Linjasto2021

Linjastoluonnos 2: Tampereen seutu

18.09.2018

Vuoden 2021 linjaston suunnittelu on edennyt toisen, koko Tampereen seudun linjastoluonnoksen julkaisuun. Linjastoa on päivitetty pääosin palautteisiin perustuen. Kaikkia toiveita ja ideoita ei ole kuitenkaan voitu ottaa huomioon. Merkittävimmät alueelliset muutokset ensimmäiseen luonnokseen verrattuna on listattu seuraavana.

Koillis-Tampere Nykyiset linjat 1 ja 8 on korvattu vaihdollisilla yhteyksillä. Linja Vatialasta Leinolan kautta TAYSille sai linjatunnuksen 4. Perustelut vaihdollisiin yhteyksiin löytyvät » suunnittelun periaatteista.

Itä-Tampere Vehmaisten linja on yhdistetty linjaan 29, joka jatkaa keskustasta Länsi-Tampereelle.

Kaakkois-Tampere Linjan 10 reitti on muutettu jatkumaan Kaukajärvelta Nekalan ja keskustan kautta Tahmelaan. Uusi yhteys Hallilasta Hervantaan erityisesti koululaisille (linja 380). Hervannassa on sekä alueen sisäisiä linjoja, joille järjestetään vaihtomahdollisuus ratikkaan (esim. linja 330), että suoria yhteyksiä keskustaan vaihtoehtoisella reitillä (linjat 5 ja 6).

Etelä-Tampere Uusi yhteys keskustaan ja Länsi-Tampereelle nykyisiä linjoja yhdistelemällä (linja 1 Pirkkala - Härmälä - keskusta - Haukiluoma).

Länsi-Tampere Useita muutoksia Ikurissa, Myllypurossa, Ryydynpohjassa, Raholassa sekä Kaarilassa. Uusi poikittaislinja 130 (Lamminpää - Epilä - Lielahti - Ryydynpohja).

Mikä toimii, mihin toivot muutosta?

Toivomme saavamme kehitysideoita lokakuun loppuun mennessä, jolloin varsinaista suunnitelmaa aletaan työstää. Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, nyt näytettävät vuorovälit ja pysäkkipaikat ovat vielä viitteellisiä. Luonnos jää nähtäville myös lokakuun jälkeen.

» Tutustu luonnokseen: Linjasto2021 - Tampereen seutu, versio 2

Kuvalinkki: Tutustu suunnitelmaan! Linjasto2021, suunnitelmaluonnos

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen tällä sivulla. Suunnitelmaan jätetyt kommentit näkevät vain suunnittelijat. » Kommentointiohjeet

Suunnitelmat tehdään luonnosten pohjalta ja niissä huomioidaan vaikutukset, joita syntyy raitiotien korvatessa bussilinjastoa. » Suunnittelun periaatteet

» Takaisin

Kommentointi

Pidäthän keskustelun asiallisena. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kritiikki on sallittua, mutta emme julkaise vihamielisiä tai alatyylisiä kommentteja, emmekä suoraan henkilöön kohdistuvaa arvostelua. Suunnittelijat seuraavat keskustelua päivittäin ja kommentoivat viestiketjuun tarvittaessa.

Kommentti:
Nimi:
 

Linja 1 lienee yksi koko kaupungin eniten käytetyistä ja kattavimmista linjoista. Älkää nyt menkö ratikkakiimassa sitä sotkemaan.

Ei pakkosyöttöä ratikalle! - ti 16. lokakuuta 2018 15.22.40

Monet loukkaantujat täällä ovat keskittyneet linjojen 1 ja 8 muuttumiseen vaihdollisiksi keskustaan. Tämä tuohtumus on ymmärrettävää, mutta vielä keskustaan kulkemistakin enemmän itseäni hämmästyttää kaupunginosista/kunnista toiseen kulkemisten eriarvoistuminen suunnitelman myötä. Tällä tarkoitan etenkin linjaa 1. Uudessa suunnitelmassa tesomalainen pääsisi vaihdotta Pirkkalaan, ja hyvä niin, mutta vastaavasti linnainmaalainen joutuisi ensin vaihtamaan ratikkaan TAYSilla, ja uudestaan keskustassa ratikasta bussiin. Toisella siis ei olisi yhtään vaihtoa, toisella kaksi. Mihin ylipäätään perustuu oletus siitä, että Tesoma/Rahola/Ikuri-Pirkkala -yhteyden hyödyntäjiä olisi enemmän kuin Linnainmaa-Pirkkalan? Nykyinen 1 kulkee erittäin tiheällä vuorovälillä. Eikö ratikan myötä näistä vuoroista voisi poistaa pari keskusta-Vatiala -akselilla, mutta säilyttää kuitenkin muuten ykkösen reitti entisellään? Jos kerta Länsi-Tampereelta on suuri joukkoliikennekäyttäjäpotentiaali Pirkkalan suuntaan, eikö ennemmin kannattaisi kokeilla heille Rajasalmen kautta kulkevaa nopeampaa yhteyttä, joka myös vähentäisi Hämeenkadun kuormitusta?

Jaakko - ti 16. lokakuuta 2018 09.59.12

Vuorekseen lisää linjoja varsinkin yöaikaan. Vuores on koko ajan kasvava asuinalue, jonka tarpeita ei tällä hetkellä palvella tarpeeksi hyvin.

Busseilija - ti 16. lokakuuta 2018 08.49.22

Linja 1 kulkee tällä hetkellä parhaimmillaan 7 min välein ja on aina täynnä! Tähän lisäksi idän suuntaan tulee 8, 28, 29, 37 & 38. Silti bussit on täynnä. Tämä ihmismääräkö alkaa vaihtamaan ratikkaan TAYS:lla??

Unohdettu - ma 15. lokakuuta 2018 19.27.35

Kyllä Tampereella asuvan tulee päästä ilman kulkuvälineen vaihtoa keskustaan, asuu sitten missä päin Tamperetta tahansa. Tietääkseni missään suurkaupungissa (?) ei tarvitse vaihtaa kulkupeliä kesken matkan jos haluaa keskustaan, on kulkupeli sitten mikä tahansa. Henkilökohtaisesti minua koskettaa linja 1 & 8. Ratikka ei tule tänne asti joten molemmat linjat keskustaan asti, kiitos!

Itä-Tampere putosi laskuista? - ma 15. lokakuuta 2018 18.35.59

Annalasta Taysiin töihin ja kotiin? Miten pääsen viikonloppuisin? Yövuoroihin? Aamulla kotiin (myös lauantaina ja sunnuntaina?)

Vuorotyössä - ma 15. lokakuuta 2018 14.23.40

Älkää poistako linja 20. Kuljemme sillä koko perhe. Töihin, päiväkotiin ja ostoksille.

Perhe Tohlopista - ma 15. lokakuuta 2018 07.18.05

Vilpittömästi toivon linjan 55 reitin palauttamista kulkemaan Rautialantien kautta. Kyse on koululaistenturvallisen koulumatkan turvaamisesta sekä toisen asteen opiskelijoiden mahdollisuudesta asua kotona ja käydä koulua kotoa käsin.

Päivi Tyrkkö - su 14. lokakuuta 2018 19.10.16

Säilyttäkää nykyiset linjojen reitit, erityisesti 55:n!!!

Tuleva 55:n käyttäjä - la 13. lokakuuta 2018 19.28.39

Itä-Tampereen joukkoliikennelinjoja ei saa huonontaa, sillä kyseessä on väestömäärältään kasvava alue. Bussilinja muutoksia tälle alueelle tulisi miettiä vasta kun saadaan ratikka Koilliskeskukselle asti. Kannatan linjojen 1 ja 8 päätepysäkkiä Keskustorille tai linjan 1 samankaltaista reittiä kuin tällä hetkellä Kangasala-Pirkkala.

25 vuotta TKL:llä asiakkaana, harkitsen yksityiautoilun lisäämistä - la 13. lokakuuta 2018 19.11.44

Voisiko joku suunnittelija oikeasti käydä katsomassa kuinka paljon asukkaita Ylöjärvellä asuu Mikkolantiellä versus Vaasantiellä. Miten uusi uljas joukkoliikenne palvelee heitä kun lähimmälle bussipysäkille on useamman kilometrin matka? Myös Epilänkadulta ei pääse järkevästi keskustaan. Voisivatko suunnittelijat ihmisten oikeasti jalkautua busseihin kuuntelemaan ja katselemaan matkustajien todellisuutta ja oikeasti miettimään ketä joukkoliikenteen tulisi palvella, ihmisiä vai ratikkaa?

järki käteen, ihan oikeasti - pe 12. lokakuuta 2018 16.10.16

Tuntuu kuin suunnittelijoita ei paljon nämä kommentit kiinnostaisi, koska täällä on paljon väärinymmärryksiä eri linjojen suhteen (esim. se että linjalta 55 on tarkoitus vaihtaa junaan Lempäälässä), joita suunnittelijat eivät korjaa ihmisille eivätkä esimerkiksi laita tarkoitettuja vaihtoyhteyksiä mihinkään näkyville.

- pe 12. lokakuuta 2018 15.14.23

Linja 15 ehdottomasti suoraan Hämeenkadulle eikä Ratinan kautta. Työmatkalaiset ja koululaiset kiittävät. Ja paras olisi jos 15 menisi edelleen Pispalaan.

Linja 15 on tärkeä - pe 12. lokakuuta 2018 09.47.26

"Linjan 50 arkipäivien vuoro kello 21.10 Lempäälä – Tampere sekä lauantain vuoro kello 09.05 Tampere – Lempäälä siirretään linjalle 55. Muutoksella vastataan Ideaparkin työmatkaliikenteen tarpeisiin." (LVS 11.10.2018). Tämän kaltaiset linjojen muutokset ovat hyviä verrattuna vuoden 2021 linjaston suunnitelmien muutoksiin erityisesti linjan 55 kohdalla. Jos viisvitosen reitti siirrettäisiin kulkemaan Hervantaan Tre:n keskustan sijaan ei tästä tuoreesta muutoksesta enää olisi mitään hyötyä kun työmatka Ideaparkiin venähtäisi monimutkaisemmaksi Hervannan kierroksen takia. Jos tehtäisiin nykyisen vuoden 2021 suunnitelman mukaan, näiden henkilöiden joita varten tämä muutos tehdään, joutuvat pettymään kun suoraa yhteyttä työpaikalle ei ole bussilla olekaan.

Pitkä matka tulossa - to 11. lokakuuta 2018 21.15.54

Hyvää linjan 5 suhteen on suunnitelman tiheämpi kulku. Huonoa uudet koukerot kulkureitillä Hatanpäälle. Vuoreksen julkinen liikenne näyttää pysyvän yhden linjan varassa. Tuon linjan nopeus/hitaus suhteessa henkilöautoon on varmasti ratkaisevassa osassa usean ihmisen liikkumisvälineen suhteen. Eri kysymys on, miten kaikki halukkaat mahtuvat bussiin kun Vuores alkaa olla lopullisessa asukasluvussaan?

Ratikka Vuorekseen - to 11. lokakuuta 2018 21.02.21

Hyvä että palautetta voi näin antaa ja vielä parempi jos siitä on jotain apua. Busseilla ja ratikoilla kulkevilla on matkustustavan valintaan jokaisella omat syynsä. Se kaikille suotakoon. Ehkä ei ole autoa, tai korttia, tai ei halua aiheuttaa saasteita tai päästöjä. Ehkä ikä tai kunto estää ajamisen, ehkä ei ole varaa edes polttoaineeseen ja vakuutuksiin. Siksi toivonkin, että BUSSIsuunnitelmassa otettaisiin huomioon kaikki kuluttajat tasapuolisesti koko alueelta. Ikään, kotipaikkaan tms katsomatta. Aina ei ole tärkeintä se että pääsee vartin välein lähtemään, tai edes puolen tunnin. Tärkeämpää on päästä oikeaan paikkaan kohtuullisessa järkeenkäyvässä ajassa.

- to 11. lokakuuta 2018 19.16.09

Suunnitelman mukaan Vesilahdesta 55:lla matkustava joutuu joka tapauksessa vaihtamaan, useat kahteen kertaan. Opistot, koulut, työpaikat, virastot, sairaalat ja lääkärikeskukset sijaitsevat eri puolilla Tamperetta. Yhteys Hervannan kautta kahdella vaihdolla on ajallisesti aivan liian pitkä.Hervaantaan meneville opiskelijoille hyvä yhteys matkan varrelta ja 55 keskustaa kohti, linja-autoasemalle tai kiertämään keskustan ympäri, tämähän on suunnittelijan työtä. Yleisen kulkuneuvon pitää palvella kaikkia, myös ikäihmisiä joille useat vaihdot ovat erityisen hankalia. Junayhteys ei koskaan tule korvaamaan tai nopeuttamaan reittiä. Aikataulut eivät talvisin pidä busseilla, saati junilla. Johan me niitä olemme kokeilleet. Kahteen ratikkavaihtoon voi mennä, matkojen lisäksi, jopa 20min ja junasta voi aikataulun pettämisen vuoksi myöhästyä kokonaan ja odottaa yli tunnin. Suoralla linjalla näin ei käy. Suunnittelu on vaativa työ, eikä vanhoja toimivia reittejä kannata jättää huomiotta. Hervannan vesilahtelaisopiskelijat, (jos eivät asu Tampereella), eivät tästä valita, muut vaihtanevat kulkuneuvoja. Kimppakyydit, taksit, omat autot,.. onko riittävästi pysäköintipaikkoja?? Otetaan sekin huomioon.

- to 11. lokakuuta 2018 18.51.57

Paljon on kommentoinu tällä hetkellä epäonnistunutta linjaa 29 Itä-Tampereen suunnalta mutta miksei kukaa suunnittelija edes kommentoi mitää.

kai se on auto sitten ostettava - to 11. lokakuuta 2018 14.05.48

Linjan 32 pitää mielestäni pysyä sellaisena, kuin se juuri tällä hetkellä liikennöi, ei muutoksia! Ensinnäkin Hervannan jäähallille kulkee bussilla jatkuvasti lapsia järkyttävien kokoisten treenilaukkujen kanssa, onneksi bussipysäkiltä on tällä hetkellä niin lyhyt matka halliin! Toiseksi, linja on loistava sen jaettaessa ison alueen. Minä ja mieheni asumme aivan jäähallin lähistöllä, ja toinen meistä opiskelee keskustassa yliopistolla ja toinen TAMKilla. Pysäkit on juuri hyvissä kohdissa ja pääsemme kätevästi linjaa käyttäen kumpikin Hervannasta omiin suuntiimme kouluun!

Linja 32 on jokapäiväisessä käytössämme - to 11. lokakuuta 2018 09.41.24

Linjan 55 muutos suoraan Hervantaan meneväksi olisi monelle lottovoitto, pitäkää tämä! Hervannassa asuvia autottomia opiskelijoita (vanhemmat Vesilahdessa) ja Hervannassa opiskelevia, mutta yhä Vesilahdessa asuvia opiskelijoita on yllättävän paljon. Suora linja Vesilahden ja Hervannan välillä ilman vaihtosähläystä keskustassa olisi heille unelma, kun pääsisi helposti kouluun tai vanhempia moikkaamaan. Korkeakouluopiskelijoiden lisäksi onni potkaisisi myös Hervannan Tredussa ja Teknillisessä lukiossa opiskelevia. Työssäkäyvät valittavat kiertoreittiä, mutta heillä olisi myös varaa ostaa auto! Kukaan ei ikinä ajattele köyhiä opiskelijoita, joten tämä jos mikä muistettaisiin palveluksena Vesilahdesta kotoisin oleville opiskelijoille! Minä kiitän ja kumarran tästä linjamuutoksesta!

Peeaa vesilahtelaisopiskelija, jonka vaihtoehdon käyttämä aika ihan ihan yhtä arvokasta, kuin työssäkäyvienkin - to 11. lokakuuta 2018 09.28.23

Bussireitti Takahuhdin koululta Kaukajärvelle on ehdottoman tärkeä koko koulun liikuntatunteja ajatellen. Toivoisin, että tämä otettaisiin huomioon linjamuutoksia suunniteltaessa.

Maria Paananen - to 11. lokakuuta 2018 08.41.36

Linja 420 kulkee Kuhmoisista Kangasalle ja 42 Kangasalta TAYSille. Eli joudunko vaihtamaan bussia Kangasalan keskustassa? Ja ratikkaan TAYSilla. Jos näiä on, vaihdan omaan autoon.

Essi - ke 10. lokakuuta 2018 18.31.21


Olen ikäväkseni huomannut, että bussilinja nro 81:n päätepysäkki ei tule suunnitelmien mukaan olevan Keskustorilla, vaan se tulisi olemaan Pyynikintorilla.
Tässä ei mielestäni ole järkeä, sillä suurin osa Tampereen keskustan palveluista ja työpaikoista sijaitsee nykyään Keskustorin ja Tammerkosken itäpuolella.
Esim. Tulli Business Parkin ja rautatieaseman lähistöllä työskentelee huomattava määrä ihmisiä, joten olisi tärkeää, että julkisilla pääsisi Ylöjärven Asuntilastakin asti suoraan lähelle.


Mikäli bussin 81 päätepysäkki on Pyynikintorilla, liikennevälineen vaihtoon ja vaihtoaikojen odottamiseen tuhrautuu paljon aikaa. Tämä ei perheelliselle ihmiselle
ole mikään pieni juttu; näiden "turhien" vaihtojen ja vaihtoyhteyksistä myöhästymisten takia voi yhdensuuntaiseen työmatkaan tulla helposti vähintään 10-15 min lisää.
Tämä tekee jo viikkotasolla korkean tuntimäärän, entäpä vuoden kuluessa? Lisäksi on huomioitava, että Asuntilassa on paljon lapsiperheitä. Heillekään ei bussin tai kulkuneuvon
vaihtaminen kesken matkan ole helppo juttu, vaikka tässä on selkeästi ajateltu, että on niin "kätevää" vaihtaa sitten ratikkaan Pyynikintorilla.

Mikäli bussi 81 menisi linja-autoasemalle tai edes Keskustorille asti, ei vaihtoa toiseen kulkuvälineeseen tarvittaisi. Mikäli bussi ei jatka Keskustorille tai linja-autoasemalle asti, uskon
monen potentiaalisen bussimatkustajan valitsevan yksityisauton, valittettavasti.

Lisäksi ihmettelen, että miksi bussi nro 81:n päätepysäkki on Pyynikintorilla, mutta bussi nro 80 saa jatkaa linja-autoasemalle ja keskustaan asti? Tämä asettaa mielestäni
matkustajat eriarvoiseen asemaan. Mikäli bussi nro 81:n päätepysäkkiä ei muuteta suunnitelmissa, järjestäkää asia edes sillä tavalla, että Ylöjärven
mMtkatiellä on mahdollisuus vaihtaa bussi nro 80:een siten, että bussi nro 80 odottaa bussin 81 vaihtajia. Tämäkin on parempi vaihtoehto kuin bussin vaihtaminen
Pyynikintorilla.

Uskoisin, että meitä on muitakin, joita sapettaa kovasti, mikäli Asuntilasta asti ei pääse enää yhdellä suoralla yhteydellä Tampereen keskustaan;
fakta on se, että Tampereen keskusta on nykyään Keskustorilta itään. Pyynikintorin ympäristössä ei ole pahemmin työpaikkoja, ja bussiyhteyden päätepysäkin
asettaminen sinne ei palvele matkustajia. Asuntilassa asuu noin 3000 henkilöä; tässä ollaan heikentämässä suuren joukon palveluita.

Ja niin, tämähän koskee samalla myös Vuorentaustan asukkaita, joilla ei muutoksen jälkeen olisi suoraa bussiyhteyttä Tampereen keskustaan!

Olli - ke 10. lokakuuta 2018 18.26.23

Miksi suunnittelijat eivät ole tehneet mitään vaikka molemmissa suunnitelmissa on toivottu että linja 81 kulkisi suoraan keskustorille? Mieluiten myös rautatieasemalle. Minua ei ainakaan innosta vaihtamaan ratikkaan pyynikintorilla jotta pääsisin 1km matkan keskustaan.

- ke 10. lokakuuta 2018 14.11.31

"Vesilahdelta Tampereelle on suunniteltu nopeaa yhteyttä, kun bussien aikataulut pystytään yhdistämään junien aikatauluihin. Tämä mahdollistaa nopeimman yhteyden Vesilahden ja Tampereen välille, eikä vaihtoa tarvitse tehdä Hervannassa ratikkaan. "
Kulkuneuvon vaihto kesken matkan hidastaa ja hankaloittaa kulkemista aina jonkin verran. Etenkin vanhemmalle väestölle ja liikuntarajoitteisille ajatus siitä, että kesken matkan on hypättävä bussista ja kipitettävä junaan, nostaa hikikarpalot otsalle. Lisäksi tällä hetkellä (käsittääkseni) ainakin tilanne on se, että vesilahtelaiset eivät voi käyttää edullisempaa yhdistelmälippua. Eli hinnaltaankaan tuo bussi-juna-yhdistelmä ei meitä maalaisia palvele.

Lähinnä tässä nyt tulee se fiilis, että suunnittelijoiden tavoite on vain saada ratikka täyteen keinolla millä hyvänsä, asiakastyytyväisyydestä viis. Linjan 55 uudistus ei ainakaan ole askel parempaan suuntaan.

Ja mites se kulkeminen keskustasta ideaparkiin/ideaparkista keskustaan? Linja 55 ei ole rikki, miksi se pitää korjata?

M - ke 10. lokakuuta 2018 14.04.29

Linjan 55 reitti on syytä ja ehdottomasti jatkossakin kulkea Vesilahdesta suoraan nLempäälän kautta Tampereen keskustaan. Näin turvataan jatkossakin linalla käyttäjiä. Keskustasta on sitten helppo siirtyä muualle kaupunginsisällä. Opiskelijat eivät kaikki käy esim Hervannassa, Moni opiskelee keskustan tuntumassa olevissa opinahjoissa. Aikuisväetö käy paljon kaungin keskustan tuntumassa olevissa työpaikoissa.Meillä maalla asuvilla on hyvin merkittävää, miten nopeasti Tampereen keskustaan bussilla pääsemme ja asoiden hoito käy luonnikkaasti. Siis ehdottomasti jatkossakin Vesilahdesta tuleva linaj suoraan kaupungin keskustaan.

Ari Arvela - ke 10. lokakuuta 2018 12.10.04

Nokia-Tesoma-Tampere junayhteys on erittäin tervetullut. Luonnoksen mukaan juna kulkisi kerran tunnissa. Vuoroja saisi olla enemmän ainakin työmatkaliikennettä ajatellen.

M.S. - ke 10. lokakuuta 2018 10.34.29

Jättäkää linja 29 rauhaan. Nyt pääsee Kissanmaalta keskustaan ja Linnainmaalle (palvelut), mutta Vehmaisessa ei niitä oikein ole. Ei pienten lasten kanssa pystyy aina Taysin pysäkille menemään, heille on se pitkä matka. Ja jos linja 32 lopetetaan, mikä on korvaava bussi Sentterin ja Hervannan jäähalleille??? 32 on ainoa Hervannan jäähallille menevä bussi!!! Ja Kissanmaalta vain 32 menee Sentterin jäähallille! Suunnittelussa ei huomioita ollenkaan bussilla harrastuksiin kulkevia lapsia. Harrastuspaikkoihin voisi olla helpot kulkuyhteydet, eikä niin, että vaan keskustan kautta ja mahdollisiman monella vaihdolla - treenithan loppuvat muuten ennen kuin ehtii koulun jälkeen busseilla perille.

V.D. - ti 9. lokakuuta 2018 20.47.14

Linja 55 päätepysäkki keskustaan kiitos. Hullun hommaa Hervannasta lähteä pitkän bussissa istumisen jälkeen vielä treelle. Muutenkin aikaavievää matkustamista, ja kaiken eniten tästä kärsii perheen lapset jotka joutuvat olemaan pitkän päivän hoidossa, ja isommat yksin kotona koska vanhempien työMATKA kestää suhteettoman kauan kilometreihin nähden.

Lapset edellä - ti 9. lokakuuta 2018 20.31.39

Mitä hyötyä on linjan 55 kuljettaminen Hervantaan, kun matkustajista korkeintaan 1/50 voi hyödyntää Hervantaa esim. työpaikkana Kaikki asiointi hoituisi paremmin linja-autoaseman ja rautatieaseman kautta vaihtoyhteyksin niin länteen, itään kuin etelään kin. Aika hyötyä on vielä suurempi jos pääte ei ole Hervannassa

Eero Suojanen - ti 9. lokakuuta 2018 17.12.22

Hei,

Pyysitte palautetta uusista Tampereen Kaupunkiliikenteen reiteistä. Moni pidemmällä itä-Tampereella asuva (etenkin alueilla: Atala, Risso, Leinola, Kangasala, Linnainmaa) on ollut huolissaan reittien 1 ja 8 päättymisestä TAYS:ille. Toki sairaalalle pääseminen on tärkeää, mutta suurin huoli on noussut siitä ettei kumpikaan linja jatka keskustaan asti. Puhuessani useiden alueella asuvien kanssa, suurin osa on myöntänyt ettei tulisi käyttämään joukkoliikennettä yhtä tehokkaasti, etenkään keskustaan mennessä, kuin yksityisautoilua, mikäli linja ei jatkaisi edes keskustaan asti. Mielestämme tämä vaikuttaa hyvin negatiivisesti alueisiin, joissa etenkin lapsiperheitä on paljon ja lähiörakentaminen on kasvussa.
Perehdyimme myös vaihdollisiin matkoihin ja niiden perusteluihin nettisivuillanne, ja ymmärrämme ettei linjojen määrää voi lisätä keskustan alueella. Silti uskomme että kummankin linjan päättäminen jo sairaalalle tulee vähentämään alueen joukkoliikenteen käyttöä ja lisäämään yksityisautoilua. Useat alueella asuvat ovat kertoneet harkitsevansa toisen auton ostoa kyseisen muutoksen takia ja kokevat ettei aika, raha ja vaiva vaihdollisen yhteyden kanssa ole enää sen arvoinen. Myös lasten harrastus- ja koulukuljetuksista on noussut huoli ja puhe on siirtynyt yksityisautoilun kannalle jo pelkästään lasten turvallisuuden vuoksi. Tärkeä asia huomioida on myös että muumuassa linja 1 on yksi suosituimmista työmatka-linjoista kokonaisuudessaan, ei pelkästään itä-Tampereen alueella.
Toivoisimmekin että ottaisitte kyseiset mielipiteet huomioon ennen lopullista päätöksen tekoa.

IidaL - ti 9. lokakuuta 2018 15.47.00

Linjan 50 matka-ajat ovat sangen optimistiset. Tuskin koskaan olen bussimatkaa selvittänyt alle 45 minuutin , yleensä matka kestää 50-60 min.

Ritva - ti 9. lokakuuta 2018 15.44.54

Linja 5 matkustusaika keskustaan on tässä uudessa suunnitelmassa kerta kaikkiaan liian pitkä. Pyydän säilyttämään vitosen reitin sellaisena, kuin se on. Se on jo nykyisellään pitkä, entäs kun se laitetaan menemään tuolta Hatanpään kulmilta? Ei kiitos.

Tämä suunnitelma lähinnä vain kannustaa yksityisautoiluun, mikä on todella sääli. Toivottavasti suunnitelmasta saadaan toimivampi.

Hmm - ti 9. lokakuuta 2018 14.51.35

Mitä aiotte tehdä luonnos2 linjalle 29A sekä 29B eihän tuo ole Itä-Tampereen suunnalta mitenkää toimiva

Terveiset leinolasta - ti 9. lokakuuta 2018 13.20.33

Piettasenkadun ja Mäentakusenkadun lähistöllä asuu melko paljon tamperelaisia ja alueen yhteydet keskustaan ja muualle kaupunkiin huononevat merkittävästi. Olisiko mahdollista miettiä esimerkiksi linjan nro 37, joka kulkee Atalasta Kalevaan ja sieltä keskustaan, muuttamista niin että reitti koukkaisi Mäentakusenkadun kautta? Vaihtoehtoja varmasti löytyy kun suunnittelee.

JukkaT - ma 8. lokakuuta 2018 19.35.17

Kommentti koskee liikennettä Koilliskeskus-keskusta-Koilliskeskus.
Ei voi olla hyväksyttävää, että satojen miljoonien investointien ja vuosien liikennemyllerlyksen jälkeen palvelu huononIsi.
Keskustaan mennessä viivettä aiheutuu Taysin kohdalla. Eihän siellä voi ratikka aina olla lähtövalmiina kun 8 tai luonnoksen linja 4 saapuu. Jo nykyisin onnikkaan/tulevaan ratikkaan nousu saattaa kestää joiltain pysäkeiltä pitkään ,kun liikkuminen ja maksaminen osalla matkustajista on hidasta.Toiseen suuntaan mennessä insinööri vakuutti onnikan aina olevan odottamassa ratikalla tulijoita Taysilla. Ongelmaksi muodostuu vaihtajien suuri määrä ja kohtuuton hankaluus niille, jotka Taysilta jatkaisivat vain 2-3 pysäkinväliä ja sama toiseen suuntaan.Ajatelkaa vielä tilannetta , jossa Taysilta ratikkaan nousisi 2 jokseenkin täynnä olevaa onnikallista matkustajia ja lisäksi suuri joukko matkansa vasta aloittavia.Ja Tekun pysäkilta lisäksi yleensä suuri joukko lisää tulijoita.
Tätä vaihtoruljanssia ei millään saa toimimaan sujuvasti ja siksi nykyiset runkolinjat 1 ja 8 on säilytettävä.
On todella harmillista, että vasta nyt havahdutaan siihen tosiasiaan, ettei keskustaan tosiaan mahdu kaikki tarpeellinen joukkoliikenne, vaikka yksityisautot onkin häädetty.
VIELÄ KERRAN: MEIDÄN "KESKUKSESSA" ASUVIEN PALVELU EI SAA HEIKENTYÄ.

TIMO MÄKINEN - ma 8. lokakuuta 2018 10.28.22

Kiitos keskustelun järjestämisestä. Toivon suunnittelijoille jaksamista näiden kommenttien läpikäynnissä.

Asun Kalevassa Teiskontien tuntumassa melko lähellä Hervannan valtaväylän ylittävää siltaa. Käyn töissä Hervannassa. Siinä mielessä toivoisin, että linja 20 (tai jokin vastaava) jatkaisi palvelemista. Ruuhka-aikoina käyttäjiä on ollut paljon, ja esimerkiksi Kalevasta on päässyt tuolla linjalla Hervantaan parhaimmillaan jopa 15 minuutissa. Ei ole ollut siis mitään tarvetta siirtyä autoilemaan. Nyt näyttää siltä, että tulevaisuudessa minulla ja samanlaisessa tilanteessa olevilla työmatka pidentyy, kun pitää siirtyä joko vaihtoyhteydellä tai kävellen Sammonkadun pysäkille.

Teiskontieltä Hervantaan - ma 8. lokakuuta 2018 09.07.14

Tohlopista päästävä suoraan kaupunkiin, ei vaan Lielahden kautta. Lasten pitää päästä kouluun, aikuisten keskustaan töihin ja monien ihmisten junille ja busseille. Ei voi ajatella että kaikki vaihtaa ratikkaan tai kulkeminen hidastuu entisestään.

Tohloppilainen - ma 8. lokakuuta 2018 08.44.21

Kyllä linja 1 tai mikä se nyt tulee olemaan pitää säilyttää niin, että sillä pääsee keskustaan ilman vaihtoa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että pitäisi vaihtaa ratikkaan vain tuo TAYSin ja Rautatieaseman väli. Siellä taitaa maalaisjärki olla hukassa suunnittelijoilla. Hervantalaisille sitä ratikkaa tehdään älkää sotkeko Linnainmaalla ja sen suunnalla asuvia tähän.

Holvastilainen. - ma 8. lokakuuta 2018 07.31.21

Linja 32 säilytettävä.Tieteenkadulta bussiyhteys Duolle Hervannan keskustaa.

Oili Laine - su 7. lokakuuta 2018 12.52.52

Ihmiset, jotka tätä linjastouudistusta suunnittelevat, eivät taida joukkoliikennettä käyttää... Ratikka ei saa missään tapauksessa olla ainoa vaihtoehto keskustan läpi menemisessä - sinne ei myöskään saa kiristää ihmisiä väkisin. Miksi linja 55 menee Hervantaan? Maaseudulta matkustavat istuvat jo valmiiksi pitkään bussissa autoon verrattuna. Narvasta Tampereelle autolla 30 minuuttia ja bussilla 60 minuuttia. Miksi heidän pitäisi kärsiä Hervannan mutkasta, kun on jo valmiiksi aikaa vievää?

Joukkoliikenne toimii nyt hyvin myös linjalla 1. Palvellaan kolmen kunnan asukkaita. Miksi halutaan katkaista suosituin linja? Linjalla mennään niin töihin kuin vapaa-ajalle. Mitä käy jos täysi lastillinen bussista juoksee kilpaa ratikkaan? Bussi ei ihan hetkessä tyhjene ja täyty ratikassa. Oletteko ajatelleet mitä merkitsee aikatauluille se, että bussillisia ihmisiä juoksee kilpaa ratikkaan? Tässä uudistuksessa ei ole mitään järkeä - palauttakaa edellinen versio!

Ymmärtäkää, että teitte virheen! Autottomana joukkoliikennekäyttäjänä ei kiinnostaisi vaihdot. Nyt niitä on maksimissaan kaksi - kiitos hyvän suunnittelun. Jatkossa bussi-ratikka-bussi? Meillä on jo valmiiksi rajallisesti aikaa, antakaa bussien ajaa ratikan rinnalla - jokainen kyllä osaa valita haluaako matkustaa bussilla vai ratikalla. Ketään ei saisi pakottaa siihen.

Jyri - la 6. lokakuuta 2018 17.11.46

Uusi linjastosuunnitelma ei ota lainkaan huomioon ihmisiä, jotka kulkevat päivittäin kaupungin itäpuolelta länsipuolelle tai toisin päin. Itse kuljen Leinolasta Tohloppiin Mediapolikseen töihin, ja vaihdoton yhteys linjalla 8 kestää n. 50-55 min. Uudistuksen jälkeen matkalla olisi kaksi vaihtoa, joista yksi on ratikkaan. Matka-aika yhteen suuntaan olisi n. 1,5 h, matka n. 17 km. Jos uudistus toteutuu sellaisenaan, on harkittava joko auton hankkimista tai muuttamista pois Koillis-Tampereelta, koska kerran alueen joukkoliikennettä aiotaan huomattavasti huonontaa.

Miten pääsee idästä länteen? - la 6. lokakuuta 2018 13.27.44

Linja 29 itä-tampereen puolelta on säilytettevä alkuperäisenä ehdottomasti.

Pauli Vesanko - la 6. lokakuuta 2018 12.17.12

Linja-autoyhteys myös viikonloppuisin Työpajanraitille Hervantaan.Työhön meneviä on tällä suunnalla myös viikonloppuisin. Nykyään bussit ajavat ei vuorossa tyhjillään ja ei ota matkustajaksi. En ole tähän tyytyväinen. Miksi en voi päästä bussiin joka kulkee Työpajanraitille ei linjalla autoon? Tämäkö taloudellista

Oili Laine - la 6. lokakuuta 2018 02.35.44

Tutustukaapa joukkoliikenteen voimassaolevaan palvelutasomäärittelyyn.

Joukkoliikenteen palvelutaso 2018–2021
Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Nokia, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi
http://joukkoliikenne.tampere.fi/media/materiaalipankki/palvelutasomaarittely/joukkoliikenteen-palvelutaso-2018_2021.pdf

Alla joitakin poimintoja:

_Vaihtojen määrä_
"[---]. Yhteydet oman kunnan keskustaan tai palvelukeskukseen ovat aina vaihdottomia. [---]." Eli jos yhteys on, se on vaihdoton - kunnes raitiotie on valmis:
"[---]. Raitiotietä tukevien liityntälinjojen suunnittelussa joukkoliikennelautakunnan vahvistamat suunnitteluperiaatteet ovat ensisijaisia tämän palvelutasomäärittelyn laadullisiin tavoitteisiin nähden."
Selkokielellä: jos jonkin alueen asukkaille pystytään kehittelemään bussiyhteys raitiotien pysäkille, semmoinen järjestetään ja ihmiset pakotetaan ratikkakyytiin lopettamalla vaihdottomat yhteydet keskustaan.

_Matka-aika_
"Linjasto rakennetaan siten, että linjat etenevät pääsääntöisesti matkan suuntaan. Tällöin matka-ajat pysyvät kohtuullisina. Linjastossa vältetään rengasmaisia osuuksia. Mikäli näihin joudutaan turvautumaan, pyritään niiden ajallinen kesto rajoittamaan 10 minuuttiin."
"Parhaimpien palvelutasojen (luokat 6 ja 5) alueilla tavoitellaan henkilöauton kanssa kilpailukykyistä kokonaismatka-aikaa. [---]"

Liitteessä 1 määritellään joukkoliikenteen palvelutasoluokat ja palvelutasokriteerit. Eivät taida toteutua nykyisin eivätkä kommenteista päätellen myöskään vuonna 2021.

maikki - pe 5. lokakuuta 2018 22.11.59

"Toivomme saavamme kehitysideoita lokakuun loppuun mennessä, jolloin varsinaista suunnitelmaa aletaan työstää. Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, nyt näytettävät vuorovälit ja pysäkkipaikat ovat vielä viitteellisiä. Luonnos jää nähtäville myös lokakuun jälkeen."

Linjat ja reititkö eivät sitten ole enää "viitteellisiä" vaan lukkoon lyötyjä? Nirvalaisilla julkisen liikenteen yhteyksiä ei ole eikä tule; nykyistä tunnin välein kulkevaa osapäivävuoroa ei oikein voi palveluna pitää (aamupäivisin pääsee Nirvasta keskustaan, iltapäivisin keskustasta Nirvaan), eikä jatkossa ole sitäkään. Jonkinlaista sightseeingkierrosta muihin eteläisiin kaupunginosiin ja vähän naapurikuntaankin tosin näkyy kaavailtavan.

Toivottavasti terveys ja ajokortti säilyvät. Ilman omaa autoa ei edes varsin lähellä keskustaa asuva pärjää.

maikki - pe 5. lokakuuta 2018 22.06.42

Työmatkat muutenkin bussilla kestävät yli tunnin, joten ei mitään järkeä laittaa
päätepysäkkiä pitkäniemen päässä kauemmaksi koska tällöin pitää lähteä paljon
aikaisemmin töihin koska kävelymatkaankin kuluu enemmän aikaa? Toivottavasti pidättäydytte muutoksesta muokata päätepysäkkiä niemen päässä..

Yli tunti bussimatkoihin - pe 5. lokakuuta 2018 21.14.48

Ruskoon suuntaavien bussien liikennöintiväli on liian alhainen. Ruskossa käy useita ihmisiä töissä bussilla ja tunnin liikennöintiväli ei ole riittävä. Jo nykyisinkin linjan 20 bussit kulkevat vähän miten sattuu (ovat huomattavasti etuajassa tai sitten hyvin paljon myöhässä) ja jos tämä sama meno jatkuu niin pahimmillaan voi olla tiedossa lähes tunnin odotus, että pääsee töihin tai töistä pois.

Työssäkäyvä - pe 5. lokakuuta 2018 18.20.26

Linjastoluonnos 1 oli moninkertaisesti parempi linjan 29 käyttäjille. On kohtuutonta Pappilan alueella asuville 1/2 - 1 tunnin välein kulkevat bussit. Haluamme myös täällä olla joukkoliikenteen käyttäjiä eikä vain ratikan maksajia. Siis luonnos 1 takaisin!

Tuula Merenheimo - pe 5. lokakuuta 2018 18.06.46

Linja 55 on ollut hyvä ja nopea yhteys Narvasta keskustaan. Erityisesti meille vaikeasti liikkuville se on ollut hieno asia.Kaikilla kun ei ole omaa autoa Miksi muuttaa matkaa huomattavasti pitempikestoiseksi Hervannan kierroksella. Vaikka ratikat kulkisivat lyhyin väliajoin, tulee matka-aikaa enemmän ja hankala vaihto. Arvelen myös Ideaparkkiin Tampereelta tulijoiden hämmästelevän muutosta, kukaan ei enää käyttäisi tätä nyt nopeaa ja sujuvaa yhteyttä.Lienee Lempäälän kunnalle ja yrittäjillekin ikävä muutos. Miksi meitä kaukana keskustasta asuvia rankaistaan matkojen hankaloittamisilla, kun matkamme muutenkin vievät paljon aikaa. Tähän asti olen ollut linjaan tyytyväinen, mutta uusi ehdotus vaihtoineen ei tunnu hyvältä myöskään Tampereella vaikkapa lukioissa käyville.Ratikkaa voin käyttää muutenkin, mutta en hankaloittamassa matkaani.

joukkoliikenteen kannattaja - pe 5. lokakuuta 2018 14.17.29

Millä huutoäänestyksellä näitä päätöksiä nyt oikein tehdään tässä vaiheessa, kun ensimmäinen luonnos oli Hervannan bussilinjojen suhteen suht järkevä, mutta nyt näyttäisi siltä, että pohjoishervantalaiset ovat valittaneet aiemmasta syöttölinjastaan ja saaneet rohmuttua molemmat suorat linjat, sekä 5 että 6, itseään palvelemaan ja E-Hervantaan ei jää mitään suoraa bussilinjaa? Ei tällaisessa ole mitään järkeä ja tasapuolisuutta.

Tasajako sitten - pe 5. lokakuuta 2018 13.58.26

Miksi ihmeessä Etelä-Hervantaan aiemmassa luonnoksessa tullut linja 6 mentiin siirtämään Länsi/Pohjois-Hervantaan ja nyt sieltä menee 2 suoraa bussilinjaa kaupunkiin ja Etelä-Hervannan kautta ei yhtään? Mielestäni järkevää ja tasapuolista olisi, että toinen noista menisi tuonne nykyisen 4:n päätepysäkille ja toinen Näyttelijänkadun kautta, kuten ensimmäisessä luonnoksessa.

etelähervantalainen - pe 5. lokakuuta 2018 13.56.34

Kommentti työmatkalinjasta 72. Toimivaa ei kannata muuttaa. Linjan päättäminen Pyynikintorille olisi turhaa vaihtoihin pakottamista ja matkanteon hidastamista ja monimutkaistamista. Suurin osa linjan käyttäjistä ei tarvitse jatkoyhteyttä Keskustorilta vaan linja palvelee suurinta osaa käyttäjistä parhaiten juuri näin kuin se on nyt tällä hetkellä toteutuu välillä Nokia- Keskustori.

tarpeeksi pitkä aika kuluu jo nyt liikennevälineissä. - pe 5. lokakuuta 2018 13.54.32

Mielestäni linjan 7 pitää ajaa kakkosreittiä Satakunnankadun kautta, siitä pääsee keskustaan! Ratinasta pitkä matka keskustorille.

Raija-Liisa tuittu - pe 5. lokakuuta 2018 10.59.44

Suunnittelu voisi esittelytekstissä mainita linjanumerot, joiden takana on linjahaarauksia mitkä eivät näy karttaa aluksi silmäillessä. Ymmärrän esimerkiksi vehmaslaisia, joiden pitäisi osata napsauttaa auki linja 29 (jolla ei nyt ole mitään tekemistä alueen kanssa) nähdäkseen alueen palvelutarjonnan.

Nyt moni kommenteista menee tämän hämmästelyyn sen sijaan että päästäisiin kommentoimaan itse palvelutasoa ja -tarjontaa.

Toive - pe 5. lokakuuta 2018 09.25.33

Mielestäni osa linjan 40 busseista pitää edelleen kulkea Herttualan, Mäyrävuoren ja Huutijärven kautta (Alatietä pitkin).
Onhan se suorastaan hupaisaa ettei Kangasalan pääterveysaseman vierestä kulje busseja kuin silloin tällöin (ja keskusta alueeltakin tulevien pitäisi vaihtaa bussia n. 1 km matkalle ja pahimmillaan odottaa bussia n. tunnin) Miten on ajateltu että nuoriso, vanhukset ja ne joilla ei ole 2 autoa, kulkevat terveyspalveluihin. Muualla tunnutaan haluavan, että kunnallisiin palveluihin pääsisi mahdollisimman hyvin joukkoliikenteellä, mutta Kangasala näköjään ajatellaan toisin?

Minä vaan kysyn? terveisin Pätkä - to 4. lokakuuta 2018 23.34.07

Linja 55 on säilytettävä sellaisena kuin se nyt on.Matka-aika pitenee,jos Hervannan kautta täytyy kiertää, jotta pääsee Tampereen keskustaan.Luulisi Tampereen kokoisesta kaupungista löytyvän matkustajat ratikkaan.

Autokaupoille? - to 4. lokakuuta 2018 20.21.03

Miksi linja 20 on jätetty pois? Linja 380 on aivan turha, ainakin kun se kulkee vain kerran tunnissa. Äitini asuu Annalassa ja hän on huonopolvinen, bussille kävely n. puolen kilometrin päähän kestää noin 10min ja nyt pitäisi kävellä lisää linjan 9 pysäkille? Tämä vaikeuttaa ja hidastaa bussille pääsyä varmasti muillakin kuin äidilläni, puhumattakaan siitä, että linja 20 on kätevä moneen paikkaan pääsyssä ilman turhia vaihtoja. Jos bussista 380 myöhästyy vaikkapa Hervannassa asioidessa niin saa odotella tunnin tai lähteä useammalla bussilla seikkailemaan. Ei yhtään hyvää palvelua.
Annalan bussitilannetta on huononnettu jatkuvasti, vaikka Annala kasvaa asuinalueena? Mikä idea tässä on?

