkin kyllä mietityttää se bussiväylän toteutus keilahallin kulmilla, se on syytä suunnitella niin, että ympäristö säilyy viihtyisänä.

- ti 5. kesäkuuta 2018 17.04.07

Voisiko bussi numero 15 jatkaa Petsamosta esimerkiksi Abc:n risteyksen kautta tayssille/johonkin muualle eteenpäin?

Petsamosta taas - ti 5. kesäkuuta 2018 14.00.40

Muutoin hyvältä vaikuttaisi Ylöjärven puolelta nuo bussilinjastosuunnitelmat, tosin tässä ei olla mietitty Mikkolantien varrella asuvia.

Onko sitten kehitettävä Vaasantietä sen verta että myös Mikkolantien varrella asuvat pääsevät 80:sen kyytiin?

Mietteliäs Ylöjärveläinen - ti 5. kesäkuuta 2018 11.41.00

Ikurin kaikki palvelut, koulu, terveysasema jopa kirkko ovat Tesomalla, mutta näiden suunnittelijoiden mukaan, sinne ei tarvitse kulkea lainkaan. Myöskään siinä ettei Ylöjärvellä Mikkolantiellä ja Epilässä olevia veronmaksajia ole ajateltu mitenkään palvella ei ole järjen hiventäkään. Toki tämä on ollut jo pitkään joukkoliikenteen tavoitteena, sillä joka ikinen kerta linjaston muuttuessa tästä on pitänyt taistella. Herää kysymys kuka Epilänkadun asukkaista on loukannut jota kuta suunnittelijaa niin että tällä aina tarve karsia liikenne kokonaan pois. Suunnittelijat voisivat myös harjoitella työntämään lastenvaunuja liukkaassa lumihankessa Pispanlan rinteillä joita ei hiekoiteta ja sitten tulla kertomaan kuin upeaa on jättää Pispalanharjun asukkaat ilman bussilinjaa.

Voitaisiinko joskus ajatella asukkaita - ma 4. kesäkuuta 2018 23.29.20

11 Lahdesjärvi - Kurikka - Rahola
Nirvasta keskustaan sitten vaihdolla; Lempääläntiellä (Peltolammilla) ehkä olisi sopiva pysäkki, jota käyttää useampikin keskustaan ajava bussi (5?, 35?, 50?). Tai ajaisivathan linjan 11 bussitkin keskustaan suoraan ja sujuvasti Peltolammin, Sarankulman, Partolan ja Härmälän kautta. Varsin pitkälle olisi joka tapauksessa väärään suuntaan matkattava.

Keskustaan tulisi päästä vaihtamatta ja kohtalaisen suoraan. Kommenteista päätellen useilla asuntoalueilla 'kehittäminen' uhkaa huonontaa liikenneyhteyksiä. Bussireittien ohjaaminen pois Keskustorilta todennäköisesti myös vaikeuttaa vaihtamista linjalta toiselle. Joukkoliikenteen reittisuunnittelu vaikuttaa melkein Finnparkin myyräntyöltä.

maikki - ma 4. kesäkuuta 2018 22.30.50

Huolestuneesti olen seurannut Linjan 32 alasajoa. Mutta aion esittää tässä parannusehdotuisen koska toivon että linja 32 pysyy. Sillä pääsee Jankasta sujuvasti Hatanpäälle ja jopa Nekalan kierrätyskeskukseen. Tämän jälkimmäisen on huomanneet muutkin koska kerran samalta pysäkiltä tuli toinen, minulle tuntematon matkustaja 32:lla Santamatinladun pysäkille ja naurettiin kun määränpää oli sama.
Ja se ehdotus reitteineen on tässä:
TAYS (Ratikkaterminaali) - Lääkärinkatu - Teiskontie - Ali-Huikkaantie - Sammon Valtatie - Ristinarkuntie - Kangasalantie - Juvankatu - Yrjöläntie - Turtolankatu - Hepolamminkatu (Shellin suuntaan Ruskon reitin jättäen) - Hervannan valtaväylä - Pehkusuonkatu - Loukkaankatu - Hallilantie - Koivistontie - Lempääläntie - Lahenperänkatu - Hatanpään valtatie - Hatanpään puistokuja - Hatanpään sairaala Hatanpäänkatu - Hatanpään valtatie - Tampereen valtatie - RATINA
Tuossa reitissä olen oikaissut linjaa Hervannassa jättäen pois reitin Ruskon lähellä joka on aika turha ja tuo vain ylimääräistä matkustusaikaa. Lisäksi ottaen huomioon ratikan olemassaolon, 32 voi silloin jatkaa suoraan Hervannan Valtaväylää, toki se voi käväistä Hervantakeskuksella jos näette siihen aihetta. Tämä reitti jättää pois myös linja 4:lla olevan osan joka käsittääkseni hoidetaan syöttölinjalla joten linjan 32 ei sitä tarvitde siis enää kiertää.
Lisäksi mikä voisi toimia todella hyvin, linjaan 32 voisi yhdistää syöttölinjan 270, jolloin tämä 32 jatkaisi Taysista Kissanmaankadun kautta Kalevan Prismaan, ja reitti Irjalassa vastaisi Linjan 270 reittiä kuitenkin jatkae Ristinarkuntielle, silloin esim. Kirjavaisenkatu-Hintsankatu. Ja sen jälkeen Sammon Valtatien yli Ristinarkuntielle,kuten se menee tälläkin hetkellä.
Tärkeintä kuitenkin on että yhteys koko tuolla matkalla pysyy, ratikasta huolimatta, koska ratikkaa ei sille välille tule.

Remi Kokko - ma 4. kesäkuuta 2018 16.19.38

It-Tampereelta Hervantaan ei pääse suoralla yhteydellä vaan se edellyttää vaihtoa Kalevan kirkolla ratikkaan. Kuinka kummassa Atalasta pääsee opiskelijat ja työssäkäyvät Hervantaan ajoissa jos nykyinen linja 38 poistuu? Jääkö Atala, Risso ja tuleva Lamminrahka/Ojala loukkuun?

Hervannassa työskentelevä atalalainen - ma 4. kesäkuuta 2018 13.17.12

11 Lahdesjärvi - Kurikka - Rahola
Nirvasta keskustaan sitten vaihdolla; Lempääläntiellä (Peltolammilla) ehkä olisi sopiva pysäkki, jota käyttää useampikin keskustaan ajava bussi (5?, 35?, 50?). Tai ajaisivathan linjan 11 bussitkin keskustaan suoraan ja sujuvasti Peltolammin, Sarankulman, Partolan ja Härmälän kautta. Varsin pitkälle olisi joka tapauksessa väärään suuntaan matkattava.

Keskustaan tulisi päästä vaihtamatta ja kohtalaisen suoraan. Kommenteista päätellen useilla asuntoalueilla 'kehittäminen' uhkaa huonontaa liikenneyhteyksiä. Bussireittien ohjaaminen pois Keskustorilta todennäköisesti myös vaikeuttaa vaihtamista linjalta toiselle. Joukkoliikenteen reittisuunnittelu vaikuttaa melkein Finnparkin myyräntyöltä.

maikki - ma 4. kesäkuuta 2018 02.18.46

En sinänsä ymmärrä millä tavalla linja 15 parantaisi Petsamon joukkoliikennettä nykyisestä, eihän siinä ole mitään muutosta. Sairaalaan sieltä kyllä pääsee kävellenkin, samoin ratikalle.

- su 3. kesäkuuta 2018 23.21.04

Linjan 15 kulussa ei ole mitään muuta merkittävää kuin puistoalueen muuttaminen läpikuluksi pientaloalueelle. Koko reitti pitäisi ajatella aivan uudelta pohjalta.

- su 3. kesäkuuta 2018 23.03.21

Petsamon linjalla 15 ei ole jatkossa enää juurikaan merkitystä, kun raitiotie kulkee hyvin lähellä aluetta joka tapauksessa. Turhaa ajattaa busseja pientaloalueilla kiertelemässä.

- su 3. kesäkuuta 2018 22.53.37

Edelliselle kommentoijalle: Millä tavoin bussin numero 15 uudistus parantaa Petsamon yhteyksiä? Suunnitelman mukaan bussi kulkee arkisin vain kahdeksaan ja viikonloppuisin vain seitsemään, eikä sillä enää pääse keskustorille. Kyseessä on selvä heikennys nykyiseen tilanteeseen nähden.

Petsulainen - su 3. kesäkuuta 2018 21.27.38

Täällä on useampi jo kommentoinut huoltaan Petsamon itäpäädyn avaamisesta joukkoliikenteelle, mitä bussilinjan 15 ehdotus aiheuttaa. Olen itsekin seurannut huolestuneena Petsamon alueella lisääntynyttä autojen läpiajoa sekä tienvarsien käyttöä Taysin ja Tamkin ilmaisena parkkipaikkana jo siinä määrin, että arkiaamut ja -iltapäivät ovat melkoista ruuhka-aikaa pientaloalueella.

En todellakaan toivo, että tämän suuntainen trendi lisääntyisi entisestään. Petsamon itäpäädyn avaaminen joukkoliikenteelle aiheuttaisi kiistämättä lisääntyvän liikenteen määrän. Vaikka kuinka onnistuttaisiinkin siinä, että yksityisautoilijat eivät tätä reittiä käyttäisi.

Miten tämän bussilinjan suunnittelu siis etenee tästä eteenpäin? Kuinka huolestuneena meidän petsamolaisten tulee seurata tätä uudistusta tästä eteenpäin? Toivon, että asukkaiden toiveita ja näkemyksiä kuullaan tässä asiassa, sillä meitä tamperelaisia vartenhan joukkoliikenne on.

Lenu - su 3. kesäkuuta 2018 13.41.21

Ei ole tullut korjausta vanhaan ongelmaan: Tahmelan päätepysäkki on niin kaukana Pispalan valtatiestä – myös pystysuunnassa – että yhteydet harjun etelärinteeltä Länsi-Tampereelle eivät toimi. Jospa 250:n saisi jatkettua Pispanarolle, tai ainakin lisättyä Pispalan kirkolle pysäkin edes toiseen suuntaan (alamäkeen).

Pyynikkiläinen - su 3. kesäkuuta 2018 10.43.50

Jos linja 15 korvaa linjan 14 Petsamossa, niin vuoroväleille on tehtävä jotakin. Suunnitellut alkavat liian myöhään ja päättyvät liian aikaisin. Työmatkalaisella kyseessä huononnus linjaan 14 verrattuna, eikä bussilla enää näiden aikataulujen mukaan jatkossa pääse, koska bussi ei näytä yksinkertaisesti enää kulkevan työvuorojen mukaan.

Johanna - la 2. kesäkuuta 2018 04.31.32

Linjasto 2021 -luonnoksen mukaan Siivikkalasta julkisia liikenneyhteyksiä Tampereelle ollaan heikentämässä. Kauppojen aukiolojen vapauduttua Siivikkalasta käydään enenevässä määrin vuorotöissä. Siivikkalan asukasmäärä on kasvamaan päin. Tälläkin hetkellä tänne rakennetaan uusia asuntoja. Onko suunnitelman tarkoituksena ajaa jokaisen Siivikkalassa asuvan täysi-ikäisen hankkimaan oma kulkuneuvo. Kyllä täältä pussin perältä ja tänne perälle täytyy päästä julkisilla kulkemaan ainakin kello 23 saakka, kuten muuallakin Tampereen seudulla asuvat veronmaksajat pääsevät. Me Ylöjärvellä asuvat maksamme sitä paitsi korkeampaa kunnallisveroa kuin tamperelaiset. Olisi kiva, jos voisi viipyä Tampereen kulttuuriennoissa joutumatta maksamaan kallista taksia kotiin. Olkoon sitten vaikka syöttöliikennettä, joka voisi vuoroin kulkea Pohtolan kautta Siivikkalaan ja vuoroin Ilmarijärventietä Vihattulaan ja poimia myös Teivaalantieltä ryydynpohjalaiset kyytiin. Näyttävät suunnittelevan lopettaa Ryydynpohjaan ajamisen tykkänään. Etenkin Ylöjärven Vihattulassa asuville jää aiempaa kohtuuttomampi matka käveltäväksi bussipysäkille Turvesuonkadulle. Kaupoissa asiointi Vihattulasta ei tänä päivänäkään onnistu ilman omaa autoa.
Linjasto 2021 -luonnoksen mukaan Siivikkalasta julkisia liikenneyhteyksiä Tampereelle ollaan heikentämässä. Kaupppojen aukiolojen vapauduttua Siivikkalasta käydään enenevässä määrin vuorotöissä. Siivikkalan asukasmäärä on kasvamaan päin. Tälläkin hetkellä tänne rakennetaan uusia asuntoja. Onko suunnitelman tarkoituksena ajaa jokaisen Siivikkalassa asuvan täysi-ikäisen hankkimaan oma kulkuneuvo. Kyllä täältä pussin perältä ja perälle täytyy päästä julkisilla kulkemaan ainakin kello 23 saakka, kuten muuallakin Tampereen seudulla asuvat veronmaksajat pääsevät. Me Siivikkalassa asuvat maksamme sitä paitsi korkeampaa kunnallisveroa kuin tamperelaiset. Olisi kiva, jos voisi viipyä Tampereen kulttuuriennoissa joutumatta maksamaan kallista taksia kotiin. Olkoon sitten vaikka syöttöliikennettä, joka voisi vuoroin kulkea Pohtolan kautta Siivikkalaan ja vuoroin Ilmarijärventietä Vihattulaan ja poimia myös Teivaalantieltä ryydynpohjalaiset kyytiin. Näyttävät suunnittelevan lopettaa Ryydynpohjaan ajamisen tykkänään. Etenkin Ylöjärven Vihattulassa asuville jää entistä kohtuuttomampi matka käveltäväksi bussipysäkille Turvesuonkadulle. Kaupoissa asiointi ei tänä päivänäkään onnistu ilman omaa autoa.

