Uudet lähijunavuorot käynnistyvät 15.12.

Lähijuna tuo Tampereen seudun  joukkoliikenteeseen uuden vaihtoehdon. Tampereen ja lähipaikkakuntien välillä kulkee 15.12.2019 alkaen yhteensä 25 uutta lähi- ja kaukojunavuoroa joka arkipäivä. Näistä 14 ajaa Tampereen ja Nokian välillä ja 9 Tampereen ja Toijalan välillä.

Uudet vuorot ovat osa Pirkanmaan lähijunakokeilua, jossa ovat mukana Nokian lisäksi Tampereen kaupunkiseudun kuntia, VR, Nysse ja Pirkanmaan liitto.

Lähijunien reitit

VR liikennöi lähijunavuorot linjatunnuksella M reiteillä Tampere – (Tesoma) – Nokia, Tampere – Lempäälä – Viiala- Toijala ja Nokia – Tampere – Lempäälä – Viiala – Toijala.Tesoman seisake avataan vuoden 2020 lopulla, jolloin M-juna alkaa pysähtyä myös Tesomalla.

Lisäksi Tampereen ja Toijalan välillä kulkee R-junia, jotka jatkavat Hämeenlinnan kautta Riihimäelle asti. Osa R-junista kulkee Helsinkiin asti. 

Mikä lippu?

Nysse-liikenteen alueella junissa voi matkustaa Nysse+VR -yhdistelmälipulla. Lippua varten tarvitaan Nysse-kortti, jonka voi hankkia joko Nella Nettilatauspalvelusta tai asiakaspalvelustamme. Sen jälkeen voit hankkia Nysse + VR -lipun joko Tampereen rautatieasemalta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Työsuhdelippuetuuden sisältävät Nysse+VR -liput hankitaan aina joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Lähijunissa käyvät myös VR:n kausilippu ja lähiliikenteen kerta- ja sarjalippu.

 

Nyssen kausiliput käyttöön 3.2.2020

Nyssen ja VR:n lippuyhteistyön seuraavaan vaiheeseen siirrytään maanantaina 3.2.2020, jolloin käyttöön tulevat Nyssen kausiliput. Matkakortin lukijalaitteet asennetaan Tampereen, Lempäälän, Nokian, Oriveden ja Oriveden keskustan asemalaitureille alkuvuodesta.

Kaikissa Nysse-lipuissa on normaali vaihto-oikeus vyöhykemäärien mukaisesti. Esimerkiksi 3 vyöhykettä sisältävillä matkoilla (esim. Lempäälä - Tampere, Nokia - Tampere) vaihto-oikeus on 2 tuntia, eli matkaa voi samalla lipulla jatkaa asemalta Nysse-liikenteen busseissa niillä vyöhykkeillä, joille lippu on ostettu.

Junien aikataulut  

Junien aikataulut lisätään reittioppaaseen viimeistään 3.2.2020, jolloin Nyssen kausiliput tulevat mukaan lippuyhteistyöhön.

Aikataulut löytyvät myös VR:n aikataulupalveluista.

Lähijunista lisätietoa VR:n sivuilla