Annalasta periferia - to 4. lokakuuta 2018 14.38.52

Ehdottomasti linja 90 säilytettävä suoraan keskustaan ei vaihtoa ratikkaan ja aamu -ja iltapäivä -vuorot moottoritien kautta kuten nytkin

- to 4. lokakuuta 2018 14.03.33

Samaa mieltä siitä, että joukkoliikenne tulisi suunnitella asiakkaiden tarpeita vastaavaksi, eikä vain perustaa suunnitelmia yhden kivikautisen kiskoliikennevälineen palvelemiseen ja maksavien asiakkaiden kiusaamiseen muuttamalla asiakkaita ratikan palvelijoiksi. Ei mitään vaihtoja nyt eikä tulevaisuudessa ainakaan linjoille 28 ja 90. Ei sen puoleen, ei näitä vaihtoja kukaan halua muillekaan linjoille.

Vaihdottomia ja sujuvia yhteyksiä, kiitos! - to 4. lokakuuta 2018 11.31.53

Millä tavalla näissä uusissa suunnitelmissa on huomioitu vuoden 2019 alussa tapahtuva Tamperelaisten korkeakoulujen yhdistyminen?Uuden suunnitelman tulisi taata sujuva kulkeminen neljän kampuksen välillä. Tämä tarkoittaa sujuvaa yhteyttä käytännössä Hermiankadulta/TTY:ltä TAYS Arvolle/TAMKille/Yliopistolle. Nykysuunnitelmasta on todella vaikea nähdä millä Hervannasta pääsisi sujuvasti pysäkille TAYS Arvo. Ainoa Hervanta-TAYS linja on linja 38, jonka matka aika on lähes 50 minuuttia, joka on opiskelijalle aivan liian pitkä, kun tämän pääsisi autolla 15-20 minuutissa. Korkeakoulujen yhdistyminen ja ristiinopiskelun lisääntyminen tulee ottaa huomioon!

T3 - to 4. lokakuuta 2018 11.03.48

Mikä on Hermiankadun tilanne? Kartta on niin vaikeakäyttöinen, että en saa selville onko hermiankadulle edelleenkään mitään suoraa yhteyttä esimerkiksi itsenäisyydenkadulta (nykyinen linja 20) taiTampereen Yliopistolta (nykyinen linja 6). Jos ei niin tämä on käsittämätön huononnus.
Remixin väelle siis tiedoksi: Kartta on todella vaikeaselkoinen, kun yrittää selvittää tietyllä katuosuudella kulkevia linjoja. Vaikka zoomaisi mahdollisimman lähelle, niin kaikki linjoja kuvastavat viivat kulkevat päällekkäin, joten on mahdotonta saada selkeää kuvaa kuinka monta linjaa tällä katuosuudella kulkee. Esimerkkinä Hermiankatu.

Hermia - to 4. lokakuuta 2018 10.58.16

Nimimerkki "vaihtakaa suunnittelun lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi" kiteyttää kyllä todella tehokkaasti tämän koko linjastosuunnittelun isoimman ongelman. Joukkoliikenteen kehittämisen perimmäinnen tarkoitus on kuitenkin tarjota sujuva liikkumistapa autottomille ihmisille sekä tarjota varteenotettava ympäristöystävällinen vaihtoehto yksityisautoilijoille. Kumpikaan näistä tämänhetkisistä linjastoluonnoksista ei toteuta kumpaakaan näistä kahdesta tavoitteesta. Olen sitä mieltä että tämän vaihtorumban toimivuutta pitäisi testata ensin pienessä mittakaavassa eikä täräyttää kaikkia runkolinjoja kerralla vaihdollisiksi. Esimerkiksi Koillis-Tampereen tilanne on molemmissa luonnoksissa aivan käsittämätön.

Joukkoliikenteen tarkoitus - to 4. lokakuuta 2018 10.55.19

"Itä-Tampere Vehmaisten linja on yhdistetty linjaan 29, joka jatkaa keskustasta Länsi-Tampereelle"
Tässä ei ole mitään järkeä Vai muut Itä-Tampereella asuvat Pappilassa ja Leinolassa asuvat?

Esko - to 4. lokakuuta 2018 10.44.56

Linja 17 on säilytettävä entisellään ihan ehdottomasti! Kouluun ja töihin on päästävä myös vuodesta 2021 eteenpäin! Vehmaisiin rakennetaan paljon uutta asutusta, uusi urheilukenttä on kovassa käytössä ja alueella on vain alakoulu, joten kulkeminen yläkouluihin kävisi mahdottomaksi ilman linjan säilyttämistä. Linjan lopettaminen lisäisi myös yksityisautoilua kohtuuttomasti! Linjan 17 bussit ovat jo nykyisellään aina täynnä, joten 30 minuutin vuorovälikin on riittämätön. Linjan merkitys etenkin Leinolan, mutta myös Kässälän, Takahuhdin, Jankan ja Hakametsän asukkaille on olennainen!

Sanna - to 4. lokakuuta 2018 10.17.54

Asiakasmyönteisyys ja reittimuutosten vaikutusten arviointi asiakkaiden liikkumisen sujuvuuteen eivät kommenttien perusteella näytä olleen suunnittelun lähtökohtana. Matkustajien pakkovaihdatus bussista ratikkaan Taysilla tai muualla ratikkareitin varrella on surkeaa palvelua, eikö joukkoliikennettä tulisi suunnitella käyttäjien/maksajien tarpeista eikä itse liikennevälineen tarpeista. Hervannasta pääsee sittenkin (ainakin tämän suunnitelman mukaan) keskustaan sekä bussilla että ratikalla mikä on kohtuullista koska matkustajamäärätkin ovat suuria. Hervannan päässä suuri haaste on saada sujuva syöttöliikenne ratikalle myös työmatka-aikojen ulkopuolella.

Kilometri ratikkapysäkille - to 4. lokakuuta 2018 08.08.53

Mielestäni Itä-Tampereelta (Leinola, Linnainmaa) pitäisi jonkun bussin mennä suoraan keskustaan / Etelä-Tampereelle ilman vaihtoa ratikkaan. Olen esim. itse liikuntarajoitteinen ja jos menen vaikka linja-autoasemalle, niin aikaa menee hirveä määrä kahden vaihdon kanssa (ensin bussista ratikkaan ja ratikasta linja-autoasemalle menevään bussiin). Omalla kohdallani tuo muutos ainakin rajaisi elämää entisestään kotiin. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää muutto, joka taas tuo valtavan määrän lisäkustannuksia. Jo nyt linja-autoasemalle mennessä on varattava aikaa tunti, mitä sitten tuon muutoksen jälkeen.

Satu - to 4. lokakuuta 2018 01.24.14

Asun Linnainmaalla ja matkustan usein junalla. Minusta olisi tärkeää säilyttää edes yksi suora yhteys rautatieasemalle, mieluusti toki keskustaan asti. Hieman kohtuutonta, ettei Linnainmaan alueelta pääsisi enää lainkaan keskustaan ilman vaihtoa ratikkaan, kun monista muista kaupunginosista pääsee.

M.A. - ke 3. lokakuuta 2018 19.00.55

Linja 55 Narva - Vesilahti - Tampere. Matka-aika muutenkin pitkä, joten vaikuttaa täysin kohtuuttomalta, että päätepysäkki olisikin Hervannassa. Varsinkin vanhuksille ja liikuntarajoitteisille ylimääräiset vaihdot tekevät asioinnin Tampereella entistä vaikeammaksi. Eniten kuitenkin tarvitaan erikoislääkärien, poliisin tai verottajan palveluita keskustasta, joita ei lähempää ole saatavissa.55 siis keskustorilta ja -torille niin kuin nytkin.

- ke 3. lokakuuta 2018 18.46.07

Linja 55:n reitti tulee säilyttää samanlaisena. Matka on valmiiksi jo pitkä varsinkin aamuisin töihin ja kouluihin menevillä. Jos reitti kiertäisi Hervannan kautta, matkasta tulisi aivan liian pitkä. Jos Hervantaan on saatava lisää linjoja, sinne voi ohjata jonkun muun kuin valmiiksi pitkän reitin.

Opiskelija Vesilahdelta - ke 3. lokakuuta 2018 16.02.00

"Olemme saaneet paljon palautetta, kiitos siitä. Toivoisimme, että palautetta antaessa annettaisiin myös perusteluita."

Ihan oikeastikko kaipaatte vielä enemmän perusteluita esimerkiksi runkolinjojen säilyttämisen puolesta? Samoin kuin linjan 17 kohtalosta.

Tuoreempia kuulumisia suunnittelulta odottaessa - ke 3. lokakuuta 2018 15.03.17

Nykyisen linjan 1 paras puoli on, että se on ainut linja, jolla pääsee idästä tullessa Hatanpään suuntaan. Hatanpään suunnan (Ratina, Hatanpää, Härmälä jne.) kouluissa ja suurissa työpaikoissa on paljon ihmisiä, jotka tulevat idän suunnalta (Ruotula, Linnainmaa, Leinola jne.) ja haluavat takuulla mennä jatkossakin töihin ilman kahta vaihtoa eli ensin bussista ratikkaan TAYSilla ja seuraavaksi ratikasta bussiin Koskipuistossa. Idästä tullessa vaihtaminen Hatanpään suuntaan meneviin busseihin on nykyäänkin epämiellyttävää ja päivittäin näkee ihmisiä, jotka juoksevat suuren risteysalueen yli, koska fiksua (eli lyhyttä ja turvallista) jalankulkureittiä ei ole. Pyydän, että tulevissa linjakartoissa säilytetään edes tämä yksi vaihdoton yhteys idästä Hatanpään suuntaan. Lännestä tullessahan Hatanpäälle pääsee vaikka kuinka monella linjalla ja ratikan tultuakin vaihto onnistuu samalta puolelta katua.

Idästä Hatanpään suuntaan - ke 3. lokakuuta 2018 12.57.27

Iso peukku kommentille "vaihtakaa lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi". Runkolinjat 1 ja 8 pitää säilyttää. Miksi hankaloitetaan koillisen ja lännen asukkaiden työmatkoja turhalla vaihdolla ratikkaan. Ratikkalinja ei muutenkaan hyödytä näiden alueiden asukkaita. Työmatkat nykyäänkin pitkiä ja bussivuorot usein myöhässä. Ilmeisesti näitä linjastomuutoksia suunnittelen henkilöt, jotka eivät itse kulje bussilla.

Järkeä ja ihmisläheistä ajattelua suunnitteluun - ke 3. lokakuuta 2018 12.54.28

Olen huolissani Lamminpään ja Tohlopin kohtalosta. Täältä pääsee Lielahden hyvin linjalla 21 joten mielestäni tähän ei tarvita uutta linjaa. Sen sijaan yhteys keskustaan on äärimmäisen merkittävä kun ihmiset kulkevat töihin - älkää poistako tätä yhteyttä! Linja 20 toimii erinomaisesti joten toivon että tämä yhteys säilytettäisiin.

Töissäkäyvä äiti Tohlopista - ke 3. lokakuuta 2018 12.18.06

Multisilta-Peltolammi-Keskustori-linjalle takaisin vanhat 71, 26,, 35, 36 ja 50:sten aikataulut takaisin. Nyt Valkaman pysäkin kohdalla 3 bussia tulee kerralla Lempääläntiellä peräkkäin ja odotat seuraavaa n. 30 min tai enemmän. Rukkamäen puoleisella pysäkillä liian harvat välit linjoilla ja 11B:n kulku liian pitkä keskustaan. Illalla ei tahdo päästä kotiin liian harvojen vuorojen takia, varsinkin talvisin ikävä odotella pysäkillä puolesta tunnista tuntiin bussia terveydellisistä syistä.

- ke 3. lokakuuta 2018 10.30.56

Uudessa linjastosuunnittelussa Veisun alue erityisesti Hallilantien varressa on jäämässä todella heikolle palvelutasolle. Tällä hetkellä esimerkiksi Ahlmannin pysäkillä (joka on muuten verrattain vilkas pysäkki) kulkee parhaimmillaan 8 linjaa tunnissa, kun linjastomuutoksen jälkeen niitä kulkee vain 3. Vastaavasti Hallilantien pohjoispuolella kulkevaa Nuolialantietä pääsee nykyisin keskustaan, mutta ei enää jatkossa. Veisun eteläpuolella kulkeva Veisunkatu saa lähinnä nykyisen kaltaisen palvelutason, eli kokonaisuudessaan alueen palvelutaso laskee dramaattisesti. Vielä kun tässä ottaa huomioon, että Veisun alueella asuu poikkeuksellisen paljon 7-15 vuotiaita (2014) eli potentiaalisimpia joukkoliikenteen käyttäjiä, joiden autonomistustarpeeseen voidaan vielä joukkoliikenteellä vaikuttaa, niin kehotan teitä harkitsemaan linjastoa vakavasti uudelleen tällä seudulla.

Samalla seudulla uudessa linjastossa linja 65 on jokseenkin käsittämätön. Ensinnäkin linjasta kannattaisi tehdä liityntälinja ratikalle, sillä tällä hetkellä viimeiset 5 kilometriä linja ajaa käytännössä ratikan reittiä. Suhteellisen pienellä vaivalla Turtolaan olisi varmasti rakennettavissa kohtalainen liityntäpysäkki, jolloin koko linjan 65 palvelutaso koko Itä-Tampereelle parantuisi. Linjan ajattaminen Nuolialantietä Hallilantien sijaan on myös hieman kummallinen valinta. Laajemminkin Veisun palvelutaso Hervannan suuntaan romahtaa, mikäli Turtolaan ei onnistuta rakentamaan kunnollista vaihtopysäkkiä, sillä mikään linja ei menisi enää Hervantaan, joka kuitenkin jatkossakin säilyy erittäin suurena työllistäjänä/opiskelijapaikkana!

Liikenne- ja kuljetusjärjestelmien DI - ke 3. lokakuuta 2018 10.03.54

"vaihtakaa suunnittelun lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi" Hyvin sanottu!

Autoton - ke 3. lokakuuta 2018 08.54.56

Tohlopissa päästävä suoraan keskustaan, alueella asuu todella paljon lapsiperheitä!

Tohloppilainen - ke 3. lokakuuta 2018 08.54.03

Aivan järjetöntä lopettaa suora yhteys Tohlopista keskustaan! Kuka käyttää reittiä Lamminpää-Ryydynpohja joka suunnitelmissa...?Nykyinen linja 20 Lamminpäästä Tohlopin ja Tesoman kautta keskustaan palvelee todella monia ja reitillä kulkee paljon koululaisia keskustaan.

Sanna - ke 3. lokakuuta 2018 08.53.08

Ehdottomasti pitää 37 säilyttää Ryydynpohjasta keskustaan

Suvituulia - ti 2. lokakuuta 2018 22.38.22

Tohlopinkadulta poistuu tällä suunnitelmalla suora linja kaupunkiin. Erittäin huono asia eikä kannatettava. Tästä on paljon kulkijoita ja ratikkaan väkisin työntäminen ei motivoi ketään. Vähentäkää linjoja sieltä missä ratikka kulkee eikä sieltä missä ratikka ei kulje. Kummallista liikennepolitiikkaa tällainen

Aleksi Valta - ti 2. lokakuuta 2018 22.27.25

Kaupunki kehittää kovasti Vuoresta ja juuri auenneella tonttihaulla haetaan lisää asukkaita kehittyvään Vuorekseen. Tähän saakka Vuoreksen joukkoliikenne on ollut kyseenalaisen heikko, mutta nyt on ilo huomata, että linjan 5 vuoroväli on pudotettu 10 minuuttiin tärkeimpinä työmatka-aikoina. Erinomainen muutos!

Valitettavasti linjan 5 reittiä on uudessa linjastoluonnoksessa muutettu, mikä tekee matkan Vuoreksesta keskustaan paljon pidemmäksi.

Toivoisin linjan 5 reittiin muutosta, jolla matka Vuoreksesta keskustaan nopeutuu.

Tuleva vuoreslainen - ti 2. lokakuuta 2018 22.06.01

Mielestäni Lamminpäästä ja Tohlopista tulee säilyttää suora bussiyhteys keskustaan. Vaihdollisena matka-aika väistämättä pitenee, mikä tekee henkilöautosta houkuttelevamman vaihtoehdon keskustassa asioidessa.

Joukkoliikenne houkuttelevaksi vaihtoehdoksi - ti 2. lokakuuta 2018 21.49.33

Linja 55:n pitäisi suoraan kulkea Tampereen keskustaan kiertämättä Hervannan kautta. Jos reitti laitettaisiin kiertämään Hervannan kautta (niinkuin nyt on suunnitelmissa), Ideaparkkiin ei pääse suoraan Tampereen keskustasta eikä Tampereen keskustasta suoraan Ideaparkkiin. Erityisesti tämän välin kulkijat eivät varmasti halua pidentää matkaan käytettyä aikaa huomattavasti pidemmäksi Hervannan ruuhkien kautta kuljettaessa. Aikaa kuluu tolkuttoman paljon enemmän. Se, että 55:llä kulkevat kuskataan Hervantaan, jotta pääsevät Tampereen keskustaan, on aivan mahdoton yhtälö. Ratikalle ei matkustajia kuulu hommata siirtämällä 55:n käyttäjiä nyt jo ruuhkaiseen Hervantaan. Sinne vaan lisää busseja liikenteen sekaan ja soppa on entistäkin pahempi. Jatketaan ratikan valmistumisen myötä 55:n kohdalla samalla lailla kuin nyt, hyvinhän se on toiminut joten miksi sitä muuttamaan. Ja vaikka vaihtoajat Hervannassa luvattaisiin lyhyiksi, ei se tarkoita sitä että Vesilahdesta Tampereella esimerkiksi lukiota käyvä jaksaisi venyttää valmiiksi pitkiä koulumatkojaan entistäkin pidemmäksi sen takia, että täytyy Hervannan kautta kiertää. Tuskin kukaan muukaan jaksaisi. Eikä Lempäälän keskustassa kannata vaihtaa 50:een kun silläkin matka Tampereelle kestää jo nyt kauan. Loppujen lopuksi kun lähtisin Narvasta ja haluaisin Tampereen keskustaan matkaan menisi aivan liikaa aikaa suhteessa siihen, mitä matka on.

Kohta entinen 55:n käyttäjä - ti 2. lokakuuta 2018 19.59.55

Linjalle 7 pitää saada yksi pysäkki lähemmäs Rautatieasemaa. Stockmanin pysäkki oli mainio. Miksi liikennöinti siirettiin pois Hämeenkadulta? Linja kaartaa hankalasi pois rautatieasemalta ja pysäkki on kaukana.
Pitäisi saada yksi keskitetty piste, jonka kautta keikki reitit kulkevat ja siten helpottaa linjan vaihtoja. Tässä suunnitelmassa on kapeasti ajateltu vain ratikkaa eikä matkustajia tai kaupungissa vierailevia matkailijoita.

MS - ti 2. lokakuuta 2018 18.57.32

Eikö Tays - Hatanpää välille tule enää yhteyttä? Se oli suora yhteys kahden sairaalan välillä.
Onko jatkossa niin, että Kalevan Prisman ohi menee enää vain yksi bussi Sammonkadun kautta? Toivon, että jompikumpi linjoista, 17 tai 37 menisi edelleen Ristinarkun ohi Sammon valtatietä. Positiivista on, että Jankan bussi tulee menemään yliopiston vierestä. Jos tuleva linja 7 kulkee suunniteltua reittiä, ehdotan uutta pysäkkiä Ristinarkuntien ja Resiinakadun risteykseen.

Merja Sovala - ti 2. lokakuuta 2018 18.36.18

Miksi 40 ajaa Kangasalan keskustan jälkeen vain Pikonlinnaan? Mäyrävuori, Huutijärvi, Tiihala jää ilman kunnollsta säännöllistä yhteyttä, korvaavat toimet (linjan 42 muutokset)eivät ole ollenkaan riittävät järkevään liikkumiseen. Eikö muka siltä suunnalta ole riittävästi tulijoita?? Ihmettelen?

Toivottavasti 40 päättäreihin muutosta - ti 2. lokakuuta 2018 17.30.44

"vaihtakaa suunnittelun lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi" kiteyttää kyllä todella hyvin kaiken mikä tässä hommassa on pielessä. Iso +1 tälle.

Erittäin hyvin sanottu siellä takana - ti 2. lokakuuta 2018 11.57.44

Mitä järkeä on linjassa Lamminpää-Lielahti-Ryydynpohja? Ryydynpohjassa asuvana ei tarvetta mennä muualle kuin kaupunkiin päin. Siis vaihto Lielahdenkadulla ja taas kaupungissa vaihto tai kaksi? Järki käteen ja säilyttäkää linja 37. Vuorovälitkin suunnittelussa melkoiset vaikka ei ne nytkään hyvät ole. 30 min ja sunnuntaisin töihin ei pääse muutenkaan kuin nykyisellä 3:lla josta sieltäkin aamusta otettu vuoro pois kun piti mennä 9:ään niin eipä onnistunut. Joten älkää koskeko linjaan 37 tai muuttakaa se järkevämmäksi kuin nyt suunniteltu linja Lamminpäähän.

Eija Nieminen - ti 2. lokakuuta 2018 11.02.46

Vanhaa linjaa 4 korvaamaan tuleva linja 6 liikennöi aivan liian harvoin kello 18 jälkeen. Länsi-Hervantaan ei ole uudessa suunnitelmassa tulossa erillistä liityntä bussia ratikalta, joten vain kaksi kertaa tunnissa oleva yhteyd keskustasta pussittaa koko paikan illasta. Vaihtoehtoinen linja 5 taas ei ole oikeasti houkuttava vaihtoehto keskustasta kulkemiseen pitkän matka-aikansa takia. Vai onko linjan 5 aika-taulu Hervannan keskustasta Länsi-Hervantaan suunniteltu risteämään tarvittavan vartin verran linjasta 6, jotta sen käyttö vaihtoyhteytenä Ratikasta on mielekästä ja mahdollista?

Länsi-Hervannassa jumissa - ti 2. lokakuuta 2018 10.19.50

Linjaluonnoksen 29A vuoroväli on kohtuuttoman harva ottaen huomioon, että moni koululainen ja työmatkalainen on yksinomaan tämän linjan varassa
Pappilasta päin lähdettäessä. Pappilaksi luetaan jo Luhtaankatu eikä Pappila ala vasta "takahuhdin koululta".

Työmatkalainen Pappilasta - ti 2. lokakuuta 2018 09.53.52

1- ja 8-linjojen muuttaminen vaihdollisiksi on täysin käsittämätöntä. Nyt jo siedettävyyden rajamailla olevat matka-ajat keskustaan, tahi kaueammaksi, tulisivat vaihdon myötä kasvamaan entisestään. Leinola-Holvasti -, tai kauempien seutujen houkuttelevuus madaltuu radikaalisti, jos julkista liikennettä tullaan heikentemään ehdotetulla tavalla. Pientaloasutusalueella matka-aikaa lisää monin paikoin jo pitkä matka kotiovelta pysäkille. Vaihtoyhteyksistä kärsisivät erityisesti myös vanhukset, liikkumisrajoitteiset ja lastenvaunujen/rattaiden kanssa liikkuvat. Linjojen muuttaminen vaihdollisiksi suosisi yksityisautoilua julkisen liikenteen kustannuksella. Ko. linjat tulisi säilyttää entisenlaisina, tai sitten kehittää niitä siten, että jotkut vuorot eivät pysähtyisi kaikilla pysäkeillä lainkaan matka-aikojen lyhentämiseksi. Raitiovaunulinjasto tällaisenaan ei palvele itä-Tampereella asuvia lainkaan, vaan päinvastoin heikentää suuren ja alati kasvavan asukasmäärän liikennöintiä. Tämä linjastoehdotus on täysin käsittämätön ja tulisi aiheuttamaan suurta haittaa suurelle ihmisjoukolle. Älkää siis lakkautako vaihdottomia 1- ja 8-linjoja!

Työ- ja vapaa-ajan matkalainen, Holvasti - ti 2. lokakuuta 2018 01.24.06

Linja 17 on säilytettävä sellaisenaan/pienillä muutoksilla tehtynä. Ei 17-linjasta pitäisi tehdä mitään 29-linjan jatketta, sillä monelle (kuten minulle) tämä on ainoa järkevä bussilinja meille. Olen täysin samaa mieltä siitä, kuin lukuisat muut että linja 17 on säilytettävä!

Opiskelija leinolasta - ma 1. lokakuuta 2018 17.28.48

Nykyiset linjat 4 ja 32 tulisi säilyttää,koska niillä pääsee kulkuvälinettä vaihtamatta Pohjois-Hervannasta linja-autoasemalle numerolla 4 sekä Hatanpään sairaalaan että TAYS:iin numerolla 32. Molemmat linjat kulkevat sopivissa aikatauluissa ja reiteissä.

Riitta - ma 1. lokakuuta 2018 17.24.09

Kangasalan asemaseudun linjan 45 käyttäjillä on nykyisinkin aivan liian pitkä matkustusaika Tampereen keskustaan. Ensin vaihto linja 1:een (tai 4:een uuden suunnitelman mukaan) ja nyt sitten uuden suunnitelman mukaisesti vielä ratikkaan TAYSilla. Tämä ei todellakaan lisää matkustajia asemanseudulta jos matka aika on yli tunti. Omalla autolla siihen menee n. 20 minuuttia!
Muutama vuosi sitten kun 45 meni suoraan Tampereen keskustaan ilman vaihtoja niin matkaan meni n.40 minuuttia. Ns. parannukset ovat koko ajan vain pidentäneet matka-aikaa.
Ehdotukseni on että linja 45 alkaa ajamaan suoraan TAYSille, käymättä Lentolassa kääntymässä, ja sitten vaihto ratikkaan. Näin matka-aika lyhenee ja matkustajia asemanseudulta saadaan taatusti lisää.

Ari asemansudulta - ma 1. lokakuuta 2018 15.34.16

"vaihtakaa suunnittelun lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi" kiteyttää kyllä todella hyvin kaiken mikä tässä hommassa on pielessä. Iso +1 tälle.

Erittäin hyvin sanottu siellä takana - ma 1. lokakuuta 2018 14.30.09

Linjaluonnoksen 29B vuoroväli on kohtuuttoman harva ottaen huomioon, että moni koululainen ja työmatkalainen on yksinomaan tämän linjan varassa
Vehmaisista päin lähdettäessä. Reitti on pitkä ja nykyinen suunnitelma vaikeuttaa ja hidastuttaa ydinkeskustaan, Keskustorille pääsyä. Tasapuolisuuden nimissä myös täältä suunnasta pitäisi päästä ydinkeskustaan jouhevasti ilman kohtuuttoman pitkää odotus- ja matkustusaikaa. Ydinkeskustan kiertävä reitti kannustaa yksityisautoiluun, josta pitäisi kait päinvastoin pyrkiä pois.

Työmatkalainen Leinolasta - ma 1. lokakuuta 2018 12.44.22

Linjastosuunnittelussa on koko ajan täysin väärä lähtökohta. Lähtökohdanhan PITÄISI olla joukkoliikenteen käyttäjien matkustustarpeiden mukainen linjasto ja joukkoliikenteen käytön lisääminen.

Sen sijaan lähtökohdaksi on ikävä kyllä valittu vain (tarpeettoman ja enemmistön vastustaman) ratikan täyttöasteen keinotekoinen lisääminen sillä, että asiakkaista yritetään tehdä todellisista matkustustarpeista riippumatta vain ratikan palvelijoita huolimatta siitä, että asiakkaiden matkanteko vaikeutuu ja hidastuu. Tuloksena on takuuvarmasti vain yksityisautoilun selvä lisääntyminen, kun joukkoliikenne ei enää vastaa asiakkaiden matkustustarpeita. Matka-ajat Koillis-Tampereelta ovat jo nykyisellään yksiselitteisesti riittävän pitkiä ilman mitään tarpeetonta kulkuvälineen vaihtamistakin. Ja ei, matka-aika ei todellakaan lyhene, jos tähän vielä lisätään epäonnistunut syöttöliikenne, useamman täyden bussin matkustajien huonosti toimiva siirtyminen (luultavasti odottelun jälkeen) ratikkaan ja monen matkustajan osalta vielä uusi vaihto ratikasta bussiin.

Linjat 28, 90, 1 ja 8 tulee YKSISELITTEISESTI pitää VAIHDOTTOMINA yhteyksinä keskustaan ja niille voitasiin myös kehittää pikavuoroliikennettäkin siten, että osa vuoroista olisi nopeutettuja esim. Linnainmaan ja Taysin välillä.

Hyvät linjastosuunnittelijat, ihan aikuisten oikeasti: ymmärtäkää nyt jo, että te ETTE onnistu mitenkään saamaan hyväksyntää tai kannatusta Koillis-Tampereella asuvilta millekään täydellisesti epäonnistuneille syöttöliikennesuunnitelmillenne, eivätkä ne tule missään tapauksessa lisäämään joukkoliikenteen käyttöä tai suosiota!!! Yrittäkää nyt vihdoinkin jo tajuta tämä!!

Vanha viisaus toteaa: if it's not broken, don't fix it!! Eli vapaasti kääntäen: miksi nykyistä suhteellisen toimivaa pitää nyt yrittää "korjata" siten, että tuloksena on vain sutta ja sekundaa... Nykyistä suhteellisen toimivaa systeemiä voisi ehkä täydentää siten, että osa vuoroista ajaisi välit Linnainmaa-Tays ja Tays-rautatieasema pika / X-vuoroina eli Linnainmaan ja Taysin sekä Taysin ja ras:n välillä ei pysäkkejä. Luonnollisestikaan kaikille vuoroille tämä ei sovi, sillä joukkoliikenteen tulee palvella myös mainitun välin pysäkeille / pysäkeiltä kulkevia.

vaihtakaa suunnittelun lähtökohta ratikkalähtöisestä asiakasmyönteiseksi - ma 1. lokakuuta 2018 10.50.06

Linjaluonnoksen 29B vuoroväli on kohtuuttoman harva ottaen huomioon, että moni koululainen ja työmatkalainen on yksinomaan tämän linjan varassa
Vehmaisista päin lähdettäessä. Reitti on pitkä ja nykyinen suunnitelma vaikeuttaa ja hidastuttaa ydinkeskustaan, Keskustorille pääsyä. Tasapuolisuuden nimissä myös täältä suunnasta pitäisi päästä ydinkeskustaan jouhevasti ilman kohtuuttoman pitkää odotus- ja matkustusaikaa. Ydinkeskustan kiertävä reitti kannustaa yksityisautoiluun, josta pitäisi kait päinvastoin pyrkiä pois.

Työmatkalainen Leinolasta - ma 1. lokakuuta 2018 09.51.21

Olen itsekin huolissani koillisesta Tampereesta. 1- ja 8-linjat ovat ruuhkaisia yöt ja päivät, ja jo nyt tarvittaisiin pikemminkin sujuvoittamista kuin hankaloittamista.

Jos todella halutaan kehittää Tamperetta, on outoa, jos juuri kehittymisvaiheessa olevat kaupunginosat (mm. Linnainmaa) jäävät vaihdollisiksi yhteyksiksi.

Sen lisäksi, jos todella halutaan olla mukana ympäristökeskustelussa ja kestävän kehityksen mukaisten linjojen rakentamisessa, on julkinen liikenne tehtävä mahdollisimman sujuvaksi. Ympäristökuormituksen kannalta on kestämätöntä, että 1- ja 8-linjojen asukkaat ryhtyvät käyttämään autoa yhä useammin.

Miska, Linnainmaa - ma 1. lokakuuta 2018 08.59.41

On käsittämätöntä, että Koillis-Tampere jätetään näin vähälle liikennöinnille kuin suunnitelmassa 2 on tehty. Vaikuttaa kunnollisen julkisen liikenteen alasajolta Koillisessa. Suurten liikennemäärien suunniteltu vaihtosysteemi TAYSille hankaloittaa tarpeettomasti suuren matkustamäärän päivittäistä liikehdintää keskustan suuntaan.

V - su 30. syyskuuta 2018 19.50.32

Linja 1 ajaa Haapalinnan pysäkin ohi, mutta suunnitelman mukaan ei pysähdy kyseisellä pysäkillä. Miksi? Pysäkillä on paljon käyttäjiä.

Haapalinnankylän asukas - su 30. syyskuuta 2018 18.11.44

Ykkösvaihtoehto on parempi. Pääsee edelleen keskustaan ilman vaihtoja. Keskustaan mennessä ei välttämättä vaihto olisi hankala, koska toisia linjoja menee useinkin. Mutta takaisin tullessa joutuu vaihtoa odottamaan jopa 30 min.
Miksi näitten linjojen kulkureittejä niiden alkupäässä pitää muuttaa. Ymmärrän, jos ne loppuvat keskustaan, jos entinen jatko olisi mennyt ratikan suuntaan.

Ilkka A. - su 30. syyskuuta 2018 17.31.00

Linjastoluonnos kakkosessa on unohdettu kaupunginosa Tohloppi, josta pitää päästä myös keskustaan kulkemaan. Linjastoluonnos ykkösessä on linja 12, jolla pääsee Tohlopistakin keskustaan, kuten nykyään. Kakkosluonnoksessa Tohlopinkadulta kulkee vain poikittaislinja Lielahteen. Tohlopista ei ole tarvetta poikittaislinjalle Lielahteen, linjalla 21 pääsee aivan hyvin. Raholan ja Lielahden poikittaislinja (jos se on tarpeellinen) järjestettävä muuta kautta kuin Tohlopista. Ehdottomasti tärkeämpää päästä Tohlopistakin keskustaan, kuin kahdella eri linjalla Lielahteen. Lamminpäästä ei varmasti ole intoa kulkea Raholan kautta Lielahteen, kun sieltä pääsee 21 linjalla paljon suorempaa reittiä Lielahteen. Linja 130 palvelee vain Raholaa ja Kaarilaa, ei Lamminpäätä ja Tohloppia.

Ilkka - su 30. syyskuuta 2018 17.24.21

Viimeisimmässä Tampereen joukkoliikenteen uudistuksessa muutettiin ns. runkolinjat keskustasta nähden kaksisuuntaisiksi. Tätä perusteltiin nimenomaan sillä, että saatiin keskustan ylittäviä, vaihdottomia joukkoliikenneyhteyksiä suurista kohteista toiseen eri puolilla kaupunkia. Samalla liikennettä kyettiin seudullistamaan eli ulottamaan naapurikuntien puolelle. Tällaista liikennetarvetta kerrottiin kartoitetun tutkimustyöllä. Tuloksena oli toimivia joukkoliikenneyhteyksiä koko kaupunkiseudulla.
Jos runkolinjat muutetaan ratikan syöttölinjoiksi, nämä saavutukset menetetään. Keskustan ylittävä yhteys muodostuu ei yhden, vaan kolmen vaihdon operaatioksi, jolloin matka-ajat pitenevät rajusti. Seuraus on autoliikenteen kilpailukyvyn kasvu.
Jotta vältetään joukkoliikenteen palvelutason heikkeneminen Tampereen asukkaiden enemmistölle (eli kaikille, jotka eivät asu kävelyetäisyydellä ratikapysäkeistä), on bussilinjaverkoston runkolinjat säilytettävä. Muutoin yhtälöstä tulee täysin kohtuuton em. enemmistölle. Se maksaa hirvittävän laskun ratikan kustannuksina, ja saa vastikkeeksi entistä eli bussiakaa heikommat joukkoliikennepalvelut.

Teppo, Holvasti - su 30. syyskuuta 2018 10.57.52

Linja 8 on ehdottomasti pidettävä ennallaan. Niin paljon kulkee ihmisiä haukiluomasta keskustaan ja Taysiin, varsinkin eläkeläisiä. Itse asun ikurissa ja olen töissä teiskontiellä niin en todellakaan ala vaihtamaan kulkuneuvoa niin lyhyelle välille, nyt jo tarvii lähteä tuntia aikaisemmin töihin niin entä sit vaihtojen kanssa.Tuntuu että useampi vaan hommaa oman auton kun julkinenliikenne vaan vaikeutuu ja sekö on sitten parempi ilmastonmuutokselle.

länsi-tamperelainen - la 29. syyskuuta 2018 22.28.15

Mitä ihmettä? Runkolinjat piti säilyttää. On oikeus ja kohtuus, että idän suunnasta tultaessa on valittavana myös suora, vaihdoton vaihtoehto. Linja 8 on hyvin toimiva linja, miksi sekin pitää lopettaa?!! Ratikan piti lisätä joukkoliikenteen houkuttavuutta. Tässä käy nyt niin, että on hankittava auto tai vaihdettava työpaikkaa. Olisin myös toivonur, että kun jotain luvataan, sitä ei heti peruta. Ei jatkoon tämä suunnitelmanmuutos.

Työmatkalainen - la 29. syyskuuta 2018 19.10.26

Onko tarkoitus lopettaa pikkuhiljaa asuminen länsi-tampereella, koska kaikkia tänne tulevia julkisia rokotetaan/vähennetään ja aikavälejä harvennetaan? Yksityisautoilu on tänä päivänä se mistä yritetään vähentää, mutta tampere yrittää saada ihmiset nimenomaan kulkemaan julkisilla. eihän tässä ole mitään järkeä.

Mariaa - la 29. syyskuuta 2018 18.04.47

Linja 17 eli uusi linja 7 on hankala keskustan pysäkkien kanssa, kun pysäkit on hyyyyvin kaukana keskustorin, linja-autoaseman suunnilta kulkeville.

Kalkkuun on pitkä matka - la 29. syyskuuta 2018 17.58.59

Linja 55 suoraan keskustorille, kiitos.
Hervantaan ei ole mitään asiaa.

Jaska - la 29. syyskuuta 2018 17.14.21

Linjat 28ja 90 olisi hyvä säilyttää suorana linjana keskustaan !!!! Sieltäkin kulkee paljon lapsia kouluissa keskustan alueella , sekä työmatkalaisia ... varsinkin lapsille vaihdot aiheuttavat lisä aikaa ja epävarmuutta! Tayssissa iso paikka ja jos siellä monen bussin vaihtopaikat ... on kyllä varsin ruuhkaisina ja lapset jäävät aikuisten jalkoihin kiireessä !!! Siksi kannatan että suoria linjoja säilytettäisiin!

MansikkaMarja - la 29. syyskuuta 2018 16.56.58

Linja 5 säilytettävä sellaisena kuin se on nykyään. Ei saa laittaa kiertelemään tuolta Hatanpään kautta, matkaan tulee menemään silloin ihan liian kauan aikaa! Nytkin vitosella menee keskustaan ikuisuuden kun on ruuhka-aika ja kymmenen ihmistä haluaa kyytiin joka pysäkiltä.

/// - la 29. syyskuuta 2018 14.00.32

Linja 270 (ent. 80): Näyttäisi tulevan Ali-Huikkaantielle Lautasenkadulta. Onko otettu huomioon, että Lautasenkadun ja Sammonvaltatien välissä on 8 kerrostaloa vanhuksille? Ensin he joutuisivat kulkemaan -jos jaksavat/rollaattoreineen Lautasenkadulle ja sitten vielä vaihtamaan ratikkaan. Mäkinen matka on kohtuuton huonokuntoisille ikäihmisille. Vanhusten kommentteja reitteihin on myös turha odottaa kovin runsaasti,sillä netin käyttö ei ikäluokassa ole itsestäänselvyys.

Tarja - la 29. syyskuuta 2018 13.25.42

Linja 26 reitti jää liian kauas rautatieasemasta ja keskustasta, jonne suuri osa on joka tapauksessa menossa. Luonnos1 Höytämö-Ylöjärvi on huomattavasti parempi.

- la 29. syyskuuta 2018 13.09.40

Muutetaan linja 55 reitti kulkemaan Sääksjärven keskuksen kautta. Siten se palvelee huomattavasti paremmin poikkiliikennettä Hervantaan. Käytännössä reitti siirtyy Kuljun rampista Tampereentielle ja päinvastoin. Samalla vältytään Sääksjärven liittymän käyttö, jossa bussien pysähtyminen saa aikaan usein vaaratilanteita ja ruuhkaa.

Antti - la 29. syyskuuta 2018 13.05.36

Suorat yhteydet keskustaan on säilytettävä linjojen 28 ja 90 osalta, koska muuten päivittäisistä matkoista tulee kohtuuttoman pitkäkestoisia.

Työmatkaaja - la 29. syyskuuta 2018 13.04.34

Linja 28 suoraan keskustaan ilman vaihtoa. Esim klo 7 töihin meneville on taattava nopea yhyeys keskustaan, koska matkaa jo muutenkin riittävästi. Mikäli ratikkaan vaihto taysissa, niin ykstyisautoilu tulee lisääntymään.

Klo 7 töihin menevä - la 29. syyskuuta 2018 12.36.22

Suora bussiyhteys 28 ja 90 jatkukoon Sorilasta keskustaan. Ei mitään turhauttavia epämiellyttäviä ja hidastavia vaihtoja Tays:lla ratikkaan. Vai onko jotain mullistavia perusteluja ratikanvaihtoon?

Samuli Visto - la 29. syyskuuta 2018 11.58.24

Liikkuminen nykyisen runkolinja 1:n reitillä Kangasalan suunnalta palvelee ilman vaihtoja lentokentälle menijöitä, Pirkkalan suuntaa, työmatkaliikennettä Hatanpäälle, Hatanpää-Tays -yhteyttä, Linja-autoasemaa, Ratinaa ja kasvavaa Koilliskeskusta. Linjan 1 poisto johtaa henkilöautoilun lisääntymiseen ja palvelutaksien käyttöön. Luonnoksissa ei ole avattu bussien nykyisiä käyttäjä- eikä henkilöautojen määriä.

Järkeä päätöksentekoon! - la 29. syyskuuta 2018 10.01.42

Eikö edelleenkään ole pysäkkiä Palvaanniemessä? Huolettaa, miten koululaisten kulkeminen onnistuu. Myös muut asukkaat jäävät ilman ratikan palvelua, vaikka vierestä kulkee. Eikö suunnitelmaa voisi muuttaa?

Surullinen - la 29. syyskuuta 2018 09.19.36

Suunnitelman 2 reitit 28 ja 28D erittäin hyviä, koska ne jatkuvat Koskipuistoon saakka ilman vaihtoa.

Arto Rissa - la 29. syyskuuta 2018 08.06.35

Kiitos, että laitette hyvissä ajoin näitä luonnoksia kommentoitavaksi jo ennen kuin päätöksiä on tehty tai edes kaikkea viilattu lopullisesti. Tämä antaa oikeita mahdollisuuksia vaikuttaa ja tuoda kansalaisten huomioita tietoonne. Tämä on sellaista avoimuutta ja kansalaisten osallistamista, jota oikeasti kaivataan.
Kiitos tästä, toivottavasti saadaan yhdessä tehtyä mahdollisimman hyvä joukkoliikenne Tampereelle.

reitin varrelta - la 29. syyskuuta 2018 07.51.14

Reitillä Tampere-Orivesi edeltäneen kilpailutuksen vuoksi elokuun alusta lähtien Nysse-kortti on käynyt maksuvälineenä Tampereelta vain Oriveden keskustaan saakka (samoin myös toiseen suuntaan). Koska Nysse-lipun voimassaolo lakkaa Oriveden matkahuollon kohdalla, jatkaakseen matkaa samalla bussilla 6 kilometrin matkan esim. Hirsilään, matkustaja joutuukin lunastamaan uuden kertalipun. Tämä lisää tuntuvasti matkakustannuksia, ja esim. eläkeläisillä se tuplaa koko matkan hinnan.
Laki liikenteen palveluista edellyttää lippu- ja maksujärjestelmien yhteentoimivuuden edistämistä. Tampereen kaupunkiympäristön joukkoliikenteen kehittämisessä tulisi ottaa huomioon myös Oriveden kuntakohtaisen, Ely-keskuksen määrittelemän joukkoliikenteen palvelutasoluokan saavuttaminen. Se edellyttää olemassa olevien ja uusien joukkoliikennepalvelujen (ratikka, linja 95, bussien pikavuorot, bussien vakiovuorot + juna) integrointia toisiinsa myös lippujärjestelmän ja vaihtoaikojen osalta. Toimivaltaisen viranomaisen tulisi huolehtia siitä, että Nysse- lipputuotteita selkeytetään ja käytäntöä yhtenäistetään Tampereen seudun joukkoliikenteen mukaiseksi sen koko toimivalta-alueella.
- kiitos tästä palautekanavasta ja seudun asukkaiden osallistumismahdollisuudesta!

Tiina Kuisma, Orivesi - pe 28. syyskuuta 2018 22.56.40

Huolestuttaa Iidesrannan yhteydet keskustaan. Onko 4 tilalle Iidesrannan alueelle suunniteltu jotain. En löytänyt. Vaikka Kangasalta tuleva linja Iidesrannan kautta. Tai vastaava kuin 4. Iidesrantahan on postinumerolla keskustaa. Toivottavasti yhteydet säilyy. Nyt tosi hyvät .Ettei jää sumppuun!

Iidesrantalainen - pe 28. syyskuuta 2018 21.06.28

Minunkin mielestäni linja 5 kulkemaan Hatanpään sairaalan kautta. Ja TAYSiin asti sen pitää ajaa vuoroja myös tulevaisuudessa, samalla tavalla kuin nykyäänkin. Ratikka on hyvä juttu, mutta ihmisiä ei pidä pakottaa sen käyttäjiksi!

24 - pe 28. syyskuuta 2018 19.22.58

Olen samaa mieltä, että joitakin alueita "suositaan" (esim. Hervanta). Miksi sieltä pääsee suoraan ratikalla JA kahdella bussilinjalla, kuin joiltain isoilta alueilta pääsee vain yhdellä syöttölinjalla ratikkapysäkille?
Ja ihmettelen myös sitä, miksi luonnoksessa 1 (joka suurimman osan mielestä on parempi kuin tämä) joiltain alueilta kulki busseja tiheällä vuorovälillä, mutta tässä luonnoksessa vuoroja on huomattavasti harvennettu (esimerkkinä Ylöjärven Haavisto). Millä perusteella tämä on tehty, jos ne kerran oli jo suunniteltu tiheiksi?