Paula Palin, Siivikkala - pe 1. kesäkuuta 2018 20.27.08

Linjan 15 ehdotettu linjaus pelastaa/parantaa merkittävästi Petsamon joukkoliikenneyhteyksiä ja tuo vaihdottomia työpaikkayhteyksiä monelle muualla asuvalle. Tuota bussien läpiajoa vastustavien on syytä miettiä, mitä palvelutasolle linjalla 15 tulevaisuudessa tapahtuu jos se ei saa riittävää määrää käyttäjiä. Petsamon väkiluku kun ei varsinaisesti kasvussa ainakaan ole. Vaihtoehtoiset, hitaammat ja pidemmät, jatkoyhteydet Petsamosta eteenpäin eivät varmastikaan houkuttele lisämatkustajia.

- pe 1. kesäkuuta 2018 13.51.37

Kiitos mahdollisuudesta vaikuttaa. Tulevan linjan 15 suunnitelma Petsamon itäpään puhkaisusta (edes) bussiliikenteelle järkytti. Koko Petsamon alue kärsii jo nyt rankasta läpiajosta, ylinopeuksista, tasa-arvoisia risteyksiä ja leikkiviä & koulumatkaliikenteessä olevia lapsia huomioimatta jättävästä kaahailusta Kaupin yleiselle uimarannalle, UKK-instituuttiin, HIIT-luontomatkailupisteeseen, saunapääkaupunki Tampereen suosituimpaan yleiseen saunaan Kaupinojalle, koiraurheilukeskukseen sekä pesäpallokentälle puhumattakaan esim. talven hiihtäjistä. Lisäksi Petsamon itäpuolesta on tullut Taysin työntekijöiden, TAMKin opiskelijoiden ja työntekijöiden sekä Kauppi Sports Centerin ilmaisparkkialue. Petsamon läpi vedettiin v. 1989 moottoritie, joka nyt on alueen eteläpuolella. Vieläkö oikeasti ehdotetaan alueen itäpuolen rikkomista ja lisäliikennettä vieläpä asukkaille tärkeää lähivirkistysmetsää tuhoten, huh.. Kyseinen metsä muodostaa myös selvän alueen rajan ja melu- sekä ilmansaastesuojan kasvavan Taysin ja Kaupin alueen kaaokseen. Kevyt liikenne on ok, bussiliikenne ei. Kyseessä on suojeltu pientaloalue, jonka läpi ei voi ohjata yhdelle Suomen suurimmalle sairaala-alueelle ohjautuvaa julkista liikennettä, vaan siihen on löydettävä muut reitit. Esim. Litukanojan sillan kautta Teiskontielle ja siitä Taysiin.

PetsulainennroX - pe 1. kesäkuuta 2018 12.21.04

Nyt sitten äkkiä pois Rissosta asti linja 29 Pappilasta pitäisi ihmisten mahtua kyytiin myös Linja 29 päätepysäkki takaisin nykyiselle paikalle vuorot tiheämmäksi ja 29 reitti niin että se ajaa sammonvaltatietä kohti keskustaa

Pappilalainen - to 31. toukokuuta 2018 17.46.38

Ilmeisesti linjalle 21 ei edelleenkään lisätä vuoroja ruuhka-aikana? Linja 71 Lielahteen ei palvele niitä (suurinta osaa porukasta), joka jatkaa keskustaan töihin ja opiskelemaan. Ruuhka-ajalle klo 7-9 neljä vuoroa ja 15-17 samoin. Tämä ratkaisisi ongelmaa jo paljon.

- to 31. toukokuuta 2018 14.02.58

Olen samaa mieltä kuin aiempi henkilö linjasta 1B ja 1C. Nämä ajavat Kyöstin/Vähäjärven lenkkejä lähes tyhjinä ja mm. Kyöstistä olisi lyhyt matka Naistenmatkantien bussitarjontaan ja täältä Vähäjärveltä Suupalle ja Takamaalta suoraan lentoasemantielle. Tuolloin 1A-tarjontaa voisi lisätä.

Kyöstille tulee myös tämä uusi bussilinja 11P. Perustelen asiaa sillä, että esim. Takamaantie on aika kapea, joten pari risteävää bussia ovat aiheuttaneet monia vaara- ja läheltäpiti-tilanteita. Toinen bussi joutuu väistämään kevyenliikenteenväylälle ja usein ajavat ylinopeutta. Hädintuskin ketään nousee kyytiin 1B/1C:llä Vaitista Kyöstille ja Vaitista Vähäjärvelle. Tai ylipäätään poiskaan enää täältä.

Bussit aiheuttavat paljon melua ohi ajaessaan tyhjinä. Kannattaa myös lisätä 1-tarjontaa Suupantorilta/lle, jos/kun 1B/1C tarjontaa vähennetään. Sekin mielestäni riittäisi, että bussit kiertäisi täältä vaikkapa Kyöstin kautta Vähäjärvelle ainoastaan. Pääsee kyllä kotiin silläkin. En näe syytä sille, miksi busseja täytyisi laittaa kulkemaan ympyrää tyhjinä eri suuntiin lenkkien takia.

Jyri - to 31. toukokuuta 2018 11.56.20

Hei, Vesilahdelta yhteys Tampereelle on suunniteltu aikataulutettavaksi junaliikenteen kanssa. Vaihto tapahtuisi Lempäälässä junaan.

Linjasto 2021 suunnittelusta Riikka - to 31. toukokuuta 2018 10.53.51

Nyt pistää vihaiseksi. Kahden bussi linjan vetäminen Muotialassa Steinerkoulun edestä on täysin mahdotonta ilman Muotialan tien ja Hallilan tien risteyksen jummitumista. [kommentti editoitu jättämällä pois asiattomuudet]

- to 31. toukokuuta 2018 09.55.55

En toivo enää yhtään hankaluutta lisää työpäivääni, joka nykyiselläkin 55:lla kestää 6:30-17:45. Olen toki tähän tyytyväinen, mutta en kaipaa yhtäkään lisävaihtoa, enkä varsinkaan mitään hervannassa käyntiä.
55 vuoro pysyköön ennallaan!

Taru Heikkilä - ke 30. toukokuuta 2018 21.46.09

Toivottavasti bussi 55 jatkossakin kulkee Vesilahdesta suoraan Tampereen keskustaan. Matkanteko vaikeutuu valtavasti, jos reittiä muutetaan kulkemaan Hervantaan ja sieltä tarinalla keskustaan. Lapsia/nuoria käyttää bussia harrastuksiin kulkemiseen ja matka-ajan pidentäminen on älytöntä.

Ei mitään järkeä - ke 30. toukokuuta 2018 21.36.34

Toivottavasti bussi 55 jatkossakin kulkee Vesilahdesta suoraan Tampereen keskustaan. Matkanteko vaikeutuu valtavasti, jos reittiä muutetaan kulkemaan Hervantaan ja sieltä tarinalla keskustaan. Lapsia/nuoria käyttää bussia harrastuksiin kulkemiseen ja matka-ajan pidentäminen on älytöntä.

Hanna - ke 30. toukokuuta 2018 21.33.08

Vesilahtti-Hervanta linja on ihan järjetön. Muutenkin joukkuliikenne yhteydet ovat maalta huonot ja tämä huonotaisi niitä edelleen.Mielumminnns pikavuoro täältä esi. Sääsksjärvelle asti josta sitten yhteys Hervantaan. Vesilahden bussiyhteys myös synkkaan raideliikenteen kanssa.

N - ke 30. toukokuuta 2018 21.32.21

Mielestäni nykyinen 55 on ihan toimiva systeemi, nyt pääsen yhdellä vaihdolla kotiin.
En näe siinä mitään järkeä, että kun käyn töissä taysilla, niin koukkaisin monen pysäkin kautta kotiin!
Jos yhdellä vaihdolla selviää, niin se olisi ok!
Muuten susi jo syntyessään!

Taru Heikkilä - ke 30. toukokuuta 2018 21.14.40

Eikö voitaisi tehdä niin, että kaukaa tulevien ihmisten ei enää muutama pysäkki ennen keskustaa pidä vaihtaa ratikkaan? Esim. jo usein mainittu 900, jossa on naurettavaa istua ensin tunti, ja sitten juuri ennen keskustaan saapumista pitää vaihtaa vielä ratikkaan. Sama juttu esim. Nokian linjoilla tai Ylöjärveltä tulevalla linjalla 81. Näillä linjoilla matkustajat joutuvat matkustamaan bussissa jopa 40 minuuttia, ja kaksi pysäkkiä ennen Keskustoria pitää vaihtaa ratikkaan. Eihän tässä ole mitään järkeä. Onko se niin suuri vaiva jatkaa näitä linjoja Pyynikintorilta Keskustorille, koska vaikka vaihto ratikkaan toimisi nopeasti, matka-aika silti pitenee. Suurin osa ihmisistä varmaan mieluummin kävelee Pyynikintorilta Keskustorille, kuin matkustaa ratikalla naurettavat 500 metriä. Ymmärrän, että ratikalle pitää olla liityntälinjoja, mutta ei sellaisista paikoista, joista muutenkin pitää jo bussilla tulla kauan.

- ke 30. toukokuuta 2018 20.06.32

Matkustajien toive: suorat, nopet ja vaihdottomat yhteydet. Joukkoliikenteen vastaus: vaihtoja ja lisää matka-aikaa (mm. linjat 280 ja 900), sakkokierroksia ties mistä (mm. linja 55) sun muuta hankalaa. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?? Oma käsitykseni on, että joukkoliikenteen tulisi palvella matkustajia eikä matkustajien pitäisi olla yhden joukkoliikennevälineen (=ratikka) palvelijoita.

- ke 30. toukokuuta 2018 13.43.13

Voisitteko nyt julkisesti selittää, miksi linjoista 280 ja 900 ollaan tekemässä väen väkisin vaihdollisia ratikkaan eikä (korotettuja) lipunhintoja maksavien asiakkaiden palautteella näytä olevan mitään vaikutusta suunnitelmiin??
Kun linjastosuunnitelmapalautteita katsoo, niin niissä EI OLE VARMAAN ENSIMMÄISTÄKÄÄN kommenttia, joissa tätä vaihdollisuutta toivottaisiin tai se edes hyväksyttäisiin; vastustusta on sitäkin enemmän. Ei tässä vaihtosuunnitelmassa varmaankaan ole kiusanteko tavoitteena, mutta tällaisen maku tästä kyllä auttamatta ja väkisin jää, kun Teiskon / Ruutanan / Sorilan -Olkahisten ja Tasanteen alueen asukkaiden liikkumisesta yritetään aika yksimielisesti esitetystä vastustuksesta huolimatta ehdoin tahdoin vaikeuttaa ja hidastaa täystarpeettomilla vaihdoilla.
Pikemminkin näiden pidempien linjojen 280 ja 900 pitäisi ajaa vaihdottomina keskustaan ja esim. osalle 280:n vuoroista pitäisi saada nopeutettua liikennettä (X-vuorot / pikavuorot = ei pysäkkejä Linnainmaa-Tays ja TAYS-rautatieasema -väleillä) kuten Koillis-Tampereen palautteissa on ehdotettu. Matka-aika Olkahisista ja Tasanteelta on jo nyt varsinkin työmatka-aikoina tuskastuttavan pitkä ilman, että tätä vielä kasvatetaan merkittävästi näillä lähinnä kiusanteolta tuntuvilla vaihdoilla. No, saapahan oma auto lisää käyttöä, tähän epäonnistuneeseen ja hitaaseen vaihtofarssiin en taatusti osallistu.
Johtuvatko muuten viimeisimmätkin joukkoliikenteen hinnankorotukset siitä, että lähinnä megalomaanisia ratikan rakennuskustannuksia yritetään tienata takaisin?? Ei muuten lipputulotkaan tule kasvamaan, kun 280:n 900:n käyttäjät siirtyvät omaan autoon vaihtoyhteysfarssin välttääkseen.

- ke 30. toukokuuta 2018 13.20.20

Olen ja asun Hervannassa.
Toimin yhteisöllisessä yhdistyksessä.
Kaksi tärkeää asiaa, joista haluan muutoksen, joukkoliikenteen linjausten muutoksessa v. 2021:
Bussi 5, kulkemaan Hatanpään sairaalan kautta,
Ainakin joka toinen vuoro, vuoroja tiheästi.
Perusteluna; Hervannassa pitää päästä mahdollisiin tutkimuksiin hatanpäälle, joita ei saa Hervannassa.
Toinen asia ; lukonmäen (etelä päästä) pitää jollain tavalla päästä, eteenpäin.
Suunnitelmassa tällä hetkellä, teillä, on että
Valtaväylän pysäkiltä poistuu tärkeimmät yhteydet
Huom ! kaupunkiin -keskustaan.Raitiotie pysäkille
on matkaa 2-3km.Mäkistä maastoa.
Vaihdot, -yhteydet pitäis saada järkevämmälle tasolle.
Kaikki asukkaat ovat tärkeitä -samanarvoisia.
Mehän olemme veronmaksajia kaikille.

