Kela-koulumatkatukilippu

Kela-koulumatkatukilippu on Kelan tukema 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja vyöhykkeillä ABCDEF. Lipun hinta määräytyy ikäryhmän mukaan: lapset 21 €, nuoret 26 € ja aikuiset 42 €.

Lippua voi hakea oppilaitoksesta tai Kelalta saatavalla lomakkeella. Tuen saadakseen opiskelijan kodin ja oppilaitoksen välisen matkan pituus on oltava vähintään 10 km, josta Tampereen seudun joukkoliikenteen bussilla matkustetun matkan pituus tulee olla vähintään 5 km.

Hakemuksen käsittelee opiskelijan oma oppilaitos, joka ilmoittaa lipputuen saajan tiedot Tampereen seudun joukkoliikenteelle. Opiskelija voi tämän jälkeen ostaa lipun Nella Nettilatauspalvelusta tai joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Huom! Kela-koulumatkatukilippua ei voi ostaa jälleenmyyjiltä esim. R-kioskilta.

> Esite koulumatkatukilipusta

> Kelan ohjeet

> Oppilaitoksen ohje

> Oppilaan ohje

Oletko päätoiminen toisen asteen opiskelija?
Onko koulumatkasi yli 10 kilometriä?
Hanki Kelan koulumatkatukilippu ja hyppää Nyssen kyytiin!

  • Kela-koulumatkatukilippu on Kelan tukema 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkojä vyöhykkeillä A-F.
  • Matkustat lipulla kaikilla seudun vyöhykkeillä A-F. Voit siis poiketa Ideaparkissa tai vain sukkuloida oppilaitoksesi eri yksiköiden välejä liikennöintialueella. Voit matkustaa vapaasti eri kellonaikoihin (yölisä tulee maksaa).
  • Tarkista, onko oppilaitokseesi matkaa yli 10 km, josta Nyssellä kuljettavaa osuutta vähintään 5 km. Esim. Hervannan TekLusta Lentävänniemeen kertyy matkaa koulumatkatukilippuun oikeuttavasti.

    Lapset <16 v. Nuoret 17-24 v. Aikuiset >25 v
Koulumatkatukilippu 21 € 26 € 42 €
Norm. hinta vyöhykkeet A-B
Norm. hinta vyöhykkeet A-F
25 € -
54,50 €
34,50 € -
76 €
49,90 € -
109 €
Alennusprosenttisi 16 % -
61 %
25 % -
66 %
16 % -
61 %