Näin käytät Lissua

Lissu liikenteenseurannan avulla voit tarkastella bussien sijaintia valitsemillasi reiteillä. Kaikki linjat eivät ole Lissun seurannassa. Lissun bussien paikannus perustuu GPS-signaaliin. On mahdollista, että laitevian tai vastaavan sattuessa yksittäinen bussi saattaa tippua pois seurannasta.

Lissun aikataulutiedoissa aktiivisessa seurannassa olevan bussin tunnistaa siitä, että linjan saapumisaika pysäkille on ilmoitettu minuutteina. Ellei bussi jostain syystä ole seurannassa, Lissussa näkyy aikataulun mukainen saapumisaika.
        

Maaliskuussa 2017 uudistetussa karttapohjassa rakennusten muoto näkyy kartan tarkimmassa näkymässä kolmiulotteisena, mikä helpottaa navigointia kartalla ja rakennusten tunnistettavuutta. Uudessa karttapohjassa maamerkit ja julkiset kohteet on nimetty selkeämmin, esim. Tampere-talo, yliopisto, kirkko, koulu jne.

1 Lissun yleisnäkymä

(1) Lissussa voit valita aktiiviseksi yhden tai useamman linjan. Esimerkissä on valittu aktiiviseksi linja 3 Hervannasta Lentävänniemeen.
(2) Sinisessä ympyrässä on seurannassa olevan linjan numero. Musta nuoliväkänen osoittaa bussin kulkusuunnan.
(3) Tarvittaessa saat näkyviin kaikki pysäkit täppäämällä rastin Näytä pysäkit -ruutuun. Informaatiota ilmestyy ruudulle paljon, mutta siitä voi lukea pysäkkien vyöhykkeet.
(4) Kartan mittakaavaa voit muuttaa +/- valikosta. Raahaamalla karttaa haluamaasi suuntaan oikea hiirennappi pohjassa voit muuttaa kartan keskipistettä.

2 Pysäkkihaku

(1) Pysäkin numeron voit syöttää samaan tapaan kuin muissakin Tampereen seudun joukkoliikenteen sähköisissä palveluissa: joko pysäkin numerolla tai kirjoittamalla pysäkin nimen.
(2) Lissun avulla haet reaaliaikaisen, bussien gps-seurantaan perustuvan aikataulun valitsemallesi pysäkille. Tässä tapauksessa Nekalan koululle liikennöi ainoastaan linja 12. Monilla pysäkeillä pysäkin kautta kulkevia linjoja on useampia. Lissu näyttää linjoittain kaksi seuraavaa ruudulla (min 1 = ensimmäinen vuoro, min 2 = seuraava vuoro).

3 Omien pysäkkien asettaminen Lissuun

(1) Lissuun voi käyttäjätunnuksen ja salasanan ”taakse” tallentaa yhden tai useamman pysäkin, joita useimmiten käyttää. Tästä on hyötyä varsinkin mobiilisovellusta käytettäessä, kun tutut pysäkit listautuvat Omat Pysäkit -välilehdelle. Tallenna pysäkit rauhassa kotikoneellasi, ja hyödynnä laatimaasi pysäkkilistaa matkustaessasi.


(2) Rekisteröityminen tapahtuu sinisestä Rekisteröidy-linkistä. Palvelu kysyy käyttäjätunnuksen, pyytää asettamaan salasanan sekä tiedustelee sähköpostiosoitetta.