- ke 30. toukokuuta 2018 11.14.41

Linja 55 olisi aika tarpeeton kulkea Hervantaan. Se on reittinä ja ajallisesti tällä hetkellä mainio, tarvitsisi vain aikataulua tihentää täältä vesilahdelta eikä sitä tarvisi lähteä muuten muuttamaan. Jos ne jotkut harvat haluaisivat Hervantaan niin eikö heille voisi järjestää vaikka jatkoyhteyden Sääksjärveltä? Siinä kun luonnoksen mukaan matka-aikakin pitenisi ja joutuisi vielä jonnekkin ratikkaruuhkaan niin saattaisi tulla matkustajakato ellei tarkoituksena ole lakkauttaa linjaa joskus vielä tarpeettomana?

Kyllästynyt turhiin muutoksiin - ke 30. toukokuuta 2018 08.34.54

Suunnitelma näyttää jo paljon paremmalta kuin aikaisemmat. Mielestäni linjasto voisi silti perustua vieläkin vähemmän vaihtoihin ja useampi linja kulkisi Hämeenkatua tai Satakunnankatua Ratinan sijasta. Satakunnankatu menee Keskustorin pohjoislaitaa ja on ydinkeskustaa toisin kuin Ratina. Hyvä myös, että linjan 29 reitti ei mutkittele enää aivan niin paljoa.

Nokialla Harjuniityn alue jäisi edelleen kovin heikolle palvelulle verrattuna Etelä-Nokiaan, vaikka se on kaupungin merkittävin kasvualue. Esim. suoraa linjaa Tampereelle ei ole ja liityntälinja tekee pitkän kierroksen Lähdeniityn ja Myllyhaan kautta. Haavistolla tilanne on vielä huonompi, kun Siuron valtatietä ei kulje edes liityntäbussi. Mikseivät liityntälinjat voisi tehdä samanlaista lenkkiä Pohjois-Nokialla kuin Etelä-Nokialla?

Lähijunaliikennettä tulisi kehittää toden teolla ja sillä voisi korvata jossain vaiheessa linjan 70. Vuoroväli junille vähintään 30 min. ja Tesoman lisäksi 1-2 pysähdystä Nokia-Tampere-välille.

Jokin suora bussilinja Nokialta Itä-Tampereelle tulisi kuitenkin olla. Linja 29 voisi mennä Pitkäniemen sijasta suoraan Nokian valtatietä esim. Harjuniittyyn asti. Matka sujuisi nopeasti, kun reitti kulkisi päätietä. Pitkäniemen voisi hoitaa jollain muulla linjalla, sillä matkustustarve vähenee, kun sairaala siirtyy muualle.

Linjaa 7 voisi jatkaa Kalkusta Kankaantaan (tai Ilkan alueen ja Myllyhaan) kautta Nokian rautatieasemalle. Kankaantaka on melko tiiviisti asuttu alue, joten matkustajia luulisi riittävän. Linjan jatkaminen jo edes parilla kilometrillä Nokian rajan yli parantaisi todella merkittävästi läntisen Nokian liikenneyhteyksiä.

Masa Nokialta - ke 30. toukokuuta 2018 08.28.22

Linja 55. Matkustaminen Hervannan kautta Tampereen keskustaan käy pienten lasten kanssa ajallisesti kohtuuttoman pitkäksi.

- ke 30. toukokuuta 2018 07.59.12

Linja 6 näyttää hienolta yhteydeltä Järvensivulta Pyynikintorille. Erinomaista. Samoin linja 15 näyttää hyvältä Taysin suuntaan. Hyvä syöttöliikenne ratikalle.

Taija - ke 30. toukokuuta 2018 07.43.07

Mikä on nykyisen 4:n kohtalo?

- ke 30. toukokuuta 2018 07.23.24

Perheemme asuu Olkahisessa ja kaikki täältäpäin keskustaan menevät bussilinjat on tarkoitus lopettaa, kun ratikka valmistuu. Jatkossa keskustaan pääsisi ainoastaan vaihtamalla Taysilla ratikkaan. Suunnitelma on varsin ikävä, koska Nurmi-Olkahinen-Tasanne-Kumpula-Atala -suunnalla asuu paljon lapsiperheitä ja monet lapset kulkevat jo pieninä koululaisia itsenäisesti harrastuksiin ja kouluihin esim. Sammon liikuntapainotukseen ja Tammelan kuvataidepainotukseen.

Itsenäinen kulkeminen on sujunut monilta jo pienenä, kun reitti on selkeä ja helppo. Bussin vaihtaminen matkalla ratikkaan ei kuitenkaan onnistu pieniltä koululaisilta yhtä helposti. Lisäksi kaupungissa koulussa käyvät Puistokoulun erityislapset, joista osa on niin hyvätasoisia, että kykenevät kulkemaan bussilla itsenäisesti, mutta hahmotusvaikeuksia tai aistiongelmia voi olla sen verran, että ratikkaan vaihtaminen ei onnistu. Niinpä suunnitelmasta seuraa se, että erityislapset ovat pitempään riippuvaisia koulutakseista ja pienempien koululaisten harrastuksiin kulkeminen tapahtuu jatkossa vain yksityisautoillen vanhempien kyyditsemänä.

Lasten kulkemisen kannalta olisi tärkeää, ettei suoria bussilinjoja lopetettaisi kokonaan. Sama ongelma koskettaa toki muitakin lapsiperhevaltaisia asuinalueita, joilta suorat bussilinjat on tarkoitus lakkauttaa kokonaan.

Lasten kulkeminen turvattava - ti 29. toukokuuta 2018 17.51.58

Tarkoittaako suunnitelma sitä, että jatkossa Sammonkadulta ei enää pääse suoraan mihinkään muualle kuin Pyynikintorille ja Hervantaan? Jos näin on, on kyseessä todella suuri huononnus verrattuna nykyiseen toimivaan liikennöintiin.

- ti 29. toukokuuta 2018 16.00.44

Ihmettelen, miksi linjan 21 päätepysäkki on siirretty Länsitorilta Sandvikille Myllypuroon? Nytkin tullessani toisinaan linjalla 71 Myllypurosta tulee suhteellisen vähän matkustajia, 71 ja sen puolen tunnin vuoroväli arkena riittää varmasti palvelemaan Myllypuroa. Entinen 36, joka tuli Sandvikilta, oli viikonloppuisin aivan tyhjä. Linjan 21 pääte kannattaakin pitää Länsitorilla, koska sillä ihmiset Tesomalta, Ristimäestä ja Virontörmästä pääsevät kätevästi Lielahteen ostoksille. Myös 71 menee Lielahden kautta, mutta sen puolen tunnin vuoroväli ei vaikuta riittävältä.
Muutenkin toivon tämän luonnoksen todella olevan vasta sinnepäin-tyylinen luonnos, sillä jotkin ratkaisut vaikuttavat absurdeilta. Ratikka ei vaikuta suurimpaan osaan tamperelaisista mitenkään, koska eivät asu sen reitin varrella. Linjoja ei voi siis suunnitella pelkästään ratikan varaan. Miksi esimerkiksi Kaarilasta Ideaparkiin ajettaisiin vain arkena? Viikonloputhan ovat kaikkein potentiaalisimmat ostoksille, eikä Kaarilasta pääse viikonloppuna minnekään. Miksei osa busseista myöskään tule Keskustorille, vaan kiertävät Finlaysonille tai Eteläpuistoon? Keskustori on tähän mennessä ollut parhain paikka vaihtaa autoa, koska ei ole tarvinnut kulkea kiireessä pitkiä matkoja. Meillehän sanottiin aikanaan, etteivät linjat tulisi merkittävästi muuttumaan, mutta luonnos on kyllä suurimmalta osin hyvin toisenlainen kuin nykyään. Nykyinen linjasto palvelee kaikkia suhteellisen tasapuolisesti, vaikka siinäkin omat hankaluutensa onkin.

Vanhassa joskus vara parempi - ti 29. toukokuuta 2018 15.31.49

Miten kulkevat lapset Nekalan kouluun Korkinmäestä? Pienelle koululaiselle yli kilometrin kävely pysäkille on aika paljon aamuisin.

- ti 29. toukokuuta 2018 11.07.07

Voisimmeko palvella sekä Tahmelan ja Pispalan-harjun ja Tammelan asukkaita että turisteja uusilla sata-linjoilla, jotka kulkisivat Satakunnankatua ja Satamakatua pääväylinään? Pispalalainen-lehdessä Tampereen Kulttuuriyhdistys ry ja Lauri Viita -seura ehdottivat bussilinja 15 kehittämistä Lauri Viita reitiksi. Uusi linja 150 voisi kulkea Pispan koululta Palomäentien kautta reittiä Satamakatu, Hämeenpuisto, Ratina, Kalevantie, Tammelanpuistotie, Kullervonkatu, Erkkilänkatu, Satakunnankatu, Sotkankatu, Pyynikintori, Pispalan koulu. Uusi Tahmelan 250 jatkaisi Pyynikintorilta Sotkankatu, Satakunnankatu, Erkkilänkatu, Peltokatu, Ratapihankatu (Rautatieaseman pysäkki alikulkutunnelin kautta), Kalevantie, Ratina, Hämeenpuisto, Satakunnankatu, Sotkankatu, Pyynikintori ja siitä Tahmelaan. Reitit palvelisivat FISTAn (vanha Amurin koulu) ja Pispan koulun (kiinankielinen opetus) oppilaita (Myös Tammerkosken koulu ja Juhannuskylän koulu) sekä tarjoaisivat vaihtoehtoisen reitin keskustaan. Satareittien varrelle osuu Tampere-talo ja Muumimuseo, yliopisto, Torni ja Scandic hotellit (sekä rautatieaseman alikulkutunneli), Finlayson, Ratina (sekä linja-autoasema), Amurin työläiskortteli, Vivi Lönnin suunnittelemia rakennuksia ja paljon muuta nähtävää.

Sata-linjat turisteille ja asukkaille - ti 29. toukokuuta 2018 08.53.22

Väkisinkin tulee mieleen että mitenköhän tuon linjan 5 kanssa tulee käymään kun vedetään Hatanpään valtatien kautta? Itse tulee Vuoreksessa asioitua vähän väliä ja on ajoittain ollut melko huvittavaa mennä pysäkille asenteella "kai sieltä joku tulee, jos tulee", onpa joskus tullut useampikin auto kerrallaan, sen verran epäluotettava on linja 5 ollut (ainakin arkisin). Toki suunnitelmasta ilmenee huomattavasti tiheämpi vuoroväli kuin nykyinen 15 minuuttia.

Vuorovälin tiheneminen on ehdottomasti hyvä asia linjan 5 kannalta, mutta herää kysymys onko tuo Hatanpään "sakkolenkki" Vuoreksessa asuville mieleen, tietäen kuinka kauan Vuoreksesta kestää madella ihmisten ilmoille jo muutenkin? Siihen päälle vielä tuo Hatanpään lenkki niin matelu alkaa muistuttaa surullisen kuuluisaa linjaa 17 aikoinaan välillä Pyynikintori-Vehmainen kun matka Pyynikintorilta pelkästään Jankaan kesti pahimmillaan hulppeat 34 minuuttia. Kuten monet ovat useasti todenneet näillä palstoilla, niin etäisestä sijainnista nopein ja suorin mahdollinen yhteys olisi se paras.

Itseäni on myös vuosia ihmetyttänyt että miksei Hatanpää-Keskustori-välille saada yksittäistä tiheästi liikennöivää bussilinjaa vetämään uparit 32 ex-päätteellä sen sijaan, että täytyy ajattaa näitä heilurilinjoja 11, 21, 33 läpi, jotka tulevat mikä mistäkin, ja useimmiten niiden kalustokin koostuu pääasiassa 2-akselista autoista joiden kanssa tekee tiukkaa saada kaikki kyytiin kun matkustajia tulee muualta päin kaupunkia.

Tuo Hatanpää-Keskustori järjestely onnistuisi, kun saisi ihan muutamalla autolla hyvinkin tiheän vuorovälin, ja tietenkin ratikkaan olisi vaihtoyhteys matkalla. Jos tällaiselle yksittäiselle Hatanpää-Keskustori linjalle antaisi ns. "monopolin" Hatanpään Sairaalan alueella, se voisi olla erittäin hyvä ratkaisu, eivätkä pysäkkijärjestelytkään muuttuisi kovin dramaattisesti.

vakiomatkaaja - ti 29. toukokuuta 2018 03.17.07

Linjan 15 kulku Iiidesrannasta Lapintielle on erittäin toivottava. Lisäksi kaikki Lapintien alusta loppuun asti linjat ovat enemmän, kuin tervetulleita. Lapintien linoille myöskin riittävä vuoroväli, sekä aikaiset aamuajat + myöhäiset ilta-ajat.

