Kela-koulumatkatukilippu

Kela-koulumatkatukilippu on Kelan tukema 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja vyöhykkeillä ABCDEF. Lipun hinta määräytyy ikäryhmän mukaan: lapset 21 €, nuoret 26 € ja aikuiset 42 €. Lippu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille.

Lippua voi hakea oppilaitoksesta tai Kelalta saatavalla lomakkeella. Tuen saadakseen opiskelijan kodin ja oppilaitoksen välisen matkan pituus on oltava vähintään 10 km, josta Tampereen seudun joukkoliikenteen bussilla matkustetun matkan pituus tulee olla vähintään 5 km.

Hakemuksen käsittelee opiskelijan oma oppilaitos, joka ilmoittaa lipputuen saajan tiedot Tampereen seudun joukkoliikenteelle. Opiskelija voi tämän jälkeen ostaa lipun Nella Nettilatauspalvelusta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Huom! Kela-koulumatkatukilippua ei voi ostaa jälleenmyyjiltä esim. R-kioskilta.

> Esite koulumatkatukilipusta

> Kelan ohjeet

> Oppilaitoksen ohje

> Oppilaan ohje

Oletko päätoiminen toisen asteen opiskelija?
Onko koulumatkasi yli 10 kilometriä?
Hanki Kelan koulumatkatukilippu ja hyppää Nyssen kyytiin!

  • Kela-koulumatkatukilippu on Kelan tukema 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkojä vyöhykkeillä A-F.
  • Matkustat lipulla kaikilla seudun vyöhykkeillä A-F. Voit siis poiketa Ideaparkissa tai vain sukkuloida oppilaitoksesi eri yksiköiden välejä liikennöintialueella. Voit matkustaa vapaasti eri kellonaikoihin (yölisä tulee maksaa).
  • Tarkista, onko oppilaitokseesi matkaa yli 10 km, josta Nyssellä kuljettavaa osuutta vähintään 5 km. Esim. Hervannan TekLusta Lentävänniemeen kertyy matkaa koulumatkatukilippuun oikeuttavasti.
  • Nysse-kyydit lukukauden aikana jopa 65 % edullisemmin
  • Voit matkustaa vapaasti eri kellonaikoihin (yölisä)
  • Hae lippua oppilaitoksesi kautta. Lipun voit ostaa Nellasta.

Asioita joita olet halunnut tietää koulumatkatukilipusta

1. Milloin koulumatkatukilippua voi ladata matkakortille?

Oppilaitosten lukukausien pituudet vaihtelevat. Voit tiedustella koulumatkatukilipun viimeistä ostopäivää oppilaitokseltasi.

2. Kuka voi saada koulumatkatukilipun?

Koulumatkatukilipun voi saada, jos täyttää seuraavat Kelan sivuilta löytyvät ehdot. Lisäksi etäisyyttä oppilaitoksen ja kodin välillä täytyy olla vähintään 10 km, josta Nyssellä kuljetun matkan osuuden on oltava vähintään 5 kilometriä.

3. Mitä tarkoittaa, että lippu on henkilökohtainen?

Lippua ei saa lainata toiselle henkilölle. Toisen samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluvan henkilön matkan voi maksaa matkakortille ladatulla arvolipulla.

4. Paljonko säästöä kertyy koulumatkatukilipusta kuukaudessa?

  Lapset <16 v. Nuoret 17-24 v. Aikuiset >25 v
Koulumatkatukilippu 21 € 26 € 42 €
Norm. hinta vyöhykkeet A-B
Norm. hinta vyöhykkeet A-F
25 € -
54,50 €
34,50 € -
76 €
49,90 € -
109 €
Alennusprosenttisi 16 % -
61 %
25 % -
66 %
16 % -
61 %

6. Tuleeko minun asioida Nyssen asiakaspalvelussa ostaakseni koulumatkatukilipun?

Jos sinulla on jo henkilökohtainen Nyssen matkakortti, voit ostaa koulumatkatukilipun Nella Nettilatauspalvelun etuusliput-osiosta. Huomaa, että jos olet täysikäinen (18 v), sinun täytyy tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Alle 18-vuotias tunnistautuu henkilötunnuksellaan. Jos sinulla ei ole ennestään henkilökohtaista matkakorttia, voit hankkia sen Nyssen asiakaspalvelusta (korttimaksu 5,00 €).

7. Saanko hyvitystä, jos koulumatkatukilipustani jää vuorokausia käyttämättä?

Osin tai kokonaan käyttämätöntä Kela-koulumatkatukilippua ei voi palauttaa.

8. Mitä henkilötietoja minusta tallennetaan koulumatkatukilipun oston yhteydessä?

Tampereen seudun joukkoliikenteen ehdot- ja rekisteriselosteet löytyvät täältä.

9. Opiskeluni kestää 3 vuotta. Saanko etuuden heti kolmeksi vuodeksi?

Oppilaitos tarkastaa oikeuden koulumatkatukilippuun aina ennen lukuvuoden alkamista. Jos esim. keskeytät opiskelun tai muutat asuinpaikkaa, sinun tulee ilmoittaa tästä oppilaitokseen, koska se voi vaikuttaa lippuetuuteesi.