Liput ja hinnat

Kaikilla vyöhykkeillä ovat käytössä arvolippu, kausilippu, kertalippu, vuorokausilippu sekä joitakin etuus- ja erityislippuja. Arvo- ja kausiliput ladataan Tampereen matkakortille, kertalipun voi ostaa bussista. Vuorokausilippuja myydään asiakaspalvelussa sekä tietyissä latauspisteissä.

Nyssessa ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Tampereen seudun joukkoliikenteen lipputuotteet tutuiksi

Hinnat

Lippujen hinnat perustuvat vyöhykkeiden määriin. Edullisin hinta sisältää kahden vyöhykkeen matkan, kallein kaikki kuusi vyöhykettä. Hinta määräytyy sen mukaan, monenko vyöhykkeen alueella matka kulkee, ei vyöhykeylitysten määrän mukaan.

>> Hinnasto 2019

Vyöhykkeiden valinta

Lipun voi ostaa nettilatauspalvelussa (matkakorttiliput), asiakaspalvelussa, latauspisteellä (matkakorttiliput) tai bussissa (kertalippu käteisellä). Sinun tulee lippua ostaessasi päättää millä vyöhykkeillä aiot matkustaa (vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä).

Käteinen

Kerro kuljettajalle mihin olet matkustamassa, jotta kuljettaja osaa myydä sinulle oikeiden vyöhykkeiden lipun. Bussissa kertalipun voi maksaa vain käteisellä.

Kuljettajien vaihtokassat ovat turvallisuussyistä pienet, joten asiakkaiden toivotaan maksavan matkansa tasarahalla, ja korkeintaan 20 euron setelillä. Kuljettajien ei tarvitse ottaa vastaan 50 euron seteliä, sillä suurten setelien aitoutta ei voida todentaa bussissa.

Arvo- tai kausilippu

Kausilipulle vyöhykkeet valitaan aina lippua ostettaessa Nellassa, asiakaspalvelussa tai latauspisteessä. Vyöhykkeitä ei voi vaihtaa lipun voimassaoloaikana, mutta poikkeavan matkan voi maksaa arvolipulla ilmoittamalla asiasta kuljettajalle - vaikka kausilippu olisi voimassa.

Arvolipun oletusvyöhykkeet valitaan lippua ostettaessa Nellassa, asiakaspalvelussa tai latauspisteessä. Asiakaspalvelussa tai latauspisteessä vyöhykkeet voi muuttaa milloin tahansa myös ilman uuden arvolipun ostamista.

Esim. 1) Maija asuu Tampereen keskustassa ja työskentelee Kangasalla Pikonlinnassa. Hän ostaa työmatkoja varten kausilipun vyöhykkeille A-B-C. Maijan vanhemmat asuvat Nokialla Tottijärvellä. Satunnaisia vierailuja varten Maija ostaa matkakortille myös arvolipun. Vanhempien luo matkustaessaan Maija kertoo kuljettajalle matkustavansa D-vyöhykkeelle asti ja pyytää tätä veloittamaan matkan arvolipulta.
Esim. 2) Pekka asuu Tampereen Pispalassa ja opiskelee Tampereen keskustassa. Yliopistolle matka taittuu vyöhykkeen A sisällä. Pekka valitsee kausilipulleen edullisimman vaihtoehdon, eli kahden vyöhykkeen lipun A-B.
Esim. 3) Tero saapuu Tampereelle junalla ja jatkaa matkaansa lentoasemalle. Hän nousee bussin kyytiin ja kertoo kuljettajalle minne on matkalla. Kuljettaja myy Terolle kertalipun ABC.

Vuorokausilippu

Voit ostaa lipun vyöhykkeille ABC tai ABCDEF.

Oletusvyöhykkeestä poikkeavan matkan maksaminen

Kerro kuljettajalle, minne olet matkalla ennen maksamista. Avaa linkki ohjeeseen tästä.