Tommi - ma 28. toukokuuta 2018 16.07.31

Kuljen töihin Siivikkalasta Ruskoon bussilla, nykyisillä yhteyksillä menomatka on 1,5h ja paluu2h koska aikaa kuluu bussin vaihdoissa kun 28 kulkee niin harvoin. Tuolla linjasto uudistuksella joudun kulkemaan 3 bussilla jolloin työmatka vaikeutuu entisestään.Joudun myös liikkumaan paljon viikonloppu iltaisin miten se on mahdollista käyttäen linjaa 280? käytän myös useita kertoja viikossa ja viikonloppuisin yhteyttä Siivikkla -Niihama mikä on nylyisellä linjalla helppo ja hyvin toimiva. Miten se toteutuu uudella linjastolla esim. niin että lähden Niihamasta sunnuntai iltana klo 19.00? Kaikkien niiden linjojen kohdalla jossa ei ole iltaliikennettä viikonloppuisin se tarkoittaa että asukkaiden ainoa vahtoehto käyttää vapaa-ajanpalveluja on tulla omilla autoilla keskustan palveluihin esim. uuden rakenteilla olevan Areenan tilaisuuksin mikä edellyttää edullista pysäköintilaa runsaasti.
jos linja ei palvele viikonloppuisin se karkoittaa bussimatkustajat yksityisautoilijoiksi. Syöttölinjan idea on se että se on tiheä ja kattava palvellen niin työmatka kuin vapaa-aikaliikennettä, jotta se saa matkustajia. Sen pitäisi helpottaa ja nopeuttaa julkisen liikenteen käyttöä eikä vaikeuttaa sitä.

Tuula Pessa - ma 28. toukokuuta 2018 15.37.50

Hei,
Kiitokset kaikille kommentoijille! Hyviä näkökulmia suunnitteluun.
Muutama tarkennus: Valitsemalla oikeasta sivupalkista linjan 11, tulee näkyviin linjan kaikki reitit, myös Kurikkaan ja Linnakalliontietä pitkin kulkeva reitti.
Siivikkalan ja Pohtolan tarjontaan kannattaa ottaa huomioon linjat 820 ja 820X.

Linjasto 2021 suunnittelusta Riikka - ma 28. toukokuuta 2018 12.45.38

Ikurin lähestulkoon kaikki palvelut ovat nyt paikallaan Tesomalla, mutta linja 21 kääntyy suunnitelmassa teollisuusalueelle?

Kouluun, kauppaan, hyvinvointikeskukseen - ma 28. toukokuuta 2018 11.29.26

Ihan mahtavaa, että linja 6 yhdistää linjat 3A ja 3B kulkemalla Näyttelijänkadun kautta Lintuhyttiin. Myös se, että 6 kulkee Pyynikintorille, on ihanaa. Silloin joskus 2000-luvun alussahan 30 kulki vielä Pyynikintorille ja oli surullista, kun 30 alkoi kulkea vain Keskustorille. Ja tosi hyvä juttu, että Eteläpuistoon kulkee bussi.

Maija - ma 28. toukokuuta 2018 10.48.11

Yksi ainoa bussi ajaisi Sammon valtatietä ja Jankanpuiston kohdalla ei yhtäkään? Aitolahdentie puolestaan on bussilinjoja täynnä. Ei vaikuta toimivalta järjestelyltä, saati tasapuoliselta. Sen 29:n voisi laittaa Sammon valtatielle, varsinkaan kun Takahuhdinkadulla ei ole kaupungista päin tullessa edes pysäkkiä jossa voisi hypätä pois, mutta bussien ohiajometeliä taloissa kyllä joudutaan kuuntelemaan.

tässä jotakin - ma 28. toukokuuta 2018 08.56.16

Linja 9 kulkemaan Itsenäisyydenkadun kautta. Se helpottaisi kulkua Tammelan suuntaan samoin kuin Taysin suuntaan.

Tarja - su 27. toukokuuta 2018 19.01.41

Hienoa, että linjalla 7 pääsisi Linnainmaalta Kalevan Prisman luo. Olen sairaan omaisen hoitaja ja tarvitsen yhteyttä joka ikinen päivä. Mutta lenkki Jankan kautta pidentää matkaa. Eikö Jankan lenkki käy millekään muulle linjalle??

Terttu L. - la 26. toukokuuta 2018 21.13.25

Miten pääsisi Vuoreksesta keskustaan nopeasti, nyt kiertää taas ihan järjettömän kauan ja keräilee joka pysäkiltä porukkaa kyytiin. Eikö joku koululaislinja voisi kulkea Ruskontietä suoraan moottoritielle ja keskustorille? Samoin Vuoreksesta Taysiin töihin meno vaikutta nyt kyllä omaan autoon verrattuna todella hitaalta.

Vuorotyöläinen - la 26. toukokuuta 2018 16.38.01

Epilänkatu jää ilman bussia? 81:llä ollut loistava matkustaa keskustaan työmatkat. Miksi kaikki bussit kietää lielahden kautta? Ihan kuin keskustassa ei enää asioisi tai kävisi työssä kukaan...

epilä-keskusta työmatkailija - la 26. toukokuuta 2018 15.53.04

Pispalan rinteellä asuvien ehdottomasti saatava jatkaa joukkoliikenteen parissa. Jos yhteyksiä heikennetään, se näkyy lisääntyvänä yksityisautoiluna kapeilla kaduilla. Bussilinja Harjulla palvelee erityisesti heikommassa asemassa olevia kanssaihmisiä: vanhuksia ja lapsia. Ei voida edellyttää heidän kävelevän entistä pidempiä matkoja pysäkeille.

Vappu Susi - la 26. toukokuuta 2018 12.16.48

7 bussin lähtöpaikkana voisi olla Leinola, sillehän on kääntöpaikkakin valmiina. Täältä pääsee hankalasti Sammonkadun puolelle kaupunkia.

Leinolasta - la 26. toukokuuta 2018 08.56.42

Kunhan suunnittelussa huomioidaan se, että Höytämöstä kulkee työmatkalaisia Lempäälän suuntaan. Eli sopiva vaihtoaika Sääksjärven liittymässä seuraavaan bussiin (55), kuten nyt on ollutkin. Ehtii juuri sopivasti klo 7.50 Ideaparkille.

Mia - la 26. toukokuuta 2018 07.50.10

Linja 5 on nyt tiettyinä ajankohtina ajanut kauppiin asti. Todellä kätevää kun haluaa vaihdoitta päästä TAMK:ille ja sairaalalle. Miksi tämä lopetetaan?

Vaihdoitta paras - la 26. toukokuuta 2018 06.41.47

Linja 5 reittiä kannattaisi vielä harkita uudelleen. Suunnitelmassa ei ole huomioitu ollenkaan Vuoreksessa asuvia Tamkin opiskelijoita, joiden kulku koululle nykyäänkin on välillä hankalaa ja aikaa vievää kun tarvii mennä kahdella bussilla. Nykyinen linja 5:n reitti on paljon parempi kuin tuo vuoden 2021 suunnitelma, jossa on paljon puitteita. Kyseinen linja on kuitenkin ainoa, joka kulkee Vuoreksesta mihinkään suuntaan.

Opiskelija - la 26. toukokuuta 2018 01.33.42

Nykyinen 55 on ollut hyvä, että pääsee nopeasti Tampereen keskustaan. 50 kestää välillä turhanki kauan. Sitä on tosin toivonut viikonlopulle enemmän vuoroja, joten hämmästyttää että suunnitelmissa oleva 35 ei liikennöisi lainkaan viikonloppuisin? Uskoisin että työntekijät, yrittäjät ja asiakkaat kyllä arvostaisivat sitä... Itse tosin joutuisin kävelemään 4km sen pysäkille.

floni - pe 25. toukokuuta 2018 22.56.52

Linja 55. Ajateltu muutos ajattaa tätä linjaa Vesilahdesta Sääksjärvelle ja siitä Hervantaan on todella erikoinen. Suurin massa tuota linjaa tällä hetkellä käyttäviä kulkee Tampereen keskustaan. Bussi-juna -yhteys ei toimi järkevästi noilla aikatauluilla.Missä odotellaan vaihtoaikoja? Entä, miten käy koululaisten koulumatkatuen, jos joudutaan käyttämään bussi-juna yhdistelmää? Vesilahdesta kulkee paljon lukiolaisia Tampereelle, enenävässä määrin. Matka on nimenomaan keskusta-alueelle, johon tulisi päästä kätevästi ilman turhia vaihtoja ja odotuksia. Heillä ei ole edes vaihtoehtoa käyttää omaa autoa, joka uusien linjakikkailujen jälkeen olisi järkevin vaihtoehto.
Suosittelen Sääksjärvi-Hervanta välille syöttöliikennettä jollain toisella/uudella linjalla.

Järkeä suunnitteluun - pe 25. toukokuuta 2018 22.41.04

Siivikkalan linjoja ei saa huonontaa, jo nykyiset aamubussit ovat kovin täynnä ennen Lielahtea, koska Siivikkalasta tuleviin busseihin nousevat myös Pohtolan, Niemen ja Ryydynpohjan asukkaat. Tällä perusteella tuntuu myös kummalta ajatus viikonloppuvuorojen lopettamisesta ja ajoaikojen huonontamisesta esitetyin tavoin. Yhteys kerran tunnissa arkiaamuisin ei myöskään ole riittävä. Siivikkala kasvaa, työmatkalaisten ja Tampereelle kouluun kulkevien koululaisten ja opiskelijoiden määrä vain kasvaa. Tämä pitäisi ottaa suunnitelmissa huomioon.

Siivikkalan asukki - pe 25. toukokuuta 2018 21.18.40

Harmi ettei linnakalliontietä enää ajeta. Juuri kun väki on linjan löyänyt.

Anni - pe 25. toukokuuta 2018 20.43.58

Linjan 90 korvaava linja 900 aiheuttaa sen että vanhukset eli huonojalkaiset ja lapsia rattaineen/vaunuineen kuljettavat ihmiset pakotetaan vaihtamaan bussista ratikkaan TAYS:n kohdalla. Tämä on vähän liikaa siihen nähden että teiskolaisten kk-maksut nousivat huomattavasti muutama vuosi sitten uuden vyöhykejärjestelmän myötä. Pitääkö Teiskon asukkaita kiusata vielä toistamiseen?

Teiskon puolesta - pe 25. toukokuuta 2018 20.16.37

Asun Tuularinkadulla ja olen töissä Kalkunpäiväkodissa. 29K lakkaa ilmeisesti kulkemasta, jolloin työmatkani hankaloituu huomattavasti. Raholasta on todella huonot kulkuyhteydet mm. muualle länsi-Tampereelle, kun kaikki sinne menevät linja-autot kulkevat Tohlopinrantaa pitkit, jos esim nykyinen 17 kulkisi Winterinmutkasta Nokiantietä ja liikenneympyrästä Tesoman kautta Kalkkuun, niin Raholasta pääsisi Tesomalle ja Tohlopin kautta tulevat voisi vaihtaa linja-autoa esim. Westerillä😀

Minna Kauppi - pe 25. toukokuuta 2018 19.07.45

Mites on ajateltu, että Hervannan/Vuoreksen suunnasta kuljetaan Ideaparkkiin? Ai niin, ei ole!! Keskustaan on ajeltava ensin, siitä turha puolen tunnin lenkki matkaan lisää, mitäs pienistä!

Sääksjärvi-Hervanta -linja ehdottomasti kulkemaan Mäyränmäen kautta, muuten ei palvele välimatkalla asuvia ja on entistä kannattamattomampi. Vuorojen suunnittelussa huomioitava myös moottoritien varteen pikavuoropusäkille jättävien linjojen saapumisajat, jotta muutkin kuin sääksjärveläiset pääsisivät siitä kotiin kun siinä naapurissa kerran asutaan. Ai niin paitsi että väliäkö pienillä, hassuahan se vain on taas kaupungin kautta vasiten kiertää ja ruuhkaan siellä sitten päästä nauttimaan. No, enpä taida sitten jaksaa tähän lopuksi toivoa, että Sääksjärvi-Hervanta -linja kulkisi muulloinkin kuin vain aamun ja illan ruuhka-aikoina :)