Huolestunut - pe 28. syyskuuta 2018 19.07.17

Hei suunnittelijat!
Olette aiemmin maininneet kuinka täyteen ratikkaan mahtuu maksimissan 264 matkustajaa, ja täyteen bussiin 90. Ei kai kuitenkaan ole tarkoitus, että joka ratikka tulee aivan ääriään myöten täyteen, jolloin matkustaminen olisi epämukavaa, ja suurin osa ihmisistä joutuisi seisomaan. Tässä vaiheessa osa ihmisistä ainakin vaihtaisi joukkoliikenteen käytön autoon.
Kuvitellaanpa tilanne, jossa ratikka on lähdössä aamulla ruuhka-aikaan TAYS:ilta kohti keskustaa. Ensimmäinen "syöttöbussi" tulee, se on linjan 4 auto Vatialasta. Siitä tulee ratikkaan n. 60 matkustajaa. Sitten tulee linjan 8 bussi Atalasta, tuodessaan myös noin 60 matkustajaa. Jo tässä vaiheessa kaikki istumapaikat ratikassa on viety, koska niitähän oli 104. Mutta syöttölinjoja on vielä lisää! Linjan 420 auto Kangasalta (15 min vuoroväli) tuo noin 50 matkustajaa ja Irjalasta tuleva 270 saman verran (myös 15 min vuoroväli). Linjaa 38 ei ole ilmeisesti tarkoitettu syöttölinjaksi, mutta kuvitellaan että sekin tuo Teiskontien varresta noin 10 matkustajaa. Ja suoraan TAYS:ilta (ei siis syöttölinjoilta) ratikkaan tulee vähintäänkin 10 ihmistä.
Tässä vaiheessa ratikassa on jo 240 ihmistä, eli se on TODELLA täynnä. 150 ihmistäkin olisi jo suuri luku huomioiden istumapaikkojen määrän.
Ja totta kai Teiskontien ja Itsenäisyydenkadun varresta olisi myös tulossa ratikkaan ihmisiä. Heistä osa kuitenkin väistämättä jää pysäkille, koska ratikka on ääriään myöten täynnä syöttölinjojen ihmisiä.
Täysin sama asia tapahtuisi Pyynikintorilla, kun lännestä tulevien syöttölinjojen ihmiset matkustaisivat pari pysäkinväliä päästäkseen keskustaan asti.

Ymmärrän, että syöttölinjoja pitää olla. Mutta koittaisitteko nyt hieman kuitenkin niitä vähentää, koska tätä menoa ratikka on aina ihan täynnä ja matkustus on kurjaa.

- pe 28. syyskuuta 2018 19.06.24

Kokoama linjat Hervannassa pitää saada selkeäksi.
Hatanpään sairaalaan, tutkimuksiin ja hoitoon pitää päästä muillakin kuin taksilla. Bussi 32 säilytettävä

Kirsi, Hervannasta - pe 28. syyskuuta 2018 17.35.53

Hervanta - Hatanpään sairaala , tälle välille pitää saada bussi yhteys.

Kirsi, Hervannasta - pe 28. syyskuuta 2018 17.33.26

Onko Hervannassa, syöttö -kokoama linjat, unohdettu Syöttölinjanako on vain ; linjat 5 ,6, 380, 380.
Näitten bussien ajo aika välit ei millään pysty alle kymmynen minuuttia. Semmoinen että Hervannasta pitää päästä Hatanpään sairaalalle. Eikä pelkästään, Hatanpäänvaltatielle.

Peksi Hervannasta - pe 28. syyskuuta 2018 17.31.09

Linjan 81 kaavailtu päätepysäkin siirto Keskustorilta Pyynikintorille ei ole hyvä juttu. Nytkin linja kiertää vielä VUorentaustan kautta ja tämä näkyy matka-ajassa. Jos ajatuksena on että linjalta sitten pitää vaihtaa ratikkaan tai toiseen bussiin keskustaan asti mentäessä, olisi syytä harkita voisiko vaihdon suunnitella jo Matkatielle, jolloin säästyisi aikaa kun ei tarvitsisi kiertää Vuorentaustan ja Lielahden kautta.

Jussi - pe 28. syyskuuta 2018 13.16.02

Eri asuinalueita kohdellaan eriarvoisesti. Hervannasta keskustaan pääsee suoraan niin bussilla kuin ratikalla. Koillisen asukkaat pakotetaan vaihtamaan yhtä linjaa lukuunottamatta TAYSilla päästäkseen keskustaan. Reiluuden nimissä suoria bussi yhteyksiä keskustaan joko reilusti kaikille tai sitten yhtä vähän kaikille. Koillisella alueella pitäisi voida näppärästi asioida Koilliskeskuksessa ja hoitaa postiasiat Kaukajärvellä. Vaan eipä näytä onnistuvan. Voisiko tämän huomioida paremmin reiteissä? Se on hyvää, että Kalevan Prismalle pääsisi tulevaisuudessa asioimaan helpommin kuin nyt. Kaikkea ei voi toki saada, mutta jos edes vähän miettisin ihmisten arkea ja asiointia..

Määkin huudan - pe 28. syyskuuta 2018 13.01.18

Eri asuinalueita kohdellaan eriarvoisesti. Hervannasta keskustaan pääsee suoraan niin bussilla kuin ratikalla. Koillisen asukkaat pakotetaan vaihtamaan yhtä linjaa lukuunottamatta TAYSilla päästäkseen keskustaan. Reiluuden nimissä suoria bussi yhteyksiä keskustaan joko reilusti kaikille tai sitten yhtä vähän kaikille. Koillisella alueella pitäisi voida näppärästi asioida Koilliskeskuksessa ja hoitaa postiasiat Kaukajärvellä. Vaan eipä näytä onnistuvan. Voisiko tämän huomioida paremmin reiteissä? Se on hyvää, että Kalevan Prismalle pääsisi tulevaisuudessa asioimaan helpommin kuin nyt. Kaikkea ei voi toki saada, mutta jos edes vähän miettisin ihmisten arkea ja asiointia..

Määkin huudan - pe 28. syyskuuta 2018 12.49.36

Peltolammi-Multisilta alueelta kulkee paljon ihmisiä bussilla kouluihin ja töihin. Ruuhka-aikoina bussit ovat aina ihan täynnä ja niihin joutuu sulloutumaan ja aina seisomaan, koska istumapaikkoja ei ole. Näillä busseilla kulkee myös he, jotka jäävät Koivistonkylän kohdassa pois kyydistä. Tänne alueelle pitää saada enemmän ruuhka-aikoina kulkevia busseja ja bussilinjoja. Bussi nro 5 kuljettaa vielä Vuorekseen menijätkin, mutta myös Peltolammin asukkaita, joten linjan bussit ovat aina ihan täynnä. Multisiltaan kulkee jatkossa todella huonosti busseja jos nro 35 lakkautetaan kokonaan.

Huolestunut. - pe 28. syyskuuta 2018 12.26.04

Linjan 29 vuoroväli on säilytettävä nykyisellään. Suunnitelmassa oleva 30 vuoroväli myös aamu- ja iltapäivän ruuhka-aikaan on aivan liian vähän. Linjalla kulkee paljon työmatkalaisia ja koululaisia ja heille on tärkeää, että bussi kulkee riittävän usein. Varsinkin kun tämä on paikoin ainut linja millä pääsee kaupunkiin. Joskus aamuisin bussi on käytävää myöten täynnä. Miten ajattellette että vuorovälin harvennus parantaisi asiaa? Ei ratikan takia saa hunontaa bussia käyttävien palveluita.

- pe 28. syyskuuta 2018 12.23.20

Linja 5: kierros Hatanpäälle lisää 10 min jo muutenkin pitkään bussimatkaan Vuoreksesta, ja enää ei pääse yliopistolle (Tietotalon pysäkki), jossa yliopistojen yhdistymisen jälkeen tuhansia työpaikkoja lisää. Älkää muuttako vitosen reittiä!

Jenni - pe 28. syyskuuta 2018 08.43.51

Miksi puhutaan TAYSista liityntäliikenteen vaihtopaikkana? Paikkahan on Vieritiellä, varsinainen TAYSin pysäkki (tuleva päärakennus) on yhden pysäkinvälin päässä. Tästä puolestaan seuraa, että järkevin yhteys esimerkiksi Hervannasta TAYSiin (tai TAMKille) on ratikka Kalevan Prismalle ja siitä bussilla TAYSille. Liityntälinjan pitäisi ruuhka-aikana kulkea joka ratikalta ja ratikalle. Voisi mennä vain TAYSin alueen ympäri ilman mitään Ruotulan-Takahuhdin kierrosta.

jiihoo - to 27. syyskuuta 2018 22.55.38

Aikamoinen isku asuinpaikalle linjojen 1 ja 8 katkaiseminen TAYS:lle, varsinkin kun ensimmäisessä luonnoksessa linjat olivat ennallaan. Nyt siis Teiskon perältä, Orivedeltä ym. perämetsän asukeilla on suora ja nopea pääsy keskustaan vaihdotta, toisin kuin Linnainmaalta, Leinolasta, Vatialasta. Ykkösen ja Kasin suunniteltua vaihtorumbaa voi vain ihmetellä. Ehdoton vaatimus näin suosituille vaihdollisille linjoille on, että aikataulut ovat täsmälleen samat kuin ratikalla, myös hiljaisempina aikoina! Toivottavasti olette lukeneet HSL:n ja Espoon saamaa palautetta tuolla ison kirkon suunnalla, jotta homma ei munita täällä samalla tavalla.

Kehitysehdotuksena linjan 7 jatkaminen Linnainmaalta pidemmälle Leinolan koulun suuntaan, esim. nykyisen 38:n reittiä Atalaan tai Vatialan suuntaan. Näin saataisiin entistä isommalle alueelle vaihdoton yhteys keskustaan, joskin harvemmalla vaihtovälillä. Samalla saataisiin isommalta alueelta syöttöä Koilliskeskukseen, jossa voi vaihtaa Hervannan bussiin tai eri keskustan alueille meneviin busseihin. Ottakaahan pohdintaan ajatus! Koilliskeskukselta itään asuu kuitenkin pienellä alueella paljon ihmisiä tiiviisti, joiden yhteyksiä tässä muilla suunnitelmilla heikennetään sekä keskustaan että Hervantaan.

Tsemppiä isoon muutostyöhön, paljon hyvää on uudessa linjakartassa. Ja pienen sulattelun jälkeen nuo vaihdotkin voivat toimia, jos homma tehdään huolella ja vaihtoehtoja tarjoamalla.

Itä-Tampereelt nääs - to 27. syyskuuta 2018 22.28.12

Sunnuntaisin olisi hienoa päästä töihin seitsemäksi aamulla peltolammiltakin järkevään aikaan, esim. klo 6.10 linja 26 peltolammin kohdilla..

Martsu - to 27. syyskuuta 2018 22.04.25

Kaarilasta, Epilästä,Raholasta ja Villilästä pitäisi saada bussi Nokiantietä Nokialle.
8 km:n matkaan meni ennen 20 min ja nyt yli tunti.

Selkeämmät peruslinjat - to 27. syyskuuta 2018 21.57.18

Heiluri linja Pirkkala-Vatiala(1) lienee hyvä säilyttää ennallaan vaikkakin osuus Koskipuisto-Tays on päällekkäinen ratikan kanssa.Vaihdoton yhteys rautatieasemalle ja Tayssiin on tärkeä monille joukkoliikenteen käyttäjille sekä Pirkkalan että Vatialan suunnalta. Vaihto tuottaa aina jonkinlaisen kynnyksen joukkoliikenteen käytölle.

Eero Siikavirta - to 27. syyskuuta 2018 20.36.42

Käsitinkö nyt oikein, että Multisillasta (ja Sääksjärveltä) ei enää pääsisi lainkaan keskustaan asti (ts. Hämeenkadulle)? Ei kuulosta kovin hyvältä, varsinkaan jos junalle aikoo, niin kävelyä tulee paljon nykyistä enemmän.

- to 27. syyskuuta 2018 19.18.30

Tervehdys!

Ratikka on hyvä väline tarkoitukseensa. Eli siis siirtämään isoa määrää ihmisiä paikasta A paikkaan B. Tämä toteutuu Hervannan ja keskustan välillä. Uskon Sammonkadun reitin helpottavan hervantalaisten elämää. Samoin ratikka tulee toimimaan hyvin Lentävänniemen ja keskustan välillä (kunhan kulkee Lielahden kautta). Molemmissa tapauksissa ihmiset eivät kulje päätepisteistä eteenpäin (keskustan vaihtoja lukuunottamatta).

Toinen asia taas on tynkälinja TAYSille. Sen tulee olla harvemmin kulkeva pikkumatkojen helpottaja, eikä hermoja hiertävä vaihto-ryysis-hässäkkä. Toinen vaihtoehto olisi venyttää linjaa Ojala-Lamminrahkaan asti, jolloin se toimisi kuten Hervantaan vievä linja.

Ratikkareittien rinnalla tulisi kulkea nykyisenlaisesti pitkältä tulevat linjat (esim. 1, 8, 10 jne.), jotka keräävät ihmisiä pidemmältä matkalta harvemmin asuttuja alueita.

Länsi-Metro - Itä-Ratikka - to 27. syyskuuta 2018 19.16.40

Huutijärveltä on päästävä nuorten ja vanhusten kulkemaan järkevästi Tampereelle, tuohan on ihan naurettavaa että pitää ensin siirtyä pari kilometriä että pääsee bussiin. Tuo linjan 42 muutos ihan pelleilyä! Vaihto parin kilsan takia!! 40 päättäri vähintään Huutijärvellä! Tämähän on suorastaan pottuilua kyseisen alueen asukkaille.

Iltaisinkin bussia käyttävä! - to 27. syyskuuta 2018 18.40.58

Suunnitelijoiden terveiset:
> Vaihdot Taysilla on linjoilla 4 ja 8 suunniteltu niin, että jokaiselta linjan vuorolta olisi vaihtoyhteys ratikkaan. Lisätietoa vaihtojen periaatteista voit lukea suunnittelun periaatteista.

Ja illalla jokaiselle ratikalle on 2-3 bussia per linja? Koska muuten tulee juoksukilpa.

LänsiMetro vol2 - to 27. syyskuuta 2018 18.10.11

26 on ollut vakiobussini, koska on päässyt Peltolammilta nopeiten Keskustorille ja nyt se ei enää mene Keskustorille. Iso miinus joukkoliikenteelle. Itse toivoisin 26 linjalle peltolammille lisää vuoroja, koska aamubussit ovat ihan täynnä.

Pettynyt taas joukkoliikenteeseen - to 27. syyskuuta 2018 17.07.48

On ehdottoman tärkeää, että Koillis-Tampereen ”pitkän matkan linjat” 90 ja 28 kulkisivat koko matkan keskustaan ILMAN vaihtoa ratikkaan. Kyseisillä linjoilla bussit kulkevat varsin harvakseltaan, korkeintaan 4 bussia tunnissa molemmat linjat yhteen laskettunakin ja bussiväli voi olla puoli tuntia. Jos tällaisilla harvakseltaan ajettavikla linjoilla pitäisi vaihtaa ratikkaan, se lisäisi matkusaikaa entisestään ja etenkin vaatisi kohtuutonta suunnitelmallisuutta tai varoaikoihin varautumista jotta varmuudella pääsisi oikeaan aikaan perille. Näiden linjojen matkustajien pakottaminen ratikkavaihtoon lisäisi takuulla yksityisautoilua.

Miia - to 27. syyskuuta 2018 17.07.24

Peltolammi-Multisiltaa koskevat palautteet
Positiiviset ensin:
Linjan 5 ruuhka-ajan tiheys ja kulku Pyynikintorille asti parantaa asiointimahdollisuuksia. Myös linja 50 kulkee ruuhka-aikaan useammin.

Sitten ne vähemmän hyvät:
Linja 5 on alueemme linjoista ainoa, joka kulkee Hämeenkadulle ja se ei linjana palvele kuin Peltolammin pohjoispään asukkaita. Myös reitti keskustaan Hatanpään valtatietä pitkin tekee linjasta 50 ainoan, joka palvelee yliopistolle (alueellamme asuu paljon opiskelijoita) ja keskustan itäpäähän menijöitä. Tietotalon pysäkillä jää nyt joka päivä runsas määrä matkustajia, eli tarvetta on kahdelle Lempääläntietä-Tampereen valtatietä menevälle linjalle. Hatanpään valtatietä palvelevat kuitenkin alueeltamme jo linjat 26 ja 11. Ehdotan, että myös linja 50 kulkisi Hämeenkadulle asti, jolloin myös Multisillasta pääsisi keskustaan. Vaihtoehtoisesti voi linjan 35 lisätä linjastosuunnitelmaan.

Peltsusta päivää - to 27. syyskuuta 2018 16.24.30

Hervannasta ei pääse enää nopeasti TAYSin alueelle? Lisäksi suorat linjat Tampere3 paikkojen välillä unohdettu.

N - to 27. syyskuuta 2018 15.53.32

Miksi 5 on vaihdettu hitaammalle reitille Lempääläntieltä Hatanpään valtatielle? Peltsulta pääsee nyt varsin sutjakkaasti keskustaan ja pienellä kävelyllä rautatieasemalle, mutta tämä ei enää uudessa suunnitelmassa toteudu kun 50 jää ratinaan ja 5 matka käy hitaammaksi hatanpään kautta.

- to 27. syyskuuta 2018 15.13.52

11B reitti on kamalan pitkä, jos sillä haluaa tulla Peltolammille saakka. En kyllä linjaa käytä, koska ajoaika on aivan liian pitkä.

Ei jaksa istua pitkään bussiss. - to 27. syyskuuta 2018 14.41.33

Vuoreksen bussi nro 5 voisi kyllä kulkea Hatanpään kautta, koska sillä kulkee paljon myös Hatanpään alueelle töihin tulevia. Muutenkin busseja pitäisi kulkea enemmän. Linja 5 kulkee aivan liian harvoin ja on aina myöhässä.

Mieluummin pyöräilen. - to 27. syyskuuta 2018 14.34.51

Nykyistä linjaa 1 ei saa muuttaa eikä katkaista TAYS:n kohdalta. Kehitysehdotus: ei rakenneta ratikkaa kulkemaan TAYS:iin! Kyllähän TAYS toki iso työnantaja on, mutta ei sen takia tarvitse ratikkaa sinne rakentaa.

Linja 1 ennallaan - to 27. syyskuuta 2018 12.47.27

Suunnitelman mukaan Koillis-Tampereelta ei pääse bussilla enää keskustaan. Ylimääräinen vaihto ratikkaan vaikeuttaa ja hidastaa yhteyttä. Myös Tampereen ammattikorkeakoululla käy tuhansia ihmisiä päivittäin, joten vaihto ratikkaan 1-2 pysäkkiä aiemmin ei ole järkevää vaan bussilla (esim linja 8) pääsee suoraan koululle.

Linja 8 säilytettävä nykyisellään - to 27. syyskuuta 2018 11.30.46

Hei. Kiitos, että saamme kommentoida linjasta ja antaa ehdotuksia.
Toivoisin, että linja 15 kulkisi suoraan Hämeenkadulle kuten nytkin eikä Ratinaan. Millään bussilla ei luonnos 2 mukaan työmatkalainen tai koululainen pääse enää Iidesrannasta suoraan Hämeenkadulle. Vaihtoehto olisi että 15 bussi kulkisi Kalevaan päin. Huomioikaa Lasten koulupolut päätöksissänne.

Linja 15 suoraan Hämeenkadulle - to 27. syyskuuta 2018 10.21.52

Kun/jos suoria linjoja pätkitään (etenkin linja 8), niin laskekaan nyt sitten kunnolla kuinka paljon niitä ihmisiä tunkee itsensä ratikkaan välillä Tays-keskustori.

Pirjo Gestrin - to 27. syyskuuta 2018 10.02.39

Runkolinjat 1 ja 8 on ehdottomasti pidettävä ennallaan jotta ne kulkevat suoraan keskustaan ilman vaihtoja. Kyseisten linjojen ihmismäärää ei ole mitenkään mahdollista siirtää TAYS:lta ratikkaan sujuvasti esimerkiksi työaikoina.Vaihtaminen TAYS:lla olisi turhaa matka-ajan pidentämistä näin suurilla linjoilla kuin mitä 1 ja 8 ovat. Ei ole järkeä pätkiä kattavia ja hyvin aikataulutettuja linjoja. Atalasta on säilytettävä myös suora yhteys Hervantaan (nykyinen 38). Se on ehdotonta siellä töissä / koulussa käyville, eikä ratikan pitäisi kyseiseen linjaan vaikuttaa mitenkään.

Runkolinjat 1 ja 8 säilytettävä suorina - to 27. syyskuuta 2018 09.28.18

Onko suunnitelmissa huomioitu Kangasalan Lamminrahka ja Tampereen Ojalan tulevat 13.000 asukkaan asuinalueet (2021-2023)? Jos itäpuolen julkinen liikenne toimii syöttöliikenteen varassa vaihdollisena niin siitä seuraa sellainen julkisen liikenteen liikennekaaos aamuisin ja iltapäivisin Taysille, että heikompaa hirvittää. Suorat yhteydet itäpuolelta keskustaan on säilytettävä. Toinen vaihtoehto on ratikan ulottaminen itäpuolelle. Välimallin ratkaisu esim 1 ja 8 (vaihdollisena) linjojen osalta on toimimaton, epätasa-arvoinen ja vastoin aikaisempia "lupauksia".

Onko tätä mietitty? - to 27. syyskuuta 2018 09.19.41

Onko aina vaan ajatus että linja 32 loppuu ja koululaiset, opiskelijat ja työssäkäyvät kulkevat esim. Pappilasta ensin keskustaan päin ja vaihtavat sitten Hervantaan menevään ratikkaan. Lnja 32 on ollut hyvä yhteys Kaukajärven ja Hervannan suuntaan.

- to 27. syyskuuta 2018 09.17.56

Suunnittelun terveiset

Vesilahdelta Tampereelle on suunniteltu nopeaa yhteyttä, kun bussien aikataulut pystytään yhdistämään junien aikatauluihin. Tämä mahdollistaa nopeimman yhteyden Vesilahden ja Tampereen välille, eikä vaihtoa tarvitse tehdä Hervannassa ratikkaan. Samalaista ratkaisua on haettu Länsi-Tampereella, kun Tesoman rautatieseisake valmistuu 2020-luvulla, jolloin bussista voi helposti vaihtaa nopeaan junaan.

Vaihdot Taysilla on linjoilla 4 ja 8 suunniteltu niin, että jokaiselta linjan vuorolta olisi vaihtoyhteys ratikkaan. Lisätietoa vaihtojen periaatteista voit lukea suunnittelun periaatteista.

Suunnittelu Linjasto 2021 - to 27. syyskuuta 2018 09.04.09

Onneksi näin työttömänä voin työpaikkaa etsiessä valikoida sen sijaintia! En ala vaihtelemaan tays ratikkaan, joten keskustan alueelle ei ole asiaa sitten!

Työtön - to 27. syyskuuta 2018 08.24.17

Ratikka ei vaikuta mitenkään (suurimman osan) Muotialassa tai Korkinmäessä asuvien elämään ja liikkumiseen, niin myös bussilinjoja ei tältä alueelta saa poistaa. Kyllä lasten pitää kouluun bussilla päästä omalta alueeltaan oman alueensa kouluun. Myös keskustaan on päästävä järkevästi. Nyt ainoa linja Muotialasta menisi Nokialle, mitä ihmettä?

Taksi on liian kallis väline kulkea kouluun ja töihin - to 27. syyskuuta 2018 07.56.40

Hyvä muutos versioon 1 on, että 28 ja 90 jatkavat suoraan keskustaan. Ei näidenkään käyttäjät mikään pieni joukko ole, eikä varmaan kukaan 28:n ja 90:n käyttäjistä jää version 1 vaihtoja kaipaamaan.

- to 27. syyskuuta 2018 01.40.40

Lopetan täysin julkisen liikenteen käytön jos yhteys Vatialasta keskustaan linjalla 1 tehdään vaihdolliseksi. Miksi muuttaa hyvin toimivaa linjaa. Vain senkö takia että teidän on pakko saada ratikkaan matkustajia.

Vieras - ke 26. syyskuuta 2018 22.55.55

Linjonen 28 ja 90 kakkosluonnos on sujuvampi linjojen jatkaessa suoraan keskustaan.

Usein linjaa 28 käyttävä - ke 26. syyskuuta 2018 22.29.17

Linja 130 ja luonnos 2 on kyllä Tohlopissa asuvalle kyllä kuin märkärätti naamalle. Edes suurinpiirtein nykyisillä aikatauluilla matka-aika kasvaa saman verran kuin mitä keskustaan ajaisi autolla vanhaan verrattuna, jos haluat esim. tasaksi tähdätä töihin. Aamun ensimmäisiin etelän juniin ilman 10-20min kävelyä on turha haaveillakkaan, jos muillakaan linjoilla meinaa päästä ajoissa.
Lielahteen tohlopista sen sijaan pääsisi jatkossa kolmella eri linjalla (130, 71 ja 21) suht helpoti, mutta miksi? Keskustaan itse ainakin haluan helpommin julkisilla, kuin hyvin helposti autolla lähestyttävään kauppakeskittymään. Jos 130 ylettäisi edes pyynikintorin ratikalle, niin tällä olisi jo iso vaikutus. Ratikassa oleva keskimääräinen 7min tai 15min vaihtoväli on vähemmän kuin monissa muissa linjoissa keskimäärin.

Nykyinen suunnitelma ei kannusta lisääntyneellä työmatkalla kyllä käyttämään julksia sitten yhtään.

Onneksi on myös auto - ke 26. syyskuuta 2018 22.26.28

Pidän parempana (joustavampi) linjojen 28 ja 90 kakkosluonnosta, missä linjat 28 ja 90 jatkavat suoraan keskustaan.

Sirkka Vikkula - ke 26. syyskuuta 2018 22.17.05

Kommentoin linjan 29B esitystä.
Raitiolinjan hyötyvaikutus joukkoliikennöintivälineenä ei yllä riittävällä tavalla Vehmainen- Linnainmaa alueelle. Vuorovälejä ei tule missään nimessä vähentää tai pidentää! Esityksen mukainen liikennöinti väli arkisin 30- 60 min on aivan liian harva. Arkipäivisin liikennöintiväli klo 04-06 tulisi olla maks 40min, klo 06-10 maks 20min, 10-14 maks 40, 14-20 maks 20min, 20- 24 maks 40, 24-04 1h.
Lauantaisin 09-21 joka 40 maks. Yölinja myös la-su 1h välein.

Matti Takala - ke 26. syyskuuta 2018 22.16.45

Linjan 55 mahdollinen siirtyminen Hervantaan päättyväksi/alkavaksi on ehdottomasti muutettava. 55 käyttäminen on ollut ajankäytöllisesti järkevää vain yhteysvälillä Tampere-Vesilahti vain ja pelkästään sen takia, että bussi ajaa suoraan motarin kautta Ideaparkin ja Keskustorin välisen matkan. Ken harva on halunnut Hervantaan, on tähänkin mennessä voinut vaihtaa Sääksjärvellä poikittaislinjaan. 99,5 % matkustajista ei halua.

Tampere-Ideapark-Vesilahti-Narva - ke 26. syyskuuta 2018 21.34.48

Kannatan Kukkista. 28 koukkaamaan Atalan kautta.

Olkahisista ilman vaihtoa keskustaan - ke 26. syyskuuta 2018 19.47.50

Kuten monissa edellisissä mielipiteissäkin on jo todettu, vaihtoehto 2 heikentää idän suunnalta (Kangasala, Atala) tulevien matkustajien kulkemista. Heidän on pakko käyttää yhdistelmää bussi-raitsikka. Muulta suunnalta kulkevat pääsevät kauempaakin suoraan keskustaan ilman pakollista kulkuneuvon vaihtoa. Vaihtoehto 1 kohtelee kulkijoita tasa-arvoisemmin. Toki linjoja on yhdistettävä, mutta voitaisiinko pitkät runkolinjat säilyttää siten, että niillä kaikilla pääsisi suoraan keskustaan asti.

Samaa mieltä: linjat 1 ja 8 säilytettävä - ke 26. syyskuuta 2018 19.40.31

Linjat 28 ja 90 tulee olla suorat yhteydet keskustaan, kuten tässä vaihtoehdossa onkin. Etenkin kun Ojalan alue lähtee kehittymään, näillä linjoilla tulee olemaan entistä täydempiä busseja.jo nyt joutuu usein seisomaan,

Linjat 28 ja 90 keskustaan - ke 26. syyskuuta 2018 19.37.16

Linjan 1 kannalta ehdottomasti versio 1, jossa linja säilyy ennallaan Kangasalan suunnasta. Jo nyt työmatka Nattari-Hatanpää kestää bussilla 45 min, mutta se on silti siedettävä istua samassa bussissa ilman vaihtoja. Jos tähän matkaan lisätään kaksi vaihtoa + odotukset (bussi-ratikka-bussi), työmatka julkisilla venyy vähintään yhteen tuntiin, mikä on käytännössä kestämätön ainakin jokapäiväisessä liikenteessä alle 15 km päässä keskustasta. TAYS:lle päättyvässä linjavaihtoehdossa siis ainakin työmatkaliikenne siirtynee Holvasti-Kiveliö-Nattari-Vatiala-akselilta henkilöautoihin, koska omalla autolla vastaavaan matkaan menee n. 20 minuuttia. Näiden alueiden omakoti- ja rivitalojen pihaan mahtunee toinen auto sen verran helposti, että muutoksen toteutuessa se näkynee selvästi linjan 1 käytössä ja yksityisautoilun lisääntymisessä keskustaa myöten.
Jos version 2 TAYS:lle päättyvää vaihtoehtoa edes harkitaan, tulisi harkita vähintään Vehmaisten linjan 29B päätepysäkin kierrättämistä Holvastinkatu - Nattarin kautta (aiakin yhdellä linjalla inhimillisessä ajassa keskustaan ja takaisin).

Oliko tarkoitus lisätä yksityisautoilua? - ke 26. syyskuuta 2018 19.25.52

Linja 95 voisi kulkea sillain että 3 vuorolaisetkin voisi sitä hyödyntää aamu 5stä ilta 23een asti,sillä kun työt alkaa aamu 06.00 niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin oma auto,varmaan se raha mitä laitan dieseliin kelpaisi myös TKL:lle??

Hammaspyörätehtaan orja - ke 26. syyskuuta 2018 19.02.26

Suuri epäkohta luonnoksessa 2 on nykyisellään hyvin toimivan ja matkustajamääriltään suuren bussilinja 1:n torpedointi. Ei ole minkään valtakunnan järkeä katkaista matkan tekoa ja juoksuttaa matkustajia bussista ja ratikkaan ja takaisin TAYS:n kohdalla. Näillä suunnitelmilla viimeistään saitte yhden ratikan vastustajan lisää.

Autokaupoille - ke 26. syyskuuta 2018 18.46.26

Suunnittelun lähtökohta on saada ihmiset ratikkaan, mutta kun muuallekin pitäisi päästä. Itäpuolelta ei pääse muualle kuin tays:iin ja keskustaan. Entinen 38 linja meni Kaukajärven kautta Hervantaan,tosin ei kulkenut viikonloppuisin. Jonkin linjan pitäisi Sorilan suunnasta kulkea myös Kalevan Prismalle ja Sammonkatua pitkin keskustaan. Kalevassa ja Sammonkadulla on paljon liikkeitä, jäähalli ja uimahalli. Tältä reitiltä on myös kävelymatka Kangasalantien varteen ja esim.Kalevankankaan hautausmaalle, palvelisi varmasti muitakin kuin minua. Samoin linjan 17 pitää kulkea vanhaa reittiään. Kalevan Prisman seutu on tärkeä iso ostospaikka itäpuolelle Tamperetta. Sinne on päästävä myös autottomien. Sieltähän voi myös jatkaa ratikalla, ei tays ole ainoa vaihtopaikka.

Itäpuolen kulkija - ke 26. syyskuuta 2018 17.46.24

Jos keskustori on liian ahdas kaikille pysäkeille ratikan tultua, on siirrettävä päätepysäkkejä sopivasti, mutta ei kohtuuttomasti.On etsittävä tilaa torin ja aseman lähialueilta. Tai kaivakaapa busseille oma tunneli.. päätepysäkin ahtaus on huono ja riittämätön peruste hyvän linjan katkaisemiseen tai siirtämiseen aivan toisaalle. Tällaisia hyväksi koettuja, käytettyjä linjoja on useita ja eniten niiden muuttaminen tuntuu silloin, kun uusi linja ei olekaan edellistä korvaava vaan matkan tekeminen joudutaan järjestämään muilla kulkuneuvoilla. Esimerkkinä mm. jotkut linjat, jotka tulevat Tampereen ulkopuolelta, kuten 55. jos kuluttajan kuljettava reitti on AINA Tampere-Koivistonkylä-Lempäälä_Vesilahti- linjalla, miksi ostaa lippu autoon joka vie yli vartiksi Hervantaan ja jättää vaihtopysäkille. Hervannastakaan ei ole suoraa yhteyttä kaikkiin niihin suuntiin, joihin vesilahtelaiset kulkevat. Matka tulee Hervannasta moneen suuntaan pitemmäksi kuin keskustasta.

- ke 26. syyskuuta 2018 17.37.45

Linja 29 pikaisesti kuntoon vuoroväleineen. Lähtöpaikka linnainmaalta.

Pettynyt Pappilasta - ke 26. syyskuuta 2018 17.33.59

Huono juttu jos 1 ja 8 ei kulje suoraan keskustaan. Vanhemman ihmisen on hankalaa vaihdella kulkuneuvoa sen huomaa vasta sitten kun itse on vanha eikä liikkuminen ole helppoa. Kännykän näpelöijät muutenkin aina varaavat penkit eivätkä ole huomaavinaan kun vanhempi ihminen on pyörtymispisteessä. On kai syytä koittaa muuttoa kohti keskustaa josta muutenkin olen kotoisin. Ei kiinnosta ratikat eikä Nysset muuta kuin pakosta, kun keskustaan on päästävä.

2 suunnitelmassa kulku vaikeutuu/ ULLA - ke 26. syyskuuta 2018 17.18.12

Kakkosluonnoksessa Hervannasta pääsisi Keskustorille (ja kauas keskustan länsipuolelle, aina Pyynikintorille asti) kahdella suoralla runkobussilla JA suoralla raitiovaunulla. Mistään TAYSin itäpuolelta ei pääsisi suoraan Keskustorille yhdelläkään kulkuvälineellä. Yrittäkää edes vähän tuoda tasapuolisuutta kaupungin ja seudun eri alueiden kohteluun.

-- - ke 26. syyskuuta 2018 17.17.56

Ratikan ja bussiliikenteen suunnittelussa ei ole nyt otettu ollenkaan huomioon sitä, että kaikki eivät työskentele keskustassa. Jos jo nyt joudut vaihtamaan bussia keskustassa, toisi tämä uusi malli kaksi vaihtoa työmatkaasi. Ensi bussilla TAYS, sieltä ratikalla keskustaan ja siellä toinen vaihto ja työpaikalle. On aivan väärin että itä Tamperetta näin rankastaan, ettei yhtään bussilinjaa mene suoraan keskustaan. Jo nyt kuluu aikaa työmatkaan ja juuri nämä pitkät, runkolinjan bussit, 1 ja 8 typistettäisiin jossa kulkee suuri ihmismäärä. Eipä oikein motivoi tämä joukkoliikenteen suosiminen.

Hanna - ke 26. syyskuuta 2018 16.56.12

Runkolinjat 1 ja 8 kulkevat täpötäysinä 10 min välein koillisesta keskustan suuntaan. Tämän ihmismäärän siirtyminen sulavasti TAYSin kohdalla ratikkaan on aivan utopistinen ajatus. Matka-aika, joka jo nyt on suuri tekijä valinnassa henkilöauton ja joukkoliikenteen käytön välillä, kasvaa kohtuuttomasti matkan pituuteen nähden. Lisäksi Niihaman liityntäpysäköintiä hyödyntävien matkantekoon tulisi yksi kulkineen vaihto lisää. Monikohan innostuu ajatuksesta...

Runkolinjat piti säilyttää ratikasta huolimatta? - ke 26. syyskuuta 2018 16.45.53

Raholan Korvenkadun linja 11 on muutettu numeroksi 12, joka ajaa, vaikkakin kiertäen, rautatieaseman ohi. Tämä olisikin jo aika palauttaa, kun sen aikoinaan meiltä työmatkansa junalla kulkevilta veitte. Eli versio 2 on parempi kuin ensimmäinen, koska sillä pääsee rautatieaseman ohi.

Raholasta rautatieasemalle - ke 26. syyskuuta 2018 16.13.10

Linjalla 1 jatkaa monesti Koskipuistossa puoli bussillista väkeä Hatanpään suuntaan Kangasalta tullessa ja vastaavasti Hatanpään suunnalta jatketaan Kangasalle päin. Uudessa ehdotuksessa yhteydet Itä-Tampereelta ja Kangasalta Hatanpään ja Länsi-Tampereen suuntaan huonontuvat merkittävästi. Työmatka kahdella vaihdolla (bussi-ratikka-bussi) ei tarjoa minkäänlaista motivaatiota joukkoliikenteen käytölle yksityisauton sijaan. Ylipäänsä tässä vaihtoehdossa ei näytä olevan vaihdotonta yhteyttä Teiskontien ja Kalevan suunnalta Hatanpään suunnalle, mikä on merkittävä työssäkäyntialue.
Ymmärrän hyvin, että tässä vaihtoehdossa linjojen 28 ja 90 yhteydet keskustaan paranevat, mutta tässä vaihtoehdossa, verrattuna ykkös vaihtoehtoon, pienen joukon kulku helpottuu ja kahden suuren runkolinjan ihmisten kulku vaikeutuu. Hyödyt ja haitat eivät ole tasapainossa tässä vaihtoehdossa

Linjat 1 ja 8 ennallaan - ke 26. syyskuuta 2018 15.13.11

Ratikka ei vaikuta mitenkään (suurimman osan) Muotialassa tai Korkinmäessä asuvien elämään ja liikkumiseen, niin myös bussilinjoja ei tältä alueelta saa poistaa. Kyllä lasten pitää kouluun bussilla päästä omalta alueeltaan oman alueensa kouluun. Myös keskustaan on päästävä järkevästi. Nyt ainoa linja Muotialasta menisi Nokialle, mitä ihmettä?

Taksi on liian kallis väline kulkea kouluun ja töihin - ke 26. syyskuuta 2018 15.04.01

Nekalan kouluun pitää päästä turvallisesti kulkemaan Muotialasta. Nykyisen suunnitelman mukaan lähin koululle menevä linja-auto on nro 10, johon päästäkseen on ylitettävä todella vilkasliikenteinen Nekalantie, joka vieläpä sijaitsee kaukana. 31 bussi Korkinmäestä ehdottomasti takaisin tai nro 10 kulkemaan Muotialantietä pitkin.

Muotialasta päivää - ke 26. syyskuuta 2018 14.55.08

Linjalla 130 ei ole tälläisenään mitään tekemistä Raholan asukkaiden kanssa. Tesoman valtatien toinen puoli on silkkaa teollisuusaluetta, josta ei bussintarvitsijoita löydy. Jos linja kurvaisi Tesoman valtatieltä Kokkolankadulle, edeten Vanhaa kirkkotietä Nokiantielle ja siitä kohti Epilää, tavoittaisi linja huomattavasti suuremman käyttäjäkunnan koko Ala- ja Ylä-Raholan, sekä Villilän alueelta. Samalla linja palvelisi Kokkolankadun varteen suunnitellun suuren, tiiviisti kaavoitetun (eli autottomien) kerrostaloryppään asukkaita.

K’fee - ke 26. syyskuuta 2018 14.38.54

Linja 55 on ainoa yhteys välillä Vesilahti- Tampere. Uuden suunnitelman mukaan matka- aika kasvaa liikaa ja vaihdot tekevät linjan mahdottomaksi käyttää. Opiskelija ja työssäkäyvä saavat päivittäin tunnin lisää matka-aikaa.Taysissa,Hatanpäällä ja lääkärikeskuksissa asioivat,usein iäkkäätkin- tai lasten kanssa liikkuvat henkilöt, joutuvat vaihtamaan kulkuneuvoa 1-2 kertaa päästäkseen kohteeseen. Ostoksilla ja virastoissa kävijät samoin, kauppakassiensa kanssa. Huvituksiin ja harrastuksiin kulkijat joutuvat pimeänä aikana odottelemaan vaihtovuoroja mm. Hervannassa, keskustasta tultuaan. Entä Tays? Nytkin vilkas ja ruuhkainen, suunnitelman toteutuessa sairaalaan tai poliklinikalle saapuville sekä kaikille sieltä kulkeville tai siellä vuoroa vaihtaville kärsimyksen paikka. Suora linja Vesilahti- Lempäälä- Tampere keskusta (sieltä joka suuntaan sopiva vaihto kuten nytkin), se on täällä luonnollinen työ-,opiskelu-, harrastus- ja asiointiyhteys.Keskustan pysäkki voi sitten olla missä vain välillä Linja-autoasema- Hämeenpuisto.

Joukkoliikennettä voi muuttaa, mutta kuluttajaa kuunnellen. - ke 26. syyskuuta 2018 14.04.29

Jäi vähän epäselväksi menisikö keskustasta Lamminpään koulun viereen enää bussia niinkuin tällä hetkellä?

Koululainen - ke 26. syyskuuta 2018 12.55.59

Jotenkin muistelin että runkolinjat piti säilyttää (1&8). No, nykyisin kun matkustan Niihamankadun pysäkiltä töihin Mediapolikseen hyppään kasiin. Tulevaisuudessa ilmisesti hyppään kasiin, siitä hyppään TAYSilla raitiovaunuun ja Pyynikintorilla taas ykköseen tai seiskaan. Taitaa tuo yksityisautoilu ja Rantatunneli houkutella enemmän.

Riku - ke 26. syyskuuta 2018 12.32.12

Luonnos 2 on huono, koska Koillis-Tampereelta tulevat joutuisivat vaihtamaan TAYS:llä ratikkaan. Koillisesta matkustajia syöttäisivät jatkossa linjat 4 ja 8 eikä ole mitenkään mahdollista, että jokaista bussia olisi odottelemassa ratikka, varsinkaan ruuhka-aikoina. Ja kuvitelkaapa sitä vaihtohärdelliä, kun välineestä toiseen siirtyvät rynnivät ehtiäkseen ja mahtuakseen jatkokulkuveuvoon. Nykyinen 1-linja on jätettävä ennalleen.

Ykkönen - ke 26. syyskuuta 2018 12.13.02

Palvaanniemen/ Vuohenojan asukkaana ja päivittäin julkisia kulkuneuvoja käyttävänä olen odottanut ratikan tuloa lähelle. Jotenkin lähes tyrmistynyt olo siitä, että pysäkkiä ei kuitenkaan ole suunnitelman mukaan tulossa Palvaannimen kohdalle. Alueelta kulkee myös koululaisia, jotka käyttävät nykyään bussia nro 3, joka jäämässä pois. Bussiyhteydet ovat myös hankalaoitumassa. Eli todellisuus on se, että ratikka kulkee vierestä, mutta sitä ei pysty käyttämään. Ehdottomasti toivon, että suunnitelmaa tarkistettaisiin vielä tämän osalta.

Huolestunut asukas - ke 26. syyskuuta 2018 12.05.06

Hei,
Aikaisemmassa luonnoksessa reitti 80 jatkui Höytämöön asti ja siten palveli loistavasti niitä Länsi-Tampereella ja keskustassa asuvia, joiden työpaikka sijaitsee Sarankulman ja Lakalaivan teollisuusalueilla. Heitä kun ei nyt rakennettavat ratikkalinjat palvele mitenkään.
Onko tätä uutta luonnosta mahdollista korjata siihen suuntaan ja jatkaa reittiä 80 ulottumaan uudestaan tuonne Sarankulmaan ja Lakalaivaan. Sen lisäksi luonnoksessa 1 linja 80 oli liikennöimässä 15 minuutin välein kun tässä uudessa linja 26 vain puolen tunnin välein. Kiitos.

Kari - ke 26. syyskuuta 2018 11.33.11

Tässä luonnoksessa on hyvää se, että linjat 28 ja 90 jatkavat suoraan keskustaan. Linjojen reitillä asuu paljon lapsiperheitä ja vanhuksia, joille molemmille on helpompaa, jos eivät joudu vaihtamaan taysilla ratikkaan. Näille ryhmille myös vaihtoyhteyksien odottelu on ikävää ja hankalaa, joten erittäin hyvä muutos tämä.
Sitä en edelleenkään tajua, miksi linjan 38 reittiä on pitänyt muuttaa? Eihän ratikan pitäisi vaikuttaa siihen mitenkään. Tällä hetkellä linja on aivan loistava poikittaislinja koillisen alueen ja Hervannan välillä. Se mahdollistaa työmatkat koillisen alueen ja Hervannan välillä ilman henkilöautoa (toisin sanoen tukee ekologista työmatkailua, johon kai koko ratikkahankekin tähtää?). Lisäksi nuoret käyttävät sitä päästäkseen koilliselta alueelta Hervannan kouluihin. Linjaa käyttävät myös ne Atalassa ja Linnainmaalla asuvat perheet, joiden lapset ovat hoidossa Hervannan päiväkodeissa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että linja lähtee jo Linnainmaalta taysille. Järkevämpää olisi jatkaa linjaa vaikka Atalasta Olkahisiin (tai sinne joskus rakennettavaan Ojalaan...) ja lisätä sen käyttöä tällä tavoin.

