Koululaiset

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 ilmaista matkaa jokaiselle lukuvuoden koulupäivälle. Lukuvuoden koulupäiviksi merkitään kaikkien lippujärjestelmään kuuluvien kuntien kaikki koulupäivät.  Esim. Orivedellä vietetään kevätjuhlaa lauantaina, joten koululippu on voimassa kaikilla seudun koululaisilla kyseisenä lauantaina.

Matkat voi käyttää koulupäivinä klo 6.30–17 ja ne sisältävät kahden tunnin vaihto-oikeuden. Lippu on henkilökohtainen ja voimassa vyöhykkeillä ABCDEF.

Miten lippu anotaan?

Oppilaan huoltaja voi anoa koululippua asuinkunnan perusopetukselta tai yksityiseltä koululta.

Miten lippu myönnetään?

Lipun myöntäjä (perusopetus tai yksityinen koulu) hallinnoi lippuun oikeutettujen tietoja NellaPro-etuussovelluksella, jonka käytöstä on tehtävä sopimus Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa.

Miten lipun saa käyttöön?

Oppilaalla tulee olla henkilökohtainen Tampereen matkakortti. Kortin voi ostaa joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta, mikäli lapsella on käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Asiakas vastaa itse kortin kustannuksista (5 €).

Lipun myöntäjä (perusopetus tai yksityinen koulu) tiedottaa asiakkaalle, milloin lippu on ladattavissa. Asiakas voi ladata lipun itse Nella Nettilatauspalvelussa tai asiakaspalvelussa. Nellassa lapsi tunnistetaan henkilötunnuksen perusteella, asiakaspalvelussa mukana tulee olla esim. lapsen Kela-kortti. Nellasta hankittu lippu aktivoituu bussissa ostosta seuraavalla matkalla.

Jos matkortti katoaa...

Kadonneen matkakortin tilalle voi asiakaspalvelussa hankkia uuden vastaavan kortin, jolle myös koululippu siirretään. Uudesta kortista veloitetaan korttimaksu (5 €) ja lippujen siirtämisestä käsittelymaksu (5 €).

Jos oikeus lippuun päättyy...

Jos oppilas ei ole enää oikeutettu koululippuun esim. muuton vuoksi, hänen tulee välittömästi käydä poistattamassa koululippu matkakortilta asiakaspalvelussa. Lipun myöntäjä (peruskoulu tai yksityinen koulu) vastaa lippuun oikeutettujen tietojen ajantasaisuudesta NellaPro-etuussovelluksessa sekä tiedottaa asiakkaalle lippuoikeuden päättymisestä. Tampereen seudun joukkoliikenne ei ole velvollinen tarkistamaan oppilaiden lipputietoja eikä luovuta tietoja oppilaitokselle.