Gaa - pe 25. toukokuuta 2018 17.01.59

Ette voi olla tosissanne linjan 5 suhteen! Arvon suunnittelijoilla ei ole näemmä minkäänlaista käytännön ymmärrystä siitä, kuinka riittämättömät Vuoreksen julkiset yhteydet ovat olleet koko alueen olemassaolon ajan, ja nyt olisi tarkoitus vieläkin heikentää kulkuyhteyksiä? Hieno juttu! Teette muuttopäätöksestä huomattavasti helpomman!
Vuoreslaisilla ei ole vaihtoehtoa, linja 5 on aino keino päästä kotiin ja kotoa kaupungille. Linja kulkee aivan liian harvoin alimitoitetulla kalustolla. Tänäkin talvena oli normi, että yksi täyteen ahdettu auto ilmaantui kerran tunnissa. Ihanaa, ihan kuin landella, ja sitähän me täällä Lempäälän jättömaalla selvästi ollaan! Mikäs meillä leppoisilla maalaisilla körötellessä vielä ylimääräisiä sightseeingejä samalla rahalla, lisätkää ihmeessä Hatanpään lisäksi Peltsu ja vaikka Sääksjärvi, niin johan taas riitti kertakäynnillä jännitystä viikoksi! Sitten ensi viikolla pääsee taas osallistumaan hyvän mielen lottoon siitä, riittääkö taaskaan istumapaikkaa ja toimiiko ilmastointi!
Voi hyvät ystävät. Jo nyt on suoranaista sadismia asua Vuoreksessa, ja pakoaikeet pyörivät päässä päivittäin, nimenomaan näiden itkunaurettavien bussiyhteyksien vuoksi. Tänne ei pääse vuorotöistä, reissulta, illanvietosta tai vaikka konsertista yöllä kotiin MITENKÄÄN. Ei kulje aikuisten oikeita yölinjoja, arkena tai viikonloppuna. Ei kai siinä mitään, mutta kun vaihtoehtoisia linjoja EI OLE. Lähin minkä tahansa muun linjan pysäkki on TUNNIN KÄVELYMATKAN PÄÄSSÄ joko nälkävuoden pituista Vuoreksen puistokatua tai Ruskontien pimeää jonkkaa pitkin. Siinä voi samalla yksinäisellä iltalenkillä sopottaa testamentin puhelimen nauhuriin. Kuinka kenelläkään ei ole käynyt mielessä, että hervantalaiset pääsevät kotiin ihan yhtä hyvin ellei paremminkin jos linja 5 ajaisi säännölisesti ja aamuyöhön asti myös arkena, ja vastaavasti jätettäisiin väliin pari suoraan Hervantaan ajavaa vuoroa, jotka eivät palvele Vuoreksen asukkaita mitenkään!! Miten yksi alue voidaankin jättää näin heitteille? Ja hype jatkuu, muka jokin huippuhanke. Hah hah!
Joten olkaa ystävällisiä, ja pistäkää merkille ettei ideanne Hatanpään lisäämisestä linjan 5 reitille ole tästä todellisuudesta. Hoitakaa ensin vanhat ongelmat jotka ei näytä ketään muuta kiinnostavan kuin alueella sinnikkäästi kärsiviä masokisteja - lisätkää linjan vuorovälejä ja ihan sinne TAYSille asti joka ikinen, ja järjestäkää, ettei meitä enää jätetä tonne tienpieleen ryöstettäväksi vaan aikatauluttakaa joka päivälle yövuorot, jotka hyödyttävät kaikkia. Tähän loppuun hauska nippelitieto: taksi keskustasta ja Hervannasta Vuorekseen maksavat aika lailla saman verran, hih! Muuttaisivatko arvon suunnittelijat itse perheineen tänne jumalan selän taakse, jos heilläkään ei olisi minkäänlaisia konkrettisia mahdollisuuksia esim. vuorotöihin tai iltaohjelmaan ja turvalliseen kotiinpaluuseen edes joskus ja jouluna?

Rajansa kaikella - pe 25. toukokuuta 2018 16.52.10

9 kiertään itsenäisyydenkadunkautta 👍

KjM - pe 25. toukokuuta 2018 16.07.56

Linja 81 pitää mennä rautatieasemalle. On olennainen linja rautatieasemalle josta työmatkalaiset jatkavat 7.02 tai 8.02 junalla Helsinkiin. Myös linja-aikataulu suunniteltava tämän mukaan. Aiemmin toimi, ei enää ja heikkenee edelleen jos menee vain Pyynikintorille

Käytän autoa jatkossakin - pe 25. toukokuuta 2018 15.23.25

Linja 900. Tuo viikoll aikaulutus todell huono! Eikö linja voisi kulkea edes kerran kello 14.30 ja 19 välillä? Tuo aika väli on milestäni todella kohtuuton! Sekä se ett bussill ei pääse kuin tayssille asti? Ei yhtään hyvä muutos, kun muutenkin on kalliit matkaliput tulla Kaanaasta Tampereelle

Turhautunut - pe 25. toukokuuta 2018 14.34.22

Linja 15 Koljontiellä: Miten tarkoitus varmistaa, että vain bussiliikenne käyttää väylää. Koljontie jo nykyisellään liian vilkas pientaloalueelle, ylinopeutta Petsamon läpi ajavia autoja liikkuu solkenaan.

Petsunpirkko - pe 25. toukokuuta 2018 14.02.46

Nirva on huonosti palveltu. Kun ottaa huomioon että alue on kasvamassakin (kaava 8617), ansaitsisi Nirva joukkoliiknneyhteyden pohjoiseen. Yksi vaihtoehto voisi olla linjan 11 jatkaminen Nirvanpolun kautta Taatalaan; toinen kokonaan uusi Lahdesjärvi–Nirva–Taatala–Keskusta -linja.

Hermiankadun tilanne on sitten viime luonnoksen marginaalisesti parantunut. Edelleen kuitenkin ihmettelen, miksi osa raitiovaunuista ei palvelisikin Hermiaa, kun pysäkkikin on päätetty rakentaa jo ensimmäisessä toteutusvaiheessa.

Matka-aika Vehmaisista keskustaan päin on muodostumassa turhan pitkäksi. Mielestäni pitäisi linjan 170 syöttää liikenne raitiotielle Kalevassa, ei TAYSillä. Paitsi pienemmän matka-ajan keskustaan, mahdollistaisi tämä muutos myös paremman yhteyden Kalevan ostoskeskukseen. Leinolankadulta Sammon valtatielle kulkevalle 170:lle voisi myös sopia koukkaus Hakametsässä, jolloin tälläkin alueella bussipysäkki olisi lähempänä. Vehmainen–TAYS -liikenne, joka on varmasti vähäisempää kuin keskustan suunnan, hoituisi vaihdolla 38:aan.

Kissanmaan-Pappilan seutu on aikanaan muodostunut muodoltaan haastavaksi palvella hyvin joukkoliikenteellä. Ehdotusta parempi ratkaisu kuitenkin olisi mielestäni mahdollinen. Ongelmakohtina ehdotuksessa näen, että
-yhteys Kalevaan on eteläpuolelta mutkikas ja pohjoispuolelta liki olematon
-matka-ajat Pohjois-Takahuhdista keskustaan ovat pitkät
-lännessä Sudenkadun ja idässä Huhmarinkadun seutuja ei ole palveltu juuri lainkaan
Parannusehdotuksena esitän, että
-linja 29 kulkisikin Hintsankadun ja Irjalankadun välin Sammon valtatietä (vaihtomahdollisuus linjalle 7 muodostuu)
-linja 270 oikaistaan Huhmarinkadulle (Huhmarinkadun seutu palveltu, Pohjois-Takahuhdin matka-ajat pienentyvät)
-lisätään TAYSin syöttölinja Kirjavaisenkatu–Takahuhdintie–Loutunkatu–Kalloisenkatu–Ritakatu (Sudenkadun seutu palveltu, Irjala ja koko Takahuhdintie säilyvät palveltuna, parempi yhteys Takahuhdin koululle)

Ylöjärvellä on jätetty palvelematta niin Soppeentien asuin- kuin työssäkäyntialuekin. Lisäksi Metsäkylän pohjoisosista on todella pitkä matka bussipysäkille. Tarvetta olisi vielä yhdelle syöttölinjalle, esim. Huurteilantie–Kangasniementie–Soppeentie.

Myllypuron työssäkäyntialue on laajenemassa merkittävästi pohjoiseen. Myönnettäköön, että alueella käydään varmaan enimmäkseen töissä yksityisautoilla, mutta edes jonkinlainen joukkoliikenneyhteys olisi Pohjois-Myllypuroon saatava. Tuntuu uskomattomalta, että lähimmälle bussipysäkille olisi yli kilometri.

Moni bussi on siirretty kulkemaan ”keskustakehälle”. Keskustan reunat ovatkin tähän mennessä olleet huonosti palveltuja, ja erityisesti tuleva Kansi ja areena -hanke lisää tämän järkevyyttä. Kun linjoja katsoo, huomaa selvästi käytetyn harkintaa: samaa yhteyttä ei pääsääntöisesti muodostu useammalla linjalla. Kaksi poikkeusta tähän on kuitenkin havaittavissa. Kaikkein merkittävin on, että linjojen 12 ja 14 ”kiepit” keskustan ympäri ovat täysin päällekkäiset. Näistä kahdesta linjasta toisen oikaisu lyhentäisi kyseisen linjan matka-aikaa, mutta ei heikentäisi keskustan palvelutasoa. Toinen päällekkäisyys on kolmikossa 7/21/38; harkitsisin 7:n oikaisua Keskustorin kautta ja Mariankadun palvelemista 38:lla matka-aikojen pienentämiseksi.

Timo Kalliomäki - pe 25. toukokuuta 2018 14.01.59

Vaikuttaa siltä, että Koljontietä jatketaan Taysin suuntaan. Tästä todennäköisesti seuraa läpikulkuliikenteen kasvu Koljontiellä. Vaikka uusi läpikulku sallittaisiin vain busseille, niin se ei estäisi henkilöautoliikennettä. Nykyiselläänkään Koljontiellä ei noudateta nopeusrajoitusta eikä väistämissääntöjä. Linjan ehdotettu lopettamisaika illalla tuntuu todella aikaiselta, miten vuorotyöläiset ja humalahakuiset pääsevät illalla kotiin?

Tero Kuronen - pe 25. toukokuuta 2018 12.49.35

TAYS ja TAMK ovat ratikan varrella, linjan 15 ei tarvitse sinne kulkea - ei ainakaan avaamalla Petsamoa jatkuvalle läpikulkevalle bussiliikenteelle. Se olisi samalla ensimmäinen porras kohti muutakin läpikulkua alati kasvavalle TAYSin, TAMKin ja Kaupin alueelle. Liikenne tulee järjestää muutoin kuin pientaloalueen läpi.

- pe 25. toukokuuta 2018 12.44.27

Linja 15:n suunnitelma tulee laittaa uusiksi. Reitti voisi kulkea lähemmäs Keskustoria. Koljontien päätyä ei tule missään nimessä avata liikenteelle, ei edes bussiliikenteelle. Liikennemäärät ovat jo kasvaneet merkittävästi eikä asiaa ole huomioitu esim. Kauppi Sports Centerin asiakasvirtojen suhteen. Epäilen vahvasti myös sitä, miten käytännössä reitti voitaisiin rajata vain busseille.

- pe 25. toukokuuta 2018 12.15.59

Reitin 15 jatkamisesta Koljontien pääty avaamalla TAYS:in suuntaan tulee ehdottomasti luopua. Riskit läpikulun lisääntymiselle entisestään Petsamon asuinalueella kasvavat liian suuriksi. TAYS ja TAMK voivat tukeutua raitiotiehen, ja jos on pakko ulottaa reitti 15 eteenpäin Petsamosta tulee se tehdä Teiskontietä pitkin (tarvittaessa ABC:n risteystä kehittämällä) eikä avaamalla uutta autoiluväylää puistoalueen läpi liikennettä pientaloalueelle lisäten. Vaihtoehtoisesti reitin 15 päätepysäkki voisi olla UKK-instituutti / Kaupinoja, perä-Petsamo voi jopa tukeutua Teiskontien muihin bussilinjoihin / raitiotiehen. Pääasia on, ettei liikennettä ohjata Petsamoon vaan nykyistäkin liikennemäärää pyrittäisiin vähentämään.

Patrik Marjamaa - pe 25. toukokuuta 2018 12.11.05

Lielahti-Lentävänniemi-Pohtola-Siivikkala alueen linjastoajatus ei ole kohdallaan. Suunnitelmassa Lentävänniemestä pääsee aina keskustaan saakka kolmen linjan voimin (9,14,33). Sen sijaan Siivikkalasta Pohtolan kautta ajavalla linjalla (820) pääsee vain Lielahden keskustaan saakka. Kun katsotaan nykyistä linjakarttaa ja verrataan sitä ehdotelmaan, jää niin Siivikkala, Pohtola kuin Ryydynpohjakin huomattavasti nykyistä huonommalle linjastotasolle. Mielestäni on ihan ok, että raititieyhteyden saavuttaessa Lielahden, ovat bussiyhteydet vain Lielahden keskustaan. Ymmärrettävää on myös se, että Lentävänniemi/Niemenranta -akselilla kasvua tuetaan hyvällä linjastolla, mutta se ei saa missään nimessä syödä näin radikaalisti linjastoa ympäröiviltä alueilta (Pohtola, Siivikkala, Ryydynpohja).
Nykyisellään Siiviikalasta Pohtolan läpi ajava linja (28) on tärkeä niin työmatka- kuin koulumatkakyydin muodossa. Merkittävää on myös se, että linja ajaa keskustan läpi Itään saavuttaen yliopiston, Kalevan (koulut), TAYS (koulut/sairaala). Ehdottaisin, että linja 28 pidettäisiin nykyisellään ratikan Lielahti-osuuden valmistumiseen saakka, jolloin Siivikkala/Pohtola alueeltakin pääsisi jatkossakin kulkemaan vähintään keskustaan saakka. Optionaalisena vaihtoehtona linja 14 voisi Pereen sijaan kulkea keskustasta TAYS:in suuntaan linjan 33 sijaan.

Rainer - pe 25. toukokuuta 2018 12.04.35

Pohtolankadun loppupään yhteyksien huononeminen on järkyttävä. Ehdottomasti pitäisi säilyttää nykyisen linjan 28 kaltainen yhteys Taysiin ja kouluihin Kalevan alueella. Täällä Lielahti-alueella on paljon ihmisiä Lentävänniemen ja Niemenrannan lisäksi muuallakin. Joten ihmetyttää Lentävänniemen 3 linjaa ainakin keskustaan saakka. Linja 14 Pereen on kyllä sekin kumma. Laittaisitte edes sen kulkemaan Teiskontietä, kiitos.

Pauliina - pe 25. toukokuuta 2018 11.49.13

Pohtolankadun loppupään yhteyksien huononeminen on järkyttävä. Ehdottomasti pitäisi säilyttää nykyisen linjan 28 kaltainen yhteys. Täällä Lielahti-alueella on paljon ihmisiä Lentävänniemen ja Niemenrannan lisäksi muuallakin.