Töissä Hervannassa, asun Atalassa - ke 26. syyskuuta 2018 11.30.03

Mahtavaa kun 21 säilyy Ikurissa, niin että pienet koululaiset pääsevät Ikurista tarvittaessa bussilla Tesomalle uuteen yhtenäiskouluun.

Annika Suokko - ke 26. syyskuuta 2018 11.09.59

Linja 17 pitää säilyttää ja mielellän nykyisellä numerollaan. Vehmaisissa ei ole kuin ala-aste, joten lasten pitää päästä kulkemaan yläkouluun. Työmatkaliikenne hidastuu myös kohtuuttomasti nykyisessä suunnitelmassa. Ensimmäisessä suunnitelmassa 17 kulki Kalevanharjun päältä kohti länsipuolta tiheällä vuorovälillä. Tämä oli erinomainen linjaus. Miten on mahdollista, että nyt vuoroväli on harvennettu 60 minuuttiin ja reitti on paljon epäkäytännöllisempi. Mihin laskelmiin näin suuri ero suunnitelmissa voi perustua? Jos 17 lopetetaan, niin moni siirtyy yksityisautoiluun. Helppoa sekään ei ole, jos työmatkalla pitää vielä kuskata lapset kouluun. Miettikää linjan 17 säilyttäminen vielä uusiksi, kiitos.

Jari - ke 26. syyskuuta 2018 11.08.06

Linja 31 on tärkeä Muotialantien ikäihmisille. Samoin Korkinmäestä keskustaan matka aika pitenee huomattavasti, koska linjat 12 ja 21 kiertävät. Vaikka ratikkalinja menee korkinmäen vieressä, tulee ratikkapysäkille kohtuuttomasti matkaa.

Ikäihmisten puolesta - ke 26. syyskuuta 2018 10.35.22

Linjastoluonnos 2:ssa on parannuksena se, että älyttömistä mutta järjettömistä vaihdoista ratikkaan on luovuttu linjoilla 28 ja 90. Sen sijaan nyt tätä älyttömyyttä ollaan näemmä tuomassa nykyisille linjoille 1 ja 8. Lisäksi linjan 55 sakkokierros Hervantaan on täysin älyvapaa ratkaisu. Saman tien voisitte lopettaa koko linjan, sillä sen käyttäjät siirtyvät varmuudella yksityisautoihin täysin tarpeettoman rangaistuskierroksen jälkeen.

Linjastosuunnittelijat voisivat vihdoinkin palata utopioistaan maan pinnalle ja tunnustaa seuraavat tosiasiat:

1) Kiskoilla liikkuva ylihintainen museokulkuneuvo (=ratikka) rakennetaan tamperelaisten veronmaksajien selvän enemmistön vastutuksesta huolimatta. Ratikka EI muutu tarpeelliseksi sillä, että koko älyttömyyden veroissaan maksavien eri kaupunginosien tai kuntien asukkaiden liikkumisesta tehdään hidasta ja hankalaa ääliömäisellä vaihtorumballa, kun muuten ratikkaa ei saada näyttämään käyttöasteeltaan järkevältä. Tuskin tilanne muuttuu sillä, että joukkoliikenteestä siirrytään sen toimimattomuuden vuoksi omiin autoihin.

2) Kukaan EI halua näitä suunnitelmissa olevia vaihtoja -ei sen enempää nykysiltä linjoilta 1, 8, 28 tai 90 tai miltään muiltakaan linjoilta.

3) Vesilahtelaiset tuskin kaipaavat mitään idioottimaista sakkokierrosta Hervannasta

4) Vaihtoyhteydet eivät ole koskaan paikallisliikenteessä toimineet eivätkä ne tule toimimaan tässäkään yhteydessä. Tulos on vain turhaa odottelua ja kulkemisen vaikeutumista sekä tähön turhautuvien siirtyminen omiin autoihin.

5) Joukkoliikenteen käyttäjät haluavat nopeita ja sujuvia sekä vaihdottomia yhteyksiä, joissa pidemmille linjoille voisi kehittää myös pikavuoroyhteyksiä. Miksi joukkoliikennetoimiston vastaus toiveisiin näyttää olevan vaihtoja, hitautta, hankaluutta, turhia sakkokierroksia ties missä jne...? Mitään järkevää selitystä tälle ei ole vieläkään saatu.

6) Kannattaisi tutustua siihen, miten pääkaupunkiseudulla kävi, kun surullisenkuuluista Länsimetron syöttöliikenne alkoi: matka-ajat pitenivät ja asiakastyytyväisyys väheni, kun vaihtovisiot eivät toimi. Onko samat virheet toistettava Tampereellakin??

On todella toivottavaa (vaikka järkiintyminen lienee megalomaniaviruksesta kärsivällä Tampereella turha toivo), ettei ratikka laajene enää kakkosvaiheeseen ja erityisesti, että lähikunnat ( esim. Kangasala ja Ylöjärvi) ovat järkeviä ja kieltäytyvät ratikkaverkoston laajentamiseen alueelleen, kun ainoa tulos koko ratikasta näyttää olevan bussiyhteyksien pilaaminen ja täysin tolkuttomat kustannukset veronmaksajille. Nimimerkki Atalan asukki lienee oikeassa siinä, että asioista näyttävät päättävän tahot, jotka eivät itse tule ratikkaa käyttämään (ja omana lisäyksenä totean vielä, että ko.tahot eivät varmaankaan tule itse näistä vaihdoista kärsimään).

Entäpä sitten esim. Höytämön ja Siivikkalan liikenne? Joskus vanha linja 50 Siivikkala-Höytämö toimi aikataulurakenteeltaan ja muutenkin hyvin - miksiköhän tätä ei esim. voida palauttaa??

Yleisesti ottaen: kuten jo suunnitelmasta 1 todettiin; ainoat, jotka tulevat näitä uusia suunnitelmia kannattamaan, ovat Tampereen automyyjät, sillä myyntiluvut tulevat takuuvarmasti kasvamaan.

Koko ratikasta jo ennen sen valmistumista tarpeekseen saanut veronmaksaja - ke 26. syyskuuta 2018 10.00.03

Nyt tarvitaan faktoja pöytään. Mitä suunniteltu muutos linjojen 1 ja 8 osalta tarkoittaa ajallisesti työssäkäyvälle joka lähtee töihin Atalasta/Linnainmaalta/muualta kahdeksalta ja palaa noin kahdeksan tunnin päästä keskustasta? Siis vertailu nykyiseen ajomatkaan (ilman ratikkatyömaan aiheuttamia hidastuksia) ja arvioituun ajoaikaan ratikkavaihdon kanssa. Ei siis mitään teoreettista optimismiarviota vaan käytännön keskimääräinen oletettu toteutuma. Teillä on mahdollisuus hälventää epäilyksiä ja saada hankkeelle hyväksyntää tuomalla faktat pöytään avoimesti. Jos em. arvioita ei ole olemassa niin ehkä ne olisi syytä hankkia.

Faktat pöytään - ke 26. syyskuuta 2018 09.48.44

Vesilahtelaiset (ja lempääläläiset) Tampereelle kouluihin, oppilaitoksiin ja työpaikkoihin suuntaavat, eivät hyödy mitenkään siitä, että linja 55 siirretään kulkemaan Hervannan kautta. Päinvastoin. Suurin osa väestä kulkee Tampereen keskusta-alueelle. Heidän sujuva matkansa on truvattava silyttämällä edes jotenkin inhimillinen matka-aika. Uuden suunnitelman mukainen reitti hidastaa entisestään matkoja ja tukee yksityisautoiluun siirtymistä. Tarkoitus ei varmastikaan ole lisät ympäristön kuromitusta ja vaikeuttaa matkustajien liikkumista!!

Linja 55 - järkeä suunnitteluun. Tuetaan ympräistöarvoja ja julkisia kulkumuotoja suunnitelemalla järkevät reitit - ke 26. syyskuuta 2018 09.37.45

Linja 55 säilytettävä suorana yhteytenä Vesilahdesta Tampereen kesksutaan. Väli Sääksärvi-Hervanta hoidettava toisella poikittaislinjalla. Hyvin harva vesilahtelainen kulkee HErvantaan. Väli on hidas ja tukkoinen ja hidastaisi entisestään Tampereen keskustaan kulkijoiden matkaa. Hervannasta on varmasti aivan riittävästi matkustajia raitsikkaan ilman, että vesilahtelaiset kierrätetään sitä kautta.

55 ei ole oikea ratkaisu kuljettamaan matkustajia Hervantaan! - ke 26. syyskuuta 2018 09.34.34

Linja 55: ehdottomasti säilytettä suorin mahdollinen yhteys Tampereen keskustaan. Vesilahtelaisilla kuluu jo muutenkin riittävän paljon aikaa matkustamiseen. Jos vielä pitää ruveta vaihtelemaan välillä kulkuneuvoja, matkustaminen menee ihan mahdottomaksi. Myös Lempääläläiset kulkevat paljon linjaaa 55 käyttäen, koska se on järkevin yhteys myös sieltä Tampereen keskustaan.

Järkeä linjasuunnitteluihin - 55 - ke 26. syyskuuta 2018 09.31.15

Linja 1 pidettävä suorana runkolinjana ilman ratikkavaihtoja. Koillis-Tampereen asukkaana on saanut purra hammasta jo sen takia, että joutuu kustantamaan meille hyödytöntä ratikkaa. Nyt sitten vielä meille ollaan tekemässä kiusaa katkaisemalla hyvä nysselinja 1. Näpit irti ykkösestä, kiitos!

Mur mur - ke 26. syyskuuta 2018 09.22.43

Järki käteen! Sorilasta tarttis päästä viikonloppuisin yövuoroon TAYSiin! Urpot!

Veroprosentti kohta 21% - ke 26. syyskuuta 2018 08.58.57

Kakkosvaihtoehto huonontaa selvästi työmatkaani. Tällä hetkellä pääsen bussilla nro 8 töihin suoraan lähipysäkiltä lähipysäkille (Tesoma-TAMK:n pysäkki) 2. vaihtoehdossa joudun ensin vaihtamaan bussista ratikkaan Keskustorilla ja Kissanmaan päädyssä jäämään yhtä pysäkkiä aikaisemmin pois tai kävelemään TaYS:ltä. Molempiin matkoihin menee noin 10 minuuttia. Onko myös bussien jatkoyhteydet suunniteltu niin, että työmatkani ei tule pidentymään? Aikaisemmin kun jouduin työmatkani vaihtamaan bussia Keskustorilla oli työmatkani pidempi. Toivon että se ei tästä nykyisestä noin tunnin työmatkasta enään pitene!!!

- ke 26. syyskuuta 2018 08.27.17

On todella upeeta että näistä asioista päättävät henkilöt, jotka eivät tule ikinä ratikkaa käyttämään.

Linjat 1 ja 8 on ehdottomasti pidettävä nykyisenlaisina, ne toimivat nyt erittäin hyvin, eikä ole mitään järkeä alkaa pätkimään suoraviivaista linjaa. Linja 8 kuljee hyvin kattavaa reittiä ja vuorojakin on tällä hetkellä tarpeeksi. Molemmat linjat ovat aina täynnä, miten käy kun tämä väkimäärä jää ratikkapysäkillä pois??

Itse olen vakavasti miettimässä yksityisautoiluun siirtymistä, en ala pelleilemään bussi - ratikka - bussi vaihdoilla ja haaskaamaan aikaa seisoskelemalla pysäkeillä.

Atalan asukki - ke 26. syyskuuta 2018 08.11.04

Runkolinja 1:n reitti toteutettava, kuten ensimmäisessä suunnitelmassa oli. Kulku Linnainmaalta Hatanpäälle töihin vaikeutuu kohtuuttomasti. Bussi-ratikka-bussi-yhdistelmä järkyttävä ajatus näillä matkustajamäärillä! Miksi näitä muutoksia tehdään ”mutu”- tuntumalla? Ja kyseenalaistan kaupungin tavan ”kuulla asukkaita” pyytämällä nettikommentteja. Kuinka huomioidaan heikoimmassa asemassa olevat, näkövammaiset, vanhukset, liikuntarajoitteiset - ja mm. koululaisryhmät? Hävettää... Ja miten kehittyvälle (?)lentoasemalle kuljetaan matkalaukkujen kanssa jatkossa?

Näkemystä kaipaava - ke 26. syyskuuta 2018 07.42.21

Se, että linja 1:n matkustajien matka keskeytetään ja matkustajat joutuvat vaihtamaan TAYS:llä ratikkaan on yksiselitteisesti huono asia. Perustelut sujuvasta vaihdosta ei muuta sitä tosiasiaa, että suuren matkustajamäärän matka hankaloituu ja ajallisesti pitenee. Pieni yksityiskohta: iltapäivällä keskustasta tulee täysi ratikallinen matkustajia kohti koillista. Vaikka TAYS:llä odottamassa sattuisikin olemaan bussi 1, eivät kaikki ratikan matkustajat siihen mahtuisi, vaan tuli kilpajuoksu ja osa joutuisi jäämään odottamaan seuraavaa. Muutosta ei missään nimessä pidä toteutaa.

AS - ke 26. syyskuuta 2018 07.34.03

Linja 5 Hatanpää - Hatanpään sairaala - Pyynikintori
Bussi numero 5, pitää kulkea Hatanpään sairaalan kautta.
EI kukaan vaivalloinen, pääse Hatanpään valtatieltä, kunnolla.

Peksi Hervannasta - ti 25. syyskuuta 2018 23.37.18

Hervanta - Hatanpään sairaala, tälle välille on saatava joku
bussi kulkemaan. n: 32, on hyvä tällä hetkellä se kannattaa säilyttää.
Tiistain ( 25.9.-18 ), julkaistu juttu bussi linjoista, selitys; Hervannasta Hatanpäälle tulee yhteyksiä. MUTTA huomioikaa, Hatanpää on iso alue. Bussi n:5, kulkee Hatanpään valtatietä, ei sillä pääse Hatanpään sairaalaan.
Siinä on väliä n. kilometri, kuka vaivalloinen pääsee kulkemaan, vilkkaan risteyksen ja kapean Hatanpäänpuistokatua pitkin.
Eli JOs Bussi n:5 on se joka kulkee, se pitää ehdottomasti menemään, Hatanpään sairaalan kautta ja ajovälit busseilla pitää olla maksimissaan: puolituntia.

Peksi Hervannasta - ti 25. syyskuuta 2018 23.32.15

En saanut luonnoksenmlinjakarttaa auki, mutta tekstin suunnitelmasta ymmärsin, että linja 1 uusi suunta olisi Haukiluoman. Nykyinen Kangasalan suunta on parempi, kun sinne paljon kulkijoita: pääsee Pirkkalasta ja Härmälästä ilman vaihtoa rautatieasemalle, lyhyen kävelymatkan päähän yliopistolta, Tamkiin ja Taysiin ja näihin paljon menijöitä. Jos suunta vaihtuu Haukiluomaan, pitäisi sitten linja mennä linja-autoasemalla Kalevantielle ja sieltä heti rautatieasemalle Ha sitten keskustan läpi sinne Haukiluoman suuntaan. Rautatieasemalla voisi sitten vaihtaa Taysiin ja Tamkiin menijät ratikkaan , jos suunta muuttuu Haukiluomaan. Meneekö linja 11 jatkossa muualle kuin nykyiseen suuntaan ? Jos menee nykyiseen suuntaan eli keskustan läpi, olisi hyvä jos linja 1 menisi keskustassa eri suuntaan.

Härmäläläinen - ti 25. syyskuuta 2018 23.28.57

Rissosta päästävä keskustaan suoraan. Rissossa ja Atalassa paljon lapsiperheitä ja vaunujen kanssa 6mahdotonta vaihtaa ruuhkaisella TAYS:lla.
Jonkun linjan palveltava itä-Tampereen koululaisia ja päiväkotilaisia. Tähän ollut toimiva linja 17, jolla on paljon käyttäjiä,

Onko ostettava auto? - ti 25. syyskuuta 2018 23.13.14

Onko ajateltu Iidesrannan asukkaita. Ei sitten pääse Keskustorille ollenkaan. Linja 15 kulkee Rautatienkatua? Suunnitelmissa ei näy linjaa välillä Messukylä- Viinikan liikenneympyrä! Miksi? 15 kulkee harvoin ja ei keskustori- hämeenpuisto suuntaan.

Asukas Iidesrannasta! - ti 25. syyskuuta 2018 22.40.02

Lintuhytin tilanne näyttää hyvin huonolta jos täältä lähtee vain 30min välein linja-auto kohti ratikkaa. Täällä asuu paljon ihmisiä jotka käyttävät bussia ja tällöin huonolla tuurilla ratikalla kotiin palaava joutuu odottamaan 30minuuttia. Tuossa ajasa jo kävelee kotiin tuon 2km matkan. Myös lauantaisin viimeinen bussi klo 21 ei mitenkään palvele meitä teinien vanhempia. Tällä hetkellä lapset kotiutuvat siinä 23-24 aikoihin tulevalla bussilla. Katsonkin uusilla alueilla asuvien olevan oikeutettuja siedettäviin palveluihin ja mahdollisuuksiin käyttää julkisia. TÄmä näyttää nyt siltä että meidän pitäisi kultkea kaikkialle omilla kyydeillä. Vuorovälin pitäisi olla maksimissaan 20min jotta jonkin laisia vaihtoja voi edes yrittää suunnitella. Täkäläiset oikeasti käyttävät bussia. Tulin tänään tiistaina kotiin n. 20.20 tulleella bussilla ja meitä oli 6 henkeä vielä Lintuhytissä bussissa. Nämä vuorot ovat siis tarpeellisia. Paremmin Lintuhyttiä ehkä palvelisi bussi nro 6 päättäri jolloin bussi kulkisi useammin ja jolla pääsisi myös tarpeen vaatiessa ratikalle.

Hanna Koivunen - ti 25. syyskuuta 2018 22.33.12

Käytän tällä hetkellä bussia työmatkoihin Treen keskustaan ja asun Atalassa. Voin jo tässä vaiheessa sanoa melkoisella varmuudella että siirryn yksityisautoiluun työmatkoillani jos kaavaillut muutokset linjoihin 8 ja 1 toteutetaan. Ei ole aikaa odotella vaihtoja kahta kertaa päivässä kun nykyiselläänkin työmatkaan kuluva aika on järkevyyden ylärajalla ajankäytön suhteen.

Tapio - ti 25. syyskuuta 2018 21.39.01

Jotta Hikivuori-Hallila (380) voisi syöttää raitiovaunuliikennettä, ajotiheyttä pitäisi reilusti lisätä. Loukkaankadun osuudella ei näy pysäkkejä. Ehdottomasti yksi molemmille puolille noin puoliväliin tuota kilometrin pätkää. Linja 32 ajaa nykyään suoraan tamperelaisille tärkeitä terveyspalveluja tarjoavalle Hatanpäälle. Tämä yhteys tulisi turvata hallilalaisille!

Kyllä Kiitos - ti 25. syyskuuta 2018 21.06.27

Leinolankadulta on pakko päästä kouluun ja töihin keskustaan. Linjaa 17 EI voi lopettaa!

Maija - ti 25. syyskuuta 2018 20.48.58

Jotta Hikivuori-Hallila (380) voisi syöttää raitiovaunuliikennettä, ajotiheyttä pitäisi reilusti lisätä. Loukkaankadun osuudella ei ole pysäkkejä. Ehdottomasti yksi molemmille puolille noin puoliväliin tuota kilometrin pätkää. Linja 32 ajaa nykyään suoraan tamperelaisille tärkeitä terveyspalveluja tarjoavalle Hatanpäälle. Tämä yhteys tulisi turvata hallilalaisille!

Kiitos! - ti 25. syyskuuta 2018 20.48.00

Linjastoluonnos kakkosessa on unohdettu kaupunginosa Tohloppi, josta pitää päästä myös keskustaan kulkemaan. Linjastoluonnos ykkösessä on linja 12, jolla pääsee Tohlopistakin keskustaan, kuten nykyään. Kakkosluonnoksessa Tohlopinkadulta kulkee vain poikittaislinja Lielahteen. Tohlopista ei ole tarvetta poikittaislinjalle Lielahteen, linjalla 21 pääsee aivan hyvin. Raholan ja Lielahden poikittaislinja (jos se on tarpeellinen) järjestettävä muuta kautta kuin Tohlopista. Ehdottomasti tärkeämpää päästä Tohlopistakin keskustaan, kuin kahdella eri linjalla Lielahteen. Lamminpäästä ei varmasti ole intoa kulkea Raholan kautta Lielahteen, kun sieltä pääsee 21 linjalla paljon suorempaa reittiä Lielahteen. Linja 130 palvelee vain Raholaa ja Kaarilaa, ei Lamminpäätä ja Tohloppia.

RN - ti 25. syyskuuta 2018 20.40.22

Hervannasta kulkee bussi nro 5 TAMKille/Taysille. Luonnosten mukaan Hervannassa joutuisi ensin menemään bussilla ratikkareitille, sitten hypätä ratikkaan, mennä sillä Sampolaan asti ja vaihtaa ratikkaan, joka kulkee Taysille. 5 on säilytettävä samanlaisena kuin se on nytkin. Hervanta on Tampereen isoin kaupunginosa ja Taysin alue on Tampereen toiseksi isoin työssäkäyntialue. Näillä suunnitelmilla oma auto on huomattavasti mukavampi ja helpompi vaihtoehto, vaikka julkisia kulkuneuvoja kannatankin.

haloo - ti 25. syyskuuta 2018 20.19.52


Linjan 5 pitäisi kulkea edelleen TAYS-TAMKiin, kuten se tekee nyt. Linja 5 on ainoa linja, joka yhdistää Vuoreksen, Hervannan ja TAYS-TAMK-akselin. Tällä hetkellä kun hyppää linjaan 5 TAMKin pysäkiltä ruuhka-aikana, bussi pysyy lähes täytenä Hervantaan asti; usein joudun seisomaan. Linja hyödyttää siis suurta massaa (TAYS ja TAMK opiskelijat ja henkilökunta). Jos linja 5 ei enää kulje kuten ennen, Hervannasta pitää kävellä ratikalle, ajaa keskustaan ja vaihtaa ratikkaan, jolla pääsee. Vuoreksesta vielä huonommin.

Matti - ti 25. syyskuuta 2018 19.09.27

95 vuoro taitaa nopeutua jos karttaa on uskominen. Pysäkit vain Orivedellä ja Tampereella? Sopii työläisille. Aikataulutkin jos vielä saataisiin pysymään niin että iltavuorosta kello 22 jälkeenkin pääsee kotiin. Viikonloppuisin (edes lauantaina) olisi myös kiva päästä aamuvuoroon Tampereelle, nythän se ei onnistu.

Taysilainen - ti 25. syyskuuta 2018 18.51.41

Mitkä ovat näiden suunnitelmien lapsivaikutukset, jotka pitäisi ottaa kaikessa huomioon? Linjoilla 1 ja 8 kulkee päivittäin paljon lapsia niin kouluun kuin harrastuksiinkin itsekseen. Aikuinen vielä ehkä selviää vaihdosta bussista ratikkaan ja toisin päin, mutta lapselle se on haastavampaa ja jopa pelottavaa. Kun täysi nelonen tai kasi tulee Taysille ja kaikki purkautuvat ulos bussista ja ryntäävät ratikkaan, jää siinä lapsi helposti jalkoihin. Kuten moni muukin on jo todennut: nykyinen ykkönen ja kasi säilytettävä ennallaan niin kuin alunperin luvattiin. Miksi muuttaa kiitettyä ja toimivaa?!

"Lasten puolesta" - ti 25. syyskuuta 2018 18.36.58

"-Linjan 29 jakaminen A ja B versioiksi Vehmaisiin tai Rissoon mietityttää. Se mahdollistaa riittävän 15 minuutin vuorovälin Ristinarkulta keskustan suuntaan, mutta riittääkö 30 min vuoroväli Vehmaislaisille ja Leinolalaisille? Reitit eroavat itäpäässä sen verran kauas toisistaan, että olisiko perusteltua käyttää eri linjanumeroita? Miettisin vielä, voisiko linjan 7 päätepysäkin itäpäässä säilyttää Vehmaisissa? Entäpä voisiko linja 270 tai jokin muu linja palvella myös Risson ja kulkea esim. Ruotulan kautta, palaten takaisin Teiskontielle Irjalankatua pitkin?" Hei missä luonnoksessa huomioidaan nyt Pappilassa asuvat 30minuutin vuoroväli ei vaan riitä

Nyt parannusta peliin - ti 25. syyskuuta 2018 17.53.15

Vuohenojan sillan raitiotien pysäkkivaraus on otettava käyttöön heti. Esimerkiksi Messukylästä ei enää pääse esimerkiksi rautatieasemalle.

Tapio Korpinen - ti 25. syyskuuta 2018 17.34.44

Turhat vaihdot pois. Kulkeminen ykkösellä Kangasalan rajalta Pirkkalaan ja takaisinnon on sujunut tähän asti hyvin. Mikäli uudistus tarkoittaisi tayssilla ratikaan hyppäämistä ja jälleen keskustassa uuteen bussiin - ei hyvä. Pitkä ristiin menevä linja on parempi, kuin jatkuva hyppiminen. Samoin pitkänä linjana voisi olla Hervanta (6) ja linja ykkösen haukiluoman yhdistäminen, näiden välillä saattaisi olla poikittaisliikennettä. Mielestäni yksi vaihto on maksimi, jos on tarvetta. Sen jälkeen on jo oma auto helpompi.

JP - ti 25. syyskuuta 2018 17.13.27

No niin, näinhän tässä näyttää käyvän kuten jo edellisen pormestarin ratikkaa ehdotellessa osasin arvella: ratikan varrella asuvilla asiat mahdollisesti helpottuvat, muilla vaikeutuvat pahasti. Vaihtoehdon 2 mukaisesti tehtäessä koillis-Tampereelta, eikä monelta muultakaan seudulta Tampereella, ei siis pääse keskustaan eikä takaisin vaihtamatta. Hienoa "kehitystä"! Onneksi on oma auto...

Tuleva naapurikuntalainen - ti 25. syyskuuta 2018 15.50.34

Hankalaksi menee Opiskelijankadulta Iidesrantaan ja takaisin pääseminen. Ei ole edes järkeviä vaihtopysäkkejä raitiovaunusta johonkin usein kulkevaan laitteeseen. Työpäiville tulee lisää mittaa roimasti.

Töihin julkisilla - ti 25. syyskuuta 2018 15.44.35

Bussin 380 tunnin vuoroväli ei kyllä mitenkään voi riittää Ruskon työmatkaliikenteelle. Nykyinenkään 20 minuutin vuoroväli bussilla 20 ei kyllä tarjoa houkuttelevaa vaihtoehtoa autolle tai pyörälle Ruskoon suuntaaville.

Rusko - ti 25. syyskuuta 2018 15.35.41

Katsoin ensin reittejä ihan omaan napaan tuijottaen. Alasjärven pysäkiltä (5117) tai Irjalalasta (5055) yleensä keskustaan lähtevänä yhteyksiä on edelleen riittävästi, mutta taidan siirtyä käyttämään niitä paria bussilinjaa, joilla ei ole vaihtoa Taysissa. Minulla ei siis ole mitään ratikkaa vastaan, vaan mukavuussyistä en ole innokas vaihtamaan heti muutaman pysäkin jälkeen toiseen kulkuneuvoon. Sitten yleisimpiin asioihin: Minkälainen härdelli onkaan syntymässä Taysin kohdalle? Suurin osa idästä tulevista matkustajista (linjat 1 ja 8 ym.) joutuu vaihtokaruselliin Taysin kohdalla. Minkälaiset järjestelyt siinä on, kun täpötäydet aamun työ- ja koululaisvuorot vaihtavat ratikkaan?!

Hannele Koskinen - ti 25. syyskuuta 2018 15.28.50

Moro. Uusi versio linjasta 10 on parempi. Keskustaan ilman vaihtoja mahdollisimman nopeasti. Ei turhia koukkauksia, niin ei tule houkutusta hypätä omaan autoon.

Martti - ti 25. syyskuuta 2018 15.10.08

Hei, Ruutanan alueelta olisi mukava päästä vähän nopeammin keskustaan. Pääasia olisi kuitenkin taata edes nykyisen kaltainen linja ruutana-keskustori. Yksiautoisen perheen äitinä linja 28 on oikeastaan ainoa keino päästä keskustaan päiväaikaan. Hyvä jos linja ei katkea taysilla, siitä iso kiitos. Olisi tosi stressaavaa lastenvaunullisten tai lasten kanssa kulkevien vaihtaa taysilla ratikkaan.
Linjan nopeutus olisi kyllä mahtava juttu, esim 9-tien kautta.

Äiti Ruutanasta - ti 25. syyskuuta 2018 14.29.03

Voisiko 10 linja kulkea sittenkin Pispalanharjun päälle? Korkeuserot ovat niin suuria Pispalassa. Lisäksi palvelisi työmatkaliikennettä Pyynikin suuntaan ja koululaisia. Uskoisin, että linjalla riittäisi paljon matkustajia, koska on pitkä linja. Palvelisi myös Pispalaisia hienosti. Pidän linjan 6 suunnitelmasta kovasti. On hyvä, että menee Pyynikille asti. Linjan 15 osalta pidän siitä, että menee myös Juhannuskylään ja lähemmäs Koskipuistoa. Mielestäni koukkaus Ratinasta on kuitenkin turha ja pidentää vaihtoaikoja Hämeenkadulle Järvensivulta. Kiitos, että huomioitte bussin käyttäjien kommentteja. Ottakaa huomioon koululaisten tarpeita mm. Järvensivulta kuljetaan jatkossa Sammon kampukselle yhä enemmän. Huomioikaa tämä edellä mainittu (linja 15 siis nopeammin Hämeenkadulle, ei Ratinan kautta kiitos, palvelee paremmin näin myös työmatkalaisia).

Bussin käyttäjä - ti 25. syyskuuta 2018 14.11.08

Älkää unohtako 31 linjan ihmisiä, pieniä ja suuria. Nuoria ja vanhoja. Uudelle 10 reitille on kovin pitkä matka meiltä. Talvella pienten koululaisten oli kiva mennä Norssille ja kaupungin keskustan kouluihin, jos aikataulut vaan olisivat esim. Lähdöt klo 7.25 ja 7.50. 8.30 ja 9.30 sitten vaikka tauko ja takaisin ( Norssin kohdalta) n. 12.20, 13.20, 14.20 ja 15.00 kenties kaupungista klo 16 ja 17. Tällä hetkellä älyttömät ajat pikkujouluissa ajatellen. Klo 7.50 linja voisi kaartaa Norssin jälkeen esim. Varikolle

Korkinmäki- peräosasto - ti 25. syyskuuta 2018 13.40.31

En ymmärrä linjastokartasta miten pääsen Lielahdesta Niemen alueelta sujuvasti vaihtamaan ratikkaan, nyt kuljen Siivikkalasta lähtevällä 28:lla, jonka vuorotiheys on viime vuosina jo heikentynyt huomattavasti! Olen sitä mieltä, että minkään bussin ei tarvitse kulkea keskustorin läpi, kaikki vaihtamaan, että ollaan tasa-arvoisessa asemassa!

Tuula Salminen - ti 25. syyskuuta 2018 13.35.15

Älkää unohtako 31 linjan ihmisiä, pieniä ja suuria. Nuoria ja vanhoja. Uudelle 10 reitille on kovin pitkä matka meiltä. Talvella pienten koululaisten oli kiva mennä Norssille ja kaupungin keskustan kouluihin, jos aikataulut vaan olisivat esim. Lähdöt klo 7.25 ja 7.50. 8.30 ja 9.30 sitten vaikka tauko ja takaisin ( Norssin kohdalta) n. 12.20, 13.20, 14.20 ja 15.00 kenties kaupungista klo 16 ja 17. Tällä hetkellä älyttömät ajat pikkujouluissa ajatellen. Klo 7.50 linja voisi kaartaa Norssin jälkeen esim. Varikolle

- ti 25. syyskuuta 2018 13.32.36

31 ei saa poistua!!!

Muotialantie - ti 25. syyskuuta 2018 13.24.03

Linja 11 on hyvä,toivottavasti saadaan pysäkki myös Ranta- Tampellan alueen keskelle.

Kari - ti 25. syyskuuta 2018 12.56.47

Hienoa että linja 28 ajaa vaihdotta keskustaan, vielä kun saisi yhteisen pysäkin linjan 7 kanssa, niin vaihto onnistuisi sujuvasti ja matkustaminen keskustan eteläpuolelle tulisi sujuvammaksi.

Tuija Seppälä - ti 25. syyskuuta 2018 12.56.44

Suora linja Aitolahdesta, Sorilasta ja Olkahisista keskustaan hieno parannus ensimmäiseen suunnitelmaan verrattuna. Pitää matka-ajan järkevänä työmatkaliikkujalle!!!

Jari Jokinen - ti 25. syyskuuta 2018 12.55.31

Linjoja 20, 31 ja 4 ei saa poistaa. Erityisesti linja 31 on ollut hyvä ja sen vuoroja olisi hyvä lisätä iltoihin.

Muotiala - ti 25. syyskuuta 2018 12.53.42

Ehdottaisin ympyrää kulkevaa bussilinjaa keskustan alueelle. Hyvä reitti olisi Ratinan suora-Hämeenpuisto-Satakunnankatu-Rautatienkatu ja siitä edelleen Ratinaan. Reitin varrella on sekä rautatie- ja linja-autoasemat, useita teattereita, kauppakeskuksia jne. Se palvelisi erinomaisesti kantakaupungin asukkaita ja myös ulkopaikkakuntalaisia. Vähentäisi huomattavasti yksityisautoilun tarvetta. Kesäaikaan festarikansankaan ei tarvitsisi etsiä parkkipaikkoja, joita ei ole. Ihmettelin myös linjan 6 siirtämistä Pyynikintorille. Sen ohihan kulkee ratikka. Eteläpuisto sen sijaan näytti jälleen aika valkoiselta alueelta.

Nim. merkki: Bussi keskustaan / Seija Penttilä - ti 25. syyskuuta 2018 12.53.14

Onkohan käynyt niin että ratikkahuumassa ei ajateltu sitä tosiasiaa että eipä paljoa matkustajia ratikoihin riitä, kun nyt yritetään toimivia bussilinjoja katkomalla saada niihin matkustajia?

Tapsa - ti 25. syyskuuta 2018 12.35.34

Hei. Linja 10 on nyt hieno. Hyvä, kun menee Pyynikille asti.

Anu - ti 25. syyskuuta 2018 12.30.53

- Kiitos että versiossa 2 sentään mahdollistetaan jonkinlainen kulku koillisesta ja idästä kalevaan vaikkakin vaihdoilla.
- Suunnittelijat saisivat paremmin perehtyä koululaislinjojen säilymiseen yhtenäisinä.
- Kulkku kaupungin puolelta toiselle hankaloituu aivan kohtuuttomasti jos joutuu kulkemaan ensin bussilla ratikan vaihtopysäkille ja sitten ratikalla keskustan läpi ja sitten taas vaihtamaan bussiin päästääkseen kohteeseen.

- ti 25. syyskuuta 2018 12.29.20

Lähellä Pyynikin Trikoota asuvana minua kiinnostaa linja 10. Se on oikein hyvä.

Pyy Nikki - ti 25. syyskuuta 2018 12.22.17

Vesilahdelta matkantekoa Tampereelle on ajateltu nopeutettavan tarjoamalla aikataulutettu vaihto Lempäälässä junaan. Tällöin yhteys Vesilahti - Tampere ei poistuisi vaan kokonaismatka-aika lyhenisi.

Linjasto 2021 suunnittelu - ti 25. syyskuuta 2018 12.12.01

Linjan 15 matka-aika (ja vaihtoaika Hämeenkadulta eteenpäin) vaan kasvaa, jos bussi kulkee jatkossa Ratinan kautta eikä suoraan Rautatienkadulle. Onko tarvetta tehdä tuollainen ylimääräinen koukkaus?? Tämä on heikennys aiempaan verrattuna. Ensin lakkautettiin linja kulkemaan Pispalanharjulle Järvensivulta! Ja nyt vielä meinataan tehdä aivan turha koukkaus Ratinan kautta... Hankalaksi alkaa mennä!

Linja 15 - ti 25. syyskuuta 2018 12.11.10

Linjat 12 ja 21: Linjojen reitit on Veisun alueella jostain kumman syystä vaihdettu ristiin. Linja 12 kiertää ehdotuksessa Veisun kautta ja linja 21 ajaa suoraan Hallilantietä vaikka tällä hetkellä on päinvastoin. En näe tälle muutokselle mitään perusteita (olisi kiva tietää, jos sellaisia on). Muutoksen takia Veisun alueelta ei enää pääse Turtolaan kauppaan, tulevalle ratikkapysäkille eikä Muotialan alueen kouluun/eskariin/päiväkotiin tai toiseen suuntaan esimerkiksi Hatanpään koululle (johon koulupolku ohjaa) tai Hatanpään sairaalalle. Vastaavasti Hallilantien varrella asuvien koulupolku on nykyisin ainakin osalla Nekalaan Norssiin, eli muutos ei tue näidenkään oppilaiden koulumatkaa. Hallilasta tuleville reitti Veisun kautta on vain ylimääräinen kierros ja hidastaa matkaa kaupunkiin.
Ehdotan, että linjat 12 ja 21 palautetaan suunnitelmassa takaisin nykyisille reiteilleen.

Anna H. - ti 25. syyskuuta 2018 11.58.30

Tullaanko Hervannantielle rakentamaan uusi liittymä ja jatke Eero Roineen kadulle, vai miten tuo linja 330 hyppää ko. metsän läpi?

Näyttelijänkatu - ti 25. syyskuuta 2018 11.57.35

Linja 28:n aikataulut ovat niin harvoja, että kakkosluonoksen muutos on ehdottomasti tervetullut. Matka-aika nykyiselläänkin todella pitkä, joten on ehdottomasti syytä päästä suoralla linjalla keskustaan ilman vielä lisäaikaa ratikkaan pakkautumisesta. Ehdoton parannus. Vielä voisi harkita vuorojen tihentämistä siten, että tehtäisiin vaikka koukkaus Atalan kautta, niinkuin joskus ennenvanhaan. Kunhan suora yhteys keskustaan säilytetään. Tämä on sentään Tasanne-Olkahisten-Atalan ainoa runkoyhteys ja syytä säilyttääkin suorana. Ratikkaa ei meidän kotiovelle saada mutta ei se ole syy laittaa kaikkia vaihtamaan ratikkaan, jotta sille saadaan käyttäjiä. Auto on aina vaihtoehto!

Kukkis - ti 25. syyskuuta 2018 11.50.59

Annalan ja Hervannan väliä pitää bussin liikkua useammin kuin luonnoksessa oleva tunnin vuoroväli linjalla 380.

xx - ti 25. syyskuuta 2018 11.50.03

Annalan ja Hervannan välillä pitää liikkua bussin useammin kuin kerran tunnissa. Luonnoksessa linja 380 liikkui vain kerran tunnissa.

- ti 25. syyskuuta 2018 11.48.48

Linja 65 Hervanta-Pirkkala: Vaikuttaa erittäin huolestuttavalta ja järjettömältä ohjata työmatkaliikennettä hoitava linja 65 kulkemaan pitkin Muotialantietä Nekalaan. Muotialantie on kapea ja hidas katu, jonka varrella on useita hidasteita, ja kadun varrella olevista parkkipaikoista johtuen katu on monin paikoin yksikaistainen. Autot joutuvat odottamaan vastaantulijoita parkkeerattujen autojen väleissä. Nykyinen bussilinja 31 kulkee harvemmin ja kuljettaa nimenomaan Muotialan alueen asukkaita, linja 65 puolestaan on suunniteltu vain läpikulkumatkalle.
Muotialantien ja Hallilantien välinen risteys on ruuhka-aikoina erittäin tukkoinen ja Muotialantieltä on lähes mahdotonta päästä kääntymään vasemmalle ja edelleen oikealle Turtolan suuntaan. Muotialantien varrella on ainakin kolme päiväkotia, kaksi eskaria ja kaksi koulua, joista Steinerkoulussa satoja oppilaita. Raskaan bussiliikenteen lisääntyminen kadulla johtaisi väistämättä vaaratilanteiden ja onnettomuuksien lisääntymiseen, kun pienet koululaiset harjoittelevat kulkemista kouluun ja kotiin. Lisäksi erityisesti aamun ja iltapäivän saattoliikenne kouluun ja päiväkoteihin ruuhkauttaa Muotialantien molempiin suuntiin, juuri siihen aikaan kun joutuisaa työmatkaliikennettäkin tarvitaan.
Uskoisin, että erityisesti linjan 65 käyttäjille reittimuutos on turhauttava ja hidastaa suotta muuten erittäin hyödyllistä sivuttaisliikennettä. Reitille osuisi myös useita turhia käännöksiä ja odotusta Nekalassa. Ehdotan, että linja 65 siirretään kulkemaan Nekalaan joko Hallilantietä tai Nekalantietä kokonaan pois Muotialantieltä. Tilalle Muotialantielle voisi palauttaa alueen asukkaita palvelevat linjat 31 tai 10.

Anna H. - ti 25. syyskuuta 2018 11.47.30

Tesoman liikekeskusksen tuntumaan valmistuu lähivuosina todella paljon uusia kerrostaloja. Suoria linjoja keskustaan on lisättävä rutkasti koska jo nykyisinkin bussit ovat varsin täysiä.

Tessu - ti 25. syyskuuta 2018 11.41.55

55 ja 40 reitit ja aikataulut pitää säilyttää nykyisellään. Hervantaa ei saa lisätä 55 reittiin!

Bussissa tunteja viettävä - ti 25. syyskuuta 2018 11.31.33

Linjan 28D ehdotus on hyvä! Se tukee tulevaa kouluverkkoa hyvin, koska tulevaisuudessa Aitoniemen-Hirviniemen alueelta kuljetaan Olkahisen kouluun kolmannelta luokalta eteenpäin. Tässä ehdotuksessa jäisi tympeät vaihdot pois ja koulumatka Olkahisiin sujuisi helposti. Muutenkin on järkevämpää ajaa linjalla 28 Aitoniemeen asti eikä ole kustannustehokasta ajattaa Aitoniemen ja Sorilan välillä linjaa 91.

Aitolahden ukko - ti 25. syyskuuta 2018 11.09.44

Ratikan tulevaisuus, sitä voi rakentaa myös tänne Lempäälään. Täällä asuu 23.000 pontetiaalista ratikkamatkustajaa

Esa Salminen, Lempäälä - ti 25. syyskuuta 2018 10.53.40

Tärkeintä on että kesäajan vuorot säilyvät,etenkin Orivesi-Tampere 5.50 lähtö
Lisäksi saatava vakiovuoro
6.30 kesälauantaisin
21.15 Iltavuoro Tampereelta Orivedelle

Mika Luotio - ti 25. syyskuuta 2018 10.51.48

Hei,
Linja 15 Järvensivulta Petsamoon on aika turha. Linjan pitäisi mennä joko Keskustorille asti tai siitä vielä eteenpäin. Toinen vaihtoehto on, että sillä pääsisi (rautatieaseman kautta) Kalevaan. Tällä hetkellä koululaiset käyvät Järvensivulta koulussa Sammossa, joten tämä olisi järkevä linjanveto. Ja ainakin siinä tapauksessa, jos jo pienet koululaiset meinataan siirtää Järvensivulta Sammon kouluun.

Inari Aaltojärvi - ti 25. syyskuuta 2018 10.49.18

Jos muutaman kaupunginosan runsalukuisat asukkaat pakotetaan työmatkoillaan bussi-ratikka-bussi rumbaan, niin se on epätasa-arvoista. Teille on hyvin monet kertoneet työmatkoistaan, jotka eivät pääty keskustaan! Meille on luvattu, että runkolinjat säilyvät. Nykyisen 1 ja 8 lakkauttaminen olisi silkkaa typeryyttä. Keskittykää linjoihin, jotka eivät ole toimivia/suosittuja/käytettyjä!

1 ja 8 säilytettävä - ti 25. syyskuuta 2018 10.45.58

Olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa linjasta 28 eli se olisi ehdottomasti saatava nopeammaksi. Aitolahdentiellä köröttely koettelee hermoja, kun matka on pitkä. Itse asun Suinulassa ja työpaikka on Koivistonkylässä ja nykyisellä yhdellä nopealla vaihdolla matka-aika on (ovelta ovelle) lyhimmillään 1 h 15 min. Autolla menee 20 min. Haluaisin käyttää julkisia säännöllisemmin, mutta nykyinen 28c:n matka-aika on aivan liian pitkä. 95 heikensi työmatkalaisen näkökulmasta aikatauluaan, joten sitäkään ei enää pysty käyttämään yhtä usein kuin ennen.

MMK - ti 25. syyskuuta 2018 10.45.56

Linjat 1 ja 8 ehdottomasti keskustaan asti Teiskontietä tms. Nyt koululaisia kulkee hirveästi näillä linjoilla ja tuleva Sammon kampus vain lisää käyttömääriä.

Bussin puolella - ti 25. syyskuuta 2018 10.45.07

Omalla kohdallani muutokset linjalla 29A (pysäkki 5075) tarkoittavat sitä, että siirryn käyttämään henkilöautoa työmatkoillani. Samoin Pappilan asukkaille Koilliskeskus on tärkein asiointisuunta ja linjan 29B siirtyminen toiselle reitille heikentää olennaisesti julkisten palvelujen saavutettavuutta ja vaikeuttaa päivittäistavaroiden hankintaa. Myös linja alueen postitoimipaikkaan Kaukajärvelle puuttuu kokonaan.

