Tilaa uutiset RSS-syötteenä

Ajankohtaista

Seudun uusi bussilinjasto voimaan 30.6.2014

06.02.2014

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ensimmäistä kertaa koko kaupunkiseudun linjareiteistä ja vuoroväleistä 12.2.2014. Linjasto tulee voimaan 30.6.2014.

Esityslistalla olevaan päätösesitykseen sisältyy myös Tampereelle kohdistuvia isoja linjastomuutoksia, joista kerättiin palautetta joulu-tammikuussa. Palautetta saatiin runsaasti, ja eniten kritiikkiä keräsivät linjojen 6, 7, 30 ja 37 suunnitellut muutokset. Saadun palautteen perusteella alkuperäistä suunnitelmaa on nyt muutettu. Muun muassa Hervanta – Hatanpää -yhteys säilyy. Lentävänniemestä liikennöivä runkolinja ajetaan Hämeenpuistoa pitkin. Piettasenkadun kautta alkaa liikennöidä linja 18 uudella numerolla 8.

Apulaispormestari Pekka Salmi kertoo, että kuntalaisten antamaa palautetta pohjaesityksestä on otettu asian jatkovalmistelussa huomioon mahdollisimman paljon, vaikka kaikkia näkemyksiä ei voida koskaan huomioida täydellisesti.

”Olen kuitenkin tyytyväinen, että esimerkiksi Hervanta-Hatanpää –yhteys säilyy ja Risson alueen kulkuyhteydet pystytään turvaamaan ja jopa parantamaan. Lisäksi useita pienempiä palveluheikennyksiä on torjuttu. Linjastouudistus antaa hyvät edellytykset joukkoliikenteen kehittämiselle ja toimivalle seutuliikenteelle”, Pekka Salmi toteaa.

Palvelutaso paranee useilla alueilla Tampereella ja kaupunkiseudulla. Tampereella palvelutason parannukset kohdistuvat mm. Amuriin, Kalevaan, Lielahteen ja Lentävänniemeen. Kangasalla palvelu paranee Nattarissa, Lempäälässä Sääksjärvellä, Pirkkalassa erityisesti Naistenmatkantiellä ja Nokialla keskustassa sekä Taka-Lauttalassa ja Harjuniityn alueella.

Myös linjanumerointi uudistuu

Kaikille seudun asukkaille näkyvä muutos on linjanumeroinnin uudistaminen. Numerot muuttuvat sekä Tampereella että seutuliikenteessä. Uudessa numerointijärjestelmässä linjat 1-10 ovat parhaan palvelun ns. runkolinjoja maksuvyöhykkeellä 1. Muut 1-vyöhykkeeen sisäiset linjat ovat 11–39. Kangasalan suuntaan liikennöivät linjat 40-49, Lempäälän suuntaan 50-59 ja Nokian suuntaan 70-79.

Linjastomuutosten lisäksi lippujärjestelmää yhtenäistetään 30.6.2014 alkaen. Seudulle tulee kolme maksuvyöhykettä ja mm. uusia, vaihdollisia seutukerta- ja seutusarjalippuja. Päätös uudesta lippu- ja taksajärjestelmästä on tehty seudun joukkoliikennelautakunnassa 20.11.2013.

Linjanumerointi (uudet linjat - vanhat linjat)

Linjanumerointi (vanhat linjat - uudet linjat)

Linjakartta, vyöhyke 1

« Takaisin