Pauliina - pe 25. toukokuuta 2018 11.29.59

Linja 3 tuleva linja 9 kulkee nykyään 10 min välein arkisin ja on ruuhka tunteina niin täynä, ettei bussiin mahdu sisään.tulevassa suunnitelmassa linjan kulkeminen harvenisi. Tässä ei ole mitään jörkeä, koska linja on nyt jo niin ruuhkainen. Hyvin iso osa ihmisistä kulkee lentäväniemeen ja niemenrantaan.

Riina Ahlgren. - pe 25. toukokuuta 2018 10.41.44

Linja 35, päivisin ja iltaisin 60 minuutin välein?!

K - pe 25. toukokuuta 2018 10.38.01

35 Ideapark-Kaarila. Ei vuoroja viikonloppuisin lainkaan? Työssäkäyvä menisi varmaan käymään Ideaparkissa juuri viikonloppuna. Pispan palvelukeskuksen väki kulkee töihin viikonloppuisinkin ja Pispassa asuvat vanhukset ja heidän omaisensa haluaisivat varmaan liikkua viikonloppuisinkin johonkin.

K - pe 25. toukokuuta 2018 10.35.06

Hatanpään valtatien kautta Lempäälän tielle Prismaan ei tällä hetkellä mene yhtään autoa, palvelubussit eivät kulje kuin "virka-aikaan". Siihen pitäisi ilman muuta saada linja, sillä kaikki eivät ole kykeneväisiä kulkemaan jalan niin pitkiä matkoja kauppakassien kanssa kuin tällä hetkellä vaatii.

Sabiha - pe 25. toukokuuta 2018 10.13.35

Linja 10 voisi kiertää Yliopistonkatua, jolloin se palvelisi paremmin Tampellan lukuisia opiskelija-asukkaita.

Opiskelija - pe 25. toukokuuta 2018 10.13.12

Kaukajärveltä joku linja kiertämään itsenäisyydenkadun kautta ,että pääsevät vaikka tammelantorille😊

Kjm - pe 25. toukokuuta 2018 10.09.30

9 kiertään itsenäisyydenkadunkautta 👍

KjM - pe 25. toukokuuta 2018 10.07.11

Linja 71 pitäisi säilyttää sellaisenaan kuin se nyt on. matkustajia tesoma/rahola/epilä suunnalta aina paljon. lisäksi se linja on aina aikataulussaan. Sekä tuleva linja 12 tesoma-hallilla pitäisi kulkea samaa reittiä kuin se nyt menee Hervantaan. Tesomanvaltatiellä menisi jatkossa vain yksi bussi - ei tule toimiaan aamu- ja iltapäivä ruuhkassa. on nähty niin monta kertaa. edellisen kerran kun kulki vain yksi bussi, ei aamulla kaikki mahtuneet kyytiin Tesoman valtatien kohdalla. bussien pitäisi myös pysähtyä keskustorilla.

Päivittäin kaupunkiin ja takaisin. - pe 25. toukokuuta 2018 09.46.42

Linjan 29 osalta tämä suunnitelma, joka kulkee Satakunnankadun kautta on parempi kuin se Tampereen valtatien/Ratinan suunnitelma. Mutta miksi linjan vuoroväli näkyy edelleen olevan suunnitelmassa 30 min aamun/iltapäivän ruuhka-aikaan. Tämä pitäisi ehdottomasti muuttaa 15 min. kuten nytkin on. Pitkä vuoroväli ei ole hyvä ajatellen työmatkaliikennettä tai koululaisia. Ja varsinkin kun linjan vuorot ovat ruuhkaisia talviaikaan.

Paula - pe 25. toukokuuta 2018 09.38.31

Pidän linjan 15 suunniteltua reittiä erinomaisena. Koljontien turvallisuuden ja toimivuuden kannalta olisi tärkeätä rajoittaa nykyisen läpiajoliikenteen vauhtia ja pään pysäköintiä. En pidä keilahallin edustan pienta pusikkoa niin pyhänä, etteikö siitä voisi siivun bussikaistalle uhrata.

Heikki - to 24. toukokuuta 2018 22.46.42

Linja 81 pitää mennä rautatieasemalle. On olennainen linja rautatieasemalle josta työmatkalaiset jatkavat 7.02 tai 8.02 junalla Helsinkiin. Myös linja-aikataulu suunniteltava tämän mukaan. Aiemmin toimi, ei enää ja heikkenee edelleen jos menee vain Pyynikintorille

Käytän autoa jatkossakin - to 24. toukokuuta 2018 22.32.00

Linja 81 Lamminpäästä ja Vuorentaustasta huononee siis edelleen: nyt päättynyt keskustorille josta kävelymatkaa rautatieasemalle on noin 10 min, jatkossa päättyy pyynikintorille, josta vaihtoaika ratikkaan tai muuhun bussiin tuo taas lisää matka-aikaa. Meitä on junalla pääkaupunkiseudulla työssä käyviä, joille kaikki ylimääräiset minuutit ovat todella ikäviä: työmatka on jo muutenkin pitkä, tämä bussilla rautatieasemalle pääsy tulee olla sujuvaa: takaisin linja joka menee rautatieaseman kautta. Bussi 20 Lamminpäästä on kaukana Vuorentaustassa pidemmälle asuvilla ja kiertää koko Länsi-Tampereen, on aivan liian hidas työmatkaliikenteessä päivittäin. Jos työmatka ensin rautatieasemalle noin 10-12 km kestää vaihto- ja odotusaikoineen noin tunnin niin loppumatka Helsinkiin junalla noin 2 tuntia (VR hidasti vuorojaan myös) niin 3 tuntia yhteensuuntaan on liian hidas. Autolla tuo 10-12 km menee 13 min!

Lopetan lopunkin julkisilla kulkemisen - to 24. toukokuuta 2018 21.50.34

Siivikkalaan tarvitaan ehdottomasti myös myöhäisempiä vuoroja, sekä arkena että viikonloppuna. Ihmettelen, mikä tämän hetkisen suunnitelman ajatus on ollut. Esimerkiksi me kolmivuorotyössä käyvät ihmiset emme pystyisi tämän suunnitelman mukaan käymään töissä julkisen liikenteen avulla. Miten pääsisi iltavuorosta kotiin, joka loppuu vasta klo 22? Entäs viikonloppujen yövuoroihin meneminen tai iltavuorosta pääseminen? Jo tällä hetkellä on viikonloput hyvin vaikeita kulkea aikaisin aamulla töihin, koska esim sunnuntai aamuisin ei mene tarpeeksi aikaisin busseja.. keskustan alueilla parkkipaikat vähenevät ja vähäsetkin paikat ovat todella kovissa hinnoissa..eikä kaikilla edes ole omaa autoa.. oletetaanko että jatkossa kuljemme taksilla? Suuri toiveeni on, että linjoja ja aikatauluja suunnitellessa huomioitaisiin siivikkala kasvavana asuinalueena ja myös vuorotyössä käyvät ihmiset.

- - to 24. toukokuuta 2018 20.59.54

Jatkossa saa kaikki omalla autolla kuljetut työmatkakulut verotukseen.ei voi julkisella mennä...ei Siivikkalasta pääse julkisilla enää mihkään..ei arkisin eikä viikonloppusin. Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Syvältä - to 24. toukokuuta 2018 18.20.34

Hieno ajatus tuo linjan 15 jatkaminen TAYSsille asti. Palvelee vaihdotonta työmatkaliikennettä ja lisää linjan käyttäjämäärää selvästi tuomalla sen useammasta kohden ratikan vaihtoyhteydeksi.

- to 24. toukokuuta 2018 16.28.56

Siivikkalan bussiyhteys huononee radikaalisti. Ruuhka-aikojen tiheämpi vuoroväli ei korvaa suoraa linjaa keskustaan saakka. Kerran tunnissa, samoin vain ruuhka-aikana, kulkeva Ratinan linja ei sitä myöskään riitä korvaamaan. Pahin huononnus on kuitenkin viikonloppuiltojen vuorojen poisto kokonaan. Siivikkala on kasvava alue, jonne rakennetaan koko ajan lisää. Miksi joukkoliikenneyhteyksiä keskustaan samalla reilusti huononnetaan? Valmistellaanko tässä ratikan tuloa Lielahteen? Useampi vuosi pitäisi tällä suunnitelmalla tehdä vaihdot toiseen bussiin ilman kunnollisia vaihtopysäkkejä.

- to 24. toukokuuta 2018 15.59.03

Voishan sitä lauantaina joskus käydä keskustassa klo 18 jälkeenkin. Vähän huono kävellä siivikkalasta lielahden teboilille

Tero Nurmi - to 24. toukokuuta 2018 15.15.17

Näin ulkopuolisen silmin jonkun petsamolaisen metsäpolun raivaaminen ja kunnostaminen pelkkien bussien käyttöön ei vaikuta kovin kustannustehokkaalta, varsinkin kun alueella ei tunnu olevan puhkaistulle yhteydelle tarvetta (Hippoksen ratikkapysäkki on aika lähellä) ja on käytännössä mahdotonta valvoa, etteivät henkilöautot ym. ajaisi samasta kohdasta. Hyvä että suunnittelusta tulee rohkeita ehdotuksia, mutta tuolla ei liene mahdollisuuksia jatkoon.

Jii - to 24. toukokuuta 2018 14.02.37

Siis että Siivikkalasta (linja 820) ei päässisi viikonloppuisin enää kello 19 jälkeen tampereelle tai tampereelta kotiin? Tai että arkisin yhteys katkeaa klo 22.00? Ei mitään järkeä: reilusti lisää vuoroja ilta-aikoihin. Todellakin palvelun huonontumista jos yhteydet katkeaa klo 19. Huh huh.

- to 24. toukokuuta 2018 13.29.55

Hei! Onko todella niin, että nykyinen linja 15 on ajateltu poistettavaksi? Se on monille Palomäenkadun tienoilla asuville ollut tärkeä linkki, mutta vielä tärkeämpi se on Ylä-Pispalan kannalta. Alue uhkaa tässä suunnitelmassa jäädä joukkoliikenteen näkökulmasta täydellisesti katveeseen. Asiaa pahentavat Pispalan korkeuserot, joista johtuen etenkään iäkkäämpi väki tuskin voi samalla tavalla käyttää Pispalan valtatiellä tai alempana Tahmelassa kulkevia yhteyksiä. Vastaavasti myös moni parempijalkainen ja nuorempi valinnee suosiolla henkilöauton, jos matka linjan varteen kasvaa näin merkittävästi.

TimoV - to 24. toukokuuta 2018 12.46.04

On se kumma jos Mikkolantien kautta Mäkkylänrinteen ohi. Säännöllisesti matkustajia nousee ja jää pois pysäkeiltä, niin Ylöjärven suuntaan kuin Tampereen suuntaan. Piirtäkää nyt se reitti vaikka siten että Teivon raviradalle reitti menisi Mikkolantietä ja vasta sieltä kääntyisi isolle tielle kohti Lielahtea. Tämä palvelisi kaikkia ja ei tarvitsisi kuin pari uutta pysäkkiä rakentaa Teivon raviradan kohdalle.
Itse käytän säännöllisesti bussia linjaa 80, kun Mäkkylänrinteellä asun, niin harmittaa todella paljon jos mahdollisuus bussin käyttöön poistuu Mäkkylänrinteeltä.

Jani Korhonen - to 24. toukokuuta 2018 12.40.56

820X Siivikkala-Ratina: Onko näin, että keskustaan ei pääse ilman vaihtoa päivällä eikä viikonloppuisin? Muutenkin 820X kulkee vain tunnin välein. Jos näin on, yhteydet huononevat todella paljon.

Siivikkalainen - to 24. toukokuuta 2018 12.37.08

Muun muassa teille, jotka ihmettelette Kurikan ja Ruutanan puuttuvia yhteyksiä: linjavariaatiot eivät näy aluksi kartalla, vaan vasta ns. päälinjan valitsemisen jälkeen. Kurikan linja näkyy valittua linja 11 ja Ruutanan valitsemalla linja 280.

- - to 24. toukokuuta 2018 12.29.07

Linja 80 näyttää luonnoksessa erittäin hyvältä! Nykysin Haavistolta Tampereelle voi ruuhka-aikaan kestää jopa 50 minuuttia, kun kierretään Mikkolantien ja Lielahden kautta. Mikkolantien ja Epilän asukkaille pitää toisaalta kyllä keksiä joku linja, kunhan se ei ole 80, että säilytettäisiin tulevaisuudessa edes yksi nopea yhteys Tampereelle.

- to 24. toukokuuta 2018 12.19.01

Vaikka tulevan bussilinjan 15 itäpäädyn reitti Petsamosta Taysille toteutettaisiin "vain" bussiliikenteelle, kuten alla on kommentoitu, niin se edellyttäisi nykyisten kevyenliikenteen väylien leventämistä bussiliikenteelle riittäväksi. Tämä on aivan järkyttävä ehdotus, sillä alue on lähi- ja virkistysmetsää, jossa luontoarvot ovat todella merkittävät. Mielestäni on käsittämätöntä, että nyt luonnostellaan suurta heikennystä arvokaaseen ja aktiivisella käytöllä olevaan virkistysalueeseen.

Ratikka tulee kulkemaan Teiskontien puolelta hyvin lähellä palvellen Taysiin kulkijoita, joten tälle bussilinjan uudistukselle ei ole perusteluja tai tarvetta. Jätetään enemmän luontoa ja metsää, keskitetään liikenne jo olemassa oleville reiteille.