Pappila - ti 25. syyskuuta 2018 10.42.39

Vuohenojan ratikkapysäkki pakko toteuttaa. Palvaanniemestä kuljetaan Sammon kouluun (tämän hetken suunnitelmien mukaan jo eskarista lähtien). Pysäkki toimii myös oivana paikkana vaihtaa tultaessa idästä Kangasalantietä ja tarkoituksena jatkaa Hervantaa kohti jossa tuhansien ihmisten opiskelu- ja työpaikat.

aaa - ti 25. syyskuuta 2018 10.39.52

Vastustan linjan 8 pätkimistä länsipäästä, se on ollut nopein reitti rautatieasemalle. Ikurista tuleva linja saisi mennä mediapoliksen ohi, kun linja 71 muutti reittinsä ja kulkee Lielahden kautta.

autolla vai bussilla - ti 25. syyskuuta 2018 10.38.34

Todella hölmöä pakottaa iso osa Itä-Tamperelaisia vaihtamaan kulkuvälinetta TAYS:lla. Matka-ajat pitenevät ja sairaalan "vaihtopisteestä" tulee markkinapaikka. Esim. Atalasta ja Linnainmaalta pitää päästä suoraan linja-autolla keskustaan.

Tommi Järventausta - ti 25. syyskuuta 2018 10.38.04

Ratikka vähentää valtavasti Palvaanniemen asukkaiden julkisen liikenteen yhteyksiä. Meille ei tule ratikkapysäkkiä, joten emme voi ratikkaa hyödyntää. Ratikka kuitenkin lakkauttaa monta meille hyödyllistä bussilinjaa. Esim. tässä uudessa suunnitelmassa ei ole minkäänlaista julkisen liikenteen yhteyttä Sammon kouluun, jossa valtaosa alueen lapsista käy 5. luokasta eteenpäin. Kouluverkkoselvityksessä on ehdotettu Järvensivun koulun lakkauttamista ja oppilaiden siirtämistä Sampoon jo esikoulusta lähtien. Tämä lisäisi entisestään kulkua Sampoon Palvaanniemestä ja Järvensivusta, mutta tämä ei näy suunnitelmassa mitenkään.
Ratikkapysäkki Palvaanniemeen ratkaisisi monta ongelmaa ja lisäisi myös Annalan suunnalta bussilla 9 tulevien yhteyksiä eri puolelle kaupunkia.

Palvaanniemen asukas - ti 25. syyskuuta 2018 10.36.36

Linja 71 voisi jatkaa lentävänniemeen saakka, näin saisi vaihdottoman yhteyden tesomankadulta lentävänniemeen.

Mää - ti 25. syyskuuta 2018 10.27.39

Jos nämä menee tälläisenä läpi itä-Tampereen osalta, joudutaan hommaamaan perheeseen auto. Vielä on Vehmaisista kulku onnistunut julkisilla mutta jos nyt pitää alkaa vaihtaan niin menee aamun aikataulut sekaisin koko perheellä

Kasvava vehmainen - ti 25. syyskuuta 2018 10.26.16

Tämä on tätä näennäisosallistamista. Ihmisiltä halutaan kommentteja, mutta suunnittelussa ei suostuta niitä lukemaan elleivät ne ole tietyllä tavalla muotoiltuja vaikka olisivat kuinka asiallisia. Kas kun ei vaadita kaunokirjoitusta.

en osallistu - ti 25. syyskuuta 2018 10.21.35

Luonnoksen kaksi syöttölinja 330 on Lintuhytissä asuvan kannalta huomattavasti huonompi vaihtoehto kuin luonnoksessa yksi ollut vaihtoehto. Kerran puolessa tunnissa kulkeva bussi saa jatkossakin asukkaat pääosin valitsemaan auton. Sen sijaan vaihtoehdon yksi linja 6 kulkee vartin välein, joka on jo kohtuullisen houkutteleva vaihtoehto.Lisäksi linjalla 6 pääsee myös kulkemaan myöhään illalla ja yöllä, sen sijaan linja 330 lopettaa kulkemisen arkisin klo 22.00 ja viikonloppuisin jo 21.00.

MN - ti 25. syyskuuta 2018 10.18.06

Vastauksena käyttäjälle "markka-aika": TKL on vain yksi liikennöitsijä muiden joukossa eikä TKL ole tehnyt näitä luonnoksia, joten sitä ei voi näistä syyttää.

- ti 25. syyskuuta 2018 10.06.59

Linja 8 palvelisi Länsi-Tesomalla asuvia henkilöitä parhaiten, jos se kulkisi Haukiluomasta Atalaan. Taysiin mentäessä ei tarvitsisi vaihtaa kulkuvälinettä.

Pirkko Timonen - ti 25. syyskuuta 2018 10.01.27

Luonnos 2:n vaihtoehto Lintuhytin asukkaille on ontuva: syöttöbussi 330 kulkisi vain 30 min välein ja bussi lakkaa kulkemasta lauantaisin jo klo 21. Ilmeisesti oletetaan, että alueen asukkaat eivät liiku julkisilla esim. elokuviin, teatteriin, muihin viikonlopun ajanvietteisiin. Myös mahdollisten kylään kutsuttujen vieraiden on syytä ottaa hatkat ennen klo 21, elleivät halua kävellä Hervantaan/ottaa taksia. Lisäksi Hervannassa joutuu bussia tämän suunnitelman mukaan pahimmillaan joutua odottamaan puoli tuntia. Sepä mukavaa esim. räntäsateessa kauppakassien kanssa. Luonnos 1 on siis Lintuhytin/Hervantajärven kannalta paljon parempi ratkaisu.

Maria Överlund - ti 25. syyskuuta 2018 09.56.53

Älkäähän nyt hölmöilkö linja 55 kanssa. Aivan käsittämätön tuo koukkaus Hervannan kautta. Kannattaa huomioida, että juna Lempäälästä Tampereelle menee 10 minuutissa parin euron hintaan. Joten tuollaisenaan suunnitelma vain lisää yksityisautoilua.

Mika Ahonen - ti 25. syyskuuta 2018 09.47.04

Mitä tapahtuu silloin, kun yksi ratikka hajoaa kesken matkan vaikkapa Sammonkadulle? Otetaanko silloinkin käyttöön bussit, kuten alati takkuavassa raideliikenteessä? Kaikki on mahdollista ja ratikkakin hajoaa aivan varmasti, joten ei ole hyvä tehdä tyhmää päätöstä ja lopettaa kaikkia linjoja, jotka kulkevat samaan suuntaan kuin ratikka. Tämä yhden vaihtoehdon suunnittelu on jo havaittu huonoksi tunnelin osalta, joten oltaisiinko nyt viisaampia...

Kunhan sanon - ti 25. syyskuuta 2018 09.43.51

Linja 330 suunnitelmassa 2 vaikuttaisi oikein toimivalta ratkaisulta huomioida Etelä-Hervannan, Näyttelijänpuiston ja Lintuhytin asukkaita. Toivoisin ainoastaan tiheämpiä vuorovälejä erityisesti työmatka-aikoihin. Julkinen liikenne vaihtuu nopeasti autoon, jos bussia joutuu odottamaan kauan, etenkin jos matka julkisilla koostuu muutenkin useista vaihdoista liikennevälineestä toiseen.

Lintyhytin liityntä, lisää vuoroja - ti 25. syyskuuta 2018 09.40.24

Hervannasta TAYS:ille kulkeminen heikentyy huomattavasti, jos bussi 5 ei jatkossa kulje tätä väliä. Bussi 5 on tällä hetkellä täynnä opiskelijoita menossa Hervannasta TAMK:ille ja Kaupin kampukselle. Luonnoksen 2 bussi 38 ei huomioi Etelä-Hervantalaisia tai Lintuhytistä kulkevia. 38 on myös huomattavasti hitaampi linja kuin 5 tällä hetkellä. Yhteyksien parantamiseksi ehdotan liityntälinjaa Hakametsästä TAYS:in alueelle Hervannan valtaväylää ja Kekkosentietä pitkin. Matka Hervannasta TAYS:ille olisi huomattavasti sujuvampaa kuin Itsenäisyydenkadulla asti toiseen ratikkalinjaan vaihtaminen. Hakametsä-Kauppi reitti kulkisi nopeasti Hervannan Valtaväylää ja Kekkosentietä ja palvelisi sekä sairaalalle asiakkaaksi ja töihin menijöitä, että Kaupin kampuksen ja TAMK:in opiskelijoita.

Hervanta-TAYS reitti sujuvammaksi - ti 25. syyskuuta 2018 09.34.00

31 linja on turvallinen ja nopea yhteys Muotialan koululaisille Tampereen normaalikoululle. Nyt laitatte pienet lapset kävelemään pitkän matkan 10 bussin pysäkille isojen teidän yli.
31 on myös nopein yhteys keskustaan työmatkalaisille.

Muotialan Matti - ti 25. syyskuuta 2018 09.30.29

Olisikohan syytä olla sotkematta enää yhtään bussien reittejä. Antakaa niiden olla kuten ovat ja haudatkaa koko ratikka asfaltin alle. Ei yhtäkään positiivista kommenttia näissä, luulisin niistä jo jokaisen ymmärtävän, ettei näitä muutoksia huonompaan kaivata.

JH - ti 25. syyskuuta 2018 09.26.13

Linjaa 32 tai sen korvaajaa tarvitaan, jotta Messukylän pohjoispuolelta pääsee Kaukajärvelle ja toisin päin. Minimissään 38 pois Pyhäjärventieltä ja tekemään sen sijaan koukkaus Ristinarkuntien kautta.

-- - ti 25. syyskuuta 2018 09.22.37

Linja 32 on Kissanmaalta Kaukajärven ja Hervannan jäähalleille kulkevalle koululaiselle ainoa mahdollisuus päästä harjoituksiin. Ei vanhemmat pystyy töistä kesken päivän lähtemään kuljetushommiin. Eikä lapsi raskaan treenirepun kanssa mihinkään kaukana olevalle pysäkkille. Bussi 32 on hetkellä ainoa Hervannan jäähallin läheltä kulkeva.

Luistelijan vanhempi - ti 25. syyskuuta 2018 09.19.55

Hei, Kangasalan Asemantien (Tursola, Metsäkulma, Kangasalan asema) yhteydet huononevat entisestään ehdotuksen myötä. Tampereen keskustaan kulkevat koululaiset ja työssäkäyvät joutuvat jo nyt ottamaan ensin bussin nro 45 (kulkee noin 1 krt/h) ja vaihtamaan sitten K:alan Prismalla bussiin nro 1. Matka-ajaksi tulee 50 - 60 min, vaikka matkaa on vain 15 - 18 km. Nyt reitille ehdotetaan vielä lisävaihtoa bussissa nro 1 ratikkaan. Asemantien alueelle kaavoitetaan ja rakennetaan koko ajan lisää. Jos halutaan ihmisten käyttävän joukkoliikennettä, niin Asemantien yhteyksiä pitää parantaa. Yksi vaihtoehto voisi olla linjan 45 päätepysäkin siirtäminen Kangasalantien varteen (Mäkirinteentien risteys), jolloin 45:stä voisi vaihtaa bussiin nro 40 ja päästä yhdellä vaihdolla Tampereen keskustaan.

Terveiset Asemantien varresta - ti 25. syyskuuta 2018 09.19.51

Jos Jolilan hyväksymät periaatteet 24.8.2016 § 70 ovat voimassa, niin runkolinjoilla (1-10,40,50,70 ja 80) pitäisi päästä aina suoraan keskustaan ? 1 ja 8 muuttaminen vaihdolliseksi sotii tätä periaatetta vastaan.

Jari V. - ti 25. syyskuuta 2018 09.19.09

Hienoa että Hallilan 12 säilyy! Ja vihdoinkin sillä pääsee myös Pyynikintorin tietämille, kun linjaa jatketaan Raholaan. Tarvetta tälle olisi ollut jo monta vuotta, mutta 2021 kelpaa myös.

Hallilasta - ti 25. syyskuuta 2018 09.17.56

Linja 5 pidettävä ennallaan. Matka Vuoreksesta keskustaan töissäkäyville jo nyt melko aikaa vievä ja mikäli tämä vielä koukkaa Hatanpään kautta, pitenee reitti entisestään. Hatanpäälle pääsee näppärästi bussia vaihtamalla Koivistonkylä/Taatala pysäkeillä. Vuoreksessa asuu paljon lapsiperheitä ja lasten hakeminen hoidosta työpäivän jälkeen venyy turhan pitkäksi, mikäli keskustasta ei pääse Vuoreksen päiväkodille nopeampaa reittiä. Bussia käyttää kuitenkin moni vanhempi, joka vie ja hakee lapsiaan päivökodista ja mielestäni on kohtuutonta, mikäli lasten hoitopäivän pituus venyy bussilinjan pitenemisen seurauksena. Mielestäni nykyinen linja palvelee sellaisenaan Vuoreksen asukkaita hyvin ja esim.Hervannan terveyspalveluille pääsee tarvittaessa nykyisellä linjalla.

Maija - ti 25. syyskuuta 2018 09.14.16

Linjat 1 ja 8 ja 28 tulee kulkea suoraan keskustaan ilman vaihtoa ratikkaan. Ei ole kohtuullista että itäpuolen työmatkalaiset joutuvat kesken työmatkan vaihtamaan bussista ratikkaan!!! Tämä vaihto pidentäisi päivittäistä työmatkaa huomattavasti ja hankaloittaisi etenkin talviaikaan arkea!

A-L - ti 25. syyskuuta 2018 09.04.46

Lainaus linjojen 1 ja 8 pätkimisestä:
> Tulkaapas ajelemaan noilla linjoilla ja miettikää fiksuissa päissänne että miten saatte jouhevasti ratikallisen ihmisiä mahtumaan yhteen bussiin TAYSilla? Vai lähteekö samaanaikaan 4 bussia yhtäaikaa?

Olen samaa mieltä. Aamulla 1+8+Muut => Ratikka onnistuu, mutta illan paluussa tulee helposti useamman saman bussin purskeita, jolloin bussit tulevat ylitäyteen ja kaikkia harmittaa..

Idea hyvä, todellisuus toinen - ti 25. syyskuuta 2018 09.03.14

Ehdotus on todella huono Siivikkalan osalta. Se lisää mitä ilmeisimmin henkilöautoliikennettä ja vaikeuttaa ympäristöystävällisempää matkustustapaa busseilla. Luuletteko että täältä kävellään bussipysäkille 3 kilometriä? Alue on kasvava ja täällä on nuoria sekä vanhempia henkilöitä, jotka haluavat käyttää linja-autoa.

Marjatta Kuha - ti 25. syyskuuta 2018 08.57.21

Hei! Lintuhytissä asuvana olen bussilinjan 6 kannalla linjan 330 sijaan. Ongelma linjassa 330 on se, että bussi kulkisi edelleenkin vain 30 minuutin välein molempiin suuntiin. 30 minuutin välein kulkeva bussi on liian harvoin, erityisesti 07-09 ja 15-17 välisinä aikoina kun ihmiset kulkevat enemmän. Lisäksi jos ymmärrän oikein, keskustasta Hervantajärvelle kulkeva ratikka kulkee tiheästi. Lintuhyttiin kulkiessa ajat siis ratikalla Hervantajärven pysäkille ja odottelet parhaimmassa tapauksesSA 30 minuuttia liityntäbussia Lintuhyttiin päin. Eli matka-aika keskustasta Lintuhyttin tunti. Ei kuullosta hyvältä.Sen vuoksi linjaehdotus numero 6, joka lähtee parhaimmillaan 15 minuutin välein on ehdottomasti parempi!

daaad - ti 25. syyskuuta 2018 08.54.48

Tottijärveltä, Rämsööstä ja Vesilahdelta suora yhteys keskustaan, vuoroja järkevästi niin pystyisi käyttämään.

Kiitos - ti 25. syyskuuta 2018 08.51.08

Jos sekä linjat 1 että 8 lähtevät vasta TAYSiltä, pelkään että Teiskontien varteen ja Koilliskeskukselle menevät täyttävät keskustassa linja 28 auton, niin ettei Tasanteelle, Olkahisiin ja Sorilaan matkaavat mahdu enää busseihin Itsenäisyydenkadulla saati Teiskontien alussa ruuhka-aikaan. Tällöin pitkämatkalaisille tulee useampi vaihto koska joutuu menemään ensin ratikalla taysiin, sieltä linja 1 tai 8 bussilla Koilliskeskukseen, josta vasta pääsee tyhjentyneeseen 28 linjan bussiin.

Säännöllistä työaikaa tekevä - ti 25. syyskuuta 2018 08.40.52

Linja 55 Vesilahti-Tampere tulee säilyttää nykyreitillä. Lapset ja nuoret käyttävät paljon tätä bussia kulkiessaan kouluun ja harrastuksiin Tampereelle.

Bussiliikenteen kannattaja - ti 25. syyskuuta 2018 08.34.51

On erittäin tärkeää, että myös linja 28 (sekä 90)ajaa kaupunkiin asti. Eli KANNATAN ko. suunnitelmaa.

- ti 25. syyskuuta 2018 08.30.01

Linja 45:llä matkusntavat joutuvat jo nyt vaihtamaan Lentolassa ykköseen. Jatkossa siis vaihto neloseen ja toinen vaihto TaYSillä ratikkaan??

KAla - ti 25. syyskuuta 2018 08.29.12

Hei! Tiistain 25.9.aamulehden vaihtoehtoisista bussilinjoista haluaisin kommentoida, ettei 5 linjaa voida lakkauttaa. Vitonen on ainut linja, joka kulkee Hervannasta etelän kautta keskustaan ja Härmälä-Rantaperkiö-Hatanpää -seudulta asukkaat pääsevät yhdellä bussilla Hervantaan kouluun, töihin, yms!

K66 - ti 25. syyskuuta 2018 08.28.08

Vesilahdelta sekä Narvastaehdottomasti oltava suora yhteys Tampereelle. Iso syy tänne muuttoon oli suora bussiyhteys, jota olen mainostanut muillekin. Vuorotyöläisenä vuorot nytkin huonot,mutta sumplittavissa, ylimääräinen säätö lempäälässä tai hervannassa ei houkuttele. Samoin matka-ajan tuplaantuminen. Haluaisin kannattaa julkisia mutta tällä se ei onnistu.

Vesilahti - ti 25. syyskuuta 2018 08.21.41

Linja 55 on ehdottomasti säilytettävä kulkemaan suoraan Vesilahdesta keskustaan. Jos jatkossa menee hervantaan, loppuu joukkoliikenteen käyttö osaltani kokonaan.

Miia Virolainen - ti 25. syyskuuta 2018 07.52.27

Ruutana-Suinula 28 linja tulisi saada nopeammaksi joko 9 tien kautta ajamalla, tai vaihtoyhteydellä 95:een Tarasteella. Esim. joka toinen 28 olisi vaihdettavissa tarasteen rampilla 95:een, loput 28:t vaihto TAYS:llä ratikkaan

Ruutana - ti 25. syyskuuta 2018 07.52.12

Suuri osa ei vaivaudu nettisivuille. Entäpä ne jotka eivät käytä nettiä tai eivät halua käyttää aina ? Otannasta tulee liian valikoiva nettiaddiktit määräävät tuloksen.

- ti 25. syyskuuta 2018 07.50.27

Meidän perheellä ei ole Hervantaan asiaa, Treen keskustaan kyllä. Suunnitteilla ovat myös opinnot Treen keskustassa peruskoulun jälkeen. Matkanteko keskustaan vaikeutuu kohtuuttomasti tämän uudistuksen toteutuessa. Tässä en näe nyt kauheasti järkeä. Hervantaan on vesilahtelaisilla hyvin marginaalisesti asiaa. Uskon, että uudistuksen toteutuessa moni saattaa alkaa harkita jopa asuinkunnan vaihtoa liikenneyhteyksien käydessä turhan vaikeiksi.

Marianne - ti 25. syyskuuta 2018 07.36.53

Jos linja 1 loppuu Taysille, tulee aivan tolkutonta vaihtoa ja sähläystä, kun kaikki idästä tulevat koululaiset vaihtavat. Kaupungin lukiot ovat vain 1-2 kilometrin päässä Taysista. Kyllä linjan 1 pitäisi ajaa keskustaan. Kun nyt ajetaan ykkösellä klo 7.15 - 8.30 täysiä koululaisvuoroja 7 minuutin välein on parin kilometrin vuoksi ihan turhaa vaihdattaa noin isoa määrää.
Miten linja 1 huomioi klo 4 - 6 välillä töihin menevät.. Kulkeeko ratikka taysilta jo aamulla klo 4, sitten vaihdetaan ratikkaan ja sit taas keskustassa bussiin, et pääsee Nekelaan.. Samoin Vatialan suunnasta kulkee paljon väkeä Sarvikselle / Hatanpäällä. Jos pitää 2 kertaa vaihtaa liian monimutkaista, oman auton käyttö lisääntyy

Sari S - ti 25. syyskuuta 2018 07.12.09

Onhan nykyisistä matkoista varmaan jotain tilastoa olemassa? Runkolinjan 1 toisen päätepysäkin muuttaminen Haukiluomaan aiheuttaisi todella vaikean tilanteen Pirkkalan/ Härmälän suunnasta Kangasalan suuntaan matkustaville. Ei kukaan matkusta bussi-ratikka-bussi -yhdistelmällä jatkossa vaan kaikki kynnelle kykenevät siirtyvät oman auton käyttöön. Kyllä monet ihan vilpittömästi haluavat käyttää joukkoliikennettä mutta se ei saa olla kohtuuttoman vaikeaa. Nyt pitäisi jostain löytyä tieto onko Pirkkalan suunnasta enemmän menijöitä Kangasalan suuntaan vai Haukuluoman suuntaan. Siinä Kangasalan reitillä on tietysti matkan varrella aika merkittäviä kohteit kuten TAMK ja TAYS.

Runkolinja 1 luonnoksen 1 mukaiseksi! - ti 25. syyskuuta 2018 06.42.35

Olisipa loistojuttu, jos 28 ajaisi jatkossakin suoraan keskustaan. Linja on aika pitkä ja bussit varsinkin talvisin usein myöhässä. Niinpä suunniteltu jouheva vaihto TAYSillä jäisi usein vain suunnitelmaksi. Itse kuljen 28:lla aamujunalle. On ärsyttävää, kun periaatteessa kuljen mielelläni julkisilla, mutta jo nykyäänkin bussimatkaan täytyy varata kävelyineen liki tunti. Syy on se, etten uskalla jättää lähtöä viimeisen mahdollisen bussin varaan, vaan menen edellisellä. Nyt, jos vaihtoriskin takia matka-aika ennestään pitenee, alan harkita oman auton käyttöä.

DI - ti 25. syyskuuta 2018 06.38.33

Edelleenkään suunnittelijoiden perustelut runkolinjojen 1ja 8 pätkimiselle eivät ole päteviä. Kyseiset linjat toimivat miksi toimivaa systeemiä pitää muuttaa huonommaksi. Tulkaapas ajelemaan noilla linjoilla ja miettikää fiksuissa päissänne että miten saatte jouhevasti ratikallisen ihmisiä mahtumaan yhteen bussiin TAYSilla? Vai lähteekö samaanaikaan 4 bussia yhtäaikaa? No can do. Entäpä tilanteessa jossa tulee vaikka sähkövika? Ei yhtään vaihtoehtoistabussia TAYSilta eteenpäin? Entäpä Niihaman liityntäparkin käyttöaste. Tulee siinä tilanteessa jäämään nollaan. Miksi mennä bussi-ratikka kun autollakin pääsee helpommin. Ja miksi ensin luvataan ja sitten perutaan kyseessä on kuitenkin tuhansien ihmisten työmatkat yms.

Hiukan ärayyntynyt - ti 25. syyskuuta 2018 05.54.03

Hei!

Linjastoluonnoksen kakkosversiossa on saatu korjattua monia ykkösversiossa esiintyneitä ongelmia. Selkeitä parannuksia ovat mm:

-Linjojen 5 ja 6 linjaukset Hervannan päässä niin, että sekä pohjois- että etelä-Hervantalaiset pääsevät nyt suoraan vaihdotta keskustaan asti. Toki linjat mahdollistavat myös vaihdon ratikkaan niille, joita ratikan suorempi reitti houkuttelee. 7,5 minuutin vuoroväli ainakin ruuhka-aikoina voisi kuitenkin olla tarpeen etenkin Vuoreksen koko ajan kasvavan kapasiteettitarpeen myötä ja se vähentäisi myös odotteluaikaa ratikan vaihtopysäkillä.

-Linjan 7 uusittu reitti Yliopistonkatua, Itsenäisyydenkatua ja Satakunnankatua pitkin vaikuttaa varsin toimivalta ja luo erinoimaisia uusia yhteyksiä. Hyvä, että itä-Tampereelta yliopistolle pääsee siis tässäkin luonnoksessa. Vuorovälin tulisi olla 15 minuuttia myöhempään illalla kuin luonnoksessa on esitetty.

-Linjan 10 uusi reitti on suorastaan loistava! Bonuksena myös erinomainen tapa välttää Tahmelan asukkaiden vaihdattaminen bussista ratikkaan, vaikka vaihto sinällään ei olekaan mikään mörkö. Ehkä kuitenkin suunnittelussa kannattaisi välttää sellaisia vaihtoja, joissa on vain pari pysäkinväliä toisella kulkuneuvolla ja sitten heti vaihto toiseen (kuten esim. Hämeenkadulta asiointimatkalta Tahmelaan matkustavalle olisi tullut ykkösluonnoksen linjalla 250.)

-Linjan 11 reitti on mielenkiintoinen! Tampella tarvitsee ehdottomasti oman linjan ja ehdotettu reitti tarjoaisi hyviä yhteyksiä rautatieasemalle, Ratinaan, Hatanpään sairaalalle, Partolaan ja Ikeaan. Lisäksi linja toimii loistavasti Särkänniemen linjana kesällä, mahdollisesti jopa poistaen tarpeen linjalta 100 (kulkee linja-autoaseman JA rautatieaseman kautta, sekä läheltä Hämpin parkin suuaukkoa, jos Särkänniemen liityntäparkki on edelleen vuonna 2021 siellä). Kuitenkin mikäli reitti on tarkoitus haaroittaa Kurikkaan/Lahdesjärvelle, muodostuu puolen tunnin vuorovälillä tunnin vuoroväli haaroihin, mikä on liian harvoin. Samoin Tampella tarvitsee vartin vuorovälin lähes koko päivälle, jotta joukkoliikenne oikeasti nousee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi nyt autovaltaisella asuinalueella. Myös Tampellan lähijunaseisake olisi otettava työn alle mitä pikimmiten.

-Linjan 15 edelleen kehitetty reitti on niin ikään loistava! Yhdellä heilurilinjalla saadaan kaksi rauhallista asuinaluetta palveltua kustannustehokkaasti ja korjattu reitti Ratinan ja Tampellan kautta kattaa aiempaa suuremman osan keskustasta tarjoten näin enemmän hyödyllisiä yhteyksiä sekä Petsamolaisille että Järvensivulaisille, Lapintien varren asukkaita unohtamatta.

-Linjan 90 vetäminen suoraan keskustaan asti on kädenojennus Teiskolaisille eikä vuoroväliltään harvahko linja myöskään tuki Hämeenkatua.

-Kangasalan keskustasta linjojen 40 ja 42 reitit ja vuorovälit Tampereen keskustaan ovat hyviä. Kuitenkin mikäli linjan 420 itäpäästä haluaa kulkea Hämeenkadulle, tarvitaan kaksi vaihtoa, mikä on aika paljon. Tosin monien matka varmasti myös suuntautuu vain TAYSille asti ja linja-autoasemalta/Ratinasta kulkien (linja 40) vaihtoja tulee vain yksi.

-Liityntälinja 330 vaikuttaa kustannustehokkaalta tavalta hoitaa Lintuhytin yhteystarve, kalustoksi riittänee yksi auto.

Kehitysehdotuksia:

-Linjat 1 ja 8 on pidettävä suoraan keskustaan asti kulkevina runkolinjoina. Linjan 1 katkaisu Taysille on perusteltua, kun ratikan laajennos Härmälän suuntaan (ja pitkällä tähtäimellä Koilliskeskukseen asti) on toteutettu. Linjan 8 katkaisua ei oikein voi perustella millään, se on ainoa itä-länsi -suuntainen suoraviivainen linja, joka kulkee kaupungin halki hyvin kattavaa reittiä ja lisäksi linjan on luvattu säilyvän myös ratikka-aikana. Tämä on monelle kynnyskysymys. Ymmärrän ajatuksen tiheämmästä syöttöliikenteessä (ehdotuksen linjat 4 ja 8), mutta kokonaisuutena lienee kuitenkin kustannustehokkaampaa ajaa linjoja 1 ja 8 nykyisellään ja linjan 8 osalta hieman pidemmällä vuorovälillä. Mikäli Hämeenkadun itäpään kapasiteetti nousee ongelmaksi, voi toisen linjan (1 tai 8) kierrättää Rautatienkadun kautta. Lisäksi itseäni epäilyttää ratikan kapasiteetin riittävyys linjojen 4 ja 8 vaihtoehdossa. 37 metrin vaunu tulee käytännössä hyvin täyteen jo lähtöpysäkillä ja TAYSin pääovien/TAMKin pysäkillä viimeistään on koko vaunu jo seisomakuormassa (vaikkei toki ääriään myöten täynnä). 47 metrin vaunut voivat aikanaan hieman helpottaa tilannetta.

-Mietin vieläkin Hervanta-TAYS -välin toimivuutta. Yhteys on ruuhka-aikoina erittäin kysytty ja linjan 270 vaihtoyhteys Kalevasta kulkee vain vartin välein (joka toiselta ratikalta). Riittääkö linja 38 kompensoimaan tätä vai voisiko Hervanta-TAYS välille miettiä jotakin suoraa ruuhkalinjaa (linja 20?) länsi-Tampere-TAYS -väliä palvelevan linjan 33 tapaan?

-Liityntälinja 380 on reitiltään hyvä, mutta ei riitä palvelemaan Hermian aluetta edes yhdessä linjan 65 kanssa. Vuorovälit ovat kysyntään nähden liian harvat ja vaihtoyhteyksiä joutuisi Hervantakeskuksessa odottelemaan ratikalta Hermian suuntaan kuljettaessa. Ehdotan ratkaisuksi ratikan haaroittamista heti aluksi Hermiaan ja Hervantajärvelle. Vartin vuoroväli Hermiaan riittää, kunhan kapasiteetti on suuri (kuten ratikalla on). Hermiankadulle rakennettu pysäkki kannattaa ottaa heti hyötykäyttöön.

-Linjan 29 jakaminen A ja B versioiksi Vehmaisiin tai Rissoon mietityttää. Se mahdollistaa riittävän 15 minuutin vuorovälin Ristinarkulta keskustan suuntaan, mutta riittääkö 30 min vuoroväli Vehmaislaisille ja Leinolalaisille? Reitit eroavat itäpäässä sen verran kauas toisistaan, että olisiko perusteltua käyttää eri linjanumeroita? Miettisin vielä, voisiko linjan 7 päätepysäkin itäpäässä säilyttää Vehmaisissa? Entäpä voisiko linja 270 tai jokin muu linja palvella myös Risson ja kulkea esim. Ruotulan kautta, palaten takaisin Teiskontielle Irjalankatua pitkin?

-Irjalan alue jää tässäkin suunnitelmassa alipalvelluksi, kun vaihtoehtoisesti joko Ruotula tai iso osa Huikkaan alueesta jää paitsioon. Ratkaisisin ongelman linjaamalla Irjalan nykyiselle linjan 80 päätepysäkille kaksi syöttölinjaa (esim. 250 ja 270), jotka haarautuisivat Irjalan ja Ruotulan päässä omille reiteilleen: Linja 250 kulkisi nykyisen linjan 80 reittiä mukaillen Irjala-Huikkaa-Sammon valtatie-Kaleva-Jäähallinkaari-Kissanmaankatu-TAYS ja linja 270 kulkisi Irjalasta Ruotulan läpi reittiä Irjala-Huhmarinkatu-Kuusenmäenrinne-Ali-Huikkaantie-Teiskontie-TAYS-Kissanmaankatu-Jäähallinkaari-Kaleva. Linjat muodostaisivat ikään kuin pohjoisen ja eteläisen puoliympyrän, jossa TAYSin ja Kalevan välinen osuus olisi päällekkäistä. Tämä puolestaan mahdollistaisi tiheän vuorovälin Kaleva-TAYS -välille ja 15 minuutin vuorovälit porrastamalla käytännössä yhteyden jokaiselta Hervannan ratikalta TAYSin suuntaan ja päinvastoin.

-Pispalanharju. Miettisin vielä kertaalleen, voisiko linjalle olla löydettävissä jokin sellainen vastinpari, joka on vuoroväliltään riittävän harva, mutta joka kuitenkin tarjoaisi jonkinlaisen palvelun aivan harjun päälle asti entisen linjan 15 päätepysäkille. Voisiko linja 90 olla tällainen linja ja jatkaa vielä Ratinalta Hämeenpuiston kautta harjulle?

Uskon vilpittömästi, että molempien luonnosten parhaita puolia yhdistelemällä löydetään sellainen linjastoratkaisu, joka palvelee mahdollisimman monia kaupunkiseutulaisia mahdollisimman kustannustehokkaasti. Tsemppiä työhön!

Rakentavaa palautetta - ti 25. syyskuuta 2018 01.01.16

Linja 55. Vesilahti - Tampere. Linjan tulee ehdottomasti pysy Vesilahti - Tampere välillä, Vesilahdesta ehdottomasti suurin osa matkustajista suuntaa Tampereelle. Sääksjärvelle liityntä niille harvoille jotka jatkavat Hervantaan.

O-P - ma 24. syyskuuta 2018 20.01.00

Parasta olisi, jos nykyistä bussilinjastoa ei juurikaan muutettaisi, kun pitkän kehityksen tuloksena on saatu suurin piirtein toimiva kokonaisuus kasaan. Toisin sanoen, nykyinen linja 3 vain muuttuisi kumipyöriltä raiteille osuudella Hervanta-Keskustori, muiden linjojen ja linjareittien pysyessä pääpiirteittäin ennallaan.

No, ehkä linjasta 5 voisi raitioliikenteen käynnistymisen myötä lakkauttaa osuuden Hervanta-TAYS, ja samalla voisi linjan pääteaseman Hervannassa siirtää Näyttelijänkadulle, jolloin se palvelisi sekä Arkkitehdinkatua että Näyttämön-/Näyttelijänkatuja syöttöautoina, tarjoten kuitenkin myös suoran ja vaihdottoman mutta ajallisesti pidemmän yhteyden keskustaan. Myöskin nykyisen linjan 9 ja nykyisestä linjasta 3 tässä vaiheessa orvoksi jäävän Lentävänniemen pään voi hyvin yhdistää uudeksi mahtilinjaksi, kuten luonnoksissa olikin jo ideoitu.

Ongelmaksi jäisi Hervannassa Teekkarinkatu ja Lintuhytti, joita molempia voisi palvella jatkamalla nykyistä linjaa 4 Länsi-Hervannasta eteenpäin reittiä Ahvenisjärventie-Teekkarinkatu-Insinöörinkatu-Hervannan valtaväylä(-Hervantajärvi)-Lintuhytti. Tällä tavoin jatkettu bussilinja tarjoaisi asiakkaille vaihtoehtoja keskustaan suuntautuvilla matkoilla, joko nopeamman mutta vaihdollisen yhteyden bussilla+raitovaunulla, tai hitaammin mutta suoran yhteyden koko ajan samassa liikennevälineessä.

Jos Keskustorin ja TAYSin väliltä on ehdottoman pakko saada linja-autoja pois, niin esimerkiksi nykyinen linja 29 voisi tulla Takahuhdintieltä jäähallin ohi Kalevan Prismalle ja siitä edelleen Kalevantien ja Hatanpään valtatien kautta Keskustorille ja eteenpäin.

Luonnos 3 - ma 24. syyskuuta 2018 19.01.56

Takahuhdin koululta ja sen ISOLTA lähialueelta tulee olemaan tolkuttoman vaikeaa (hidasta) päästä muutaman kilometrin päähän Kaukajärvelle, jossa paljon liikunta- ja muita palveluja. Jos poikittaislinja 32 poistuu ratikan takia, käännyn ratikan vastustajaksi.

hellurei - ma 24. syyskuuta 2018 18.59.50

Nykyinen runkolinja Linja-1 säilytettävä. Uudessa suunitelmassa ei ole huomioitu lisääntyvää työpaikka- ja oppilasliikennettä Myötätuuli 71, Tredun ja Patrian koulutuskeskukseen Pirkkalassa.Parkkipaikat ovat jo nyt täynnä ja moni myös käyttäisi julkista jos se toimisi.

Autolla vai Bussilla - ma 24. syyskuuta 2018 18.24.27

Hei miksi että kommentoi linjan 29 luonnosta ollenkaan? vaikka se on täällä paljon kritiikki myös aiheuttanut.Saisiko tähän yhtään perustelua miksi linjaa 29 viedään huonompaan suuntaa idän suunnalta.

vastausta ootellen.. - ma 24. syyskuuta 2018 16.53.17

Onko Kaukajärvellä enää pääsyä kuin vaihtolinjoilla? Koululaiset kulkevat jäähallille ja spiral hallille koulusta harrastuksiin omatoimisesti nyt, mutta poikkilinjan 32 poisto hankaloittaa ja ajallisesti pidentää matkaa. Entä Kaukajärven koululaiset jotka käyttäneet samaa linjaa?

Päivi - ma 24. syyskuuta 2018 13.48.58

Tässä ei ole kysymys siitä, etteivätkö bussit mahtuisi keskustaan, varsinkin jos kierretään muualta kuin Hämeenkadulta. Tässä on kyse siitä, että on tajuttu ettei tynkälinjalle Pyynikintori-TAYS riitä matkustajia, ellei niitä syötetä kovalla kädellä. Tätä matkustajamääräongelmaa ei oletusten mukaan ole Hervannan linjalla, siksi Vuohenojan pysäkkikin voitiin jättää tekemättä. Ratikka käytännössä vaikeuttaa joukkoliikennettä kunnes tynkälinja korvautuu linjalla Lentävänniemi-Linnainmaa.

Jii - ma 24. syyskuuta 2018 13.43.00

Otatteko suunnittelussa huomioon koululaisten liikenettä lainkaan? Nro 17 Linnainmaalle palvelee Vehmaisten suunnalta ja Takahuhdin suunnalta kouluun kulkevia koululaisia tällä hetkellä hyvin. Minne se on kadotettu?

Linnainmaan kouluun kulkevan vanhempi - ma 24. syyskuuta 2018 13.40.10

Hei! Yhteydet Lentävännimestä Lamminpäähän ovat heikot. Tuleeko tähän muutoksia? Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on kulkea linjalla 3 Lielahteen ja vaihtaa bussiin 21, joka lähtee Lielahden Prismalta vain noin kaksi kertaa tunnissa. Yhdistelmä on hankala ja aikaavievä varsinkin työmatkalaiselle.

Poikittaisliikenne Lentävänniemestä Lamminpäähän - ma 24. syyskuuta 2018 12.49.42

Suunnittelussa ei näytetä tajuavan, että ongelma ei ole ratikasta bussiin (tai toisin päin) vaihtamisen jouhevuus. Ongelma on, että runkolinjan hävittäminen pakottaa monet vaihtamaan KAKSI kertaa (bussi-ratikka-bussi) kun nyt pääsee ilman vaihtoja.

tässä taas jotakin - ma 24. syyskuuta 2018 12.46.19

Ylöjärven Mikkolantiellä on paljon asukkaita, joiden tarvitsee kulkea Tampereen keskustaan päivätyössä ja vuorotyössä. Toivoisin todella, että linja siltä reitiltä ei poistuisi. Tien varressa on myös vuoropäiväkoti, jota perheet käyttävät.

Perheiden vuoksi - ma 24. syyskuuta 2018 12.43.42

Te lyötte nyt päätänne seinään nykyisen runkolinja 1 suunnitelmillanne. Vastustus on niin valtavaa. Suunnittelijat, jotka tuhoavat kaupungin "lippulaivatuotteen" bussilinjoista...pitäisikö jo ymmärtää puhaltaa peli poikki!

Tunarointia - ma 24. syyskuuta 2018 12.36.33

Jos Jolilan hyväksymät periaatteet 24.8.2016 § 70 ovat voimassa, niin runkolinjoilla (1-10,40,50,70 ja 80) pitäisi päästä aina suoraan keskustaan ? 1 ja 8 muuttaminen vaihdolliseksi sotii tätä periaatetta vastaan.

Jari V. - ma 24. syyskuuta 2018 12.26.10

Teille on annettu lukemattomia perusteluita nykyisen runkolinja ykkösen ja kahdeksan kohtalosta. Se on saanut ylivoimaisesti suurimman kritiikin. Olisiko aika nöyrtyä ja myöntää, että tämä ei tule tapahtumaan.

Itsepäisyyttä - ma 24. syyskuuta 2018 12.18.38

Uusi linja 820 (Siivikkala-Lielahti): mukaan myös Mettistö, Vihattula ja Ryydynpohja

Mettistöstä - ma 24. syyskuuta 2018 11.52.25

Eiköhän tämä murskakritiikki jo riitä. Milloin saadaan linjastoluonnos 3?

kunhan kysyn - ma 24. syyskuuta 2018 11.46.01

Suunnittelun terveiset!

Olemme saaneet paljon palautetta, kiitos siitä. Toivoisimme, että palautetta antaessa annettaisiin myös perusteluita.

Linjojen 4 ja 8 osalta on tehty luonnokseen 2 muutos niin, että jokaiselta linjan 4 ja 8 bussivuorolta olisi yhteys ratikkaan. Tällä tavoin esimerkiksi harvemmin liikennöidyiltä linjoilta kuten vaikkapa linjalta 90 ei tarvitse arvuutella onko omalla vuorolla vaihtoyhteyttä ratikkaan tai toisin päin.
Ratikkaan mahtuu 264 matkustajaa ja täyteen bussiin mahtuu 90 matkustajaa. Suunnitellussa teemme kapasiteettitarkastelun ja myös toteutamme aikataulut niin, että bussista ratikkaan vaihto olisi mahdollisimman jouheva ja toimiva.

Tampereen ja lähikuntien junayhteyksiä ollaan myös parantamassa 2020-luvulla, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi Tesomalle rakennetaan rautatieseisake. Tämä mahdollistaa erittäin nopean yhteyden Tesomalta Tampereen rautatieasemalle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että voimme mahdollistaa yhteyden alueen sisältä esimerkiksi Tohlopista Tesoman rautatieseisakkeelle ja siitä edelleen junalla Tampereelle. Samanlainen ratkaisu voidaan toteuttaa myös Vesilahdessa, jossa voidaan matkustaa Lempäälän juna-asemalle ja jatkaa nopealla yhteydellä Tampereelle.

Linja 42 on jaettu kahteen osaan. Linja 42 kulkee Kuhmoisten ja Kangasalan väliä ja linja 420 Kangasalan ja TAYSin väliä.

Linjasto 2021 suunnittelusta - ma 24. syyskuuta 2018 11.18.52

Pirkkalaan Myötätuuleen on opiskelijoiden vaikea päästä maakunnista. Matka kestää kohtuuttoman kauan kun joutuu kulkemaan Tampereen keskustan kautta.

Autoton - ma 24. syyskuuta 2018 11.12.47

Vastauksena käyttäjälle "markka-aika": TKL on vain yksi liikennöitsijä muiden joukossa eikä TKL ole tehnyt näitä luonnoksia, joten sitä ei voi näistä syyttää.

- ma 24. syyskuuta 2018 09.54.58

Jos Jolilan hyväksymät periaatteet 24.8.2016 § 70 ovat voimassa, niin runkolinjoilla (1-10,40,50,70 ja 80) pitäisi päästä aina suoraan keskustaan ? 1 ja 8 muuttaminen vaihdolliseksi sotii tätä periaatetta vastaan.

Jari V. - ma 24. syyskuuta 2018 09.48.34

Kysymys linjasta 330. Mikä on tuleva vuoroväli Näyttelijänkadulta? Tarkoituksena on ilmeisesti tarjota syöttöliikenneyhteys ratikalle, mikä on ihan ok suunnitelma alueelle, joka on lähellä ratikkaa. Vuoroväliksi yhteydelle on kuitenkin merkitty 30 minuuttia. Käytännössä suurimman osan vuodesta tervejalkainen aikuinen on kävellenkin nopeammin ratikkapysäkillä. Koska bussia kuitenkin käyttävät muutkin kuin tervejalkaiset, pieniä kantamuksia mukanaan kuljettavat, jokasään vaatteilla varustetut aikuiset, voi sanoa, että matkustusmukavuus heikkenee oleellisesti. Toki olemme päässet nauttimaan suhteettoman hyvistä yhteyksistä käyttäjämääriin nähden, kun kolmonen on liikennöinnyt tiheään (linjan jakaminen A- ja B-bussiin heikensi jo tätä), mutta puoli tuntia tuntuu kohtuuttomalta pudotukselta. On vaikea pysyä positiivisena ratikan suhteen, kun arjen toimivuus on heikkenemässä oleellisesti. Se minkä ratikan pikkuisen nopeammassa matka-ajassa säästää, häviää kuin tuhka tuuleen, kun tarpooo lastenrattaiden kanssa räntäsateella vartin kotiin.

Kaarle Halme - ma 24. syyskuuta 2018 09.29.24

Toivoisin linjalle 55 TRE-Vesilahti lauantaille ainakin yhtä myöhäistä vuoroa. Esim. 23.00-24.00 !

