Opiskelijat

Opiskelijat saavat alennuksen arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta sekä 30 vuorokauden kausilipun hinnasta. Nämä henkilökohtaiset alennukset ovat voimassa kaikilla vyöhykkeillä (A-F) ja ladattavissa vain henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Olet oikeutettu opiskelijaetuuksiin, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

  • olet täyttänyt 25 vuotta eli kuulut aikuisten ikäryhmään. Jos olet täyttänyt 30 vuotta, sinulle on myönnetty Kelan opintotuki. Alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat nuorten lipuilla.
  • kotikuntasi on Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti tai Ylöjärvi.

    Huomaa, että toissijainen osoite ei oikeuta alennukseen. Käytäntö on muuttunut 6.6.2016 alkaen.

  • opiskelet päätoimisesti lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, yliopistossa tai korkeakoulussa ja opiskelusi johtaa ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuotesi pituus on vähintään 8 kuukautta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu työvoimapoliittisessa tai oppisopimuskoulutuksessa olevat, kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat ja ulkomailla opiskelevat.

Alennukset tulee päivittää matkakortille lukuvuosittain asiakaspalvelussa. Mukanasi tulee olla voimassa oleva

  • henkilöllisyystodistus ja
  • opiskelijajärjestön opiskelijakortti tai oppilaitoksen täyttämä Tampereen seudun joukkoliikenteen opiskelijatodistus sekä
  • myönteinen Kelan toimittama paperinen tuloste opintotukipäätöksestä, jos olet täyttänyt 30 vuotta (muista myös opiskelijakortti/-todistus ja henkilöllisyystodistus)

Alennukset ovat voimassa lukuvuoden pituudesta riippuen syys- tai joulukuun loppuun (tai kunnes täytät 30 vuotta). Voimassaolon päätyttyä matkakortti muuttuu automaattisesti normaaliksi aikuisen matkakortiksi.