Petsulainen - to 24. toukokuuta 2018 10.22.58

Ryydynpohjan palvelutaso huononee merkittävästi, matkaa lähimmälle pysäkille tulee liikaa.

VIlleK - to 24. toukokuuta 2018 09.27.16

Siivikkalan vuoroja illoille lisää!

Inkeri - to 24. toukokuuta 2018 08.51.34

Hei,
Tarkennamme, että emme ehdota Petsamo-Tays yhteyttä puhkaistavaksi henkilöautoille, ainoastaan bussiliikenteen käyttöön. Nyt esillä on luonnos, jossa on esitetty myös sellaisia ratkaisuja, jotka eivät ole nykyisen katuverkon mukaan liikennöitävissä.

Linjasto 2021 suunnittelusta Riikka - to 24. toukokuuta 2018 08.47.28

Hei,
Sääksjärvi - Hervanta välille on tulossa bussiliikennettä jo syksyllä 2018. Tässä luonnoksessa pohditaan miltä se voisi näyttää vuonna 2021.

Linjasto 2021 suunnittelusta Riikka - to 24. toukokuuta 2018 08.44.43

Tampere-Ruutana linja pysyttävä! (Nykyinen 28B ja C)

Jaana - to 24. toukokuuta 2018 07.56.39

Linja 80 tuntuu toimivalta, jos jopa 15 min vuorovälit toteutuvat ja reitti suoraan Vaasantietä Hämeenkadulle. Miinus siitä, että linjalla 81 ei pääsisi suoraan keskustaan.

- to 24. toukokuuta 2018 01.44.09

Petsamon itäpäädyssä työmatkaliikenne ja -pysäköinti on jo nykyisinkin lisääntynyt merkittävästi ja se häiritsee asumista. Koljontien päätyä ei missään nimessä saa puhkaista ja avata liikenteelle. Sen sijaan reittiä tulisi kehittää kevyen liikenteen laatuväylänä. Kyseessä on suojelukaava-alue ja luontoarvoiltaan tärkeä alue, jota ei tule altistaa läpikulkuautoilulle. Petsamon bussiyhteys tulee hoitaa aiempia reittejä kehittäen, myös raitiotie on lähellä.

Patrik Marjamaa - ke 23. toukokuuta 2018 23.13.09

Kannatan linjan 55 uudistusta niin että se kulkisi Vesilahdesta-Lempäälästä Hervantaan. Jos linja muuttuisi tuolle reitille voisimme luopua toisesta henkilöautosta kokonaan. Henkilöautoliikenne alkaa olla todella vilkasta välillä Sääksjärvi - Hervanta osittain varmasti julkisen liikenteen puuttumisen vuoksi. Jos linja 55:n muutos ei toteudu suunnitellusti, niin vähintään toivoisin hyviä vaihtoyhteyksiä Sääksjärveltä Hervantaan. Yhtenä vaihtoehtona myös osa 55:n vuoroista voisi ajaa keskustaan, ja osa Hervantaan.

Marko Vesilahdesta - ke 23. toukokuuta 2018 22.15.37

Pirkkalan Linnakallioon ei mene mikään linja?

Pasi - ke 23. toukokuuta 2018 22.03.19

Lahtomäenkadun kautta pitää jonkun linjan kulkea. Myös Linnainmaalla asuvilla vanhoilla ihmisillä (joita on paljon!) pitää olla mahdollisuus kulkea joukkoliikenteellä. Eivät kaikki jaksa kävellä 400 metriä pysäkille. Älkää ottako meiltä pois tätä mahdollisuutta. Nykyinen linjan 29 järjestely on ollut hyvä.

Tuleva vanha - ke 23. toukokuuta 2018 20.59.45

Epilänkatuko jäis vallan ilman joukkoliikennepalveluita?
Ja mikäs on nykyisen linjan 86 kohtalo?
Mikkolantie Ylöjärvellä näyttäisi olevan myös ilman joukkoliikennettä. Sen varrella asuu kuitenkin huomattavasti
Enemmän käyttäjiä kuin kt65 varrella.

Epilä-Ylöjärvi - ke 23. toukokuuta 2018 19.48.56

Toivon todella hartaasti, että bussireitin 15 suunnitelma ei toteudu tämän luonnoksen mukaisena. Petsamon päätyä, eli Koljontien loppua ei saa avata autoliikenteelle keilahallin tai muidenkaan kevyenliikenteen väylien kautta. Petsamosta tulisi tällöin läpiajoreitti, ja liikenne lisääntyisi mitä todennäköisimmin. Jo nyt Petsamon kapeilla kaduilla näkee surullisen usein selvää ylinopeutta ajavia autoja, jotka eivät huomioi tasa-arvoisia risteyksiä, ja ajavat piittaamatta pienistä lapsista, jotka leikkivät talojen pihoilla ja toisinaan käyvät myös tiellä.

Pelkään pahoin, että Petsamon rauhallisuus ja turvallisuus heikkenee, mikäli Koljontien lopusta avataan reitti autoliikenteelle. Vetoan nyt reittien suunnittelijoihin, että löydätte tälle reitille kestävämmän ratkaisun.

Petsulainen - ke 23. toukokuuta 2018 19.44.30

Linja 80 kulkemaan Lamminpään kautta ja Mikkolantietä Ylöjärvelle! Vai millä bussilla on tarkoitus palvella Mikkolantie, jonne tälläkin hetkellä käsittääkseni rakennetaan uusia kerrostaloja. Miten pääsee Ylöjärveltä Tampereen rautatieasemalle?

mikko - ke 23. toukokuuta 2018 18.53.17

Aivan loistavaa! Viimein tajuttiin että ratikan on kuljettava lielahden kauppojen läheltä ja lielahden koulun ohi. Kiitos tästä!

Sini Heikurinen - ke 23. toukokuuta 2018 18.29.29

Tutkailtuani linjakarttaa en kyllä löytänyt 80:llä reittiä Pispalan valtatieltä Mattilankadulle ja siitä edelleen Simolankadulle jne. viikonloppuisin. Kartan mukaan linja ajaa Paasikiventietä Ylöjärvelle. Se siitä Kaarilan palvelutasosta viikonloppuisin!

Toinen Kaarilalainen - ke 23. toukokuuta 2018 17.28.42

Linja 14. Millä perusteella se kulkee nykyistä pyörätietä pitkin Koljontien ja Keilakujan välillä? Tässä ei ole tietä eikä ajoyhteyttä eikä tämä yhteys palvelisi millään tavalla Petsamon asukkaita vaan pikemminkin lisäisi liikennettä asuinalueella huomattavasti. Erittäin huono suunnitelma joka tasaisin väliajoin ponnahtaa esiin.

MN - ke 23. toukokuuta 2018 17.22.26

Kommentointi on käynnistynyt vilkkaana, kiitos kaikille kommenteista ja kehitysajatuksista. Luemme kommentteja päivittäin, vaikkei kaikkiin tulisi heti vastausta. Suunitteluratkaisuja pohditaan ja muutoksia arvioidaan saatujen kommenttien pohjalta!

Linjan 55 osalta yhteys Vesilahdesta Tampereelle on ajateltu tukeutuvan nopeaan junatarjontaa. Esitetty linjan 55 reitti on iso muutos, jota saa ja pitää kommentoida. Nyt esillä on vasta luonnos, ei lopullinen linjasto.

Linjasto 2021 suunnittelusta Riikka - ke 23. toukokuuta 2018 14.53.57

Hermiankadun liikennöinti vaikuttaa edelleen vähäiseltä. Edellisen luonnoksen jälkeen Hermiankadulle on lisätty linja 65, mutta vaihto ratikkaan ei tapahdu Hervannan vaihtopysäkeillä. Ainoa vaihtopysäkki on Turtolassa.
Hermiankatua liikennöivän linjan 38 puolen tunnin vuoroväli ei ole hyvä syöttöliikenteeseen ja aikataulussa pysyminen pitkällä linjalla epäilyttää.

OR - ke 23. toukokuuta 2018 12.42.13

Hienoa nähdä lähijunasuunnitelma Nokia - Tre -välillä. Olisiko mahdollista saada pysäkki Välimaa / Lehtimäki -kohdalle Nokialle, alueella on paljon julkista liikennettä käyttävää väestöä ja Kolmenkulman kehittyvä ja kasvava alue hyötyisi pysäkistä huomattavasti.

Antti Mattila - ke 23. toukokuuta 2018 11.29.26

Linjan 5 uusi reititys Hatanpään valtatien kautta hidastaa jo muutenkin riittävän hidasta yhteyttä Vuoreksesta ja Lahdesjärveltä keskustaan entisestään. Hatanpään valtatiellä kulkee luonnoksen mukaisesti jo nyt muutenkin riittävästi linjoja (ainakin 1, 11, 14, 21 ja 80) joten linja 5 saisi edelleen kulkea suoraan nykyistä reittiä.

Linjan 5 käyttäminen syöttöliikenteenä raitiotielle ei ole järkevä vaihtoehto kuin Mäyränmäessä ja siitä Hervannan suuntaan asuville, kaikille muille Vuoreksen asukkaille järkevä joukkoliikenneyhteys keskustaan on nimenomaan linjan 5 kulkeminen keskustan suuntaan.

JM - ke 23. toukokuuta 2018 11.24.51

Ei edelleenkään suoraa yhteyttä keskustasta Hermiaan. Ei edes järkeviä vaihtoja ratikkaan. Miksei?

Hermialainen - ke 23. toukokuuta 2018 10.43.58

Toivon mukaan linjan 55 uudistus ei tapahdu ehdotetussa mallissa. Bussimatka Narvasta Tampereen keskustaan on huomattavasti tarpeellisempi kuin linja Vesilahdesta Hervantaan. Jos jatkossa ympätään bussimatkan päälle ratikkareissu (tai junamatka Lempäälästä), tulee kulkua omalla autolla enemmän.

Eikö huomattavasti järkevämpää olisi lisätä esimerkiksi jatkoyhteys Lempäälään Sääsksjärven kohdalta ja linja 55 jatkaisi entistä reittiään? Kuitenkin enemmän matkustajia suuntaa keskustaan kuin Herwoodiin.

M - ke 23. toukokuuta 2018 10.28.42

Miksi runkolinja 1 joutuu tekemään sakkolenkin Hatanpään sairaalan kautta ?

Jari - ke 23. toukokuuta 2018 09.42.27

Nimimerkille Ranta-Kaarilalainen: Nykyisen linjan 26 korvaa ehdotuksessa linja 80, jolla on myös viikonloppuisin puolen tunnin vuorovälit

80 - ke 23. toukokuuta 2018 09.31.05

Nykyisen linja 26 korvaavan 35 aikataulussa hämmästyttää se, että lauantaisin ja sunnuntaisin ei liikennöidä laisinkaan reitillä? Linjalla 26 on liikennöintiä arkena & viikonloppuna. Linja palvelee Ranta-Kaarilaa ja varsinkin Raholan siirtolapuutarhalaisia joilla ei ole omaa autoa ja joukkoliikenteen tarjoama palvelu on ainoa mahdollisuus päästä ko. alueelle ja sieltä pois.
Siirtolapuutarhaa tuskin lopetetaan tulevina vuosina, eikä Ranta-Kaarilan autottomilta asukkailta tarve päästä keskustaan poistu ja Pispan palvelukeskus tehostettuine palveluasumisineen tarvitsee edelleen joukkoliikenteen palveluilta myös. Sieltä Pispalan valtatieltä on turhan pitkä matka ”tarpoa” Simolankadulle. Varsinkin ikäihmisten ja eri toten talvella.
Suunnitellulle linjalle 35 on ehdottomasti järjestettävä myös liikennöintiä lauantaisin & sunnuntaisin, läpi vuoden!