- ma 24. syyskuuta 2018 09.05.40

Suunnittelun periaatteet ovat verkkosivuilla olevan tekstin mukaan "Vuodelle 2021 eli ratikan liikennöinti-aikaan suunniteltava linjasto on laajaa aluetta palveleva kokonaisuus, jossa on huomioitava monenlaisia matkustustarpeita. Joukkoliikennepalvelut toteutetaan

• alueen sisäisillä linjoilla lähipalveluiden pariin
• vaihtoyhteyksillä raitio- ja bussiliikenteen välillä
• suorilla linjoilla keskustaan vaihtoehtoista reittiä pitkin."
Mihin on unohtunut suorat yhteydet eri alueiden välillä (joista monetkin kulkematta Tampereen keskustan kautta)? Nämä periaatteet olisi hyvä olla myös prioriteettijärjestyksessä. Entä muut periaatteet, kun kustannustehokkuus (joukkoliikenne palvelee joukkoja, ts. linjat ovat siellä, joissa on merkittävää liikennetarvetta, ja vuorovälit ja kapasiteetti sen mukainen.

Periaatteet selviksi - ma 24. syyskuuta 2018 08.21.12

Linjan 29 osalta on hyvä, että luonnokseen on laitettu kulkemaan ruuhka-aikaan 15 min. välein. Varsinkin aamuisin bussit on tupatentäynnä. Mutta reitin linjaus Tampereen valtatien kautta on huonompi kuin Satakunnankadun kautta. Näin linjattu reitti hankaloittaa lännestä tultaessa kulkua ydinkeskustaan Tampereen valtatien pysäkit on hieman kaukana kuten myös Hämeenpuiston pysäkit. Eikä tunnu mitenkään järkevältä vaihtaa lähellä keskustaa enää ratikkaan.

Länsi-Tampereelta - ma 24. syyskuuta 2018 08.11.05

Eikö mitenkään olisi mahdollista, että linjan 55 päätepysäkki olisi hervannan sijaan keskustassa? Ainoa linja, joka tulee Vesilahdelta, ja sekään ei mene keskustaan asti. Itse mieluummin kuljen omalla kyydillä Tampereelle, kuin että matkani kestäisi julkisilla reilusti yli tunnin.

Vesviläinen - su 23. syyskuuta 2018 21.32.28

Tällä hetkellä Vesilahden bussien päätepaikka on Keskustori, se on paras. Koivistonkylän Prisman luona on myös parkkipaikka.Vesilahti-Hervanta-Keskusta vie turhan paljon lisäaikaa

Eila Häihälä - su 23. syyskuuta 2018 19.21.04

Vuoro 55 koukkaaminen Hervantaan ei toimi. Monen työpaikka keskustan/yliopiston/Ratinan/Hatanpään alueilla, jolloin ei mitään järkeä vaihtaa muutoinkin pitkällä matkalla ratikkaan/muuhun bussivuoroon.. tämä luonnos toteutuessaannäin tulee lisäämään yksityisautoilua Vesilahdelta/Narvasta keskustaan. Ruskontie lusäksi niin ruuhka-altis (mopoautot), että ennenkuin sillä olisi oma bussikaista niin poikkiliikenne Sääksjärveltä Hervantaan ei vaan toimi (käykäähän ajamassa ko väliä esim klo 7.45-8.30 arkiaamuisin...).

Vesilahtelainen. - su 23. syyskuuta 2018 18.24.05

Linja 55 suora yhteys Tampereen keskustaan säilytettävä.

Liisa - su 23. syyskuuta 2018 15.57.51

Asuntilasta pitäisi päästä suoraa Tampereen keskustaan. Asuntilassa paljon Tampereella työssäkäyviä, sekä lapsiperheitä jotka kulkevat bussilla keskustaan asti.

Erika - su 23. syyskuuta 2018 15.21.29

Linja 55. Ketä se palvelee mennessään Hervantaan? Ei ainakaan niitä opiskelijoita jotka suuntaavat Kekustan kouluhuihin. Heille tulee 1. vaihto Lempäälään ja usealle toinen vaihto keskustorille. Hervannan kautta keskustaaan kulkeminen täysin kuollut ajatus. Eli linja palvelee niitä aikuisia jotka ovat töissä Hervannassa, ja kulkevat autolla kuitenkin koska kauppa, lasten kuljetukset, aika jne. Lempäälään tarvitaan lähijunaliikenne Tampereelle.

Miko Mustajärvi - su 23. syyskuuta 2018 15.20.24

Hei nyt välittömästi muutoksia linjalle 29. Lähtöpaikka edelleen linnainmaan Prismalle ja vuorovälit ainakin ruuhka-aikoina 15 minuutin välein.

terveiset luhtaankadulta - su 23. syyskuuta 2018 15.09.21

Vesilahden bussiyhteydestä. Vaihtoyhteys Sääksjärveltä Hervantaan ei ole järkevä koska jos kylästä kulkee yksi ainoa linja kaupunkiin, saisi se mennä kyllä keskustaan. Sieltä pääsee sitten joka suuntaan eteenpäin suunnilleen yhtä pitkällä matka-ajalla.

Jenni Fredriksson-bass - su 23. syyskuuta 2018 14.57.18

Ehdottomasti linja 55 kuljettava Vesilahdesta keskustaan! Matka-aika tällä hetkellä siedettävä, mutta pidentyessään epäinhimillinen!!

Istuminen tappaa - su 23. syyskuuta 2018 14.54.52

Siis mistä suunnitelioiksi löytyy aina vaan samanlaisia säpääjiä joilla ei ole mitään käsitystä asioista, muistutan esim. naurettavasta kokeilusta linja 13T, Länsitori-Ikuri jota varten hankittiin oikein 2 kpl pikkubusseja jotka jäivät tämän kokeilun jälkeen lähes turhiksi. Silloin kun linja 5 Vehmainen Keskustori lakkauttamista vietiin läpi, ei kuunneltu Vehmaisten asukkaita ollenkaan. Nyt taas hakataan päätä seinään ratikan kanssa, miten liikennettä keskustassa helpottaa se että linja 1 käännetään Haukiluomaan linjan 8 sijaan? Matka Koskipuistosta Pyynikintorille on tasan yhtä pitkä linjoilla tuleva? 1 ja nykyisellä linjalla 8. Vaikka osaisitte tehdä minkälaisia hienoja exeltaulukoita koneella ja ennustella ihmisten kulkua päissänne, todellisuus on aivan muuta. Lopettakaa lapsellinen leikkinne ja ottakaa järki käteen, vielä ennen kuin on myöhäistä.

Late - su 23. syyskuuta 2018 14.44.25

Hei, näyttäisi siltä että Ruutanaan ei pääsisi lainkaan kaupungista.

Miika - su 23. syyskuuta 2018 13.55.06

Mitä tarkoittaa juna Tampere - Tesoma - Nokia?

Kake - su 23. syyskuuta 2018 13.47.05

Miksi linja 7 ei voisi lähteä Rissosta? Yhdellä linjalla pääsisi läpi kaupungin Tesomakeskukseen ja Mediapolikseen, joita kehitetään koko ajan.

Kannatus kaupungin läpi linjalle - su 23. syyskuuta 2018 13.46.42

Suunnitelman mukaan Leinolasta ei pääse ilman vaihtoa keskustaan? Toivottavasti hinnoittelussa otetaan tämä huomioon ja matkustuksen hinta ei kasva kun joutuu bussista astumaan ratikkaan, jos haluaa päästä julkisella keskustaan.

Hinnoittelu myös tarkasteluun - su 23. syyskuuta 2018 13.43.21

Miksi Leinolasta / Linnainmaalta ei pääse Mäentakusenkatua julkisella liikenteellä keskustaan asti ilman vaihtoa? Lapset eivät uskalla kulkea yksin linja-autolla keskustaan harrastuksiin, jos matkalla pitää vaihtaa kulkupeliä. 29A menee keskutaan,mutta miksi Aitolahdentien kautta? Miksi mikään linja ei kulje Mäentauksenkatua keskustaan asti?

matkustaminen ilman turhia vaihtoja - su 23. syyskuuta 2018 13.41.34

Aikaisemmassa luonnoksessa linja 17 kulki Vehmaisista Kalevan Prismalle ja sitten Kalevankankaan kautta Länsi-Tampereelle 20 min välein. Se kuulosti suorastaan liian hyvältä, ja ilmeisesti olikin? Hyvä yhteys, riittävä vuoroväli ja vaihtomahdollisuus Kalevassa ratikalla Hervantaan päin tai Sammonkadulle ja "nopeahko" yhteys keskustaan. Että mitenkä raitiotie auttoi tai kehitti tämän alueen julkista liikennettä nyt tämän uuden suunnitelman mukaan?

Satu N. - su 23. syyskuuta 2018 11.24.49

Linjan 17 lakkautus on asiatonta. Vehmainen-Leinola suunnalta kulkee paljon ihmisiä töihin ja kouluun Hervantaan ja esim. Steinerkouluun Muotialaan. Vaihtoyhteys Linnainmaan paloasemalla ja Kalevan Prismalla on kovassa käytössä ja jälkimmäinen olisi ollut erinomaisen kätevä nyt ratikan tullen! Vuoroväli 30 min on aamuisin riittämätön, millä muulla täältä kulkee kaupunkiin kuin sillä ainoalla linjalla, joka nytkin on täynnä? Ja matka-aika on nyt jo tosiasiassa keskustaan 45 min, mitä sitten kun bussi kuljeksii kaikilla pikkukauduilla. En ymmärrä tätä suunnittelun "helmeä!"

Asukas - su 23. syyskuuta 2018 11.13.43

Jos Jolilan hyväksymät periaatteet 24.8.2016 § 70 ovat voimassa, niin runkolinjoilla (1-10,40,50,70 ja 80) pitäisi päästä aina suoraan keskustaan ? 1 ja 8 muuttaminen vaihdolliseksi sotii tätä periaatetta vastaan.

Jari V. - su 23. syyskuuta 2018 10.47.52

Koska nykyisin koulupolku Hallilasta vie Hervantaan (Kanjonin kouluun ja Pohjois-Hervannan kouluun) on kyllä tosi hienoa, että bussilinjaa tätä varten on suunniteltu. Toivottavasti myös koulujen aloitus- ja päättymisajat otetaan huomioon, kun aikatauluja tälle linjalle suunnitellaan, jotta koululaisetkin pystyvät tätä bussilinjaa mutkattomasti hyödyntämään.

Koululaisten vanhempi Hallilasta - la 22. syyskuuta 2018 22.47.55

Miksi Lempäälässä ei olisi enää nopeaa yhteyttä Tampereen keskustaan? Tähän tahtoisin vastauksen. Tavoitteenaan on ollut aikaisemmin yhteys, jolla matka-aika Lempäälässä olisi 30 minuuttia tai alle. Se houkuttelisi enemmän matkustajia. Matkaan kuluu 50:llä tuplasti se, mitä nykyisin 55:llä. Ja junayhteys ei paljon lämmitä keskustan pohjoispuolella Hakkarissa ja Moisiossa asuvia. Junalla moni joutuisi vielä vaihtamaan ratikkaan ja sen jälkeen vielä bussiin päästäkseen sinne, minne nyt pääsee ilman vaihtoja tai yhdellä vaihdolla. Älkää tehkö tästä samanlaista fiaskoa, kuin länsimetron liityntäliikenteestä, jossa matka-ajat ovat pidentyneet huomattavasti. Lisäksi 55 linjaus on myös sikäli typerä, että eihän se tällaisena mahdollista kulkua Hervantaan kuin Ideaparkin eteläpuolelta.

ML - la 22. syyskuuta 2018 18.52.06

Linja 17 säilytettävä. Oletteko huomioineet tai ajatelleet, että Vehmaisissa ei ole kuin ala-aste ? Kulkeminen esimerkiksi yläasteelle, missä se kullakin Vehmaisissa tai Leinolassa asuvalla oppilalla sitten sijaitseekaan, muuttuisi todella vaikeaksi. Eikä se työssä käyvien bussin käyttäjien arkeakaan helpottaisi yhtään.

Niko H - la 22. syyskuuta 2018 18.04.25

Linja 17 säilytettävä omanaan.

Lörö - la 22. syyskuuta 2018 16.34.46

Linja 50/40 näyttää nyt aika paljon toimivammalta kuin aikaisemmin, kun kiersi keskustan kautta, mutta mielestäni kaksi muutosta parantaisivat sitä entisestään:
1) 50 kääntyisi Hatanpään valtatielle eikä suuntaisi Ratinan bussipysäkille. Tällöin jatkoyhteys keskustaan ei tuntuisi niin vaikealta.
2) 40 pysähtyisi jo Linnaa vastapäätä olevalla pysäkillä. Nyt Yliopistonkadun liikennevalot hidastavat liikennettä jo muutenkin ja yliopiston pääpysäkki on muutenkin aika runsaalla käytöllä. Näin linja myös palvelisi paremmin yliopistolaisia, kun kaikkien ei oletettaisi suuntaavan Päätalolle.

yliopistolainen - la 22. syyskuuta 2018 16.33.20

Palvelutasoa Kangasalan itäpuolelta ei voi enää heikentää. Edes opiskelijoiden vuoksi julkinen liikenne on säilytettävä jollain tapaa järkevällä tasolla joka mahdollistaa opinnot peruskoulun jälkeenkin siinäkin tapauksessa että nuorella ei ole mahdollisuutta muuttaa opiskelupaikkaa lähemmäksi. Toisten on vaan pakko asua maalla. Jo nykyisellä palvelutasolla opiskelijoille ja työmatkalaisille tulee TUNTIEN odotusaikoja kun Kangasalan itäpuolelta ei pääse bussilla minnekään klo 9.30-13.30
Tuosta alemmas ei palvelun tasoa enää voi laskea.

Kukaan täällä ei oleta pääsevänsä bussiin kyytiin suoraan kotiovelta puolen tunnin välein mutta jonkunlainen yhdenvertaisuus julkisessa liikenteessäkin olisi oltava.

Ukkis - la 22. syyskuuta 2018 15.47.52

Linja 29b saisi kulkea Kalevan Prismalle.Kuvasta ei saanut käsitystä meneekö suoraan vai kääntyykö Ristinarkulta Kissanmaalle.Myös koululaisia kulkee.Bussireitin voisi suunnitella niin ettei tarvitsisi vaihtaa vaan keskustaan pääsisi laitakaupungilta ilman ratikkaakin.

Leena Kiuru - la 22. syyskuuta 2018 14.44.45

Juuri kun oppi käyttämään bussia niin Ylöjärveltä yhteydet huononevat. No omalla autolla sitten..

Paula Salo - la 22. syyskuuta 2018 12.46.10

Suunnittelijoilta kommenttia 1 ja 8 runkolinjojen osalta, sekä 17 linjan osalta. Kiitos.

Kantakaa vastuunne ja korjatkaa virheenne. - la 22. syyskuuta 2018 12.06.27

LINJA 29 ON SÄILYTETTÄVÄ ENNALLAAN! Vuorovälit ruuhkaaikoina 15 minuutin välein.

Terveiset hevoshaankadulta. - la 22. syyskuuta 2018 11.10.09

Onko tosiaan niin, että linja 42 ei enää lähtisi Tampereen keskustasta vaan kulkee vain Kangasala-Kuhmoinen väliä? On myös epäselvä tulkita, että koska viimeinen vuoro kulkisi ja kuinka se sopeutuu linjan 40 aikatauluihin. Toivottavasti viimeinen 42 kulkee samaan aikaan kuin nykyään. Muuten valitettavasti yksityisautoilu lisääntyy ainakin omalla kohdalla.

Kuhmalahti - la 22. syyskuuta 2018 10.20.51

Itä-Tampereen linjat 29 ja 17 säilytettävä. Teiskontien liikenne ei hyödytä ollenkaan Pappilan, Ristinarkun, Jankan alueilla asuvia. Parantakaa yhteyksiä, rohkaiskaa julkisten käyttöön. Yli kilometrin matka pysäkille alkaa olla liikaa. Julkinen liikenne pitää nähdä palveluna, joka hyödyttää mahdollisimman monia. Ratikan varrella eivät kaikki asu. Vaikka itse kannatankin ratikkahanketra, pitää muun joukko- jaliittymäliikenteen toimia saumattomasti ratikan kanssa. Suosittelisin kaikkien testaamaan omia joukkoliikenneyhteyksiä ainakin kuukauden ajan, paljon puutteita on. Poikittaisliikenne on muuten myös poistettu uudessa suunnitelmassa, mn. linja 32?

Tuula Toivanen - la 22. syyskuuta 2018 09.26.23

Linja 80 on ehdottomasti säilytettävä nykyisellä reitilään kulkien Mikkolantietä pitkin ylöjärveltä tampereelle. Linja 80 on meille Mäkkylässä asuville AINOA mahdollinen linja. Täällä suurinosa asukkaista on lapsiperheitä, sekä suuri Rinteen vuoropäiväkoti sijaitsee Mikkolantien varressa. Useilla täällä asuvilla perheillä ei ole omaa autoa ja erityisesti viikonlopun kerran tunnissa kulkevat vuorot ovat jo nyt aivan täynnä ja rattaiden kanssa joutuu usein odottamaan seuraavaa vuoroa. Monelle asuminen täällä käy mahdottomaksi, jos mikään bussilinja ei jatkossa enää kulje mikkolantietä pitkin.

Johanna - la 22. syyskuuta 2018 09.26.13

Mielenkiintoista nähdä tuo 28D, joka oli ehkä hieman odottamaton, mutta ehdottomasti positiivinen asia. Itselläni olisi ehdotus liittyen linjaan 28.

Kaikki linjan 28 vuorot (A,B,C,D) kulkisivat Nivarinkadun kautta, jolloin olisi mahdollista saada joukkoliikenteen lonkeroita hieman laajemmalle Olkahisten alueella, ja vuorovälikin olisi kokonaisuudessaan melko houkutteleva. Nivarinkadulla tulisi olla 2 hyvin sijoitettua pysäkkiparia suuntaansa. Muuten linjan reitti olisi täsmälleen sama kuten nykyisessä luonnoksessa.

Linja 90 voisi jatkaa suoraan Olkahisten "ohi" kuten tähänkin asti, kompensoiden 28:n poissaoloa.

Vakiomatkaaja - la 22. syyskuuta 2018 03.59.34

Yhdellä bussilla Messukylästä Nekalaan, kiitos!

Uusi linja - la 22. syyskuuta 2018 00.51.53

Linja 17 pidettävä omanaan. Sitä käytän päivittäin. Milläs muuten kuljen Vehmaisista keskustaan.

Sari - pe 21. syyskuuta 2018 22.46.32

Linja 17 säilytettävä. Milläs muute Vehmaisista kuljetaan.

Sari Hippeläinen - pe 21. syyskuuta 2018 22.43.36

Vastauksena käyttäjälle "markka-aika": TKL on vain yksi liikennöitsijä muiden joukossa eikä TKL ole tehnyt näitä luonnoksia, joten sitä ei voi näistä syyttää.

- pe 21. syyskuuta 2018 22.14.09

Ei ole mitään järkeä poistaa linjaa 1, 8 ja 17. Tämä on toldella typerä päätös. Se poistaa suoran yhteyden Vatialasta ja Holvasti/Linnainmaan ihmisiltä kulun keskustaan! Ja pirkkalaan! Aivan järjetöntä! Meilläkin on täällä menoja eteenpäin ja bussin vaihtaminen toiseen bussiin tai ratikkaan tuottaa paljon enemmän vaivaa/pidentää työmatkoja/bussit tulevat olemaan vielä enemmän täynnä kuin ovat nyt! Itse kuljen klo 6:00 vatialastasta lähtevällä ykkösellä ja sieläkin on jo paljon porukkaa! Myös linja 38 täytyy säilyttää! Atalasta/linnainmaalta/holvasti tulee paljon opiskelijoita Hervantaan, olisi aivan järjetöntä muuttaa linja niin ettei se kulkisi enään Hervantaan! Linja on myös loistava yhteys Kaukajärvelle. Tämä on aivan älytöntä! Tässä ei tehdä muuta kuin kiusataan jokaista joka käyttää julkistaliikennettä! Älkää vain lyökö tätä läpi! Tulette tuntemaan sen vielä kunnan pussissa kauan, pian joudutaan lisäämään kaikki menetetyt takaisin kun huomataan ettei teidän suunnitelmat toimi!

Julkisten käyttäjä - pe 21. syyskuuta 2018 21.58.18

Linja 5 ehdottomasti kulkemaan TAYSiin asti. Vuoreksen alueelta kulkee älyttömästi ihmisiä töihin sinne päin. Loppuu myös käynnit ainakin minun osaltani Kalevan Prismassa jos pitää alkaa hyppimään bussista ratikkaan ja ratikasta bussiin kauppakassien kanssa.

Janna - pe 21. syyskuuta 2018 19.34.18

Kaupungin suurimpien runkolinjojen 1 ja 8 katkaisu tuo haittaa linjojen käyttäjille. Mitä jos Tays ei olisikaan päätepysäkki, vaan välipysäkki, jossa olisi vaihtomahdollisuus ja sen jälkeen 1 ja 8 kulkisivat keskustaan eri reittiä? Esim. 1 kalevantietä sormille ja Pirkkalaan ja 8 Tampellan ja satakunnankadun kautta?

Sami - pe 21. syyskuuta 2018 19.27.55

Eihän suunnittelun periaatteissa esitetty mitään periaatteita miten vaihdolliset linjat muodostetaan. Kerrottiin ainoastaan, että Hämeenkadulle ei mahdu.

Aiemmin on esitetty periaatteeksi, että jos linja muuttuu vaihdolliseksi, siitä tulee jotain korvaukseksi, esimerkiksi lyhyempi vuoroväli. Nyt tämä periaate ei toteudu isojen runkolinjojen 1 ja 8 kohdalla.

Sami - pe 21. syyskuuta 2018 19.19.54

Runkolinjojen 1 ja 8 alueella asuu suuri määrä ihmisiä ja linjat ovat kovassa käytössä ja toimivia. Vaihto ratikkaan TAYS:n kohdalla tulee vaikeuttamaan suuren ihmismäärän julkisten liikennevälineiden käyttöä ja todennäköisesti myös lisäämään yksityisautoilua. TAYS:lla tulee väkisin ruuhkaa ja odottelua. En ymmärrä miten bussien ja ratikoiden saapumis- ja lähtöajat TAYS:lla voitaisiin käytännössä sovittaa yhteen, koska bussit saavu minuutilleen suunnitellusti ja ratikan taas on tarkoitus kulkea minuutilleen oikein. Näin ollen TAYS:lla joutuu pahimmillaan odottamaan 7min, joka on suora lisäys matka-aikaan. Bussit kuitenkin kulkivat TAYS:lta keskustaan ennen tietöitä varsin nopeasti, joten ratikkaa ei tarvittu tätä matkaa nopeuttamaan. Tuntuu kohtuuttomalta, että Itä-Tampereen (ja Kangasalan) suoriin ja hyvin käyttäjäystävällisiin bussilinjoihin suunnitellaan näin merkittäviä huononnuksia. Toimivaa ei pidä muuttaa!

1 ja 8 säilytettävä entisellään - pe 21. syyskuuta 2018 19.06.24

Entistä surkeampi. Linja 1 entiselleen, linjat 32 ja 38 kuten ne ovat nyt. Toinen autoko pitää ostaa?

Koko ratikka pitäisi purkaa - pe 21. syyskuuta 2018 17.36.13

Tietääkö suunnittelijat missä on tarkalleen Pappila.Ilmeisesti ei kun ovat yhdistäneet linjat 17 ja 29

kartta käteen - pe 21. syyskuuta 2018 15.21.31

Ei ole mitään järkeä sekoittaa linjoja 17 sekä 29.

Jape - pe 21. syyskuuta 2018 15.20.03

29 bussilinja palautettava suunnitelmissa miten se tällä hetkellä menee.. Ainakin Itä.Tampereen osalta.

jos nyt voi ees tähän vaikuttaa - pe 21. syyskuuta 2018 15.15.44

Onko tarkoituksen mukaista, että huononnetaan niiden asukkaiden julkista liikennettä, jotka eivät asu ratikan vierellä? Oletetaan, että aina kävellään yli 1 km julkiselle kulkuneuvolle. Ihmettelen tätä tarvetta Länsi-Tampereella viedä monella eri bussireitillä ihmisiä Lielahteen. Työmatka-ajoista tulee kohtuuttoman pitkiä useilla vaihdoilla/odotuksilla.

pikku myy - pe 21. syyskuuta 2018 14.10.39

Minuakin ihmetyttää mikä tarkoitus on taustalla ehdottaa linjojen 1 ja 8 kohdalla. Kaupungin toimivimpia linjoja, joiden lakkauttaminen sekä pätkiminen olisi silkkaa hulluutta. Ihan vinkkinä muita linjoja kommentoiville; älkää missään tapauksessa antako positiivista palautetta..ne tullaan taatusti muuttamaan ihan vaan muuttamisen halusta! Ykköselle ja kasille kävi näin.

Motiivit - pe 21. syyskuuta 2018 14.09.46

Just joo, poistetaan linja 17, joka on muuten melkein aina tupaten täynnä ja korvataan se uudella 29B linjalla joka kulkee arkisin 30min välien ja viikonloppuisin 60min välein. Tää on naurettavaa Tampere. Naurettavaa. Kaikki kärsii täällä ratikkatyömaasta ja on kerrottu, että kun se valmistuu, liikenne tulee oleman sujuvaa, mutta mitä te olette suunnitelleet??!! Nyt sitten uudestaan se mietintämyssy päähän!! LINJA 17 ON SÄILYTETTÄVÄ ENNALLAAN!!!!!

Tuohtunut linjan 17 aktiivinen käyttäjä - pe 21. syyskuuta 2018 13.54.22

Mikä on ylipäätänsä suhteellisen tikkusuoran 55 käätämiselle Hervantaan? Se varsinaisesti ei koskaan ole selvinnyt.
Tuolla ehdotuksella ainakaan ei käyttöastetta paranneta. Ja valmiiksi tarkalla aikataululla kulkevia potkitaan nilkoille, kun tarttee laskea vaihtoyhteydet mukaan. Miksi ei 55 laitettaisi pysähtymään esim. Bussiasemalle tai muualle lähialueelle jos ei keskustaan ole asiaa.

Jari Vuotilainen - pe 21. syyskuuta 2018 13.43.15

Linja 17 säilytettävä! Vuorotyöläisenä klo 22-00 välil ois bussin kuljettava viel 30 min välein.

Laura - pe 21. syyskuuta 2018 13.40.00

No johan on suunnitelma! Ette te voi lopettaa linjan 17 liikennöintiä. Matkalla on monta koulua ja päiväkotia esim.vehmainen ja linnainmaa. Alueelle tulee kokoajan lisää asutusta ja ihan niiden myytävyydenkin kannalta olisi hyvä säilyttää linja 17. Kuka ostaa asunnon jonka läheisyydessä ei ole julkista liikennettä? Itselle ajokortittomalle ihmiselle tämä suunnitelma kuullostaa ihan hölmöltä. Täytyykö nyt lähteä hankkimaan ajokortti ja ostamaan auto jotta voin kulkea Linnainmaalta johonkin? Nyt jos meiltä linjan 17 käyttäjiltä on Leinolankdulta viety bussipysäkkien katokset pois. Uusia ei tilalle kuulemma enää tule. Säässä kuin säässä seistään pysäkillä ilman minkäälaista suojaa. Älkää nyt ihan kaikkea meiltä linjaa 17 käyttäviltä viekö!

Ajokortiton nainen - pe 21. syyskuuta 2018 12.52.27

Jos minun työmatkani vaihtuu bussi-ratikka-bussi matkailuksi niin autokaupat kiittävät. Runkolinjojen 1 ja 8 pätkiminen on uskomattoman typerää ja vaihdot täpötäysistä busseista ratikkaan ei todellakaan tule sujumaan. Oletteko koskaan olleet täpötäyden bussin kyydissä, josta kaikki matkustajat poistuvat kerralla. Se kestää minuutteja! 1 ja 8 peräkkäin purkautumassa Tayssilla + muut ratikkaan pyrkijät..täysi kaaos, rynniminen, tuuppiminen ja kilpajuoksu. Se mikä näytöllä näyttää hienolta, ei toimi käytännössä!

Toimivaa ei kannata muuttaa!!! - pe 21. syyskuuta 2018 12.49.44

Vastauksena käyttäjälle "markka-aika": TKL on vain yksi liikennöitsijä muiden joukossa eikä TKL ole tehnyt näitä luonnoksia, joten sitä ei voi näistä syyttää.

- pe 21. syyskuuta 2018 12.28.36

Ei ole mitään motivaatiota esittää konkreettisia parannusehdotuksia, kun jokainen suunnitelma menee huonompaan suuntaan, vieläpä tarkoituksella. Linjojen 1 ja 8 ehdotuksia voi jo väittää provoiluksi.

en osallistu - pe 21. syyskuuta 2018 11.24.03

Linjasto2021 luonnos ei näyttänyt linjan 11 eri variaatioita. Tänä syksynä aloittanut linja 11C on kestämättömän hidas pirkkalalaisille - lenkit hatanpään sairaalan ja Härmälän kautta turhia.

Jasse Tuominen - pe 21. syyskuuta 2018 11.18.06

Viisaita päätöksiä linja 15 suunnittelussa Petsussa! Iso kiitos siitä että lähimetsämme ja asumisrauha säilyy!

petsulainen - pe 21. syyskuuta 2018 11.14.48

Nämä suunnitelmat eivät vastaa yhtään sitä mitä on kerrottu yhteenvetoraportissa vuodelta 2016 "Tampereen raitiotien vaikutusten arviointi". Vaihdollisten matkojen määrän piti kasvaa jonkin verran, mutta nyt laitetaan isoja alueita pelkkien vaihtoyhteyksien varaan. Tyypillistä Tamperetta, kaikki päätöksenteko perustuu valheisiin.

Jii - pe 21. syyskuuta 2018 10.56.44

Linja 15 on hyvin linjattu. Koljontien pää kaipaa varmaan kääntöpaikan + pysäköintikiellon tien metsän puoleiselle reunalle - muuten tulee bussille ahdasta.

Pertti - pe 21. syyskuuta 2018 10.48.12

Vaihtoehdossa 2 jää aika moni vaihdollisten yhteyksien varaan alueella Linnainmaa- Leinola. Kangasalan asemalta 2 vaihtoa kekustaan, jos ei halua kiertää Kangasalan keskustan kautta. Mielestäni yksi suora linja Sorilan suunnasta keskustaan (28 tai 90) ja yksi Linnainmaan koululta (1 tai 8).

Juha - pe 21. syyskuuta 2018 09.44.27

Vielä lisäyksenä, että entä ne koululaiset, jotka asuvat Lamminpäässä ja Tohlopissa, mutta käyvät keskustassa koulussa (lukio, amis jne.). Kyllä heidän tulisi päästä keskustaan ilman vaihtoja. Ei tuossa suunnitelmassa ja linjassa 130 ole mitään järkeä.

Lamminpäälainen - pe 21. syyskuuta 2018 09.41.19

Luonnos 2 ei mielestäni kovin onnistunut vaikka ymmärän perusteet. Jos nyt matkaat tesomalta Kangasalan asemalle niin montakos vaihtoa tulee? 3? Ja keskustaankin kaksi, jos et halua vaihtaa Kangasalan keskustassa. Aika monen ihmisen yhteys muuttuu vaihdolliseksi Linnanimaan - Leinolan alueella...

Juha - pe 21. syyskuuta 2018 09.37.07

Mikä tarkoitus mahtaa olla bussilinjalla Lamminpäästä Ryydynpohjaan? Kuitenkin Lamminpäästä päästään suunnitelmassa jo kahdella muullakin bussilla Lielahteen (linjat 71 ja 81). Samoin myös Tesomalta pääsee monella muullakin bussilla Lielahteen, joten se ei voi myöskään olla perusteena tälle linjalle. Parempi olisi, jos Lamminpäästä pääsisi Keskustorille ja parasta olisi, jos pääsisi vielä pitemmällekin itäpuolelle Tamperetta. En oikein ymmärrä sitä, että miksi Lamminpäästä olisi tarvetta päästä kolmella bussilla Lielahteen (joista tosin tuo yksi kiertaa todella paljon)?! Jotta ihmiset saadaan käyttämään joukkoliikennettä ja uutta ratikkaa, niin siitä pitää tehdä kaikille kaupunkilaisille houkutteleva vaihtoehto yksityisautoiluun verrattuna. Tuntuu muutenkin, että tässä suunnitelmassa Länsi- ja Itä-Tampere halutaan erottaa toisistaan, vaikka totuus on se, että monet Länsi-Tampereella asuvat käyvät töissä Itä-Tampereella ja toisin päin.

Lamminpäälainen - pe 21. syyskuuta 2018 09.28.53

Linjan 1 nykyinen reitti on mahdollistanut töihin menon bussilla Leinolasta Sarankulmaan. Vaihdon kanssa bussimatkasta tulee ajallisesti niin pitkä että joudumme siirtymään pelkästään autoiluun.

Suvi Kaartinen - pe 21. syyskuuta 2018 09.08.04

Mikä ihmeen älynväläys on poistaa Tampereelta suoraan Ruutanaan ja Suinulaan menevät bussit kokonaan?

Mara - pe 21. syyskuuta 2018 08.46.43

Linnainmaalle on hirvee syöttö, mutta Leinola ja Vehmainen on tyhjänä. Linjan 7 päätepysäkki pitäisi muuttaa Vehmaisiin ja linjan reitti pitää nykyisen 17:n mukaisena Linnainmaalta Vehmaisiin jo pelkästään Linnainmaan koulun takia. Myöskin bussiliikenne Rongankadulla on järkyttävän huono idea kadun ahtauden ja paloaseman liikennevaloristeyksen kömpelyyden takia!

Antero Anttila - pe 21. syyskuuta 2018 08.38.28

Poistuuko Ylöjärven bussien kulku tieltä Mikkolantie kokonaan? Miksi näin? Mikkolantiellä on paljon kerrostaloja ja matkaa Matkatielle on kilometrejä... Eli autollako kannustetaan liikkumaan? :(

Ihmettelijä - pe 21. syyskuuta 2018 08.35.11

Isot kiitokset, että linjan 15 kanssa on luovuttu Koljontien puhkaisusta TAYSille, tuo olisi ollut katastrofi sekä maisemallisesti että asuinalueemme liikenteelle.
Päätepysäkissä Koljontien lopussa on omat etunsa nykyiseen verrattuna, mutta miten busssin kääntö on ajateltu tehdä? Peruuttelu tuntuu vaaralliselta ja vaikka Koljontien päässä ei olisi autoja parkissa, niin ei siinä taida bussi mahtua käännöstä tekemään.

Tuomo - pe 21. syyskuuta 2018 08.05.50

Matka-aika Vesilahdesta keskustorille muodostuu kestämättömän pitkäksi (1,5h) esim ammattikoululaisia ajatellen. Käyttöaste on nyt ollut matala, tämän jälkeen lähestyy nollaa. Toisaalta yhtenä vaihtoehtona olisi juna-aikatauluihin perustuva syöttö, ja ensisijaiseksi reitiksi vesilahdesta lempäälään ja junalla tampereelle. Tämä tosin ei lämmitä koivistonkylän ammattikoululaisia pätkääkään.

Lasse Rajala - pe 21. syyskuuta 2018 06.52.14

Siihen loppui sekin julkisten käyttö jos linja 1 vatialasta hatanpään kautta pirkkalaan tulee vaihdolliseksi. Se on toiminut tähän asti hyvin, lukuunottamatta tietenkin valtavista määristä tietöitä, joita tehdää 1700-luvun tekniikkaa edustavan raitiotiekammotuksen saamiseksi. Mutta sehän on politiikkaa, suurkaupungissa pitää olla sellainen ja ruuhkia, molemmat hoidossa siis.

Sami Pulkki - pe 21. syyskuuta 2018 06.47.18

Linja 55, oikeasti? Jos matka Narvasta Treen keskustaan venyy lähemmäs kahteen tuntiin, niin meidän poppoo kääntyy yksityisautoilun kannalle. Ehdotuksessa ei mitään järkeä. Suurempi osa kyseisen linjan käyttäjistä kulkee keskustaan kuin hervantaan. Miksi enemmistön matkantekoa pitää vaikeuttaa näin merkittävästi?

Edelleen kysyn: miksi ei suora kulku keskustaan ja vaihtoyhteys Hervantaan Sääsksiltä?

M - pe 21. syyskuuta 2018 06.10.40

Pitkäniemeen menevä linja on säästettävä. Alueella on paljon työmatkaliikennettä, opiskelijoita, tarhalaisten vanhempia Ja lisäksi pari asumisyksikköä kehitysvammaiselle, joille vierestä menevä bussilinja on ollut pelastus omatoimisen liikkumisen tukemiseksi.

Ärsyyntynyt - pe 21. syyskuuta 2018 06.05.45

Miksiköhän ylöjärveläisiä ei enää haluta treelle kun päättäriksi kaavailtu 85 pyynikintoria?? Kyllä loppuu nämäkin vähät käynnit ja retket lasten kanssa rattailla, kun onhan se tosi pitkä matka kävellä pienten keskustaan... kyllä nyt täytys taas vähän miettiä ennen säästöjä...

Entinen Tamperelainen - pe 21. syyskuuta 2018 02.01.09

Toivoisin,että myös busseja menisi suoraan kaupunkiin idästä päin.Pappila. Mahdollisimman paljon ja myös myöhään. Vuorotöitä tekevä.

Homma haltuun - pe 21. syyskuuta 2018 00.12.52

Linnainmaa-Vehmainen aueelle syntyy liian suuri katvealue jossa lähimmät pysäkit asukkaille jopa parin kilometrin päässä sekä vaihtojen määrä lisääntyy=matka aika pidentyy merkittävästi. (Vanha linjan 17 reitti, alueella kouluja sekä päiväkoteja, suunnitteilla uusia asuinalueita) Matkan hankaloituminen vaikuttaa suoraan autoilijoiden määrään, eikä ole linjassa kaupungin tavotteiden kanssa julkisilla kulkemisen lisäämisessä, toivottavasti tämä alue tarkistetaan ja tilanne muuttuu.

Toiveikas - to 20. syyskuuta 2018 23.06.45

Pitkäänniemeen ei bussia ollenkaan?

Hoitsu - to 20. syyskuuta 2018 22.42.44

Toivon myös, että linja 17 ja 29 säilyvät ominaan. 29 aamubussit jo nyt niin täynnä, ettei yhtään lisää yhdistymisiä. Kurjaa, kun monen jokapäiväinen työmatka ahtaassa bussissa..

M - to 20. syyskuuta 2018 22.39.26

Ylöjärven Haavistolta päästävä jatkossakin Tampereen keskustaan kätevästi, niin että bussi kiertää Haaviston alueen. Haaviston alue on kasvavaa aluetta, joten riittävä määrä vuoroja taattava etenkin arkisin keskustaan.

Uuden Haaviston nainen - to 20. syyskuuta 2018 22.31.01

Onko tehty periaatepäätös, että Sammonkatua liikennöi ainoastaan ratikka?

kunhan kysyn - to 20. syyskuuta 2018 22.24.41

Omalla kohdalla menee aika nappiin Satakunnankadulta käsin saavutettavuus (Rautatieasema/Nekala/Hatanpää), tulee vähemmän kävelyä Keskustorin/Hämeenkadun pysäkeille.

Satakunnankadun vartelainen - to 20. syyskuuta 2018 22.13.52

Suunnittelijoissa ei taida olla kovin monta henkilöä jotka kulkevat säännöllisesti bussilla? Sen verran vierailta tuntuu kaikki nuo numeroiden vaihtamiset ym.

Juha Hytönen - to 20. syyskuuta 2018 22.13.25

Leinolan alueelta ei bussiyhteyttä lainkaan? Bussi nro 17. Juuri Leinolankatu kunnostettiin ja tehtiin uudet bussipysäkit. Vasen käsi ei tiedä mitä oikea käsi tekee.

Senkin hölmöläiset - to 20. syyskuuta 2018 22.10.32

Kuinka karttaan on voinut ilmestyä valtava busseista vapaa alue alueelle Linnainmaa/Leinola/Holvasti/Vehmainen??? Kyseessä täytyy olla virhe! Linja 17 takaisin!!

Linnainmaalainen - to 20. syyskuuta 2018 22.06.43

55 on ainoa linja Vesilahti-Tre välillä. Se palvelee myös Lempäälän keskustasta ja Ideaparkista nopeasti Tampereen keskustaan haluavia. Tässä suunnitelmassa matka-aika kaksinkertaistuu, nyt Treelle pääsee 45min, suunnitelman mukaan se on 1,5h. Ei motivoi jättämään autoa kotiin.

Laura Kekäläinen - to 20. syyskuuta 2018 22.05.32

Vesilahden linja 55, suoraa yhteys Tampereelle poistuu? Ei hyvä. Toive olisi että tällaista muutosta ei tehdä.

Jaakko Minkkinen - to 20. syyskuuta 2018 21.27.29

Nysse 17 on pidettävä entisellään. Leinolankadulta on päästävä keskustaan kouluun ja töihin.

Seija Jarmas - to 20. syyskuuta 2018 21.10.07

Linja 17 on jätettävä entiselleen. Leinolankadulta on päästävä keskustaan.

- to 20. syyskuuta 2018 21.06.39

Linja 17 säilytettävä. Miksi Hervannasta pitää päästä bussilla Tays:iin ja keskustaan, kun sieltä menee ratikka. Säilyttäkää Atala-Hervanta linja ja linha 17.

Leinolakadulta - to 20. syyskuuta 2018 20.40.27

Aika uskomatonta touhua juu. Luvattin että bussireitti nro 1 tulee olemaan ns. runkolinja ja nyt onkin tulossa vaihtopakko Tays.lla välillä Leinola ( Vatiala) - Keskusta. Todella harmittaa, koska tähän asti bussilla kulkien työmatka on ollut sujuvaa, sitä se ei ole enää jatkossa.

Tosi pettynyt - to 20. syyskuuta 2018 19.52.10

Erittäin merkittävä huononnus on tulossa nyt vaihtopakko Taysilla välillä Leinola-keskusta (bussi nro 1 jossa piti runkolinjan säilyä)Kerrassaan uskomatonta!

Kohta entinen julkisen liikenteen käyttäjä - to 20. syyskuuta 2018 19.39.32

Linja 55 vaikuttaa hyvältä ainakin meidän Hervannassa töissä olevien kannalta. Nytkin on jo vaihtoyhteys Sääksjärveltä, mutta se on liian tiukoilla vaihtoajoilla, joilla missaa yhteyden, jos bussi on vähänkään myöhässä. Kannattaisi vielä synkronoida uusi 55 hyvin lempäälästä Tampereen keskustaan lähtevän paikallisjunan aikataulujen kanssa, niin sitten olisi nopea ja hyvä yhteys suoraan myös Tampereen keskustaan Vesilahdesta asti.

Marko Antila - to 20. syyskuuta 2018 19.37.59

Ehdoton ei muutokselle, että Leinolasta ja Linnainmaalta ei pääse enää suoraan bussilla keskustaan!! Nykyiset bussiyhteydet ovat loistavat!!

Ei taas mitään järkeä tässä - to 20. syyskuuta 2018 19.30.28

linjalla 17 on päästävä sammonkatua kaupoille,uimahalliin.Toimiva yhteys ollut ja säilytettävä!

Leena Kiuru - to 20. syyskuuta 2018 19.26.58

Linjan 29 toinen päätepyäkki tulee ehdottomasti säilyttää Pitkäniemessä! Sairaala toimii vielä ja Ylisen palvelukseskus on tullut jäädäkseen sinne. Tyämatkalikennettä siis on ja tulee olemaan, myös alueen nykyiset asukkaat tarvitsevat ehdottomasti mahdollisuuden päästä alueen ulkopuolelle, se estetään, jos ainoa bussilinja lakkautetaan! Entä sitten sairaalan ja palvelukeskuksen asukkaiden läheiset? Heidänkin kulkemisensa omaisten luo tehdään mahdottomaksi. Vaikka varsinainen sairaala siirtyykin, eivät rakennukset jää tyhjilleen, vaan parhaassa tapauksessa kampuksesta tulee kokonainen pieni asuinkylä.

Sisar hento valkoinen Pitkäniemestä - to 20. syyskuuta 2018 19.25.34

Vatiala (marketti)-Koilliskeskus (marketit, neuvola, kirjasto, terveysasema)-Tays-TAMKK-Sammon lukio-kävelyreitti uimahalliin-Sammon koulu (liikuntapainotus)-Sampola-Tammerkosken lukio-Kalevan lukio-Tammelakeskus-Yliopisto (lyhyt kävelymatka)-rautatieasema-Clasu, Johanneksen koulu (montessoriluokat), Juhannuskylän koulu (latina- ja kuvataidepainotus) pienen kävelymatkan päässä-Koskipuisto (koskikeskus)-Linja-autoasema (Ratina)-Hatanpään alue (sairaala, Sarvis yms.)-...Tästä eteenpäin Pirkkalaan, jota aluetta en tunne yksityiskohtaisemmin. Lisäksi päiväkoteja, alakouluja, harrastuspaikkoja, kauppoja, työpaikkoja. Tälläistä kattavaa kolmen kunnan alueella liikkuvaa suosittua runkolinja ykköstä (1) te ehdotatte poistettavaksi! Nyt järki käteen ja päähän.

Uskomatonta - to 20. syyskuuta 2018 19.12.09

Linja 80 on tällä hetkellä toimiva ja palvelee Ylöjärveläisiä sujuvasti siihen EI saa koskea. Muuten alkaa taas ralli omalla autolla. Useat vaihdot ovat rasittavia ja heikentävät palveluja. Mitä ratikalla on tekemistä Ylöjärveläisten kanssa. Päätöntä

Katariina Heikkilä - to 20. syyskuuta 2018 19.10.32

Linja 55 on ollut hyvä tähänkin asti, vuoroja on tullut lisää muutamia joka on positiivista. Mikä ei ole positiivista on se, että jos linja 55 päättyy Hervantaan tulee tältä kylältä moni käyttämään omia autoja koska suora yhteys Tampereen keskustaan on ollut tarpeen. Nyt jos suora yhteys poistuu vähenee myös bussia käyttävät ihmiset joille se on ollut tähän asti mahdollista.

