Liput ja hinnat

Kaikilla vyöhykkeillä ovat käytössä
» matkakortille ladattavat arvolippu ja kausilippu
» mobiilisovelluksesta ostettavat mobiilikertalippu ja mobiilivuorokausilippu
» bussissa käteisellä maksettava kertalippu sekä
» Keskustorin, rautatieaseman tai linja-autoaseman jälleenmyyjiltä hankittava vuorokausilippu.

Matkakorttilipuille on tarjolla erilaisia etuuksia. Teemme myös lippuyhteistyötä erilaisten tapahtumien kanssa. Bussissa ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Hinnat

Lipun hinta perustuu vyöhykkeiden määrään, joiden alueilla matka kulkee (ei vyöhykeylityksiin). Edullisin hinta sisältää matkan kahdella vyöhykkeellä, kallein kuudella vyöhykkeellä.

» Hinnasto 2019

Vyöhykkeiden valinta

Lippua ostaessasi sinun tulee tietää millä vyöhykkeillä aiot matkustaa (vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä). Vyöhykkeet voi tarkistaa pysäkkien tiedoista, josta nousee kyytiin ja jossa jää pois. Tampere kuuluu suurimmaksi osaksi vyöhykkeille A ja B.

Käteinen

Kerro kuljettajalle mihin olet matkustamassa, jotta hän voi myydä sinulle oikeiden vyöhykkeiden lipun. Vaihtokassat ovat turvallisuussyistä pienet, joten toivomme sinun käyttävän kolikoita tai pienimpiä seteleitä. 50 euron ja sitä isompien seteleiden aitoutta ei voida varmistaa, joten niitä ei välttämättä voida ottaa vastaan.

Mobiililippu

Valitse kullekin matkalle tarvittavat vyöhykkeet Nysse Mobiili -sovelluksessa.

Arvo- tai kausilippu

Kausilipulle valittuja vyöhykkeitä ei voi vaihtaa lipun voimassaoloaikana. Uudet vyöhykkeet voi valita uuden lippuostoksen yhteydessä, mutta huomioi, että uusi lippu lähtee voimaan vasta vanhan päätyttyä. Kausilipun vyöhykkeistä poikkeavan matkan voit maksaa arvolipulla. » Ohje

Arvolipulle valitut oletusvyöhykkeet voi muuttaaa uuden ostoksen yhteydessä tai ilman lippuostosta asiakaspalvelussa tai latauspisteessä. Oletusvyöhykkeistä poikkeavan matkan voit maksaa arvolipulla. » Ohje

Satunnaisia vierailuja Nokialle Maija asuu Tampereen keskustassa ja työskentelee Kangasalla Pikonlinnassa. Hän ostaa työmatkoja varten kausilipun vyöhykkeille ABC. Maijan vanhemmat asuvat Nokialla Tottijärvellä. Satunnaisia vierailuja varten Maija ostaa matkakortille myös arvolipun. Vanhempien luo matkustaessaan Maija kertoo kuljettajalle matkustavansa D-vyöhykkeelle asti ja pyytää tätä veloittamaan matkan arvolipulta.
Lyhyitä matkoja Tampereella  Pekka asuu Tampereen Pispalassa ja opiskelee Tampereen keskustassa. Yliopistolle matka taittuu vyöhykkeen A sisällä. Pekka valitsee kausilipulleen edullisimman vaihtoehdon, eli kahden vyöhykkeen lipun AB.
Tampereelta Pirkkalan lentoasemalle Tero saapuu Tampereelle junalla, aikeenaan jatkaa lentoasemalle (vyöhykkelle C). Hän lataa älypuhelimeensa Nysse Mobiili -sovelluksen ja ostaa lipun vyöhykkeille ABC. Tero voi hypätä bussiin heti, sillä lippu on voimassa 1 tunnin ajan.

Vuorokausilippu

Voit ostaa lipun vyöhykkeille ABC tai ABCDEF. Vyöhykkeet voi vaihtaa vain uuden lippuostoksen yhteydessä.