Ranta-Kaarilalainen - ke 23. toukokuuta 2018 06.54.28

Ja ei paljon juna auta Lempäälän keskustan pohjoispuolella asuvia, sillä on ikävä lähteä bussilla ensin vääntämään keskustaan, ja sitten siitä Tampereelle junalla. Olis kiva kun tässäkin projektissa olis ajateltu asukkaita, eikä tavoiteltu autuutta ratikan kautta, sillä sitä ei vielä olisi tarvittu. Tampere ei ole vielä niin iso, ettei ilman ratikkaa pärjäisi, ja näillä muutoksilla pakotetaan käyttämään väen vängällä liian aikaisin rakennettavaa ratikkaa.

ihan oikeesti - ke 23. toukokuuta 2018 04.41.45

Linjan 55 ehdotuksessa ei ole järjen hiventäkään. Sitä bussia käyttää äärettömän paljon Tampereelle kouluihin kulkevat opiskelijat, itsekin lukioni Tampereelle käyneenä sillä ajelin. Kätevä se oli siksi, ettei tarvinnut istua ”viiskymppisessä” pitkää aikaa. Enemmän iloa olisi siitä, että Sääksjärveltä vanhan tien puolelta olisi yhteys Hervantaan. Tietysti taas ihmiset kärsivät tästä väläyksestä nimeltä ratikka, jonka pitäisi hyödyttää...
Linja 55 on periaatteessa käytännössä kannattamaton Vesilahden terveyskeskusta pidemmälle, sillä Narvaan ei kuitenkaan koko bussillista kulje, mutta sieläkin asuu väkeä, joka linjaa tarvitsee. Koska linja 54 ei enää ole kulkenut Ideaparkin kautta moottoritietä Tampereelle, on 55 ainoa nopea vaihtoehto. Nyt pitäisi monien työssäkäyvien ja opiskelijoiden suosimasta linjasta luopua, jotta saadaan joko istua bussissa pidempään, tai istua bussissa ja ratikassa pidempään.

ihan oikeesti - ke 23. toukokuuta 2018 04.38.57

* 250 Tahmelassa tuskin innostaa hirveästi kun päättyy Pyynikintorille. Toisaalta vuoroväli on tiheämpi kuin nykyisin ja palvelee (ehkä?) myöhemminkin. Ei mahdoton, mutta ei läpihuutojuttukaan. * Pispalanharjulle ei ole kaavailtu mitään linjaa. Näin ei voi olla, tilanne pitää korjata. * Keskustorin ja läntisen keskustan tavoitettavuus bussilla idästä heikkenee. Toisaalta Ratinan tavoitettavuus sekä lännestä että idästä paranee. * Pispalan valtatie on edelleen merkittävä bussiväylä, mutta linjojen määränpäät keskustassa hajoavat moneen suuntaan. Tämä on hyvä alueellisen kattavuuden kannalta, mutta huono tiheän vuorovälin kannalta. Toisaalta Pyynikintorilla pystyy lähes aina vaihtamaan ratikkaan. * Ratinasta pääsee hyvin Pispalan valtatielle, mutta yhteydet jakautuvat eri linjojen mukaan eri pysäkeille. Kauppakeskuksen ja linja-autoaseman välinen pysäkkipari sijaitsee erinomaisessa paikassa, mutta on outoa että Pispalan suuntaan menee busseja kummankin puolen pysäkiltä, riippuen linjasta. * Moni naapurikuntien linjoista päätetään linja-autoasemalle (tai Ratinaan?). Mutta sieltä ei ole (vielä) erinomaisia yhteyksiä Hämeenkadulle, ja joidenkin linjojen osalta yhteys rautatieasemallekin on heikko. Linjat on piirretty vähän kuin ratikka jo kulkisi Ratinaan asti (?). Silloin linjaukset olisivat loogisia. Toisaalta jos linja-autoasemalta tehtäisiin tunneli liukukäytävillä (kuten ulkomailla joskus näkee) rautatieasemalle, se lieventäisi haittaa jonkin verran. Mutta tällaista tuskin tulee, jos tavoitteena on keskittää matkakeskustoiminnot rautatieasemalle jossain vaiheessa?

JH - ke 23. toukokuuta 2018 01.23.26

Vuoreksen osalta tilanne huononee nykyisestä..bussi kiertää hatanpään kautta joka hidastaa matkaa huomattavasti. (Useat liikennevalot)

Jepjep - ti 22. toukokuuta 2018 23.42.49

Vesilahdesta kestää jo nyt todella kauan päästä bussilla Tampereen keskustaan, josta saatetaan vielä jatkaa matkaa eri suuntiin. Linjan 55 muutos Hervantaan on todella huono vaihtoehto. Tämä lisäisi aivan liikaa matkan kestoa esim. lukioilaisilla, joilla muutenkin on todella pitkät koulupäivät. Hervantaan Pitää kehittää jokin muu vaihtoehto Lempäälän suuunalta!

Miksi pitäisi rankaista vesilahtelaisia? - ti 22. toukokuuta 2018 22.59.43

Linja 55. Reitti Vesilahdesta Tampereelle toimii nyt sentään kohtuullisen hyvin. Jatkossa olisi ihan mahdoton vielä Hervannan kautta kiertämällä päästä Tampereen keskustaan.

Vesilahtelainen - ti 22. toukokuuta 2018 22.53.28

Linjan 55 reitti on nykyisellään hyvä. Ainakin joku nopea yhteys Lempäälän ja Tampereen välillä tulee olla. Juna ei ole vaihtoehto niille, jotka eivät asu rautatieaseman läheisyydessä. Jos matka-ajat pitenevät, tulee omalla autolla kulkeminen lisääntymään.

ML - ti 22. toukokuuta 2018 22.20.40

Miksi täällä ihmiset jo nyt sanovat hyvästejä joukkoliikenteelle ja haukkuvat ratikkaa? Tämä on vasta luonnos, eli sitä muokataan vielä ja tämänhetkinen versio ei suurella todennäköisyydellä ole lopullinen. Sitä paitsi eihän ratikka edes valmistu vielä pariin vuoteen joten mahdollisten muutosten toteutumiseen on vielä hyvin aikaa.

Malttakaa nyt - ti 22. toukokuuta 2018 21.16.35

Pirkkala 1B, harvemmat välit riittävät, vain työkulku. Bussi vähäjärven lenkillä suurimmaksi.osaksi tyhjä. Suupalta ja lentoasemantieltä pääsee hyvin kyytiin.

Bussit ajavat ylinopeutta alueella, melu lähitaloihin kova ja liikenneturvallisuus vaarantuu melkoisesti.

K.t - ti 22. toukokuuta 2018 20.59.26

Pysäkkikartta on ilmeisesti vielä puutteellinen: Bussilta 9 puuttuu pysäkki Keskustorin ja Finlaysonin palatsin väliltä (länteen mennessä), samalla välillä kulkevalla 21:llä on toinenkin pysäkki Hämeenpuistossa. 33:lla taas puuttuu Pyynikintorin pysäkki. Johtuuko siitä, että suunnitelma on vielä luonnos, eikä tarkastettu yksityiskohdiltaan?

xyz - ti 22. toukokuuta 2018 20.33.54

On erittäin hienoa ja oikein, että kansalaisia osallistetaan jo luonnosvaiheessa, kiitos! Pikahavaintona: Kurikka-Linnakallio saa lisätarjontaa elokuusta 2018 alkaen, mutta vuoden 2021 luonnoskartalla siellä ei ole bussilinjaa enää ollenkaan?!

Juha - ti 22. toukokuuta 2018 19.53.40

Linjan 50 busseista osan voisi kierrättää Ideaparkin kautta, jotta kulku Ideaparkkiin Tampereen keskustasta helpottuisi.

X - ti 22. toukokuuta 2018 19.35.47

Miks ryydynpohja on jäämässä ilman liikennettä

Asukas - ti 22. toukokuuta 2018 18.08.17

Paikallisjunia, mahtavaa! Saisiko Amuriin taas seisakkeen, jookojooko? Pliis?

amurilainen - ti 22. toukokuuta 2018 17.26.39

Linja 55. Kiva, että vihdoin suora pääsy, jopa pitkin päivää, Hervantaan!

Llä-Herwood - ti 22. toukokuuta 2018 16.19.01

Linja 270, hienoa että Irjalasta pääsisi "suoraan" Kalevan markettiin. Eikös toinen päätepiste voisi olla Linnanmaalla, jolloin saataisiin näppärä asiointilinja molempiin suuntiin?

M.Ek - ti 22. toukokuuta 2018 15.51.42

Mikä bussi menee Vehmaisiim? Seiska eli nykyinen 17 päättyy uudessa versiossa Linnainmaalle.

Harri Repo - ti 22. toukokuuta 2018 15.08.47

Linja nro 55: suunnitelmissa ei järjen hiventäkään. Narva-Rautiala-Vesilahti-Ideapark-Tampere on hyvä reitti. Mitä syitä muutokselle olisi?

narvalainen - ti 22. toukokuuta 2018 14.52.21

Hyvä,että linja 1 säilyy melkein ennallaan. Esitetty vuoroväli vain on liian suuri ja silloin kaikki matkustajat eivät mahdu kyytiin. Se taas tietää sitä, että moni siirtyy oman auton käyttöön.

My - ti 22. toukokuuta 2018 14.31.27

Suunnittelusta terveiset: nopein yhteys välillä Lempäälä - Tampere on ehdottomasti juna, jonka olemme lisänneet suunnitelmaan.

Linjasto 2021 suunnittelusta Leena - ti 22. toukokuuta 2018 14.17.55

Toivottavasti linjan 26 (ehdotuksessa jokin ihmeen 80?!) Samana ainakin nyt tuon Höytämö-Keskustori välillä. Se on tosi tosi tärkeää!

NinaL - ti 22. toukokuuta 2018 14.17.25

Linjasta 11 Lahdesjärvi-Toivio-Rahola täytyy olla tyytyväinen. Pääsisi jatkossa edelleen täältä Nirvastakin keskustaan ja mikä mahtavinta myös Pirkkalaan. Toivottavasti tämä linja toteutuu!

Nirvalainen - ti 22. toukokuuta 2018 14.14.58

Linja 55 reittimuutosta ei tule tehdä sellaisenaan kuin sitä nyt esitetty. Linja on tähän asti ajanut Rautialan kautta Narvaan, joka on palvellut loistavasti kyseisen alueen asukkaita. Nyt kuulemani ehdotuksen mukaan linja-auto olisi ajamassa vain terveyskeskukselle ja ajaisi samaa reittiä mistä tuleekin, takaisin kaupalle josta vasta lähtee kohti Narvaa. Ei mitään järkeä. Suorastaan kummallinen ajatus ajaa samaa tien pätkää kahteen kertaan ja samalla jättää yksi oleellinen kulma ja loogisin reitti Narvan suuntaan ajamatta. Kyläni asukkaiden puolesta toivon todella, että tämä suunnitelma vedetään takaisin.

Mummu - ti 22. toukokuuta 2018 14.05.04

Kaipaisin Hervannasta Ruskoon töihin kulkevana hieman tiheämpää vuoroväliä ruuhka-aikoina kuin puoli tuntia.

A - ti 22. toukokuuta 2018 13.59.29

Siis 55 kulkisi Vesilahdesta Hervantaan? SEka hyva, etta huono juttu, nyt se on nopein yhteys Tampereen keskustaan Lempaalasta, huonojuttu jos, se meneekin Hervantaa, mutta taas sellaisille ,jotka kulkevat toissa tai koulussa Hervannassa, se on hyva juttu.

Tarja - ti 22. toukokuuta 2018 11.30.44

55:lle Korvaava linja joka menee suoraan Tampereen keskustaan niin kuin ennenkin. Pitkät kiertomatkat ympäri pitäjää taas tekevät sen, että yksityisautoilijat lisääntyvät koska matkustusajat muuttuvat pidemmiksi, eikä kukaan halua viettää bussissa/ratikassa ylimääräistä aikaa.. Huomioon pitää ottaa myös työvuorolaiset/opiskelijat ja ennen kaikkea lapsiperheet. Vaikka Lempäälä on Tampereen kehyskunta, tuntuu että tänne asti ei kuitenkaan ratikan positiiviset vaikutukset kohdistu lainkaan. Nyt näyttäisi siltä, että tulee ainoastaan negatiivista vaikutusta.

Mirka - ti 22. toukokuuta 2018 10.50.28

No niin, linjastoluonnos on sitten julkaistu. Kuten arvata saattoi, asiakasmielipiteillä ei tälläkään kertaa ollut mitään vaikutusta eikä asiakasmyönteisyydestä ole tietoakaan. Suora viittaus linjojen 280 ja 900 vaihdollisuuteen Taysilla. Koko ajan keskustelussa on toivottu VAIHDOTONTA yhteyttä näille linjoille sekä myös pikavuoroja 28:lle. Eipä näytä toteutuvan, vaan Tampereen joukkoliikenne tekee kaikkensa, että matka-aika saadaan vieläkin pidemmäksi. Varsinkin näillä pidemmillä linjoilla (280 ja erityisesti 900) matka-ajan pidennys ja hankala vaihtosirkus on todella huono ratkaisu. Miksi huonoa suunnitelmaa ei voitu matkustajatoiveiden mukaisesti muuttaa vaan siitä pidettiin itsepäisesti kiinni?? Jää kyllä sellainen kuva, ettei näillä asiakaskyselyillä ole mitään merkitystä, vaan ne tehdään vain näön vuoksi, kun huonot ratkaisut on jo valmiiksi päätetty tyyliin "surkea idea, mutta toteutetaan silti, kun näin on päätetty". No, omalta osaltani tämä on sitten takuuvarmasti hyvästi Tampereen joukkoliikenne ja oma auto käyttäöön. Toivottavasti tarpeeksi moni muukin tekee näin, jotta tämä epäonnistunut vaihtopelleily poistuu mahdollisimman pian.

- ti 22. toukokuuta 2018 10.49.00

Nro 50 bussi saisi jatkaa edelleen Koskipuistoon asti ja reitit pysyä muutenkin samana.
Nro 55 saisi mennä Keskustorille kuten aiemminkin, kyseinen muutos Hervantaan, tulee varmasti verottamaan Ideaparkin asiakasmäärää sekä vaikeuttamaan työntekijöiden pääsyä ideaparkkiin

Mariette Leino - ti 22. toukokuuta 2018 10.46.30

1) Takahuhdin koulu on Suomen suurimpia kouluja, mutta sen kulkutarpeita ei ole huomioitu (kannattaisi kysyä koululta). 2) Kissanmaalla Hippoksenkadun pysäkki on erittäin suosittu, eikä siihen kohtaan riitä harvoin ja väärään paikkaan kulkeva 29, ja vahvasti epäilen ihmisten halukkuutta käyttää syöttölinjaa 270 parin pysäkin välin takia. 3) TOAS Pappila näköjään kierretään nyt kokonaan, ei ole pysäkkejä etelässä, ei pohjoisessa. 4) Suurin osa Pappilan alueesta on edelleen 29:n varassa, joka kiertelee ties minne ja missä.

Jii - ma 21. toukokuuta 2018 17.21.07