Miksi - to 20. syyskuuta 2018 19.05.46

Apua,linjaa 17 ei saa lopettaa. Vehmaisiin pitää päästä bussilla.

Virpi Kotti - to 20. syyskuuta 2018 18.47.10

Eteläisestä Hervannasta Kotkansiiven alueelta pääsee keskustaan vain yhdellä bussilla eli linjalla 5, jonka ajoaika on todella pitkä. Jo nyt matkaan menee aikaa todella paljon, mistä syystä olen lisännyt oman auton käyttöä. Olin toivonut, että ratikka tuo muutoksen tähän, joten olen esitykseen pettynyt.

MK - to 20. syyskuuta 2018 18.44.02

Linnainmaa-Leinola -alueella on iso "kolmio", joka jää bussilinjojen väliin. Kolmion keskellä asuville tulee kohtuuton matka lähimmälle pysäkille.

Linja 17 säilytettävä - to 20. syyskuuta 2018 18.35.40

Todella huono kehityssuunta! Jo nytkyisellään bussimatka Siivikkalasta keskustaan kestää luvattoman pitkään! Jos nykyiseen reittiin lisätään vielä yksi tai useampi vaihto on matka-aika jo täysin sietämätön. Jää kyllä julkinen liikenne käyttämättä jos suora bussiliikenne keskustaan Siivikkalasta lopetetaan.

Jukka K - to 20. syyskuuta 2018 18.28.31

Linja 17 on säilytettävä. Muuten jää iso tyhjiö ja moni ilman kyytiä.

Alias Silakka - to 20. syyskuuta 2018 18.21.02

Linja 17 on säilytettävä muuten iso alue jää ilman bussiyhteyttä

Alias Silakka - to 20. syyskuuta 2018 18.17.13

Siivikkalasta pitää säilyttää suora linja Tampereen keskustaan. Linjaa käyttävät koululaisten ja ikäihmisten lisäksi työssäkäyvät, joten muutama vuoroa, joilla ajoaika on tunnin verran, ei ole riittävästi. Länsi-Tampereen linjat ovat jo nyt riittämättömiä ja jos palveluita entisestään heikennetään, ei kohta enää riitä asiakkaita TKLlle ihmisten joutuessa varautumaan kulkemaan omalla autolla. Molemmat luonnokset ovat tältä osin kehnoja.

Paula - to 20. syyskuuta 2018 17.40.31

Holvastista ei enää pääsisi Takahuhdin koululle yhdellä bussilla.

Surullinen - to 20. syyskuuta 2018 17.36.20

Väittäisin, että ratikka tekee enemmän haittaa kuin hyötyä niille, jotka täältä Leinola/linnainmaalta haluavat esimerkiksi hatanpäälle/Nekalaan päivittäin työ- tai koulumatkailla julkisilla. Ykkösellä sairaalalle, siitä ratikalla koskipuistoon, jossa taas bussin vaihto. Pitää säilyttää bussilinja leinolasta keskustaan!

Ratikka jees hankaloittaminen nou - to 20. syyskuuta 2018 17.22.58

Vuoreksesta (reitti 5) olisi hyvä olla nopeampi reitti keskustaan. Nykyinen reitti kiertelee turhan paljon, joten matka-aika on pitkä. Uusi reittiehdotus vaikuttaa vielä nykyistä pitempikestoiselta.

Vuori - to 20. syyskuuta 2018 17.18.13

Miten tulevaisuudessa pääsee Leinolasta Hervantaan kouluun, kun 38 reitti muuttuu? Koulupolku on Vehmainen-Leinola Kaukajärven suuntaan ja siitä Treduun tai Tekluun.

Äiti vaan - to 20. syyskuuta 2018 17.16.00

Järki käteen. 1 ja 8 linjaa ei korvata syöttöliikenteellä Tayssille. Loppuu julkisten käyttö jos Holvasti-Hatanpää väli onkin yhtäkkiä bussi-ratikka-bussi.

Ei näin :( - to 20. syyskuuta 2018 17.14.38

Hei nyt sitten linja 17 sekä 29 heti erilleen ei palvele ketää nykymuodossaan.

Jasu - to 20. syyskuuta 2018 17.06.28

Asun Leinolassa ja pääsen bussi 1:llä suoraan töihin ilman vaihtoja! Muutenkin työmatkaan menee se 40 min niin en halua ajatella kuinka kauan menee jos joutuu vaihtaa bussia! Samaten vanha äitini asuu 8 bussin lähellä ja kulkee sillä vallan. Kehunut kun ei oo koskaab tarvinnut vaihtaa bussia kun pääsee sillä joka paikkaan! 1&8 täytyy pysyä!!

1&8 puolesta! - to 20. syyskuuta 2018 16.50.01

Linja 37 kulkee nyt Kalevasta Ristinarkun kautta Linnainmaalle Koilliskeskuksen ohi. Tärkeää säilyttää tämä yhteys, kiitos.

Hekku - to 20. syyskuuta 2018 16.41.11

Enääkö ei kulkisi mitään yhteyttä Hervanta-Hatanpää? 32 on tähän asti ollut ainut linja, millä pääsee hervannasta hatanpään sairaalalle _ilman vaihtoja_. Vain yksi ainut linja.

Huolestunut - to 20. syyskuuta 2018 16.32.03

Ei voi olla niin, että Kalevan Prismalta pääsisi arki-iltana kuuden jälkeen itään päin vain puolen tunnin välein. Vaikka luonnoksen vuorovälit ovatkin väitetysti viitteellisiä, Sammon valtatie tarvitsee ehdottomasti toisen linjan, joka on sopivasti porrastettu 7:n kanssa. Yksi mahdollisuus olisi unohtaa 29:n jakaminen Vehmaisen ja Risson kesken. Vehmaisen bussi hoitaisi mainitun Sammon valtatien lisäyhteyden ja toisaalta pelkästään Rissosta lähtevä 29 säästäisi pappilalaisten ym. palvelutason (vuorovälit). Muitakin mahdollisuuksia lienee, mutta joka tapauksessa pelkkä 7 ei riitä Sammon valtatien varren asukkaille (nykyään sentään kulkee 17, 25, 37).

tämmöistä - to 20. syyskuuta 2018 16.15.35

Todella huono juttu, ettei Multisillasta enään pääse keskustorille. Kaikki eivät ole töissä/koulussa sen vieressä.
Hyvää oli se, jos tulkitsin oikein, että keskustasta pääsee Multisillalle ja eteenpäin myös sunnuntaina aamulla kuuden ja yhdeksän välillä.

Multisiltalainen - to 20. syyskuuta 2018 15.57.15

Leinolankadun ympäristöstä TÄYTYY päästä bussiin. Alueella ei esim. ole lukiota/ammattiopistoa, nuorten pitää päästä kouluun. Tämän vuoksiko tien loppupäästä on viety jo bussikatoksetkin pois??? Ja kysyttäessä sanottiin että ne ei enää tule takaisin. Sateessa odotetaan nyt bussia, onneksi se sentään vielä kulkee. Ja väkeä siihen riittää varmasti kun lisää asuntojakin on tulossa alueelle.

Ärtynyt äiti - to 20. syyskuuta 2018 15.56.15

voi ei loppuuko tosiaan 20 joka on ollut annalan hätä pikavuoro kaupunkiin...ja mitkä jää annalaa porukkaa kuskaan

hikivuorenkatu asukas - to 20. syyskuuta 2018 15.36.17

Linja 8 olisi hyvä säilyttää jotta atalasta ja linnainmaalta pääsisi yhdellä linjalla. Asukkaita löytyy ihan tarpeeksi niin että bussit olisivat täysiä ja matkustaessa Länsi-Tampereelle ei tulisi vaihtaa ajoneuvoa kahtaa kertaa . Lisäksi täytyy huomioida että taysin ratikkapysäkki ei ruuhkautuisi liikaa matkustajista.

Turhautunut - to 20. syyskuuta 2018 15.23.51

Toivoisin että jatkossakin saisin kulkea suoralla yhteydellä (ei vaihtoa), välin Pirkkala-Tays.

- to 20. syyskuuta 2018 15.13.49

Pitkäniemen sairaalaan kulkeva työmatkaliikenne on mahdollistettava myös jatkossa. Luonnoksessa 2 tämä on jätetty kokonaan huomioimatta. Psykiatrian sairaala muuttaa Taysin kampukselle, mutta sekin tapahtuu vasta ehkä vuonna 2025, ja siltikin alueelle jää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja muiden toimijoiden yksiköitä. Esim. arkiaamuisin bussit ovat täynnä työmatkailijoita.

Terveisiä Pitkäniemestä. - to 20. syyskuuta 2018 14.52.08

Siivikkalasta tulisi olla suora yhteys Yampereen keskustaan. Lisäksi viikonloppuisin olisi hyvä olla edes hieman myöhempää liikennöintiä Siivikkalan suuntaan

Antti Järvinen - to 20. syyskuuta 2018 14.46.21

Olen järkyttynyt. Bussit 1 ja 8 ovat olleet kovassa käytössä ja pitkän matkan vuoksi bussin vaihto tähän lisäksi tuntuu järjettömältä.. Loppuu positiiviset perustelut käyttää bussia

milleri - leinolan asukki, mutta tätä menoa en kauan.. - to 20. syyskuuta 2018 14.45.35

Härmäläläisenä linjojen 1, 11 ja 65 suunnitelmat vaikuttavat oikein hyviltä! Pääsen jatkossa ilman vaihtoja Ikeaan, Särkänniemeen, Hervantaan (myös viikonloppuisin), Haukiluomaan... huima parannus nykyisiin, kiitos & pitäkää linjat suunniteltuina. Lauantaiaamuisin vois tiheämmät vuorovälit alkaa vähän aiemmin (klo 7-8), että pääsis ketterästi töihin. Ja yötaksat pois! Vuorotyöläisten pitäisi saada hoidettua työmatkat julkisilla mihin klo-aikaan tahansa ilman ylimääräisiä maksuja, yötaksojen olemassaolo on ihan jälkeenjäänyttä.

bussilla päivittäin kulkeva - to 20. syyskuuta 2018 14.30.53

Siivikkalasta tarvitaan edelleen suora linja Yhteislaitumelta Tampereen keskustaan koko päivän ajan. Nykyinen linja palvelee erinomaisesti yhteyttä mm. TAYSiin. Ei ole perusteltua tai oikein, että koko kylä laitetaan vaihtamaan bussia Lielahdessa. Suurimmat kärsijät ovat jälleen lapset/nuoret ja vanhukset sekä muut ns ei työssäkäyvä väki, jota siivikkalassa asuu paljon.

Miten ajatellaan Siivikkalalaisten tulevan kotiin lauantai iltaisin klo 21 jälkeen? Selvä huononnus palveluun, jos viimeinen bussi kulkee silloin. En löydä perusteluja asialle.

Miksi koulubussi eli linja 86 on poistettu täysin? Onko ajatus, että yläkouluikäiset nuoret, joita Siivikkalasta käy päivittäin noin 300 Vuorentaustassa vaihtavat bussia Lielahdessa hekin? Koulumatkaan kuluvaa aikaa ei ole perusteltua vaihdolla nostaa yhtään. Ja nyt karttaan jätetty linja kiertäisi vielä pidemmän matkan jopa Vuorentassa.

Riikka Rajala - to 20. syyskuuta 2018 14.30.50

Linja 55 Vesilahdesta on nykyisin toiminut todella hyvin, vaikkakin vkl harvakseltaan, joten siihen on turha tehdä muutosta. Narvasta asti pystyy nyt käymään töissä ja lukiossa ja harrastuksissa kaupungin keskustassa, matka-aika 1 h. Jos tämä uusi reitti toteutuu (55 siis ajaisi Hervantaan, ja siellä vaihto ratikkaan) niin meillä lähdetään kakkosauton ja mopoauton ostoon!

55 - to 20. syyskuuta 2018 14.29.43

Huomio kiinnittyi linjan 15 aikatauluihin. Kartan mukaan arkisin loppuu klo 20 ja viikonloppuisin klo 19. Nykyisin arkisin ja viikonloppuisin 21.30 saakka. Toivottavasti kyseessä virhe, kyllä Järvensivultakin vielä iltasella keskustan suuntaan on asiaa.

Järvensivulainen - to 20. syyskuuta 2018 14.24.03

Linjan 28 nimi on Aitoniemi/Suinula/Ruutana, mutta kartassa ei näy mitään yhteyttä Ruutanasta eteenpäin, kuin kohti Kangasalan keskustaa. Mutta sitten kun linjan painaa aktiiviseksi, niin yhteyes onneksi tulee näkyviin. Se voisi varmaan jotenkin himmeänä näkyä jo tuossa isossa kartassa, ettei iske paniikki, ettei linjaa ole olemassa (niin kuin itselleni ensin iski). Toki toiveena on, että tulevaisuudessa Ruutanasta on avattu keskustaan myös jo raidejunayhteys....? Sitä odotellessa.

Radanvarrelta Ruutanasta terveiset - to 20. syyskuuta 2018 14.23.22

Leinolankadulta tulisi jatkossakin päästä bussilla keskustaan. Työmatkojen pitäisi olla helppoja kulkea. Lisäksi olisi hienoa jos saisi jonkun yhteyden, jolla pääsisi esimerkiksi Leinolasta Turtolan kautta Hervantaan. Nyt kun kulkee julkisilla töihin Turtolaan Leinolasta, joutuu vaihtamaan todella monta kertaa ja aikaa tämän 5 km taittamiseen kuluu vähintäänkin tunti. Eli toivoisin myös "sivuttaisliikenteen" toimivaksi, pelkkä keskustan suuntaan liikkuminen on hankalaa.

Muutto kai edessä - to 20. syyskuuta 2018 14.16.58

Kysymys. Miten ratikka parantaa liikkumista? Vastaan itse, ei mitenkään. Ruuhkaa ja tukoksia

histamiini - to 20. syyskuuta 2018 14.09.48

"Suosikaa julkista liikennettä ja välttäkää yksityisautoilua" eihän se ole enää mahdollista kun se tehdään näin vaikeaksi. Yksityisautoilun estämien hämeenkadulla on tappanut kaikki pikkuliikkeet keskustasta ja enää sinne ei pääse fiksusti julkisillakaan. Kuolee koko tampere.

Älyhoi! - to 20. syyskuuta 2018 14.05.53

Linja 1 täytyy säilyttää nykyisellään. Tarvittaessa jos joku haluaa voi vaihtaa ratikkaan taysilla, saa vapaasti harrastaa vaihto kikkailua, kun linja jatkaa normaalisti kohti keskustaa (holvasti).

oikeasti linja1:en puolesta - to 20. syyskuuta 2018 14.03.29

Tays päätepysäkkinä. Sehän on nytkin jo semmoinen ruuhkapesä.

down - to 20. syyskuuta 2018 13.36.02

Tästä syystä jatkan autollani 3/1990...en ole julkista käyttänyt ja jatkan linjalla joka toimii.

1971 - to 20. syyskuuta 2018 13.32.43

29 bussi linja palautettava nykyiselleen idän suunnasta ja lähtö linnainmaalta sekä ruuhka aikoina 15minuutin välit

-S - to 20. syyskuuta 2018 13.30.56

Miten TAYSille tulevat vuorot busseissa 4,8,38,270 ja 420 limittyvät toistensa kanssa ja osuvat ratikan aikataulujen kanssa yhteen? Odottaako ratikka/bussi jos toinen on myöhässä? Tuskinpa. Pahimmillaan joutuu odottamaan 7 minuuttia mennen tullen että pääsee bussiin/ratikkaan jatkamaan matkaa. Kai sinne tulee edes katos, jotta pääsee suoraan bussista ratikkaan ja takaisin. Luulempa kuitenkin, että käy niin että pitää kiertää bussi, ylittää suojatie ja kiertää ratikka jotta pääsee keskustaan mennessä tekemään vaihdon. Kartalla se näyttää siltä että tähän mennään. Ei kovin sujuvaa missään nimessä. Mihin hukkuivat kaikki Teiskontielle suunnitellut vaihtoasemat joissa pääsee suoraan bussista ratikkaan jalkoja kastamatta?
Miksi Hervannasta pääsee ilman vaihtoja useammalla bussilla JA ratikalla keskustaan muttei Itä-Tampereelta lainkaan?
Bussin 17 korvaavan linjan 29 ajoväli pitää säilyttää entisellään. Muuten Vehmaisista/Leinolasta pääsy keskustaan on liian vaikeaa.
"Suunnittelijat seuraavat keskustelua päivittäin ja kommentoivat viestiketjuun tarvittaessa."
Kovin on ollut hiljaista teidän suunnittelijoiden kommentointi, jos nyt yleensä luette näitä kommentteja. Voisitte kertoa epätietoisille jotka valittavat linjasta 17 ettei se lakkaa Leinolasta kokonaan vaan linjalla 29 on kaksi haaraa joista toinen tulee Leinolaan ja Vehmaisiin.

Holvastin asukki - to 20. syyskuuta 2018 13.27.14

Hermot menee, en käytä tkl:ää

markka-aika - to 20. syyskuuta 2018 13.21.54

Miksi sotketaan linja 17 ja 29 keskenään ei tässä ole mitää järkeä !7 omanaan samoin 29

Muutoksia reitillä 29 - to 20. syyskuuta 2018 13.21.10

Onkos suunnittelijat ajatelleet ollenkaan sitä että tuo ratikka kun jostain syystä pysähtyy, esim. onnettomuus, jännitekatko, tekninen vika, millä silloin korvataan pysähtynyt liikenne? Busseilla vai? Ei hetkessä saada liikkeelle kolmeakymmentä bussia, vai saadaanko, onko kuljettajia ja autoja varalla? Jos nyt esimerkiksi Itsenäisyydenkadun ja Kalevantien vaihteella ratikka ajaa kolarin tai muuten vaurioituu vaihteella ruuhka aikaan, millä ihmiset pääsevät kulkemaan kun ei noita busseja liiaksi kulje? Ei nyt kannata ihan heti luottaa tuohon ratikkaan josta ei ole minkäänlaista kokemusta tässä kaupungissa.Rollikka ajan eläneenä muistan hyvin kun rollikoita hinattiin pois kaduilta ja korvattiin diesel busseilla milloin mistäkin syystä. Helsingin raitiotiehen on Tampereen järjestelmää turha verrata, siellä saadaan vaunut kulkemaan kiertoreittejä tarvittaessa, täällä ei. Jos nyt vielä katsotaan suurta operaattoria joka on liikennöinyt kiskoilla yli150 vuotta ja sähkövedollakin jo vuosikymmeniä, niin kyllä sielläkin yllätyksiä tulee, ja korvaavia bussikyytejä käytetään.

Holvastista - to 20. syyskuuta 2018 13.20.22

Voi voi olisi ollut parempi lisätä bussilinjoja + tiheämmin liikkumaan busseja joihinkin linjoihin ja jättää koko ratikka show kokematta. Ratikat peräikkäin jumissa.

dollarin silmin - to 20. syyskuuta 2018 13.19.21

270 saisi "pakosta" hiukan lisää matkustajia, jos 29 ajaisi HIntsankadun ja Ali-Huikkaantien välin Sammon valtatietä, kuten kommenteissa on aiemmin ehdotettu. Samalla moni pääsisi suoraan Lidliin, ja se olisi muutenkin järkevä reitti mikäli Takahuhdinkadulla/tiellä tehdään tulevaisuudessa liikenteen rauhoittamistoimenpiteitä (juttelevatko liikenteen suunnittelijat ja joukkoliikenteen suunnittelijat keskenään tämän asian tiimoilta?) Mutta ei tuota linjaa 270 taida saada mitenkään toimimaan tiheänä yhteytenä, kun Kissanmaan ja Pappilan välinen alue on niin harvaan asuttua ja alue on muodostunut ilman vähäisintäkään liikenteen suunnittelua (siltä se ainakin näyttää). Matkustajien lisäämiseksi 270:n pitäisi käydä kääntymässä Kourutaltankadun pussinperällä ja jatkaa etelään Kirjavaisenkatua ja Huunalankatua sekä Hintsankatua ja siitä 29:n reittiä Pappilan kautta Koilliskeskukseen. Kirjavaisenkadun pohjoisosa vain on sellainen kuja, etten usko asukkaiden haluavan siihen bussia kulkemaan. Joka tapauksessa mikä tahansa linjan pidentäminen erilaisilla koukeroilla lisää matka-aikaa ja näin vähentää haluja käyttää sitä ratikkaan pääsemiseksi. Olisiko järkevämpää hoitaa iso peltoalue kuten nykyinen linja 80 ja miettiä syöttölinjaa Koilliskeskus-Pappila-Janka-Kalevan Prisma-Kissanmaa-TAYS?

Jaapa Jaa - to 20. syyskuuta 2018 13.19.09

1 & 8 vaihdollisiksi merkitsee sitä että tarvitsee ostaa auto. Miettikää nyt vähän.

kiitos! - to 20. syyskuuta 2018 13.17.09

Linja 17 ei saa lakkauttaa! Nyt jo näkee aamulla kaaoksen minkä vuoron myöhemmäksi siirto aiheutti. Ruuhka on bussissa jo Linnainmaan paloasemalla. Millä päättäjät taas ajattelee, kun kuvittelee, jottei tänne tarvita busseja? Terveisiä Leinolankadulta!

T.l. - to 20. syyskuuta 2018 12.59.56

HEi, miten pääsen tulevaisuudessa Annalasta Taysiin töihin? Arkisin? Viikonloppuisin? Aamulla aikaisin tai iltaisin? Ja myös kotiin helpoiten.

Vuorotyöläinen - to 20. syyskuuta 2018 12.56.22

Bussin 45 Kangasala-Prisma vuoroja ei ilmeisesti aiota edelleenkään lisätä. Bussi 45 ei siis kulje ollenkaan about yhdeksän jälkeen arkisin aikä ollenkaan la ja su. Oma auto on siis pakko olla. Kuukausilippua ei kannata hankkia,kun bussit osuu vain pieneen osaan kulkemisista. Ja kun ollaan vielä C-vyöhykkeellä, on kertalippukin niin kallis, että on halvempaa kulkea Tampereelle aina omalla, kun auto on kuitenkin kaikilla oltava. Meilläkin kaikilla perheenjäsenillä oma, kun työt, opinnot ja harrastukset on kullakin omaan aikaan. Ja koska vyöhykejako halkaisee kunnan, on myös bussimatka kauppaan Prismaan järjettömän hintainen (about 9 € edestakaisin?).

Käytä tässä sitten julkisia :/ - to 20. syyskuuta 2018 12.36.46

Luonnos2 näyttää paljon paremmalta kuin ykkönen. 21 linjan on kuljettava Ikurin halki ja näin varmistettava kulkuyhteys Tesomalle ja Lielahteen. Alueella paljon koululaisia joiden tuleva koulu on Tesoman suunnassa.

Siirappi - to 20. syyskuuta 2018 12.36.29

Linnainmaa-Leinola-Vehmainen alueelle jää kummallinen tyhjä kolmio, missä ei mene mikään bussi. Linjaa 17 ei saa lopettaa, kohtuuttomat matkat muuten pysäkille. Bussi nro 17 on ihan täynnä aamuisin. Suunnittelijat silmä käteen nyt ja asiakas näkökulmaa katsomaan.

LINJA 17 SÄILYTETTÄVÄ - to 20. syyskuuta 2018 12.32.19

Linja 17 säilytettävä Leinolankadulla ehdottomasti! Tämä palvelee koululaisia, opiskelijoita, työssäkäyviä. Tämä on RUNKOLINJA!

Terhi Joukainen - to 20. syyskuuta 2018 12.31.06

Linja 1 muutos heikentää merkittävästi Pirkkalan ja Härmälän suunnasta TAMKiin ja TAYSiin matkustavien asemaa. Linja 1 muutettava takaisin luonnoksen 1 mukaiseksi. TAYS työllistää tuhansia ja TAMKissa opiskelee tuhansia oppilaita. En millään keksi mitä näin vetovoimaista voisi olla Haukiluoman reitin varrella.

Pirkkala/ Härmälä - TAMK/TAYS - to 20. syyskuuta 2018 12.29.14

Miten voi olla mahdollista että jos asut 1 vyöhykkellä ja jatkossa pysäkillesi tulee vain yksi ainut linja-auto. Ja kun linjoja vähennetään ja linjat kiertelee ja kaartelee plus pitenee niin samalla matkan kestot pidentyy hirveästi. Ei voi olla mahdollista että ristinarkkuun pääset yhdellä bussilla, tai sitten kävelet messukylästä 1km tai odottelet 29linjaa joka kuljettaa koko vehmaisen/linnainmaan asukkaat. Voi olla linjaautossa tungosta ja pitkästyneitä ihmisiä

Taidan käyttää autoa.. - to 20. syyskuuta 2018 12.21.00

Linja 17 säilytettävä kulkemaan Vehmaisiin Kalevan kautta, Takahuhdin reitti ei toimi koska tulee olemaan täynnä ja käyttää ruuhkaista Teiskontietä.

Vehmaisten puolesta - to 20. syyskuuta 2018 12.19.22

Vaihtojen määrää linjasta toiseen täytyy vähentää. Bussit näyttävät suurimmaksi osaksi toimivan vain syöttölinjoina ratikalle. Ratikka ei vie vielä Länsi-Tampereelle, joten lyhyiden linjojen sijaan pitäisi olla riittävästi busseja mitkä kattavat useamman pysäkin myös Länsi-Tampereella ja tuovat Tampereen keskustaan asti ihmisiä. Jos lyhyiden linjonen vuoroväli ei ole alle 5 minuuttia, ei niitä kannata käyttää koska normaalijalkainen pääsee nopeammin kävellen ja hitaammin liikkuvat pistetään odottamaan 15-30 minuuttia bussia 1-2 kilometrin tai muutaman pysäkinvälin tähden.

Huonontamalla bussien kattavuutta laitakaupungilta keskustaan huononnatte TKL:n mahdollisuutta saada asiakkaita ja joudutte kierteeseen missä hintoja täytyy korottaa ja vuoroja lakkauttaa koska käsittämättömillä vuoroilla ei ole käyttäjiä.

Ryydynpohjasta on jatkossakin päästävä keskustaan yhdellä bussilla.
Linja 29: 15 minuutin välein myös klo 18 jälkeen. Ainakin klo 21 asti.

Haluan kannattaa julkista liikennettä, mutta teette sen mahdottomaksi. - to 20. syyskuuta 2018 11.58.31

Mitä ihmettä? Linja 1 tärkeä yhdys, kentälle ja keskustaan. Nyt monta vaihdosta ja matka-aika lisääntyy huomattavasti. Ei hyvänen aika. Mihin tämä ratikka sotku meitä oikein vie.

Kirsti Moisio - to 20. syyskuuta 2018 11.36.10

Eli ensin kuljetaan ykkösellä ratikan työmaaruuhkassa ja alati vaihtuvilla pysäkeillä neljä vuotta kärsien. Kiitokseksi tästä bussilinja päätetään Tayssille (+nousevat hinnat)! Suunnittelijat. Ymmärrettehän, että hyvin monella matka ei pääty keskustaan. Bussi+ratikka+bussi on kohtuutonta ja epätasa-arvoista Tampereen kokoisessa kaupungissa. Kuten niin monet ovat jo kommentoineet; miksi yritätte tuhoatte toimivat linjat 1 ja 8!? Linjan ainoat ongelmat ovat olleet bussien myöhässä olemiset ja mistäpäs ne johtuvatkaan..ratikkatyömaasta. Koillisen alueen päiväkodeista ja kouluilta ei retkiä kaupunkiin enää tämän jälkeen pahemmin tehtäisi. Miettikää päiväkotiryhmää vaihtamassa täpötäydestä bussista ratikkaan aamuruuhkassa...Painotusluokilla ja lukioissa/Tredussa opiskelevien matkat hankaloituvat. Työmatkat. Alueen lukuisat seniorit. Pyörätuolilla kulkijat. Lastenvaunut. Äly hoi, älä jätä!!!

Käsittämätönta suunnittelua - to 20. syyskuuta 2018 11.10.12

Lempäälästä, Multisillasta tai Peltolammilta olisi hyvä olla yhteys suoraan torille. Linjan 50 voisi jatkaa Keskustorille tai vähintään Koskipuistoon.

Näsän Matti - to 20. syyskuuta 2018 11.06.15

Suora linja keskustorille oltava joko 1 tai 8!!!

Justiinsa juu taas - to 20. syyskuuta 2018 10.50.31

Jos molemmat 1 ja 8 eivät kulje keskustaan asti, eipä tarvitse sinne siis mennä! En todellakaan ala vaihtamaan tays ratikkaan!! Onneksi ei ole asiaa keskustaan ja pidän huolen ettei tulekaan!

Älytöntä touhua - to 20. syyskuuta 2018 10.44.28

Tuo linja 130 tulee mieleen vanha asiointilinja 14, joka kulki 2000 -luvun alkupuolella. Onko linja hieman turha? Voisiko esimerkiksi linja 71 laittaa kiertämään Tohlopinkadun kautta? Itse asun Nokialla. Miksi linja 79 pitää kulkea vain Nokian sisällä, kun varsinkin työmatkaliikenne on kovaa Tampereen ja Nokian välillä. Ns. ruuhka aikaan pitää kulkea hyvät kulkuyhteydet.

Tomi - to 20. syyskuuta 2018 10.40.48

Aivan käsittämätön suunnitelma. Linja 1 oli oikein kehuttu ja keräsi kiitosta, kun päästään itäpuolelta suoraan keskustaan. Nytkin linjan bussit ovat lyhyestä vuorovälistä riippumatta usein hyvin täynnä. Sen lisäksi lakkautetaan bussi nro 17, jolloin saman alueen ihmisille ei jää mitään muuta vaihtoehtoa kuin oma auto. Itse joudun tälläkin hetkellä kulkemaan töihin yhdellä vaihdolla, jonka suoritan keskustassa. Jatkossa pitäisi vaihtaa TAYSilla ratikkaan ja sitten taas keskustassa ratikasta toiseen bussiin. Kyllä tässä kohtaa loppuu meikäläisen joukkoliikenteen kannattaminen, vaikka olenkin vuosilipun kätevyyttä mainostanut kaikille. Suorastaan naurettavaa kuinka voidaan tehdä näin käsittämätön päätös. Onhan tässä oikeasti nyt joku virhe? Onhan?

Tulevaisuudessa entinen joukkoliikennekäyttäjä? - to 20. syyskuuta 2018 10.33.12

Mielestäni tämä uudistus heikentää joukkoliikenteen palvelutasoa siinä mielessä että vaihtoja tulee paljon. Jokainen vaihto lisää matkustamisen epämukavuutta. Esimerkiksi Ylöjärven keskustasta (Kirkonseutu) ei pääse enää Tampereen keskustaan yhdellä bussilla,koska linjan 80 "häntä" on pilkottu omaksi lyhyeksi linjakssaan 80A. Eikö ne voisi pitää yhtenä linjana?
Ja tietystikään TAYSiin ei Ylöjärveltä pääse vaihdotta, mikä olikin toki ratikan takia odotettavissa. Heikkojalkaisille tai muuten huonokuntoisille tämä tarkoittaa taksimatkaa.
Jonkinverran tarvetta olisi varmaan päästä Ylöjärven, Tesoman ja Nokian suunnasta Pirkkalaan kehätien varteen mm Huovin teollisuusalueelle, ilman että joutuu kiertämään kohtuuttomasti Tampereen keskustan kautta. Kehälinja Linnainmaalta Ylöjärvelle?

Petri L - to 20. syyskuuta 2018 10.30.49

Nyt kun ratikka tulee niin sitä käytetään vaikka pakolla? Monet päässeet ilman vaihtoa töihin. Nyt bussi_ratikka_bussi. Nostatte sen verukkeella sitten matkahintojakin?

Suuttunut - to 20. syyskuuta 2018 10.28.04

Väli Vuores-Tays ollaan siis ihan oikeasti muuttamassa suorasta linjasta kahden vaihdon yhteydeksi? Sinne menee joka aamu niin täysiä bussilastillisia, että suoran linjan voisi pitää jatkossakin (edes vilkkaimpina työmatkaliikenteen aikoina). Nyt tuon välin menee noin puoleen tuntiin, jatkossa taitaa mennä kokonainen tunti. Autolla 20 minuuttia ovelta ovelle. Tämä yhtälö ei nyt oikein toimi.

Sairaalan duunari - to 20. syyskuuta 2018 10.07.55

Älkää ottako mallia pääkaupunkiseudusta, jossa tärkeitä yhteyksiä lakkautettu metron myötä ja matkustajien pääsy määränpäähän tehty hankalaksi. Melkein millään ei sielläkään pääse suoraan yhdellä yhteydellä ja työmatkojen ajat pidentyneet huomattavasti, kun bussiliikenne ohjattu joko metroasemille tai juna-asemille.
Tärkeintä olisi säilyttää nuo 1 ja 8, koska niillä pääsee kätevästi jokaiselle puolelle Tamperetta. Ajatellen myös liikuntarajoitteisia, lapsiperheitä ja vanhuksia. Tampere on jo pidempään ollu pääkaupunkiseutua edellä joukkoliikenteen sujumisen rakentamisessa, niin ei ole mitään järkeä vesittää sitä samalla tavalla kuin siellä. Samalla hankaloituu pitkän matkan kulkeminen. Pelkästään tulee jo 2 vaihtoa jos haluat mennä linja-autoasemalle tai juna-asemalle. Nyt päässyt kummallekin asemalle vaivattomasti.

- to 20. syyskuuta 2018 10.02.32

Siivikkalasta Tampereen keskustaan tarvitaan ehdottomasti säännöllisesti kulkeva suora yhteys kuten nykyinen 28! Tuo uusi 820X kulkee niin surkeasti, että se ei kyllä riitä. LIsäksi tämän hetken tiedon mukaan ratikka ei ole tulossa Lielahden keskustaan, joten linja 820 ei toimi edes syöttönä ratikalle. Koska Siivikkala ja Lielahti eivät pysty ratikkaa hyödyntämään, täytyisi olla suora linja keskustaan. Ja aivan käsittämätöntä että Siivikkalasta kestäisi luonnoksen mukaan tunti keskustorille!

Siivikkalasta kulkeva - to 20. syyskuuta 2018 10.01.30

Holvastista ei pääse Sammon valtatielle mitenkään? Nro 17 reitit tulisi säilyttää!

Holvastista päivää - to 20. syyskuuta 2018 10.01.05

Linjaa 17 ei saa lakkauttaa eikä yhdistää muuhun linjaan. Vehmaisista, Leinolasta ja Linnainmaalta on muutenkin pitkä matka keskustaan. Meitä ei voi pakottaa kävelemään lähimmälle bussipysäkille varttia tai vaihtamaan matkan puolivälissä ratikkaan, ja vieläpä TAYSilla, joka on aivan sivussa muille paitsi siellä työskenteleville. Tämän alueen asukkaat siirtyvät yksityisautoiluun, jos julkisilla liikkumisesta tehdään näin hankalaa.

Ei näin - to 20. syyskuuta 2018 09.59.30

Aikamoinen hole tuossa Leinola-Linnaimaa-Veh,ainen alueella kun Vestonkatua ei kulje bussia. Vestonkadulla on kuitenkin lasten/nuorten harrastepaikkoja, työpaikkoja ja näyttää asukkaillekin tulevan pitkät matkat pysäkille.

Koillis-Tamperelainen - to 20. syyskuuta 2018 09.55.18

Voi Tays-parka. Kymmenien tuhansien työntekijöiden ja potilaiden/omaisten lisäksi siellä vielä kohtaa tuhannet työmatkalaiset, jotka joutuu juosten vaihtamaan keskustaan/kotiin vievään bussiin. Onneksi on Acuta lähellä....

33580 - to 20. syyskuuta 2018 09.51.44

Ei oleellinen tieto itselleni, mutta monille tuntuisi olevan: pääseehän samalla joukkoliikennekortilla käyttämään sekä bussia että ratikkaa? Ilman ylimääräisiä maksuja?

Zanne - to 20. syyskuuta 2018 09.51.19

Missä on linja 17 tai vastaava, tai vaikka sitten Sammon valtatietä kulkeva linja? Luulisi väkeä riittävän Linnainmaa/Leinola/Vehmainen, jotta saadaan pitää edes yksi bussilinja, vaikka sitten harvemmilla kulkuväleillä. Karttaan jää ammottava aukko noille asuinalueille, välille Mäentakusenkatu-Kangasalantie ei ole suunnitelma mitään linjaa, ihan älytöntä! Nykyään saa änkeä itsensä ruuhka-aikaan bussiin (nro 17) ja bussien matka-ajat venyvät, koska väkeä on niin paljon. Lisäksi on paljon siirtymää Linnainmaa-Vehmainen-Linnainmaa päiväkotimatkojen vuoksi, tässäkin linja 17 on palvellut mainiosti. Nyt järki käteen ja katselemaan vaikka yllä mainittujen asuinalueiden väkimäärää!

33580 - to 20. syyskuuta 2018 09.48.36

Tämähän tappaa koko julkisen liikenteen käytön. Ei mitään järkeä. Itsellä keskustan n. 5-6km eikä mitään järkeä että joudun vaihtamaan bussia ratikkaan kesken matkan. Miten olette ajatellut tämän toimivan liikuntaesteisillä tai vaunujen kanssa kulkevilla? Taysin alue ruuhkautuu kun porukka joutuu jäämään sielä pois ja ei varmana vaunut mahdu kyytiin.

Tuohtunut - to 20. syyskuuta 2018 09.45.48

Linjan 8 muuttaminen vaikuttaisi negatiivisesti länsi-tampereella asuvien liikkumiseen. Esimerkiksi Ikurissa asuva joutuisi linja-auton vaihtamisen lisäksi istumaan autossa tarpeettoman pitkän matkan kun linja on nykyisellään varsin suora yhteys keskustaan ja TAMK:iin ja Taysiin.

Ikurilainen joka ei enää kulje bussilla vuonna 2021 - to 20. syyskuuta 2018 09.35.53

Kiitos, että palautetta on kuultu, ja linjan 15 uusissa suunnitelmissa Koljontien puhkaisu on jätetty pois! Kiitos tästä!
Mietin vain, että miten uudessa suunnitelmassa on ajateltu bussin kääntymisen tapahtuvan Koljontien lopussa? Kyseisessä paikassahan on pieni parkkipaikka, ja bussin kääntymiselle ei ole tilaa, mikäli parkkipaikat halutaan säilyttää. Nykyinen linja kiertää Kasvitarhan- ja Piennarkadun kautta lenkin Lusankadulta takaisin Koljontielle, ja kääntyminen on ratkaistu tällä tavalla. Voisiko uudistuksessa linja 15 mennä tätä samaa reittiä palatessaan takaisin kohti keskustaa? Tällöin olemassa olevat bussipysäkit palvelisivat uutta linjaa, eikä muutostöille olisi niiden osalta tarvetta.

Lenu - to 20. syyskuuta 2018 09.35.21

Miksi ihmeessä muutetaan linja 17? Sen on isolle isolle Vehmaisisa, Linnainmaalla ja osin Leinolassa ainoa linja? Nyt sen pituus on jo kaupungin laidalta toiselle, Jos vielä linjoja 1 ja 8 muutetaan, tulee täältä suunnilta kulkeminen todella vaikeaksi. Kun ratikka tulee, joutuu täältä liikkuessa aina vaihtamaan ja se hankaloittaa monen kulkemista. Miettikää apuvälineiden kanssa kulkevat, lastenvaunut jne. Myös muuten liikuntaongelmaisille jokainen siirtymä on vaikea, itse käsiongelmaisena en mielelläni moneen kertaan siirtele jos kantamuksia mukana. Miettikää keskustan reittejä, niiden järkeistämisstä mutta jättäkää nämä "syrjäseudut" rauhaan.

Kaija-Leena Laakso - to 20. syyskuuta 2018 09.33.40

Mihin on kadonnut linja 91 Aitoniemeen? Syksyllä 91 linjoja supistettiin 50% ja tämän vuoksi Sorilankoululaiset ja Kämmenniemeen menevät yläkoululaiset eivät pääse koulusta kotiin päiväsaikaan. Linjan tilalle jouduttiin järjestämään Tuomilogistiikalta koulukyydit. Tätä kyytiä ei saa käyttää Kämmenniemessä yläasteelta tulevat koululaiset. Hirviniemen yhteys lopetettiin syksyllä kokonaan ja nyt lapset kävelevät pilkkopimeässä tienreunassa 2 km bussipysäkille odottelemaan bussia jolla päästä kouluun. Ei ole kevyenliikenteenväylää. Jos Tampereen kaupungin talous kestää kuljettaa nämä kaikki lapset taksikyydillä kouluun ja kotiin, niin sopiihan se meille! Ihmettelen vain miten Hirviniemi-Aitoniemi aluetta voidaan hylkiä näin? Meillä on ihan samat oikeudet palveluihin kuin tulevalla Hiidenrannan asuinaluella!

Sirpa Talliniemi - to 20. syyskuuta 2018 09.18.41

Hei,
Vehmaisten linjastoratkaisu (entinen linja 17) löytyy linjatunnuksen 29 alta. Tällä linjalla voi tehdä mm. koulumatkaa Takahuhdista Linnainmaalle.

Linjasto 2021 suunnittelu - to 20. syyskuuta 2018 09.18.07

Muuten hyvä,mutta ratikkalinjaa on liian paljon.

Hessu - to 20. syyskuuta 2018 09.06.26

Hei,
Aitoniemeen on luonnoksessa 2 yhteydet linjalla 28. Vuorotarjonta pyritään suunnittelemaan nykyiseen tasoon.

Linjasto 2021 suunnittelu - to 20. syyskuuta 2018 08.57.11

Eikö 40 kulje enää ollenkaan Mäyrävuori-Huutijärvi-Mobiliaan? 2 km kävelyä Kangasalan kirkolle aamuin illoin on vähän liikaa... Ja linja 42 Sahalahdelta, jääkö se jatkossa vain Kangasalan kirkolle, eikä jatka siitä Tampereelle asti? Taasko yksi turha vaihto lisää?

Ärsyyntynyt jo nyt vaihtoihin - to 20. syyskuuta 2018 08.56.25

Holvastista mikään linja ei kulje Sammon valtatien kautta keskustan suuntaan? Miksi linja nro 17 lopetetaan? Uskomatonta.

- to 20. syyskuuta 2018 08.56.20

Siis nyt järki käteen. Runkolinjan nimen pitäisi jo kertoa tarpeeksi ja sitä ei pitäisi lähteä muuttamaan. 1 linjalla pitää päästä koillis Tampereelta keskustaan ilman vaihtoa.

Tuleva autoilija? - to 20. syyskuuta 2018 08.53.23

Näin ylöjärveläisen kannalta menee kyllä käsittämättömäksi tuo bussilla kulkeminen. Mm. Siivikkalasta poistetaan kokonaan suora linja Tampereelle, vaikka asukasmäärä sen kuin lisääntyy. Ja ei, ratikka ei korvaa kaikkea. Vaihtoja saattaa tulla useampikin, jolloin matkustamisen kokonaisaika tuplaantuu. Hervanta on hienosti otettu huomioon edelleen, mutta pitääkö ne kaikki resurssit sinne tuupata? Muutenkin älyttömiä aukkoja reiteissä, helppokulkuisuutta ei kyllä ole mietitty loppuun saakka ajatellen esim. koululaisia ja vanhempia ihmisiä. Ei jatkoon!

Ylöjärveläinen - to 20. syyskuuta 2018 08.52.03

Hussankadun tienoilta töihin Hatanpään alueelle uudessa suunnitelmassa; bussi-ratikka-bussi. Ei kiitos ja järkeä päähän suunnittelijoille! Mitä ihmettä te menette toimivaa muuttamaan? Eikö nämä muutokset pitäisi suunnitella lijoile joilla on vähäinen käyttäjämäärä yms. Te suunnittelette sen sijaan tuhoavanne pidetyimpiä ja käytetyimpiä runkolinjojanne 1 ja 8.

Vihainen koillistamperelainen - to 20. syyskuuta 2018 08.39.25

Mikä bussi kulkee Holvastinkadulta keskustaan?

Holvastin asukas - to 20. syyskuuta 2018 08.39.07

Tkl osallistuu ympäristötalkoisiin huonontamalla Ylöjärveläisten yhteyksiä ja kannustaa näin yksityisautoiluun...

Auto harkintaan - to 20. syyskuuta 2018 08.38.15

38 ehdottomasti säilytettävä Atalasta Hervantaan. Hervannasta pääsee Taysille jo sillä ratikallakin, huomattavasti nopeammilla vaihdoilla kun tuolla bussilla, joka on ollut Koillis-Tampereelle tärkeä ja on todella käytetty linja.

Grrr - to 20. syyskuuta 2018 08.36.46

Eihän linjaa 17 voida lopettaa! Katsokaapa suunnittelijat kartasta, kuinka iso aukko jää kartalle Sammonkadun/Vestonkadun ympärillä, jos linja 17 poistetaan.

