Näin käytät uutta Repa Reittiopasta

Uusi reittiopas yhdistää erilliset Nyssen digipalvelut

Uusi Repa Reittiopas toimii Digitransit-palvelualustalla, joka on HSL:n ja Liikenneviraston kehittämä avoimen lähdekoodin reititystuote.

Reittiopas toimii sujuvasti sekä tietokoneella että mobiilisti. Suosittelemme käyttämään joko Chrome- tai Firefox -selainohjelmia. Reittiopas paikantaa sijaintisi ja kertoo lähimmät pysäkit, linjat ja reitit. Reittejä voi etsiä oman sijainnin, osoitteen, kohteen nimen tai pysäkin perusteella. Lisäksi reittioppaaseen voi tallentaa suosikiksi esimerkiksi omia usein käytettyjä lähtöpisteitä, kuten kodin tai työpaikan osoitteen. Reittiopas myös muistaa aikaisemmin tehdyt haut.

Reittihaku

Reittiopas etsii nopeimman reitin joukkoliikenteellä kahden osoitteen välillä. Voit joko antaa reittioppaan paikantaa itsesi ja käyttää nykyistä sijaintia lähtöpisteenä, tai syöttää reittioppaaseen halutun lähtöpaikan. Sen jälkeen valitset reittihaun määränpään.

Käyttämällä tarkennetun haun vaihtoehtoja voit painottaa erilaisia hakuehtoja, esimerkiksi vaihtojen määrää tai kävelymatkan pituutta.

Kun klikkaat haluamaasi vaihtoehtoa, palvelu näyttää reittiohjeen.

Pysäkki-ikkuna

Pysäkki-ikkuna aukeaa klikkaamalla pysäkin nimeä, ja se sisältää linja- ja pysäkkikohtaiset aikataulut. Vihreällä merkityt saapumisajat perustuvat reaaliaikaiseen bussien paikannukseen ja laskettuun saapumisaikaennusteeseen, mustat ovat suunniteltuun aikatauluun perustuvia arvioita. Mahdolliset häiriöt ja muut ko. linjaa koskevat tiedotteet on merkitty punaisella kolmiolla. Yhteydet voi reitittää kartalla pysäkiltä pysäkille.

Linjakartta aukeaa painamalla reittiohjeen näyttämää linjakuvaketta, ja se näyttää liikennevälineiden reitit sekä pysäkkien sijainnin ja seuraavat lähdöt pysäkiltä.

Kun valitset haluamasi linjan, reittiopas piirtää koko linjan reitin kartalle. Samasta näkymästä voit valita tarkasteluun tietyn pysäkin aikataulun (klikkaa ko. pysäkkiä listalla) tai linjan aikataulun tiettyjen pysäkkien välille tiettynä päivänä.

Kun karttaa suurentaa, voi tarkastella pysäkkien sijainteja.

Jos linjalla on useampia reittivaihtoehtoja (esim. linja 3 osa vuoroista ajaa ruuhka-aikana Lentävänniemeen ja osa jää Keskustorille jne.), niitä voi tarkastella pudotusvalikosta, kuten esimerkiksi linjalla 3 Keskustorille päättävät tai sieltä aloittavat.

Painamalla pysäkki-ikkunassa pysäkin nimeä saat esiin pysäkkinäkymän, josta löytyy juuri nyt menevien bussivuorojen lisäksi vaihtoehto pysäkkiaikataulun tarkasteluun valitsemaltasi päivältä. Voit myös rajata valitulta päivältä esiin vain tietyt pysäkkiä käyttävät linjat.

Aikatauluhaku

Aikatauluja voi etsiä hakutoiminnoilla - paina painiketta aikataulu.

  • JUURI NYT -painike näyttää kyseiseltä pysäkiltä seuraavaksi lähtevät linjat.
  • TÄNÄÄN-painikkeesta painamalla voi valita toisen päivän, jos haluaa suunnitella tulevaa matkaa
  • NÄYTÄ LINJAT -painikkeesta voi rajata näytettävien linjojen määrää.

  

Vinkkejä palvelun käyttöön

Pääset takaisin alkuun aina painamalla yläreunassa näkyvää mökkikuvaketta.

Käytä Repan paikannusominaisuutta hyödyksesi vaikkapa vieraassa ympäristössä tai pimeällä sallimalla oman sijaintisi paikannuksen. Näet reittioppaasta missä mennään.