Repa Reittiopas - ohjeita

Repan avulla voit etsiä bussireittiä lähtöpaikasta määränpäähän. Repa Reittiopas kertoo, mitkä linjat liikennöivät antamallasi välillä ja milloin. Koska Repa listaa useampia linjoja, se antaa sinulle myös valinnanvaraa reittejä suunnitellessasi.

Repa tarjoaa reittivaihtoehdoksi aina nopeinta yhteyttä. Siksi Repa jättää pois hitaampia vaihtoehtoja, vaikka ne olisivat mahdollisia. Tietyn linjan aikataulut löydät osoitteesta aikataulut.tampere.fi.

A Reitin syöttäminen

Kirjoita lähtöpaikka ja määräpaikka. Voit määrittää haluamasi kellonajan lähdölle tai saapumiselle. Lähtöajan voit vaihtaa pudotusvalikosta Perillä-saapumisajaksi. Oletuspäivämääränä on tämä päivä, mutta voit tehdä hakuja myös tuleville päiville. Repa tuntee automaattisesti poikkeuspäivät, joten käytä oikeaa päivämäärää.

Vaihtoehtoisesti voit hakea reitin myös kartalta. Valitse haluamasi piste kartalta ja paina hiiren vasenta painiketta. Avautuu pudotusvalikko, josta voit rastittaa, onko kysymyksessä lähtöpaikka, kautta kuljettava kohde tai määräpaikka.

B Reitti-informaatio

(3) Tarkennettu haku -kohdasta (alla oleva kuva) voit muuttaa pisintä haluamaasi kävelymatkaa, jonka vakioasetus on 1500 metriä. Pienin valikossa tarjottu kävelymatka on 500 metriä.
(4) Vaihtomarginaaliin voit valita pudotusvalikosta 2 minuuttia pidemmänkin ajan. Pidempi vaihtoaika on syytä valita varsinkin, jos matkustat ruuhka-aikaan tai suuremmassa ryhmässä, joka tarvitsee siirtyäkseen pidemmän ajan.

(5a - 5g) Reittikuvauksessa on paljon informaatiota:

  • a. Lähtöajassa on huomioitu kävelyyn kuluva aika.
  • b. Kävelymatka on seuraavana vasemmalta lukien.
  • c. Sinisellä pohjalla bussisymbolin vasemmalla puolella on bussin aikataulun mukainen lähtöaika.
  • d. Bussisymbolin alla on linjan numero.
  • e. Bussisymbolin oikealla puolella on bussin aikataulun mukainen saapumisaika lähimmälle pysäkille.
  • f. Bussimatkan jälkeisen kävelyn osuus metreinä.
  • g. Perillä-aika on arvio kävelyyn ja bussimatkaan yhteensä kuluvasta ajasta.

(6) Voit profiloida reittiä suosimalla tiettyä, esim. usein käyttämääsi linjaa. Vastaavasti Repan linjasuosituksista voi rajata tietyn linjan pois.

C Omat reitit Repassa

(1) Omat reitit -kohtaan tulostuu aktiiviseksi valittu reittiehdotus. Reittiehdotusta voit muuttaa klikkaamalla lähtöaikaa yllä olevan kuvan oikeasta valikosta.
(2) Repassa on luettelo maksuvyöhykkeiden värikoodeista.
(3) Maksuvyöhykkeet näkyvät piirretyn reitin pysäkkien kohdalla. Tässä esimerkissä bussi lähtee vyöhykkeeltä B ja etenee vyöhykkeelle A.
(4) Jos reitti näkyy liian pienellä, voit suurentaa karttaa. Pitämällä vasenta hiiren painiketta pohjassa ja vetämällä voit muuttaa kartan keskipistettä.
(5) Voit tarvittaessa tulostaa reittiehdotuksen.

D Tarkka reittikuvaus

(1) Näytä tarkka reittikuvaus -kohta listaa mm. lähtöpaikan ja määränpään sekä lähimpien pysäkkien sijainnit ja mahdolliset vaihtoreitit. Katkoviiva kartalla merkitsee kävelyä, yhtenäinen viiva bussimatkaa. Kävelyreitti voi todellisuudessa olla nopeampikin, koska Repa käyttää kävelyyn katuja ja teitä eikä ota huomioon esimerkiksi oikaisumahdollisuuksia.
(2) Tässä näkymässä voit katsella pysäkkiaikataulua valitsemallasi reitillä.