Lyyli - to 20. syyskuuta 2018 08.33.52

Hei pliis älkää poistako linjaa 17. Ei kaikilla oo aamusin aikaa kävellä nelikymppiselle. Miks näitä pitää sotkee näi paljo? Nykyises aikataulus busseja menee tasalta, 20 min yli ja 20 min vaille mut kello 7-8 ei mene ku 7:00, 7:30 ja 7:40. Mites ne joiden tåytyy päästä keskustaan tasan kasiin mennessä?? Entinen 7:20 oli täydellinen siihen mut joku neropatti aatteli et lykätään se 10 minuutilla ja ny kaikki joutuu meneen tasan 7:00 bussilla jolloin pääsee 7:30 keskustaan, mikä on aivan liian aikasin

Ärtynyt vehmaisilainen - to 20. syyskuuta 2018 08.31.25

Hervanta näyttää nyt hyvältä, kun linja 6 kääntyy Teekkarinkadulle, eikä kaikki suorat keskustayhteydet päädy Etelä-Hervantaan. Voisiko linja 7 mennä vaikka Rautatienkatua Yliopistonkadun sijaan, tai sitten luonnoksen 1 mukaisesti Ratinasta? On huono, jos Kalevan/Hakametsän tärkeältä vaihtopysäkiltä ei pääse lähelle Linja-autoasemaa/Ratinaa/Kansi-Areenaa.

JP - to 20. syyskuuta 2018 08.25.30

Jos linja 17 korvataan 29:llä, tulee vuoroväli Vehmaisista säilyttää vähintään nykyisenä. Lisäksi ihmiset haluavat liikkua myös myöhempään kuin arkisin klo 22 ja sunnuntaisin 20. Leinolankadulla asuvat käyttävät tällä hetkellä vain 17, jos muita linjoja haluaa käyttää, ne eivät ole helposti kävellen saavutettavissa.

Leinolankadulta terveiset - to 20. syyskuuta 2018 08.03.34

Nämä suunnitelmat tulee julkistaa avoimesti. Näissä ei ole mitään järkeä. Keskustan ulkopuolelta ei ihmiset enää näiden suunnitelmien jälkeen kaupunkiin lähde, ei ole mitään, ei mitään, järkeä alkaa taysilla vaihtamaan ratikkaan mistä enää kivenheitto kaupunkiin. Ei Helsingissäkään kesken matkan vaihdeta bussista ratikkaan. Suunnittelijat voisi koko porukka hypätä esim. linjoihin 8 tai 1, ainakin ruuhka-aikaan ja 38 linjan siirto ajaa ihmiset käyttämään omaa autoa enemmäm kulkiessaan töihin. Onhan näissä suunnitelmissa otettu ajankäyttö huomioon? Ratikka on Taysilla kun bussi siihen tulee ja vaihto menee joustavasti ja saumattomasti eikä työmatkat ajallisesti venähdä?

Pitänee muuttaa Taysille - to 20. syyskuuta 2018 08.01.42

Jos linja 17 korvataan 29:llä, tulee vuoroväli Vehmaisista säilyttää vähintään nykyisenä. Lisäksi ihmiset haluavat liikkua myös myöhempään kuin arkisin klo 22 ja sunnuntaisin 20. Leinolankadulla asuvat käyttävät tällä hetkellä vain 17, jos muita linjoja haluaa käyttää, ne eivät ole helposti kävellen saavutettavissa.

E - to 20. syyskuuta 2018 08.01.40

Missä on Aitoniemen yhteys? Ei kai sitä ole poistettu?

Jukka - to 20. syyskuuta 2018 07.58.21

Multisillasta ei sitten enää pääse keskustorille asti. Molemmat bussit kääntyy Ratinasta sivulle eli 50 Kalevantielle ja 26 Ratinan sillalle. Eli pienten koululaisten, vanhusten ym. on jaksettava kävellä tai osattava vaihtaa kahden pysäkin välin ajaksi linjoihin jotka menee keskustorille. Sinne päin kun ratikasta ei ole mitään apua!

Vanhuksen tytär - to 20. syyskuuta 2018 07.57.13

Edelleenkään ei Siivikkalan perukoille pääse millään bussilla, kyllä joku bussi voisi ajaa vaikka Teivaalan tien kautta Siivikkalan kautta Lentävänniemeen tai päinvastoin. Tai ihan missä tahansa järjestyksessä.jos Teivaalan tien korotukset ovat esteenä, niin sitten Siivikkalan läpi ja Yhteislaitumen lähtöpaikalle kääntymään ja takaisin Tamperetta kohti. Olisi tarvetta ainakin perjantai ja lauantai-iltaisin, tunnin - puolentoista väleinkin riittäisi vaikka kahdelta yöllä viimeinen. Yrittäkää edes.

Tuija Hunnakko - to 20. syyskuuta 2018 07.44.23

Siis jatkossa Aitoniemestä ei pääse enää julkisilla mitenkään kun 91 lopetetaan, niinkö? Aika mielenkiintoista, lukuisat lapsiperheet kiittävät!

Möh - to 20. syyskuuta 2018 07.39.18

Kyllä joku linja täytyy säilyä Leinolassa, kulkekoon vaikka sitten harvemmin mutta jos 17 jää pois niin jatkossa lähimmälle pysäkille olisi matkaa 1,4km, ei toimi pienten lasten kanssa!

Tiina - to 20. syyskuuta 2018 06.28.05

Sarankulmaan ei näköjään jatkossakaan pääse töihin eikä töistä pois aikaisin aamulla eikä myöhään illalla. Nuutisarankadulle ei ole suunniteltu mitään linjaa, vaikka se pysäkkeineen on juuri kunnostettu. Tuo 400 metrin säde on tosi harhaanjohtava, kun sallittuja ja mahdollisia kävelyreittejä pitkin monesta Nuutisarankadun yrityksestä tulee pysäkille lähemmäs kilometri tai ylikin matkaa, ei siellä firmojen aidattujenkin pihojen läpi niin vain voi oikoa. Myös Pispalanharjulle varmaan joku haluaisi linjurilla päästä...

Esko - to 20. syyskuuta 2018 03.59.07

Siis millä täältä Pirkkalasta sitten pääsee Taysiin ja takaisin? Ei vanhat ihmiset voi vaihdella ajoneuvosta toiseen ja entä lastenvaunut jne. Pirkkala laajenee koko ajan ja nyt jo bussit on monesti ihan tupaten täysiä niin ei toimi tuo. Kyllä pitää säilyttää suora, vaihdoton kulkuyhteys. Se on yksi tärkeimmistä linjoista.

Pirkkala - to 20. syyskuuta 2018 02.19.10

Siis millä täältä Pirkkalasta sitten pääsee Taysiin ja takaisin? Ei vanhat ihmiset voi vaihdella ajoneuvosta toiseen ja entä lastenvaunut jne. Pirkkala laajenee koko ajan ja nyt jo bussit on monesti ihan tupaten täysiä niin ei toimi tuo. Kyllä pitää säilyttää suora, vaihdoton kulkuyhteys. Se on yksi tärkeimmistä linjoista.

- to 20. syyskuuta 2018 02.18.01

Bussi 17 EI VOI LAKKAUTTAA kokonaan. Suunnitelmassa oleva "tyhjä aukko" joka jää Sammonkadun ja Leinolsnkadun ympärille on kohtuuton. Alueelta on tolkuttoman pitkä matka millekkään linjapysäkille. Ei näin!

Marika - to 20. syyskuuta 2018 01.21.07

Olisiko tuota ratinan siltaa ja edustaa voinut enemmän hyödyntää? Jos ei ruuhka-aikaan niin iltapuolellahan siellä liikentä sujuvaa

Heidi - to 20. syyskuuta 2018 00.31.22

Linjaa numero 17 ei saa lakkauttaa. On tärkeä meille Vehmaisten ja Leinolan asukkaille, koululaisille ja päiväkotilaisille, työmatkalaisille! Aina on bussi tullut pullolleen jossakin vaiheessa matkaa. Ei voi olla niin, että meiltä laitakaupungilla asuvilta viedään kaikki mukavuudet pois kysymättä. 40 ei korvaa mitenkään korvaa linjaa 17!

Heli - ke 19. syyskuuta 2018 23.58.46

Miksi runkolinja 28 Sorilasta päätepysäkki on Koskipuisto? Nyt 28:lla on päässyt loistavasti kulkemaan suoraan Lielahden / Siivikkalaan. Luonnoksen mukaan jatkossa tämä linja pätkittäisiin kolmeen yhteyteen. Nyt järki käteen!

Jonsku - ke 19. syyskuuta 2018 23.52.38

Linja 80 täytyy pitää entisellään, jos se kulkisi suunnitelman mukaisesti isompaa tietä Ylöjärveltä tullessa, miten ihmeessä sen vierestä menevän tien asukkaat pääsevät bussiin? Asukkaita kulkee nykyään joka pysäkiltä.

Maarit - ke 19. syyskuuta 2018 23.26.21

Täytyy kommentoida sama kuin ensimmäiseen luonnokseen: miksi hervantalaiset pääsevät ydinkeskustaan kahdella runkolinjalla sen lisäksi että he (tai monet heistä) pääsevät sinne suoraan ratikallakin? Sen sijaan esimerkiksi itä-tamperelaisilta matkat katkotaan pakollisilla vaihdoilla, ei mitään tolkkua.

epätasa-arvoista - ke 19. syyskuuta 2018 23.24.49

Todella tärkeää säilyttää reitti 80 haavisto - irjala. Mahdollistaa järkevän työmatkaliikenteen. Muuten menee todella aikaa vaihtoihin ja työmatka aika pitenee.

- ke 19. syyskuuta 2018 23.01.34

Ryydynpohjan linjaa ei saa lakkauttaa

Sohvi - ke 19. syyskuuta 2018 22.01.15

Y10 Tahmelan kautta että ei tarvitse kävellä koko Pispalanharjun yli.

Pispalalainen - ke 19. syyskuuta 2018 21.58.15

Linea 10 vois jatka Pispalantorille asti, että olis parempi yhteys Länsi-tampereelle ja sieltä. Tällä hetkellä täytyy kävälä noin 10 minuttia tai matkusta Metson kautta koska Linea 10 pääpysäkkilta Tahmelassa ei oo yhteyksiä bussilineaille länsin suuntaan.

Pispalalainen - ke 19. syyskuuta 2018 21.45.17

Just kun vähän aikaa on Ylöjärveltä päässyt paremmin Tampereelle, niin palveluja heikennetää.

Anneli - ke 19. syyskuuta 2018 21.43.40

Kun kerran joka ikistä linjaa pitää sörkkiä, niin voisiko Tampere-Pirkkalan lentoasemalle hankkia bussilinjan joka kulkisi kekustasta lentokentälle vain muutaman pysäkin kautta? Joka ikinen Tampereen keskustasta Pirkkalaa kohti lähtevä bussi on tällä hetkellä tupaten täynnä ajankohdasta riippumatta.

Lentoliikenteen ystävä - ke 19. syyskuuta 2018 21.43.36

Toivottavasti Vuorentaustasta pääsisi Tays:lle suoraan, edes arkipäivisin. Ylöjärveltä ei myöskään pääse Pitkäniemeen, muuten kuin kiertämällä Tampereen kautta. Helpottaisi kovasti töihin kulkua ja voisi motivoida bussin käyttöön auton sijaan.

Marika - ke 19. syyskuuta 2018 21.42.41

Linnainmaalta ei kuljeta kuin Taysin kautta. Monen työmatkasta tulee bussi-ratikka-bussi. Ostan siis auton. Ei tässä ole mitään järkeä, että kaupungin halkovia runkolinjoja pätkitään.

Petsku - ke 19. syyskuuta 2018 21.41.39

Linnainmaalta ei kuljeta kuin Taysin kautta. Monen työmatkasta tulee bussi-ratikka-bussi. Ostan siis auton. Ei tässä ole mitään järkeä, että kaupungin halkovia runkolinjoja pätkitään.

- ke 19. syyskuuta 2018 21.41.25

Miten on ajateltu koululaisten liikenne Takahuhdin alueelta Kaukajärvelle ja Linnainmaalke, jonne tämän alueen koululaiset kulkevat eri painoitusluokille? Nro:lla 17 päässyt Linnainmaalle, ei näytä kulkevan ja nro:lla 32 Kaukajärvellä, myös poistunut. Vaihtoehtoisia linjoja ei näytä näille yhteyksille olevan ja koulupolut eivät ole muuttumassa kohti keskustaa.

Henna - ke 19. syyskuuta 2018 21.33.47

Aikaisemmassa versiossa linja 15 kulki Järvensivulta Petsamon kautta TAYS:lle. Nyt TAYS on tiputettu pois. Häntä ehdottomasti takaisin, kiitos!

Väinö - ke 19. syyskuuta 2018 21.24.47

Missä on linja 17????

Vehmainen/Leinola ilman linjaa - ke 19. syyskuuta 2018 21.21.22

Pispalanharjulle ei siis bussilla pääse jatkossa? Edes harjun alkuun? Entäs huonojalkaiset ka lastenvaunujen kanssa kulkijat? Pysäköintitilaakin on aika rajoitetusti harjulla.

Ei enää edes vartissa pysäkille :( - ke 19. syyskuuta 2018 21.10.40

Ylöjärven bussiliikenne näköjään romauhdutetaan uudessa suunnitelmassa vallan, kun kolmen Tampereen keskustaan kulkevan linjan sijaan onkin käytössä yksi. Tällä hetkellä bussipalvelut toimivat upeasti ja olen siirtynyt käyttämään sitä useammin, mutta valitettavasti luonnos ei lupaa hyvää kulkemisen vaivattomuudelle.

Anne - ke 19. syyskuuta 2018 21.05.40

Linjan 81 uudistus olisi ainakin tämän hetken tarpeisiin todella hyvä.

Tanja - ke 19. syyskuuta 2018 20.54.58

Mutta tosiaan, voisitte miettiä Ylöjärveäkin noissa linjauksissanne.....

- ke 19. syyskuuta 2018 20.44.55

Huippua, riistetään Ylöjärveläisiltä korkeakouluopiskelijoilta kulkuyhteydet muualle kuin tasantarkkaan ylöjärven keskustaan :') Eli siis ei, ei, ei. Aiemminkin bussi ollut täynnä jo moisiolta matkatielle matkatessa ainakin aamuisin, ihme että kyseistä osuutta matkasta ei sitten enää olisi?

- ke 19. syyskuuta 2018 20.44.25

Vuorentaustasta puolen tunnin välein ja Pyynikintorille? Nytkin aamuisin aivan täynnä Keskustorille asti vaikka menee 20 min välein.

Ei järkeä - ke 19. syyskuuta 2018 20.39.15

Hienoa että Hervannasta pääsee Ratinaan yhdellä bussilla. Voi tulevaisuudessakin käydä keskustassa ostoksilla muulla kuin omalla autolla.

- ke 19. syyskuuta 2018 20.35.08

Ylöjärven linjat äärettömän huonot. Miksi pitää pätkiä 80a ja 80b vain Ylön sisällä. Jos haluaa Ylöjärveltä, vaikka Moisiolta keskustorille joutuu käyttämään jopa kolmea bussia. Miten kannustaa käyttämään julkisia?!?

Äly hoi - ke 19. syyskuuta 2018 20.10.17

Siivikkalasta ja Pohtolasta tulee
säilyttää suora linja keskustaan ainakin ruuhka-aikaan. Alueelta on paljon koululaisia, jotka menevät kauemmas kouluun, samoin työmatkaajia, jotka vaihtavat joka tapauksessa keskustassa.

Linnea J - ke 19. syyskuuta 2018 20.07.47

Ois kiva päästä Ylöjärveltä kunnolla Tampereelle keskustaan mutta ei... huonommaks menee

Ei kiva - ke 19. syyskuuta 2018 19.51.25

0len huolissani Vehmaisten koulun ja urheilukentän toimintaan ja seudun asukkaiden psikallisliikenne palveluista,jos 17 linja lopetetaan. Jo nyt 40 linja ei riitä ruuhka-aikoina kapasiteetin puolesta...

Jarmo Nummela - ke 19. syyskuuta 2018 19.45.01

Irjalasta olisi hyvä päästä yhdellä bussilla keskustaan ilman kilometrin kävelyä. Voisiko 270 ja 29 jotenkin yhdistää ja pitää 10-15min. ajot niin eivät ruuhkautuisi? Jos suunnitelma on tämä, kävelen mieluummin 29 pysäkille sen lähes kilometrin kuin ajelen kodin viereltä ensin Taysille ja siitä sitten ratikalla tai bussilla loppumatkan keskustaan. 29 linja vaikuttaa hyvältä meidän perheen käyttöön.

Irjalasta päivää - ke 19. syyskuuta 2018 19.22.43

Olette tuhoamassa suoran yhteyden Tesomalta TAYSiin. Järki hoi!

Sairas - ke 19. syyskuuta 2018 19.00.59

Siis kuka v**** tampio noita linjoja suunnittelee?!?! Joku joka ei käytä vissiin bussia. Ylöjärveltä ei taida enää päästä nopeasti Tampereelle. Atalasta otetaan 38 reitti pois TTY:lle. Nyt vähän järki käteen!!!

Karvinen - ke 19. syyskuuta 2018 18.52.24

Jaa niin, koilliselta alueelta "ei" esmers koululaisryhmissä käydä Kalevan uintikeskuksessa. Parin pysäkin takia vaihto molempiin suuntiin turhaan jos suorat runkolinjat poistetaan. Ja työmatkalaisten työmatkoihin lisätään minuutteja aivan turhaan.

Onneksi ostin jo oman auton - ke 19. syyskuuta 2018 18.46.34

Ainoa valonpilkahdus tässä uudessa suunnitelmassa on Atalalaisena tuo linja 29, joka kulkisi Atanväylän kautta. Muutoin suunnitelma on katastrofi. Linja 38 näyttää poistuneen kokonaan Koillis-Tamperelaisten käytöstä. Toinen pitkä miinus on linja 8, josta aiotaan tehdä syöttölinja. Kuten muutkin ovat maininneet, saa olla pitkä ratikka, että kaikki bussimatkustajat saadaan sullottua sisään. Numero 8 on tälläkin hetkellä lähes poikkeuksetta tupaten täynnä ja porukka joutuu seisomaan käytävillä matkustaessa. Eli yhdestä bussista saadaan yksi ratikka jo puolilleen ja sitten pitäisi vielä muutkin mahduttaa. Numero 1 myös aina täynnä, joten ei sitä kyllä kannattamattomana ainakaa kannata siirtää eri reitille.

Ällistynyt - ke 19. syyskuuta 2018 18.41.17

Linja 130, sallikaa mun nauraa!!!

Tessu - ke 19. syyskuuta 2018 18.03.50

Onko suunnitelmista keskusteltu mitenkään koulupiirejä piirtävien kanssa. Näköjään taas katoaa yhteys Atala- Takahuhti, eli miten koululaisten pitäisi päästä kouluun yläkouluun jatkossa? Vai onko tulossa jokin koulupolku-uudistus josta ei ole tiedotettu?

Mirva - ke 19. syyskuuta 2018 17.43.50

Pidän erittäin huonona ratkaisuna Ylöjärven bussin 80 muuttamista erillisiksi 80, 80A ja 80B linjoiksi. Ei mitään järkeä että Ylöjärven keskustassa tarvitsisi vielä vaihtaa bussia päästäkseen esimerkiksi haavistolle muutaman kilometrin päähän soppeenmäestä! Järki käteen. Mitä vaihdolla voitetaan? Suurin osa ylöjärven asukkaista asuu muualla kuin soppeenmäessä johon Tampereelta tuleva 80 -linja suunnitelmassa loppuisi, sitten tietenkin vaihtolinjatkin menevät niin hienosti kuin nytkin, eli aina odotat seuraavaa vuoroa kun vaihtoon ei kerkeä. Nykyinen 80 linja, loppuen moisiolle on säilytettävä! Lisäksi Asuntilaan menevä linja 81 pysäkki säilytettävä keskustorilla, ja vuoroja lisättävä myös viikonloppuöisin. T. Vuorotyöläinen asuntilasta

Kulkeminen helpoksi kiitos - ke 19. syyskuuta 2018 17.26.18

Vehmaisten bussiliikenne harvenee todella paljon, jos nyktinen 17 lopettaa. Suunnitelmassa joka toinen 29 menee Rissoon ja joka toinen Vehmaisiin. Täältä on käyty töissä busiilla epäsäännölllisellä työajalla. Nyt menee mahdottomaksi.

Bussilla töihin - ke 19. syyskuuta 2018 17.10.09

Ykkösen rampauttaminen on siinäkin mielessä huonoa, että työssä käynti esim. Linnainmaan Prismaan tai Kangasalan prismaan vaikeutuu. Toki voisin muuttaa Pirkkalasta... mutta nyt menen vaihdotta Linnainmaan Prismaan. Jatkossa menisin keskustaan asti, vaihto ratikkaan bussista, ja ratikasta vaihto bussiin? Ei siinä ole mitään järkeä, missä muualla kaupungissa täytyy vaihtaa kolme-neljä kertaa että pääsee haluttuun paikkaan?

Jari - ke 19. syyskuuta 2018 16.59.09

Linja 32 on palvellut loistavasti Hatanpään sairaalaan ja Taysin välillä. Sillä olvat kulkeneet sekä työväki että "sairaat ja raskautetut" terveyskeskuksiin ja sairaaloihin tai vaan kauppapalveluihin. Hallila-Hervanta palvelee ilmeisesti vain koulujen alku- ja päätösaikoina. Tämä on ollut hyvä poikittaislinja, älkää nyt sitä poistako.

Raija Hallilasta - ke 19. syyskuuta 2018 16.51.38

Ylöjärvellä Mikkolantietä ei kulje enää mikään bussi. Onko Vaasantien varteen tulossa mahdollisesti uusi pysäkki, johon Mikkolantien varren asukkaat loikkivat pellon poikki bussille?

Selkeä huononnus Ylöjärven asukkaille - ke 19. syyskuuta 2018 16.38.15

Kertokaa hyvät suunnittelijat, että miten matka-aika lyhenee, kun hyppään Linnainmaalta bussiin, vaihdan TAYSilla ratikkaan ja sitten vielä Koskipuistossa Lempäälään menevään bussiin? Ei mitenkään ole mahdollista että vaihtoyhteydet toimii! Matka-aika vaan pitenee pitenemistään ja miten se ihmismassa mikä liikkuu nykyisillä linjoilla 1 ja 8 mahtuu vaihtamaan ees taas TAYSilla. Onko kaikki roimivat linjat pakko katkoa ja tehdä julkisten käytöstä niin vaikeaa. Eihän Helsingissäkään kukaan ole pakotettu tällä tavalla hyppimään ees taas ratikan ja bussin kanssa. Palatkaa takaisin luonnokseen 1!

Eija - ke 19. syyskuuta 2018 16.31.13

Linja 80 Ylöjärvelle on jo nyt viikonloppuisin haasteellinen lastenvaunuja käyttävän kannalta. Lähes poikkeuksetta ihmisiä jää pysäkeille, koska kyytiin ei mahdu. 60 minuutin väli on lauantaisin ja sunnuntaisin liian pitkä, arkiaikataulu on sopiva.

Krista Kujala - ke 19. syyskuuta 2018 16.27.51

Onkoha Metsäkylän alueelta tulossa parempia yhteyksiä Tampereelle, kuten esim. Suoraa linjaa Metsäkylä-Lielahti-Keskusta välille.

Mauri - ke 19. syyskuuta 2018 16.27.14

Tyytyväinen linja 3 reittiin e-hervanta-lielahti. Töihin, kotiin, keskustaan päässyt suoralla yhteydellä. EN HALUA VAIHDOLLISII HIDASTAVIA YHTEYKSIÄ TILALLE.

pettynyt ratikkatouhuun - ke 19. syyskuuta 2018 16.26.58

Ei ihan oikeasti voida mennä katkomaan linjoja 1 ja 8! Voisitteko ystävällisesti kertoa että miten nopeuttaa jos bussilla TAYS, siitä ratikka Koskipuisto ja siitä vielä Lempäälään töihin? Ei ole mitään järkeä katkoa kaikkia linjoja. Miten ihmeessä voitte taata vaihtoyhteydet? Ei tule ikinä toimimaan. Työpäivät vaan venyvät ja venybät entisestään, kun kaikki vaihtavat TAYSilla ratikasta bussiin ja ees taas. Nyt suunnittelijoille hiukan järkeä käteen.

Eija - ke 19. syyskuuta 2018 16.22.14

Linja 55 voisi kulkea Tampereentietä moottoritien sijaan. Palvelisi paremmin useampia matkustajia. Aamuisin bussit muutenkin täynnä. Kuljussa usein ihmiset jää pysäkille, kun kyytiin ei mahdu.
Ideaparkiin kulkeminen hankaloitui selvästi linjan 52 lopettamisen myötä. Eipä paljon huvita 4-5 km matkaa kulkea kahdella bussilla matkan kestäessä ties miten kauan vaihtoineen, kun joutuu Sääksjärven moottoritieliittymän kautta kulkeen. Linja 53 ei tilannetta juurikaan paranna muutamalla arkipäivän vuorolla.

Tinnukka - ke 19. syyskuuta 2018 16.20.43

Linjat 1 ja 8 on säästettävä. Koillisen alueen pariakymmentätuhatta asukasta palvelevien suosittujen runkolinjojen katkaiseminen sotii joukkoliikennesuunnittelun kaikkia periaatteita vastaan. Molempien linjojen bussit kulkevat jo nyt lyhyellä vuorovälillä jatkuvasti täynnä. Kaikkien näiden matkustajien siirtäminen toiseen kulkuvälineeseen vie niin paljon aikaa ja vaatii ratikalta niin paljon kokoa, että käytännössä se ei tule onnistumaan.

1 ja 8 säästettävä - ke 19. syyskuuta 2018 16.13.31

Miksi Mikkolantie jää ilman joukkoliikennettä?
Tällöinhän jää ns Teivon liityntäparkki reitin ulkopuolelle??
Ja Mikkolantien varressa enempi potentiaalisia käyttäjiä kuin
Pysäkittömän kt65 varrella
Mites linja 85?

Raimo - ke 19. syyskuuta 2018 15.53.11

Linjan 29 osalta hyvä parannus on, että aikataulusuunnitelmaan on vihdoin huomioitu ruuhka-aikoina 15 minuutin vuoroväli. Mutta edelliseen verrattuna huonoa on se, että reitti kulkee keskustan alueella Tampereen valtatien kautta. Hämeenkadulle pääsy erityisesti lännen suunnasta hankaloituu/hidastuu. Olisi parempi jos linja kulkisi keskustassa Satakunnan kadun kautta.

Länsi-Tampereen asukas - ke 19. syyskuuta 2018 15.21.12

Hei,
Suunnittelussa odotimmekin keskustelua uudesta luonnoksesta. Kriitiinen saa olla, mutta perusteluja toivomme lisää kommentointiin!
Linjojen 1 ja 8 ratkaisu näyttää saavaan torjuvan vastaanoton. Tämä vaihtoehto päätettiin kuitenkin tuoda arvioitavaksi. Luonnoksessa 2 vaihdot kohdistuvat entisten linjojen 1 ja 8 matkustajille. Yhteys on kuitenkin aina joka ratikalla, eli näiden matkustajien ei tarvitse arvuutella onko tältä ratikalta jatkoyhteyttä vai ei. Vuoroväli on sama kuin ratikalla 7,5 minuuttia.

Muutama väärinymmärrys on paikallaan korjata:
Linjat 80, 80A ja 80B ovat yhtä linjareittä ja näillä matka jatkuu saman bussin kyydissä. 80A+80 ja 80B+80
Linjalla 40 on jatkossakin reittivariaatio Huutijärvelle. Valitsemalla vasemmasta listasta linjan 40 näkee kaikki reitit.
Pahoittelut, että karttaohjelma ei taivu esittämään kaikkea yksiselitteisesti.

Linjalle 270 on esitetty yhteyttä Linnainmaalle/Koilliskeskukseen.
Konkreettisia reittiehdotuksia tämän yhteyden toteuttamiseksi otetaan vastaan!

Kiitokset tähän mennessä tulleesta palautteesta ja kommentoinnista!

Linjasto 2021 suunnittelu - ke 19. syyskuuta 2018 15.20.25

Hyvät suunnittelijat. Onko teillä minkäänlaista tietoa ja ymmärrystä bussien tämän hetkisistä käyttäjämääristä? Tiedättekö, että ykkönen kulkee ruuhka-aikoina seitsemän minuutin välein bussien ollessa aivan täysiä. Kahdeksan kulkee kymmenen minuutin välein ja bussit täysiä. Te ihan oikeasti kuvittelette, että tälläiset määrät vaihtavat sujuvasti ratikkaan sairaalalla? Tulos olisi täydellinen kaaos! Runkolinjat 1 ja 8 on säilytettävä sellaisenaan mitä ensimmäisessä versiossa esitettiin! Versio kakkonen on järjettömintä mitä olette esittäneet!

Atala - ke 19. syyskuuta 2018 15.18.17

Vai nyt sitten täytyy katkaista 2 runkolinjaa 1 ja 8. Ei hyvää päivää, missä on suunnittelussa järki, ei missään. Yhdellä linjalla nykyään tehtävä matka pätkäitäisiin kolmella välineellä tehtäväksi. Ei se bussiliikenne Hämeenkadulla vähene vaikka siirretään linjoja ajamaan eri numeroilla Hämpillä.

Tapio - ke 19. syyskuuta 2018 14.15.24

Linja 55 näyttää menevän edelleen tässä luonnoksessa Hervantaan, jossa ilmeisesti on ajateltu vaihdettavan ratikkaan jotta pääsisi Tampereen keskustaan?
Mikä vaikutus tällä olisi matka-aikaan verrattuna siihen että linja 55 ajaa nyt suoraan keskustorille? Jos aika pitenee, niin tämähän vaikeuttaisi linjaa käyttäneiden Tampereen keskustassa työssäkäyntiä.

Juha - ke 19. syyskuuta 2018 14.06.38

Miksi linja 20 mennään poistamaan? Tällä hetkellä ainoa bussi, jolla pääsen kodin lähelle. Ja miksi 71 ei mene uuden suunnitelman mukaan Tesomalta keskustorille? Miksi Tesoman läheltä ylipäätään poistetaan linjoja, milläs sitten kotiin päästään...

Jessi - ke 19. syyskuuta 2018 13.59.58

Hienoa, että Hallilan koululaiset on huomioitu ja saatu linja Hallilasta Kanjonin ja Pohjois-Hervannan kouluihin! Vinkkinä aikataulusuunnitteluun, että koulu alkaa PoHessa alaluokilla vartin yli (8:15, 9:15) ja yläkoulun puolella tasalta (8:00, 9:00). Joten huomioittehan, että kaikki pääsevät ajoissa kouluun.

Hallilalainen - ke 19. syyskuuta 2018 13.54.26

Ei missään tapauksessa bussilinjaa Pirkkala-Haukiluoma. Bussilinja 8 Atalasta Haukiluomaan on säilytettävä.

Anne - ke 19. syyskuuta 2018 13.49.02

Vatiala, Holvasti, Leinola, Linnainmaa, Atala..alueilla asuvat laittakaahan sana kiertämään. Suurin osa ei tiedä näistä suunnitelmista yhtään mitään, koska niitä ei missään muualla esitellä.

Leinolan tuohtunut täti - ke 19. syyskuuta 2018 13.40.16

Hatanpään suunnalta pitäisi jatkua suora yhteys Itsenäisyydenkadulle ja Teiskontielle, esim. Rautatienkadun kautta. Asointivaikeutuu ja matka-aika pitenee vääjäämättä vaihtojen myötä.

PÄivittäin kulkeva - ke 19. syyskuuta 2018 13.37.08

Tykkään tuosta uudesta linjan 10 suunnitelmasta, että jatkaa Keskustorilta eteenpäin! Matka-aika tuntuu vain aika optimistiselta, että koko reitissä kestäisi vain 32 min., Tahmelassa päin kuitenkin paljon kapeita katuja, joilla ei voi ajaa kovin kovaa.

Hienoa! - ke 19. syyskuuta 2018 13.32.18

Tämähän on mielenkiintoista, että "kaupunkilaisia osallistetaan" ja jopa tarjotaan "suunnittelun periaatteita" ja vähän dataakin, mutta ihan ei nyt kriteerit selviä.
Kuten on jo mainittu, Tohlopista, Ikurista ja suuresta osasta Lamminpäätä ei pääse suoraan keskustaan, joten yhtään keskustan toisella puolelle vaatii aina 1-2 vaihtoa - ja se on hidasta ja toisinaan hankalaa.
Epilänkatua ei liikennöidä, joten siellä näyttää, kuin Soraharjunkadun loppupäässä olisi vain 400 m lähimmälle pysäkille - niin, Epilänharjun toisella puolella, minne olen toki itsekin "pitkän matkan busseja" varten joskus kulkenut, mutta harvoin harjun yli. Se on kelistä riippuen joskus aika vaativaakin.
Erinomaista, jos lähijuna Nokialle saadaan toimimaan jo 2021 ja Tesomalle seisake! Siellä on sunnuntain matka-aika luonnoksessa jotenkin luonnottoman hidas, toivottavasti virhe.
Kun nyt saadaan lähiliikennettä toimimaan junalla, niin toivottavasti saadaan myös VR sujuvoittamaan niiden kuljetettavien eli matkustajien liikkumista jalan ja pyörillä, eikä suljeta toimivia reittejä, kuten on viime vuosina tehty.

Mies bussissa 60-luvulta lähtien - ke 19. syyskuuta 2018 12.14.16

Jos linja 8 Atala-Keskustori-Haukiluoma lopetetaan, niin Linnainmaalta ei sitten pääse mihinkään. Ihan turha uskotella että vaihto tai kaksi Tays ja toinen keskustorilla per suunta nopeuttaisi. Ihan vaan millä tavalla vaan laskien.
Nyt linjat 1 ja 8 on niin täysiä ja kulkevat peräkkäin, niin Taysilta jatkolinjan ratikan saisi olla puoli kilometriä pitkä, että näistä busseista tulevat matkustajat voisivat kaikki vaihtaa samaan ratikkaan - lisäksi kaikista muista ilman suunnista pakotetut vaihtomatkustajat. Jotain järkee jo siihen suunnitteluun. Kaikkia runkolinjoja ei tarvitse samalta suunnalta lopettaa. säilyttäkää ainakin yksi runkolinja per ilmansuunta. Kyllä niihin ratikoihin ilman pakottamattakin matkustajia saatte.

Muutto Tampereelta tulee suunnitelmaan - ke 19. syyskuuta 2018 12.13.07

linja 8 Atala - Haukiluoma SÄÄSTETTÄVÄ runkolinjana.
Näin tärkeiden runkolinjojen lakkauttaminen pakottaa taajamien asukkaiden muuttamisen keskustaan, kun kulkeminen tehdään vaikeaksi. ratikka ei koillisesta kauempaa tulevien matkustajien matka-aikaa muuta kun vaikeuta ja pitennä. Mutta fiaskohan tuo ratikka on ollut alusta asti. Nyt saa yhdellä linjalla matkustaa Atala - Tesoma noin tunnissa. Mitä sitten kun pitää vaihtaa Atala- Tays, Tays - Keskusta, Keskusta-Tesoma. Ei mene tunnissa.
Sitten saa päättäjät ja ratikan kannattajat paukutella henkseleitään että ratikan käyttöaste on iso. tottakai kun ei anneta vaihtoehtoja. vanhukset ja liikuntaesteiset matkustajat ovat taas unohdettu.

Raija - ke 19. syyskuuta 2018 11.59.15

Jos joka toinen 29 lähtee Rissosta ja joka toinen Vehmaisista, se tarkoittaa pappilalaisille järkyttävän pitkiä vuorovälejä. Kompensaationa 270 pitää ajattaa Pappilan kautta Linnainmaalle, jolloin 1) Takahuhti-Irjala-ym -alueen asukkaat pääsevät suoraan aluekeskukseensa; 2) 270 saa tarpeeksi matkustajia ratikan syötölle.

tässä jotakin - ke 19. syyskuuta 2018 11.55.31

Koillisesta liikennöivän linjan 8 bussi säilytettävä runkolinjana !!!
Nopeampaa matkustaa suositulla pitkän linjan bussilla suoraan keskustaan ja keskustan yli Tesomalle, kun vaihtaa kaksi kertaa bussi-ratikka-bussi.
Ajan säästäminen jo keskustaan on merkittävä - vaikka kuinka laskisi.

Raija - ke 19. syyskuuta 2018 11.52.24

Linja 1 menee suunnitelman mukaan 7~8 minuutin välein, reitillä Pirkkala Haukiluoma, niin pitäiskö Haukiluoman päässä laittaa kaksi eri päättäriä, esim Haukiluomaan ja toinen Lamminpäähän

Kalle - ke 19. syyskuuta 2018 11.17.41

Siis mitä? Linja 40 ei enää kulje Huutijärvelle, Tiihalaan tai Mobilian?? Pari kilometria Kangasalan keskustasta ja ei ole kunnollista bussiyhteyttä kohti Tamperetta?? Mitä ihmettä??

Ihmettelijä - ti 18. syyskuuta 2018 20.17.57

Miksi ihmeessä menette pilaamaan kaikki vähänkin onnistuneet asiat, jotka olivat ensimmäisessä luonnoksessa? Sekään ei ollut kovin hyvä, mutta mikä tahansa nyt voittaa tämän kakkosluonnoksen. Toivon todella että tämä ei ole viimeinen suunnitelma, syitä on tässä:
Linja 80 oli loistava edellisessä suunnitelmassa, jossa se kulki suoraan Haavistolle Höytämöstä. Nyt tämä vaihtohärdelli laajenee vielä suuremmaksi Ylöjärvellä, vaikka ratikasta ei ole täällä tietoakaan. Haavistolla asuu paljon ihmisiä, joista iso osa menee TAYSiin töihin. Luonnoksessa heidän tarvitsisi tehdä kaksi vaihtoa, nykylinjoilla ei yhtään. Eikä tämä koske pelkästään Haavistoa. Jopa kirjaston ja Asemantien alueilla asuvat joutuisivat vaihtamaan, menemällä pari pysäkkiä Soppeenmäkeen ja sitten vaihtamalla 80:een. Näilläkin alueilla asuu todella suuri määrä ihmisiä, ja lisää rakennetaan jatkuvasti. Joihinkin aamubusseihin nousee Kuruntieltä pelkästään yhdeltä pysäkiltä lähemmäs 20 ihmistä. Myös tämä vaihtojen lisäys tarkoittaisi lisää busseja, eli lisää kuljettajia, ja siitähän eivät edes liikennöitsijät tykkää.
Samalla voisin sanoa, että tuota luonnoksen versiota linjasta 81 ei tule käyttämään kuin ne muutamat vanhukset, jotka menevät Lielahteen kauppaan. Menetätte varmasti suurimman osan käyttäjistä, kun linja kiertää jokaisen kujan ja päättyykin vielä Pyynikintorille.
Myöskään Mikkolantiellä Ylöjärvellä ei luonnoksessa edelleenkään kulje yhtäkään linjaa.
Myös se on uskomatonta, että välillä Koskipuisto-Rautatieasema ei ole ratikan lisäksi mitään muuta linjaa kuin suht. harvoin liikennöivä 90, joka sekään ei kulje koko Hämeenkatua. Ei niitä ratikoitakaan jatkuvasti kulje. Jos siis haluan päästä esim. Keskustorilta rautatieasemalle, nopein tapa on usein varmasti kävely, kuin odottaa seuraavaa ratikkaa. Joten toivoisin että vähän enemmän linjoja kulkisi koko Hämeenkadun läpi, eikä kiertäisi Satakunnankadun tai Tampereen valtatien kautta. Vaikka näitäkin alueita pitää palvella, niin se on kuitenkin kaupungin pääkatu.

Shokkiluonnos - ti 18. syyskuuta 2018 20.12.50

TOAS Pappila puretaan ja tilalle rakennetaan kerrostaloja, joihin tulee yli tuplasti ihmisiä. Kuitenkin bussiliikenne aiotaan kokonaan lopettaa Sammon valtatieltä Hanhenmäenniityn kohdalta? Jos näin käy, olisi järkevää, että linjalle 29 saataisiin pysäkit Takahuhdinkadulle niityn kohdalle. Nämä pysäkit palvelisivat myös kadun pohjoispuolta (Hanhenmäenkatu, Takahuhdinkadun rivi- ja luhtitalot, Linnankadun rivitalot, Hunninsuonkadun talot ym) paremmin kuin nykytilanne. Ongelma vain on, että linjasta on tulossa aivan liian ruuhkainen itäpuolen linjapidennysten takia. Annetaan nyt kuitenkin plussat siitä, että 29 on suunniteltu meneväksi rautatieaseman kautta.

Takahuhdinkadulta tervehdys - ti 18. syyskuuta 2018 19.19.49

72 pitäisi kulkea päivittäin, ruuhka aikaan tiheämmin ja muina aikoina päättäjinä toimisi nokia

Nokialainen - ti 18. syyskuuta 2018 18.26.15

Kaarinan kautta pitäisi kulkea toinenkin bussi, jonka päättäriltä olisi jossain itä tampereelle

Kulkija - ti 18. syyskuuta 2018 18.24.51

Eli linja 17 pois ja linja 4 (nykyinen 1) päätetään Taysille? Ei voi olla totta... oikeasti, luonnos #1 näyttää paljon järkevämmältä.

Pauli - ti 18. syyskuuta 2018 18.01.56

On surullista, kun ei enää pääsisi Suupantorilta Kangasalan Vatialaam suoralla linjalla. Yksi käytetyimmistä linjoista, eikä mitään yhtä hyvää tilalle? Romutetaanko joukkoliikenne, hinnatkin varmaan taas nousevat ensi vuonna... En itse ainakaan halua käyttää ratikkaa, vaan mieluummin menen bussilla. Kyllä Helsingissäkin ratikka on täysin vapaaehtoinen matkustustapa.

Jari - ti 18. syyskuuta 2018 17.25.19

Syöttölinja 330 kulkee 30min välein? Mikä se sellainen syöttölinja on? Sama liikennöintivälihän sillä pitäisi olla kuin ratikallakin jos siihen halutaan syöttää.

Teemu Perämäki - ti 18. syyskuuta 2018 17.12.16

Miten tämä uusi 29 linja palvelee Pappilan asukkaita. Osa busseista tulee Vehmaisista..ohittaen Pappilan "ydin alueen" Huhhuh taas...

Äly hoi.. - ti 18. syyskuuta 2018 17.06.45

Rissosta tai Vehmaisista lähtevä linja 29 tulee jo Takahuhdintiellä olemaan tupaten täynnä matkustajia, sinne sitten vielä kissanmaalaiset mukaan niin johan on rattoisaa. Ratikan syöttölinjaksi ajateltu 270 tulee puolestaan ajamaan lähes tyhjänä. Moneen kertaan on ehdotettu sen toiseksi pääksi Linnainmaata tai jotakin muuta paikkaa jossa on väkeä, mutta ei.

Jii - ti 18. syyskuuta 2018 16.25.06

Ykköset ja kasit ovat aivan täynnä ruuhka-aikoina jo viimeistään Linnainmaan markettejen kohdalla sekä keskustasta lähtiessä. Mihin se ihmismäärä mahtuu Tayssilla? Jo yhden bussin purkautuminen kestää. Siinähän sitten olisi kilpajuoksu ratikkaan täysien bussien purkautuessa. Eläkeläiset, liikuntavammaiset, lastenvaunujen kanssa kulkijat..mitäs heistä. Ei ne tulevat ratikat kilometrin mittaisia ole, jotka kulkevat nonstoppina. Ratikkareitin varrella asumattomia ei saa pakottaa ratikkaan! Tämä on nyt oikeasti järjettömintä mitä olette keksineet suunnitelmissanne!

Leena - ti 18. syyskuuta 2018 15.05.59

Linja 130 parantaisi poikittaisyhteyksiä vieläkin paremmin, jos se kulkisi Raholan-lenkin nykyisen linjan 20R tapaan. Ehdotetulla reitillä Ala-Rahola jää vaille yhteyttä Tesomalle ja Lielahteen.

Poiki T. Taisyhteys - ti 18. syyskuuta 2018 13.19.00

En näe kyllä mitään järkeä siinä että Lamminpääsyä menee bussi Ryydynpohjaan. Lamminpäästä/Vuorentaustassa pitää mennä edes yksi bussi suoraan Keskustorille.

... - ti 18. syyskuuta 2018 13.17.25

Lähes ainoita linjoja, jotka keräsivät positiivista palautetta versio ykkösessä oli numero 1. Te sitten menette lakkauttamaan parhaiten kolmen kunnan asiakkaita palvelleen linjan! Tämä on niin uskomatonta, että olen sanaton.

Ei voi olla totta - ti 18. syyskuuta 2018 12.55.55

Hei, toivoisin bussilinjoissa huomioitavan Mustametsän päiväkoti- ja neuvolarakennuksen rakentumisen huhtikuussa 2020. Yhdessä Normaalikoulun nämä muodostavat keskittymän, jonka saavuttaminen tulee olla mahdollista joukkoliikenteellä niiden toiminta-alueella. Samoin pyytäisin huomioimaan Viinikka-Nekala-alueelta joukkoliikenteellä pääsyn alueelliseen terveyskeskukseen Hatanpäälle.

Sini Suontausta - ti 18. syyskuuta 2018 12.46.36

Oletteko te ihan oikeasti tuhoamassa teidän käytetyimmän linjanne Vatialasta Pirkkalaan?!

Mitä ihmettä - ti 18. syyskuuta 2018 10.19.19

Koillisen asukkaita oikeasti pakotetaan ratikan käyttäjäksi, nyt siis linjat 1 (jatkossa 4) ja 8 päätetään Taysille, ei vaan tule toimimaan että runsas määrä ihmisiä jatkossa odottaa bussia/ratikkaa sairaalalla.
Linja 38 olisi pitänyt säilyttää nykyisellään, Atalasta Hervantaan, vaihtoyhteydet 4/8 -> 38 eivät takuulla osu kunnolla yhteen, joten matka-aika pitenee tuntuvasti.

Atalan asukas - ti 18. syyskuuta 2018 09.12.22