Pikaohje arvolippu

Lipun ostaminen Nellassa

Tästä linkistä voit ladata pdf-muotoiset lipun osto-ohjeet Nellassa. Ohjeissa on neuvottu sekä arvolipun että etuuslipun ostaminen Nellasta.

1. Mitä tarvitset?

• sähköpostiosoitteen (asiakkuutesi aktivoiminen, tilausvahvistukset)
• verkkopankkitunnukset (lipun maksaminen)
• voimassaolevan henkilökohtaisen matkakortin

2. Palveluun kirjautuminen

Saat palvelussa tarkemmat ohjeet käyttäjätunnuksen luomisesta. Kun tunnus on luotu, saat sähköpostiisi linkin tunnuksen aktivoimiseksi. Alla on kuva Nellaan rekisteröitymisestä.

3. Lisää matkakortti käyttäjätiliisi

A. Kortin tietojen hakeminen asiakasrekisteristä. Tämä toiminto edellyttää ns. vahvaa tunnistautumista, eli verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Tässä näkymässä näet lippusaldon lisäksi matkakortin perustiedot, lataushistorian sekä käyttöhistorian.

                 tai

B. Lisää matkakortti korttinumerolla. Numeron löydät matkakorttisi alareunasta. Syötä numero Nellaan, niin näkyviin tulevat lippusi tiedot.

 

4. Valitse lipputyyppi

Valitse lippu-valikosta arvolipun lataus. Muita vaihtoehtoja ovat kuukausi- ja vuosiliput.

5. Valitse matkustusalue

Valitse matkustustarpeeseesi soveltuvat vyöhykkeet. Tärkeää tässä vaiheessa on valita vähintään kaksi vyöhykettä, jotta maksusumma tulee näkyviin. Eli yleisin ja pienin matkustusväli on kaksi vyöhykettä. Valinta A-B vastaa pääsääntöisesti aikaisemmin käytössä ollutta vyöhykettä 1. Valitse tarpeen mukaan lisää vyöhykkeitä. Hintavalikko tulee näkyviin vasta silloin, kun valittuna on vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä.

Huom! Nettilatauksessa valitsemasi vyöhykkeet tallentuvat automaattisesti seuraavaa käyttökertaa varten, eli vyöhykevalintasi (esim. ABC) jää muistiin seuraavaksi käyttökerraksi. Jos tuolloin valitset vyöhykkeitä uudestaan, oletusvalinta vaihtuu.

6. Siirry maksamaan

Osta tuotteet -kohdassa (vaihe 3) klikkaa Maksamaan-painiketta. Päästäksesi maksamaan Sinun tulee vielä kuitata valintasi: tämän jälkeen maksua ei voi enää perua.

7. Maksa verkkopankissa

Valitse verkkopankki, kirjaudu tavanomaisesti verkkopankkiin. Maksun jälkeen palaa Nellaan tarkistamaan lipputietosi.

8. Tarkista lataustietosi

Matkakortit-välilehdeltä näet korttisi lataustilanteen. Kellosymboli kertoo, että maksusi on hyväksytty. Kortti latautuu automaattisesti, kun leimaat korttisi bussissa. Lataus alkaa toimia busseissa aikaisintaan 2 tunnin päästä ostoksesta. Lataus on voimassa 2 viikon ajan ostoksesta.